Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ile zestawów ubrań bierzecie dla noworodka do szpitala? Ja myślałam o 4-5. Myślę, aby wziąć 3 zestawy w rozmiarze 56, 1 lub 2 w rozmiarze 62. I co pod pajacyk w szpitalu? Body z długim czy z krótkim rękawem?
Przyznam Wam się, że przy pierwszym synku bałam się body ubierać przez głowę, więc kupowałam tylko rozpinane po całości. Teras patrzę, że bodziakow z krótkim rękawem nie mam rozpinanych po całości tylko mam takie wciągane przez głowę. Co myślicie?
Edit: teraZ... Nie patrzę jak piszę i dodaję posta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 16:11
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Agndra- z tego, co wiem, mój spzital każe wziąć ubranka tylko na wyjście... Dziś się dowiem, czy mimo to można własne (chyba bym wolała), ale pewnie się dostosuję do ich wymagań.
Znając temperaturę w moim szpitalu (leżałam na ginekologii w listopadzie rok temu) to pod spód ewentualnie krótki rękaw, a i tak nie wiem, czy bym coś załozyła. pajacyk plus rożek/ kocyk i powinno starczyć.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kaczorka mi tez od kilku dni dokuczają biodra podczas spania, już nie wiem jak się ułożyć bo albo bolą biodra albo naciskam na brzuch i boje się ze dziecko przygniatam🙄 a znowu n plecach zle bo zaraz robi mi die niedobrze.
Domcias mój w 28+5 ważył 1490gram wiec myśle ze u Ciebie wszystko w porządku 😉Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Agndra - u mnie w szpitalu niby zapewniają ubranka, ale ja biorę swoje. I biorę tylko 3 cienkie bawełniane pajacyki w rozmiarze 56. Pod spód nie będę nic zakładać, bo na salach jest gorąco. Zawsze można w razie czego owinąć malucha rożkiem lub kocykiem.
Nie biorę też czapek, niedrapek ani skarpetek.
JustBelieve - chyba nie ma sposobu na te biodra.. już wkładam kołdrę między nogi, zmieniam strony i to pomaga tylko na chwilę. -
nick nieaktualnyMoni** wrote:Ja od wczoraj mam wózek i kamień z serca bo już nie miałam siły dłużej przeglądać stron internetowych. A czy się sprawdzi to się okaże bo raczej każdy chwali ten co ma. Po prostu mam nadzieję że nasz nam podpasuje. Ostatecznie wybraliśmy tutis viva life. Jest lekki i bardzo łatwo się składa. Wydaje mi się że w moich terenach się sprawdzi. Na fotelik i baze czekamy bo zamowione.Łozeczko zamówione. Jeszcze komoda i największe zakupy będą odchaczone.
bardzo lekkie i zwinne są te wózki
-
nick nieaktualny
-
izabel_ka wrote:My bierzemy Tutisa ale aero
bardzo lekkie i zwinne są te wózki
Też mi się podobały Ale akurat w sklepie nie było A między nimi nie ma dużej różnicy. Właśnie przekonało mnie że lekkie i gondola trochę dluzsza i będzie na dłużej albo na większe dziecko. -
nick nieaktualnyDomcias- moj w 28t1d mial 1117gr
Bedzie po prostu małym kurczakiem.
Ja musze wyprać wózek. Mamy po siostrzencu, moja siostra tez kupowala uzywany. Jak już moje młodsze dziecie wyrosnie z niego,to siostra ppwoedziała,ze mam oddac go jakiejś potrzebujacej rodzinie. Nie przepadałam za nim,ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada.
Dzis bylam z synkien na basanie,potem na placu zabaw i jestem wykonczona. Mam nadzieje,ze szybko pojdzie spac, bo ja juz chetnie byn poszła. -
nick nieaktualnyMoni** wrote:Też mi się podobały Ale akurat w sklepie nie było A między nimi nie ma dużej różnicy. Właśnie przekonało mnie że lekkie i gondola trochę dluzsza i będzie na dłużej albo na większe dziecko.
-
Jestem po USG 3 trymestru, wszystkie przepływy w normie, Malutki waży 1,6kg, więc jest takim przeciętniaczkiem, co mnie bardzo cieszy przy mojej cukrzycy ciążowej
Ginka powiedziała, że ZUS zaostrzył sprawdzanie ciężarnych na zwolnieniach. Przynajmniej u mnie w Gdańsku. Mówiła, że mam brać każdy paragon, by mieć dowód, że byłam gdzieś na chwilę poza domem 😱Zlaania1, Kijanka, Esti lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualny
-
Kurcze ja to od początku przebywania na L4 mam bzika na punkcie kontroli z Zusu a tym bardziej że we wrześniu moje zwolnienie będzie wystawione przez 3 innego lekarza
bo dwóch pozostałych zrezygnowali z pracy w Luxmedzie.
Iza34- mój się wpycha w dolne partie gdzieś koło pęcherza i często jak wstse to Jet tak nisko że nie mogę iść
-
Kaczorka- nam dziś na szkole rodzenia powiedzieli, że pani ordynator krzywo patrzy na własne ubranka i stanwczo zalecają nie przynosić
A ja chciałam własne.
Tak samo jak powiedzieli, że pani ordynator toleruje jedynie podkłady bella mama i szare mydło biały jeleń i że jak mamy coś innego to mamy to ukrywać
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny z żylakami, jak sobie z nimi radzicie? Wiem, że niektóre z Was biorą Cyclo 3 forte. Pomaga to jakoś? Miesiąc temu miałam doppler żył i było wszystko dobrze. Dziś zauważyłam na lewej łydce, że wyszedł mi jeden żylak- nie boli, nie przeszkadza, ale boję się, że to się jakoś rozrośnie. Wizytę mam w poniedziałek i oczywiście będę pytać lekarza, czy coś mam na to brać... Leżę z nogami ułożonymi wyżej 😣Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ewelina92 wrote:Dziewczyny z żylakami, jak sobie z nimi radzicie? Wiem, że niektóre z Was biorą Cyclo 3 forte. Pomaga to jakoś? Miesiąc temu miałam doppler żył i było wszystko dobrze. Dziś zauważyłam na lewej łydce, że wyszedł mi jeden żylak- nie boli, nie przeszkadza, ale boję się, że to się jakoś rozrośnie. Wizytę mam w poniedziałek i oczywiście będę pytać lekarza, czy coś mam na to brać... Leżę z nogami ułożonymi wyżej 😣
Ja to łykam od przynajmniej 2 tygodni i widzę różnicę taką, że mnie nie boli noga na której mam żylaka. Wcześniej czułam dyskomfort i ciągnięcie. -
Kaczorka wrote:Reset - jakaś restrykcyjna ta pani ordynator
u nas jest dowolność - nikt 2 lata temu się nie czepiał o nic.
U nas się ponoć czepiają o wiele, ale mając na względzie inne zalety szpitala, mogę im wybaczyć kwestię ubranek
Za to położna była genialnaKaczorka lubi tę wiadomość
Kaczorka wrote:Ja to łykam od przynajmniej 2 tygodni i widzę różnicę taką, że mnie nie boli noga na której mam żylaka. Wcześniej czułam dyskomfort i ciągnięcie.
dzięki za odpowiedź.
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️