X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam 33 tc... moja aplikacja już mówi, że płuca są na tyle rozwinięte, że dały by rade z małą pomocą w szpitalu po porodzie...dodatkowo, teraz co tydzień na wadze może być nawet pół kg więcej, czyli u mnie nawet troszkę więcej ;) ja już widzę w lustrze te cotygodniowe zmiany, brzuch coraz większy!

Paula_30 lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja bym jechała na Twoim miejscu. Mogło się coś stać czego nie czujesz w tej chwili. To już wysoka ciąża i dziecko tez duże, ja bym nie ryzykowała.

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- kurcze. Troche kijowa sytuacja. A nienmozesz napisac do swojego gina,żeby Ci tylko to zlecenie wystawił? Podjechalabys i miała z głowy. Powiedz mu jaka jest sytuacja. Myślę,że nie będzie problemu.

Kaczorka- ja bym chyba pojechala sprawdzić.

Ja jutro będę robić porzadki z ciuszkami.
    Dziś jadę z moim starszakiem do neurologopedy. Ma jakis regres w mówieniu i chce,zeby go posluchala i obejrzała. Jak powie mi,że taki etap i to nic poważnego,to odpuszcze temat i będziemy spokojnie czekać. A jak coś się zaczyna dziac,to lepiej ,żeby z nim popracowała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sie poryczalam w domu.

I jeszcze sie martwie o szczepionke bo niby jest bezpieczna. Dostalam ja z apteki w opakowaniu termo, przejechała 20min w samochodzie w schowku z klima, w przychodni byla z 10 min wyjeta, pielegniarka czytala ulotke, potem wlozyla ja do opakowania, to do tej torebki termo, zamknela ja i wlozyla do lodówki. Czy ta torebka nie powinna byc otwarta w lodówce? Zamknieta nie wpuszcza chlodu a szczepionka mogla sie ogrzac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa a wez i dorwij tego lekarza jak pracuje po calym swiecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Napisz do niego. Sprobowac zawsze warto

• Limonka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34, a moze internista moglby wypisac zlecenie?

Coreczka 11.2019 <3
  • Kaskasss Nowa

Wysłany: 6 września 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) zbieram się i zbieram zeby założyć konto (poprzedniego loginu nie pamietam a na żadnym mailu nie mogę znaleźć informacji, przepadło ;))
    Jestem w drugiej ciąży, mam dwuletnią córkę, pisałam w ciąży z nią na belly, poznałam tu dzieki temu super dziewczyny z którymi kontakt mamy do dziś (lipcowki 2017 <3) i to nie tylko internetowy; spotykamy się a nasze dzieci sie znaja i (coraz bardziej :D ) lubią. Z doświadczenia wiem ze to mega mega fajne, mieć taka ‚grupę wsparcia’

Pomyślałam sobie ze raźniej by było jednak ta końcówkę a potem szalony początek nowej rzeczywistości przeżyć z Wami, jako ze jesteście w tej samej sytuacji...tylko nie wiem czy mnie jeszcze przyjmiecie do swojego grona? :)

PS wpis agndra mnie zmotywował najbardziej, bo dopiero co kupiłam ciuszki chłopięce, a gdzie mi do prania ich czy pakowania torby... a tu kurczę. No czas się kurczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 11:56

Kijanka, Domcias, Maija lubią tę wiadomość

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A nie chcieli Cię zostawić?
    Bo by mi to było baaaardzo nie na rękę.
    Zostawili, 4 dni w szpitalu leżałam, pierdolca już dostawałam. Ale jak wszystko w badaniu wyjdzie w porządku to Cię przecież siłą do szpitala nie położą, ja się na hospitalizację musiałam zgodzić.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kaskasss! Zapraszamy! Rozgość się i czuj jak u siebie!

Kaskasss lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    iza nie rozumiem? nie mozesz isc do jakiekolwiek innego lekarza ginekologa po skierowanie na ta szcepionke? Ja ide na nfz w poniedzialek do calkiem innego leakrza niz moj prowadzacy, ktory przyjmuje na nfz i wypisze mi skierowanie i od razu tego dnia dostane zasrzyk, wiec oni ta sczepionke albo maja na miejscu albo nie wiem. ale ja problemow takich jak Ty nie mam...w szoku jestem

860i3e5edambhnvb.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, współczuję Ci problemów z tą szczepionką...

Kaczorka, tak jak dziewczyny pisza, lepiej chyba podjechać sprawdzić czy wszystko jest ok. A jeżeli boisz sie, ze zostawią cie w szpitalu to moze po prostu twoj gin mógłby Cię obejrzeć pomiędzy pacjentkami.

Ja dziś bylam w laboratorium, 30 osób przede mną. Na szczęście mogłam usiąść, bo nie dałabym rady wystac tyle czasu z ciągłym parciem na pęcherz, a nikt nie był tak uprzejmy, żeby przepuścić... Oczywiście ludzie patrzyli na mój brzuch, ale zaraz odwracali głowę. Trochę to przykre, ale cóż zrobić. Ja nie potrafię prosić się o ustapienie miejsca, po prostu zaciskam zęby i czekam cierpliwie na swoją kolej. Gdyby nie to, ze żołądek wchodził mi prawie do dupy to byłoby ok :P Tylko mi corci było szkoda, bo wiercila się strasznie w brzuchu, a ja sobie myślałam, ze pewnie głodna jest...

Ja tez wczoraj zabrałam sie za prasowanie. Nie miałam pojęcia, ze to tyle czasu zajmuje 😲 a dzisiaj jakie zakwasy mam.na dłoni 😅 zaraz zaczynam dalej prasować, bo jeszcze połowa mi zostala...

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka ja tez czekam na ta 3 z przodu :-D
    kaczorka ja bym pooobserwoala czyli dziecko sie rusza, detektorem posluchala a jakby bylo cos nie tak to bym ewentulanie pojechala na IP. Wczesniej nie.Ale to oczywiscie moje zdanie :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaskasss wrote:
    Cześć dziewczyny :) zbieram się i zbieram zeby założyć konto (poprzedniego loginu nie pamietam a na żadnym mailu nie mogę znaleźć informacji, przepadło ;))
    Pomyślałam sobie ze raźniej by było jednak ta końcówkę a potem szalony początek nowej rzeczywistości przeżyć z Wami, jako ze jesteście w tej samej sytuacji...tylko nie wiem czy mnie jeszcze przyjmiecie do swojego grona? :):D

Witamy, a w ktorym jestes tc? I z jakiego miasta jesli mozna wiedziec:-)

860i3e5edambhnvb.png
  • Kaskasss Nowa

Wysłany: 6 września 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za przyjęcie! :)
    Jestem spod Gdyni (mieszkam tu od 1,5 roku, a jestem rodowita wroclawianką:))
    Termin mam na 9.11, zaczynam wiec zaraz 32tc

W pierwszej ciąży już niecierpliwie przebierałam nogami...w tej próbuje zatrzymac czas a on leci jak szalony!
    A tym razem chętnie bym pochodziła w tej ciąży jak najdłużej, bo potem obawiam się ze będzie ar ma ge donnn.

Co do upadku, lekarza...jestem zdania ze zawsze lepiej iść jeden raz za dużo niż za mało.

Kropka89 lubi tę wiadomość

• agndra Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kaskasss. Nie sugeruj się mną, ja trochę schizuję, bo pierwszego syna urodziłam w 34+6tc więc u mnie to takie dobre 2 tygodnie od teraz 😉 Wolę być gotowa, choć mam nadzieję, że tym razem dziecko posiedzi trochę dłużej 😉

Paula_30, Kaskasss lubią tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka wrote:
    Iza34, a moze internista moglby wypisac zlecenie?

Bylam, nie chce, umywa rece.

Ide jeszcze dzisiaj do przychodni gdzie chodze do kardiologa, dzis jest tam gin, moze tam sie uda. Tylu ginow a jak potrzebujesz to nie ma gdzie.

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 6 września 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kaskasss!
    Ja mam mszę planów, ale lenia jeszcze większego. Jak Tak dalej pójdzie to nie wyrobię się nawet do 50tc :p

Kaskasss lubi tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Aishha - a odczuwasz silną potrzebę pojścia na szkołę rodzenia?
    Powiem szczerze, że ja nie byłam ani w pierwszej ciąży ani teraz. Z tym, że poprzednio miałam CC, więc nie potrzebowałam znać szczegółów z przebiegu porodu SN.
    Teraz może być inaczej, ale myślę, że jak będę słuchać położnej, to i tak urodzę ;)

A tymczasem czekam jeszcze na swoją wizytę i słucham sobie bicia serduszka jakiegoś dzieciątka :) od rana KTG u położnej dziś ;)
    Nie mam parcia strasznego, raczej chciałabym wiedzieć co mam robić w chwili porodu, jak oddychać i jak mąż może mi pomóc. No ale pewnie położne pomagają.

Ja po upadku też proponuję iść na USG, trzeba dmuchać na zimne.

U mnie większość rzeczy uprane i wyprasowane, mam jeszcze zamiar uprac w przyszłym tygodniu 74 i spakować w pudło do pawlacza. Mam mega zakwasy w rękach, prasowanie pieluch to coś okropnego. U nas gotowe 56-68 😁

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kaskasss Nowa

Wysłany: 6 września 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agndra, mamo, boje się takich historii, tym bardziej ze mój syncio siedzi poprzecznie od początku a rodzic chce w rodzinnych stronach 600km stad :D
    No nic, dzieki wam biorę się do roboty!
    ...jak tylko moja córka zdecyduje się dziś pójść na drzemkę... :D

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ