X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad godzine czekalam az dadza mi te wyniki. Na szczęście odczyn coombsa ujemny, szczepionka zamowiona, jutro szczepienie i zamykam temat. Nareszcie.

Kijanka, momo lubią tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziś mam szkołę rodzenia, 3 godziny siedzenia na krzesełku :D Cudownie!

Boze 3 godziny to ja bym potem urodzila w domu.
    Mi od wczoraj leci krew z nosa, wczoraj slabiej dzisiaj mocniej i nie wiem czy mi jakis witamin brakuje ?:-(

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Tak patrzę i w systemie Luxmedu mam 2 skierowania na USG 3 trymestru i skoro są za darmo to mówię - AAA... zapiszę się na jedno :D Co tam, że oni mają taki sprzęt że równie dobrze mogliby mi lupą patrzeć na brzuch - za darmo to za darmo.

Sprawdzam terminy on-line - zero żadnych. Zadzwoniłam do luxmedu i zaproponowali mi! UWAGA! 30 października :D
    ja tez mam zdublowane na usg 3 trymestru i korzystam :-) tez nie mialam terminow ale logowałam sie tak 2 razy dziennie i z dnia na dzien sie zwlaniaja a zwałscza kolo poludnia kazdego dnia dokładają wizyty. ja tak dzieki temu umowilam sie na to drugie usg 11.09

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:14

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj podczas godziny na szkole rodzenia potrafi przejrzec wszystkie portale plotkarskie bo troche go to nudzi. Az musze mu mowic,ze sam chcial chodzic i jest w SZKOLE i ma sie ogaranc :-) Chociaz sa tematy,ktore jak go zaciekawia to widze ze slucha az mu prawie slina cieknie-jak o objawach porodu;-)
    Mi ngdy wczesniej krew nie leciała z nosa stad sie zastanawiam :-/

ja mam wziyte dopiero 23.09 wiec te dodatkowe ziyty sa jak zbawienie dla mnie.
    Plus jade na drugi koniec miasta w przyszlym tygodniu w najgorszych korkach zeby miec wizyte na nfz u mojego pierwszego lekarza na nfz, ktory zrezygnowal z luxmedu. Ale chce zeby sprawdzil ten duzy leb kreta bo tylko jemu ufalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 10:33

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:15

Paula_30 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie mialabym jedna po 5 tygodniach po wizycie u drugiego lekraza w luxmedzie, ktory rowniez zrezygnował. Wiec do 3 razy sztuka :-)
    ale ze sie zdenerwoałam, to mialam juz jedno usg 3 trymestru, potem drugie, wizyta na nfz i wizyta 23.09.Czyli 4 :-D
    Jakby liczyc poniedzialkowy zastrzyk z imunoglobinu i tez wizyte u gina w celu wypisania skierowania to 5. Odbije sobie ten caly glupi luxmed :-D

860i3e5edambhnvb.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj wizytę i kolejną za 3 tyg, a w między czasie III usg. Myślę, że od kolejnej wizyty będę mieć co 2 tyg, ale to już właściwie zostaną mi tylko dwie wizyty.
    Edit: uporałam się z ubrankami 56! :) tetaz ruszam z rozmiarem 62. W sumie to tyle myślałam o laktatorze, a w końcu koleżanka mi pożyczyła :) lista zakupów dla Maluszka dość krótka. Cieszę się bo na jesienne przygotowanie córki pozbyłam prawie 400zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 11:04

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie może wytrzymać w szkole rodzenia. Chociaż na spotkaniu o laktacji malowało mu się przerażenie na twarzy, gdy położna mówiła o zastojach, nawałach i innych takich. Ogólnie nie podobają mi się te zajęcia...jakoś średnio jestem zadowolona...mam wrażenie, że więcej jestem w stanie dowiedzieć się np z filmików na YouTube, niż od tej położnej... Pięknie wszystko przedstawia...mówi o mleczku, cycuszkach i innych takich.

Ja tam wolę bez owijania w bawełnę. Lepiej nastawić się na najgorsze i być miło rozczarowanym, niż myśleć, że podczas porodu będę piękna i pachnąca, a poboli tylko trochę. :D

Trzymajcie kciuki za moje dzisiejsze USG, mam na 14:40 <3

mrt87, Kaczorka lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija trzymam kciuki <3
    mi tez sie srednio podobaja te zajecia, zwalszcza jak polozna z predkoscia swiatla wyswietla slajdy albo podaje nam liste z wyprawka do szpitala wydrukowana z portalu "mamo to ja" w dodatku z przestarzałymi informacjami.Ale juz sie przemecze, niedlugo bede chodzila 2 razy w tygodniu wiec skoncze pewnie pod koniec wrzesnia i spokoj.

Maija lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szkołę rodzenia się nie zapisałam, bo stwierdziłam ostatecznie, że dla mnie będzie to gorszy stres niż to warte :/ Przygotowanie do porodu omówię z położną na indywidualnych wizytach, o wyprawkę do szpitala i tak muszę spytać w konkretnym szpitalu, bo miewają różne listy, a na karmienie piersią i tak się nie napalam, jak wyjdzie to OK, jak nie będzie szło to nie zamierzam cisnąć tematu.

Kijanka lubi tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

202602052743.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 5 września 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Ja na szkołę rodzenia się nie zapisałam, bo stwierdziłam ostatecznie, że dla mnie będzie to gorszy stres niż to warte :/ Przygotowanie do porodu omówię z położną na indywidualnych wizytach, o wyprawkę do szpitala i tak muszę spytać w konkretnym szpitalu, bo miewają różne listy, a na karmienie piersią i tak się nie napalam, jak wyjdzie to OK, jak nie będzie szło to nie zamierzam cisnąć tematu.
    Mam podobne zdanie. Szkołę odpuściłam i za pierwszym razem i teraz nawet mi przez myśl nie przeszło. Będę mieć cc a w szkołach rodzenia ten temat to raczej się mija szerokim łukiem. Kp chce, ale bez spiny w szpitalu będę miała butelkę, podgrzewacz i gotową mieszankę mleka.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    Ja miałam wczoraj wizytę i kolejną za 3 tyg, a w między czasie III usg. Myślę, że od kolejnej wizyty będę mieć co 2 tyg, ale to już właściwie zostaną mi tylko dwie wizyty.
    Edit: uporałam się z ubrankami 56! :) tetaz ruszam z rozmiarem 62. W sumie to tyle myślałam o laktatorze, a w końcu koleżanka mi pożyczyła :) lista zakupów dla Maluszka dość krótka. Cieszę się bo na jesienne przygotowanie córki pozbyłam prawie 400zl

Hm... ja po wczorajszej wizycie trochę zwątpiłam, czy rozmiar 56 będzie mi potrzebny. Skrzat ma super długie nogi. Nie wiem, po kim. Za to muszę kupić małe czapeczki, bo główka jest na drugim końcu skali.
    Zapisałam się na 17 września na drugie USG III trymestru do innego lekarza. To będzie 31t4d.
    Mam nadzieję, że skrzat do tego czasu przeanalizuje w tym malutkim łebku kierunki świata i połączy, że wyjście jest na dole, więc wypadałoby się przekręcić główką w dół. W każdym razie od dzisiaj dokładam do ćwiczeń na macie takie na ułatwienie przekręcenia się.
    Sorry, teraz będę Wam tutaj marudzić :P

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam wózek i kamień z serca bo już nie miałam siły dłużej przeglądać stron internetowych. A czy się sprawdzi to się okaże bo raczej każdy chwali ten co ma. Po prostu mam nadzieję że nasz nam podpasuje. Ostatecznie wybraliśmy tutis viva life. Jest lekki i bardzo łatwo się składa. Wydaje mi się że w moich terenach się sprawdzi. Na fotelik i baze czekamy bo zamowione.Łozeczko zamówione. Jeszcze komoda i największe zakupy będą odchaczone.

mao, Kijanka lubią tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • coma Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:15

uIHap1.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat z mojej szkoły rodzenia jestem zadowolona- położne opowiadają w fajny i rzeczowy sposób o wszystkim, zajęcia konkretne i sporo się z nich dowiaduje 😊 Plus taki, ze położne są dalej aktywne zawodowo i pracują w szpitalu w którym praktycznie wszystkie kobiety ze szkoły rodzeni chcą rodzic 😉 Tylko u mnie jest tak, że nie ma kursu dla danej grupy, tylko co tydzień harmonogram w jaki dzień i o której będzie dany temat zajęć i idę tylko na to co mnie interesuje 😉

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudzic to ja marudze. Pojechalam tylko po wynik badania a wróciłam juz z córką ze szkoly i ledwo zywa jestem. Az dentystke dzis odwołałam.

• mao Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja nawet nie chce myśleć ze 56 mogłoby być za małe, prześliczne mam te ciuszki :D
    Ja mam tak samo 🙈 Także oby gzub chociaż chwilkę nosił rozmiar 56 😍😍

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Ja od wczoraj mam wózek i kamień z serca bo już nie miałam siły dłużej przeglądać stron internetowych. A czy się sprawdzi to się okaże bo raczej każdy chwali ten co ma. Po prostu mam nadzieję że nasz nam podpasuje. Ostatecznie wybraliśmy tutis viva life. Jest lekki i bardzo łatwo się składa. Wydaje mi się że w moich terenach się sprawdzi. Na fotelik i baze czekamy bo zamowione.Łozeczko zamówione. Jeszcze komoda i największe zakupy będą odchaczone.
    No to super, że wózek wybrany, bo ja tez już wymiękam od szukania w necie i czytania opinii 🤦🏻‍♀️
    A fotelik jaki wybraliście? My te dwie rzeczy w przyszłym tygodniu chcemy ogarnąć😁

201911201770.png

202201014972.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze miesiąc temu chętnie robiłam te zakupy dla dziecka, a teraz już mnie to wkurza. Z ciuchami doszłam do etapu, że stwierdziłam 'jebać to' i nakupiłam masowo w lidlu, jak były. I kij, że prawie wszystkie takie same, mam ten sam wzór w 3 rozmiarach na przykła. Jeszcze z dużych rzeczy muszę kupić wanienkę i szafę do pokoju, ale na szczęście mam już upatrzone na allegro, czekam tylko na wypłatę. A później kosmetyki, butelki i wyprawkę dla siebie do szpitala i aż mnie telepie na myśl, że muszę to jeszcze ogarnąć, bo mi się już nie chce XD

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

202602052743.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ