X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • agndra Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile zestawów ubrań bierzecie dla noworodka do szpitala? Ja myślałam o 4-5. Myślę, aby wziąć 3 zestawy w rozmiarze 56, 1 lub 2 w rozmiarze 62. I co pod pajacyk w szpitalu? Body z długim czy z krótkim rękawem?

Przyznam Wam się, że przy pierwszym synku bałam się body ubierać przez głowę, więc kupowałam tylko rozpinane po całości. Teras patrzę, że bodziakow z krótkim rękawem nie mam rozpinanych po całości tylko mam takie wciągane przez głowę. Co myślicie?

Edit: teraZ... Nie patrzę jak piszę i dodaję posta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 16:11

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agndra- z tego, co wiem, mój spzital każe wziąć ubranka tylko na wyjście... Dziś się dowiem, czy mimo to można własne (chyba bym wolała), ale pewnie się dostosuję do ich wymagań.
    Znając temperaturę w moim szpitalu (leżałam na ginekologii w listopadzie rok temu) to pod spód ewentualnie krótki rękaw, a i tak nie wiem, czy bym coś załozyła. pajacyk plus rożek/ kocyk i powinno starczyć.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mi tez od kilku dni dokuczają biodra podczas spania, już nie wiem jak się ułożyć bo albo bolą biodra albo naciskam na brzuch i boje się ze dziecko przygniatam🙄 a znowu n plecach zle bo zaraz robi mi die niedobrze.

Domcias mój w 28+5 ważył 1490gram wiec myśle ze u Ciebie wszystko w porządku 😉

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agndra - u mnie w szpitalu niby zapewniają ubranka, ale ja biorę swoje. I biorę tylko 3 cienkie bawełniane pajacyki w rozmiarze 56. Pod spód nie będę nic zakładać, bo na salach jest gorąco. Zawsze można w razie czego owinąć malucha rożkiem lub kocykiem.

Nie biorę też czapek, niedrapek ani skarpetek.

JustBelieve - chyba nie ma sposobu na te biodra.. już wkładam kołdrę między nogi, zmieniam strony i to pomaga tylko na chwilę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bolą biodra :-/ wkładam sobie poduszkę między nogi a z drugiej strony pod plecy druga poduszkę i pod brzuch poduszkę,wróć leze pomiędzy poduszkami 😲ale trochę mniej bola

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:15

Paula_30, Kaczorka, Esti, Zlaania1, Kijanka lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Ja od wczoraj mam wózek i kamień z serca bo już nie miałam siły dłużej przeglądać stron internetowych. A czy się sprawdzi to się okaże bo raczej każdy chwali ten co ma. Po prostu mam nadzieję że nasz nam podpasuje. Ostatecznie wybraliśmy tutis viva life. Jest lekki i bardzo łatwo się składa. Wydaje mi się że w moich terenach się sprawdzi. Na fotelik i baze czekamy bo zamowione.Łozeczko zamówione. Jeszcze komoda i największe zakupy będą odchaczone.
    My bierzemy Tutisa ale aero :) bardzo lekkie i zwinne są te wózki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mi się tak wypycha po prawej ze chodzic nie daje. Az stanęłam i masowalam a mąż pyta co mi jest. Ona cos tam kombinuje.

• Moni** Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    My bierzemy Tutisa ale aero :) bardzo lekkie i zwinne są te wózki :)

Też mi się podobały Ale akurat w sklepie nie było A między nimi nie ma dużej różnicy. Właśnie przekonało mnie że lekkie i gondola trochę dluzsza i będzie na dłużej albo na większe dziecko.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias- moj w 28t1d mial 1117gr ;-) Bedzie po prostu małym kurczakiem.

Ja musze wyprać wózek. Mamy po siostrzencu, moja siostra tez kupowala uzywany. Jak już moje młodsze dziecie wyrosnie z niego,to siostra ppwoedziała,ze mam oddac go jakiejś potrzebujacej rodzinie. Nie przepadałam za nim,ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada.

Dzis bylam z synkien na basanie,potem na placu zabaw i jestem wykonczona. Mam nadzieje,ze szybko pojdzie spac, bo ja juz chetnie byn poszła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Też mi się podobały Ale akurat w sklepie nie było A między nimi nie ma dużej różnicy. Właśnie przekonało mnie że lekkie i gondola trochę dluzsza i będzie na dłużej albo na większe dziecko.
    Tak, tak, jedyna różnica to ta ściągana gondola do moskitiery i inne materiały wykończenia :)

• Maija Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG 3 trymestru, wszystkie przepływy w normie, Malutki waży 1,6kg, więc jest takim przeciętniaczkiem, co mnie bardzo cieszy przy mojej cukrzycy ciążowej <3

Ginka powiedziała, że ZUS zaostrzył sprawdzanie ciężarnych na zwolnieniach. Przynajmniej u mnie w Gdańsku. Mówiła, że mam brać każdy paragon, by mieć dowód, że byłam gdzieś na chwilę poza domem 😱

Zlaania1, Kijanka, Esti lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duze te wasze dzieci ale jak czytam o wadze to zawsze patrze w którym tyg.jestescie.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to od początku przebywania na L4 mam bzika na punkcie kontroli z Zusu a tym bardziej że we wrześniu moje zwolnienie będzie wystawione przez 3 innego lekarza :-/ bo dwóch pozostałych zrezygnowali z pracy w Luxmedzie.
    Iza34- mój się wpycha w dolne partie gdzieś koło pęcherza i często jak wstse to Jet tak nisko że nie mogę iść :-(

860i3e5edambhnvb.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- nam dziś na szkole rodzenia powiedzieli, że pani ordynator krzywo patrzy na własne ubranka i stanwczo zalecają nie przynosić ;) A ja chciałam własne.
    Tak samo jak powiedzieli, że pani ordynator toleruje jedynie podkłady bella mama i szare mydło biały jeleń i że jak mamy coś innego to mamy to ukrywać :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z żylakami, jak sobie z nimi radzicie? Wiem, że niektóre z Was biorą Cyclo 3 forte. Pomaga to jakoś? Miesiąc temu miałam doppler żył i było wszystko dobrze. Dziś zauważyłam na lewej łydce, że wyszedł mi jeden żylak- nie boli, nie przeszkadza, ale boję się, że to się jakoś rozrośnie. Wizytę mam w poniedziałek i oczywiście będę pytać lekarza, czy coś mam na to brać... Leżę z nogami ułożonymi wyżej 😣

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - jakaś restrykcyjna ta pani ordynator ;) u nas jest dowolność - nikt 2 lata temu się nie czepiał o nic.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Dziewczyny z żylakami, jak sobie z nimi radzicie? Wiem, że niektóre z Was biorą Cyclo 3 forte. Pomaga to jakoś? Miesiąc temu miałam doppler żył i było wszystko dobrze. Dziś zauważyłam na lewej łydce, że wyszedł mi jeden żylak- nie boli, nie przeszkadza, ale boję się, że to się jakoś rozrośnie. Wizytę mam w poniedziałek i oczywiście będę pytać lekarza, czy coś mam na to brać... Leżę z nogami ułożonymi wyżej 😣

Ja to łykam od przynajmniej 2 tygodni i widzę różnicę taką, że mnie nie boli noga na której mam żylaka. Wcześniej czułam dyskomfort i ciągnięcie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Reset - jakaś restrykcyjna ta pani ordynator ;) u nas jest dowolność - nikt 2 lata temu się nie czepiał o nic.

U nas się ponoć czepiają o wiele, ale mając na względzie inne zalety szpitala, mogę im wybaczyć kwestię ubranek ;)
    Za to położna była genialna <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja to łykam od przynajmniej 2 tygodni i widzę różnicę taką, że mnie nie boli noga na której mam żylaka. Wcześniej czułam dyskomfort i ciągnięcie.
    Czyli coś pomaga :) dzięki za odpowiedź.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ