X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • agndra Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile zestawów ubrań bierzecie dla noworodka do szpitala? Ja myślałam o 4-5. Myślę, aby wziąć 3 zestawy w rozmiarze 56, 1 lub 2 w rozmiarze 62. I co pod pajacyk w szpitalu? Body z długim czy z krótkim rękawem?

Przyznam Wam się, że przy pierwszym synku bałam się body ubierać przez głowę, więc kupowałam tylko rozpinane po całości. Teras patrzę, że bodziakow z krótkim rękawem nie mam rozpinanych po całości tylko mam takie wciągane przez głowę. Co myślicie?

Edit: teraZ... Nie patrzę jak piszę i dodaję posta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 16:11

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agndra- z tego, co wiem, mój spzital każe wziąć ubranka tylko na wyjście... Dziś się dowiem, czy mimo to można własne (chyba bym wolała), ale pewnie się dostosuję do ich wymagań.
    Znając temperaturę w moim szpitalu (leżałam na ginekologii w listopadzie rok temu) to pod spód ewentualnie krótki rękaw, a i tak nie wiem, czy bym coś załozyła. pajacyk plus rożek/ kocyk i powinno starczyć.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mi tez od kilku dni dokuczają biodra podczas spania, już nie wiem jak się ułożyć bo albo bolą biodra albo naciskam na brzuch i boje się ze dziecko przygniatam🙄 a znowu n plecach zle bo zaraz robi mi die niedobrze.

Domcias mój w 28+5 ważył 1490gram wiec myśle ze u Ciebie wszystko w porządku 😉

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agndra - u mnie w szpitalu niby zapewniają ubranka, ale ja biorę swoje. I biorę tylko 3 cienkie bawełniane pajacyki w rozmiarze 56. Pod spód nie będę nic zakładać, bo na salach jest gorąco. Zawsze można w razie czego owinąć malucha rożkiem lub kocykiem.

Nie biorę też czapek, niedrapek ani skarpetek.

JustBelieve - chyba nie ma sposobu na te biodra.. już wkładam kołdrę między nogi, zmieniam strony i to pomaga tylko na chwilę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bolą biodra :-/ wkładam sobie poduszkę między nogi a z drugiej strony pod plecy druga poduszkę i pod brzuch poduszkę,wróć leze pomiędzy poduszkami 😲ale trochę mniej bola

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:15

Paula_30, Kaczorka, Esti, Zlaania1, Kijanka lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Ja od wczoraj mam wózek i kamień z serca bo już nie miałam siły dłużej przeglądać stron internetowych. A czy się sprawdzi to się okaże bo raczej każdy chwali ten co ma. Po prostu mam nadzieję że nasz nam podpasuje. Ostatecznie wybraliśmy tutis viva life. Jest lekki i bardzo łatwo się składa. Wydaje mi się że w moich terenach się sprawdzi. Na fotelik i baze czekamy bo zamowione.Łozeczko zamówione. Jeszcze komoda i największe zakupy będą odchaczone.
    My bierzemy Tutisa ale aero :) bardzo lekkie i zwinne są te wózki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mi się tak wypycha po prawej ze chodzic nie daje. Az stanęłam i masowalam a mąż pyta co mi jest. Ona cos tam kombinuje.

• Moni** Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    My bierzemy Tutisa ale aero :) bardzo lekkie i zwinne są te wózki :)

Też mi się podobały Ale akurat w sklepie nie było A między nimi nie ma dużej różnicy. Właśnie przekonało mnie że lekkie i gondola trochę dluzsza i będzie na dłużej albo na większe dziecko.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias- moj w 28t1d mial 1117gr ;-) Bedzie po prostu małym kurczakiem.

Ja musze wyprać wózek. Mamy po siostrzencu, moja siostra tez kupowala uzywany. Jak już moje młodsze dziecie wyrosnie z niego,to siostra ppwoedziała,ze mam oddac go jakiejś potrzebujacej rodzinie. Nie przepadałam za nim,ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada.

Dzis bylam z synkien na basanie,potem na placu zabaw i jestem wykonczona. Mam nadzieje,ze szybko pojdzie spac, bo ja juz chetnie byn poszła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Też mi się podobały Ale akurat w sklepie nie było A między nimi nie ma dużej różnicy. Właśnie przekonało mnie że lekkie i gondola trochę dluzsza i będzie na dłużej albo na większe dziecko.
    Tak, tak, jedyna różnica to ta ściągana gondola do moskitiery i inne materiały wykończenia :)

• Maija Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG 3 trymestru, wszystkie przepływy w normie, Malutki waży 1,6kg, więc jest takim przeciętniaczkiem, co mnie bardzo cieszy przy mojej cukrzycy ciążowej <3

Ginka powiedziała, że ZUS zaostrzył sprawdzanie ciężarnych na zwolnieniach. Przynajmniej u mnie w Gdańsku. Mówiła, że mam brać każdy paragon, by mieć dowód, że byłam gdzieś na chwilę poza domem 😱

Zlaania1, Kijanka, Esti lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duze te wasze dzieci ale jak czytam o wadze to zawsze patrze w którym tyg.jestescie.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to od początku przebywania na L4 mam bzika na punkcie kontroli z Zusu a tym bardziej że we wrześniu moje zwolnienie będzie wystawione przez 3 innego lekarza :-/ bo dwóch pozostałych zrezygnowali z pracy w Luxmedzie.
    Iza34- mój się wpycha w dolne partie gdzieś koło pęcherza i często jak wstse to Jet tak nisko że nie mogę iść :-(

860i3e5edambhnvb.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- nam dziś na szkole rodzenia powiedzieli, że pani ordynator krzywo patrzy na własne ubranka i stanwczo zalecają nie przynosić ;) A ja chciałam własne.
    Tak samo jak powiedzieli, że pani ordynator toleruje jedynie podkłady bella mama i szare mydło biały jeleń i że jak mamy coś innego to mamy to ukrywać :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z żylakami, jak sobie z nimi radzicie? Wiem, że niektóre z Was biorą Cyclo 3 forte. Pomaga to jakoś? Miesiąc temu miałam doppler żył i było wszystko dobrze. Dziś zauważyłam na lewej łydce, że wyszedł mi jeden żylak- nie boli, nie przeszkadza, ale boję się, że to się jakoś rozrośnie. Wizytę mam w poniedziałek i oczywiście będę pytać lekarza, czy coś mam na to brać... Leżę z nogami ułożonymi wyżej 😣

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - jakaś restrykcyjna ta pani ordynator ;) u nas jest dowolność - nikt 2 lata temu się nie czepiał o nic.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Dziewczyny z żylakami, jak sobie z nimi radzicie? Wiem, że niektóre z Was biorą Cyclo 3 forte. Pomaga to jakoś? Miesiąc temu miałam doppler żył i było wszystko dobrze. Dziś zauważyłam na lewej łydce, że wyszedł mi jeden żylak- nie boli, nie przeszkadza, ale boję się, że to się jakoś rozrośnie. Wizytę mam w poniedziałek i oczywiście będę pytać lekarza, czy coś mam na to brać... Leżę z nogami ułożonymi wyżej 😣

Ja to łykam od przynajmniej 2 tygodni i widzę różnicę taką, że mnie nie boli noga na której mam żylaka. Wcześniej czułam dyskomfort i ciągnięcie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Reset - jakaś restrykcyjna ta pani ordynator ;) u nas jest dowolność - nikt 2 lata temu się nie czepiał o nic.

U nas się ponoć czepiają o wiele, ale mając na względzie inne zalety szpitala, mogę im wybaczyć kwestię ubranek ;)
    Za to położna była genialna <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja to łykam od przynajmniej 2 tygodni i widzę różnicę taką, że mnie nie boli noga na której mam żylaka. Wcześniej czułam dyskomfort i ciągnięcie.
    Czyli coś pomaga :) dzięki za odpowiedź.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ