Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mrt87 wrote:Sabrina czytałaś artykuł u mamyginekolog o cukrzycy ciążowej?
Ja pokrowca nowego nie prałam, za to po użytkowaniu po starszaku odświeże. Materac mam pianka-lateks. Wizja pleśni i robaków mnie przerosła.
Po wizycie wszystko okszyjka trzyma mimo twardnień nadal 4cm
także jestem spokojniejsza. O co było dla mnie zdziwieniem Młody waży 1500g. Wizyta za 3tyg jednak w przyszłym tyg IIIUSG.
Esti lubi tę wiadomość
-
U nas chyba pianka lateks mąż kupił i dokładnie nie wiem co on w środku ma
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Byłam na USG III trymestru i trochę się martwię. Niby lekarka nie miała zastrzeżeń, ale obwód główki wyszedł na 10 percentylu. Reszta koło 50 percentyla, tyllo nogi długie koło 85 percentyla.
No i skrzacik zrobił psikusa i leży sobie poprzecznie. Zdaniem lekarki obróci się na pewno, tylko pytanie w którą stronę. Na razie łebek ma wyżej niż tyłeczek.
No i zobaczyłam w domu, że pewne wartości przepływów mam poza skalą.
Dzisiaj mąż nie mógł pójść ze mną na badsnie, skrzat nie chciał pozować, więc za dwa tygodnie umawiam się na kolejne USG III trymestru. Ta mała głowa nie daje mi spokoju.
Waga - 1570 gramów. Awans z 40 percentyla w 25 tc w okolice 60 percentyla. Jakoś dzisiaj mi wszystko źle i nawet radochy
z badania nie miałamcoma, silent, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam materac piankowy i na instrukcji tez pisze zeby przed użyciem wyprac.
Padlam, poleglam i dalam ciala. Polozylam sie na chwile i zasnelam, córka umyla zęby i bez kolacji, bez mycia poszla spac. Co prawda proponowalam kolacje ale juz nie chciala.
Mam w brzuchu kosmite co chce wyjsc przez pępek 😂. Az córka miala ubaw jak mała w brzuchu sie wypychala. -
nick nieaktualnyKijanka- nie martw się. Skoro lekarz nie miał zastrzezen,to trzeba zaufac,ze jest dobrze. Moj 1 synek glowke i brzuszek mial 2yg do tylu na usg 3trymestru. A nogi szly do przodu.
Ja sie poszłam wykapac. Wyszlam z lazienki w pizamie i zaczęło mną tak telepax,ze ledwo doszłam po szlafrok,do pokoju. Leze pod koldra w tym grubym szlafroku i powoli zaczyna mi się robić ciepło. A cycki mnie tak szczypy,jakby mi ktos tempym noze kroił. Ostatni raz tak miałam po powrocie do domu, ze szpitala po porodzie. Zima to bym jeszxze zrozumiała,ale latem.coma lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Kijanka- nie martw się. Skoro lekarz nie miał zastrzezen,to trzeba zaufac,ze jest dobrze. Moj 1 synek glowke i brzuszek mial 2yg do tylu na usg 3trymestru. A nogi szly do przodu.
Ja sie poszłam wykapac. Wyszlam z lazienki w pizamie i zaczęło mną tak telepax,ze ledwo doszłam po szlafrok,do pokoju. Leze pod koldra w tym grubym szlafroku i powoli zaczyna mi się robić ciepło. A cycki mnie tak szczypy,jakby mi ktos tempym noze kroił. Ostatni raz tak miałam po powrocie do domu, ze szpitala po porodzie. Zima to bym jeszxze zrozumiała,ale latem.2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy to normalne na ten tydzien ze nie mam sily i szybko sie mecze? Np.dzisiaj budzik o 6, zwleklam sie z lozka, obudzilam córkę, sniadanie dla niej, dla mnie, do szkoly, obmylam się, ubralam i juz bym z chęcią się polozyla, tchu mi brakuje i zmeczona jestem.
-
Iza34 wrote:Dziewczyny czy to normalne na ten tydzien ze nie mam sily i szybko sie mecze? Np.dzisiaj budzik o 6, zwleklam sie z lozka, obudzilam córkę, sniadanie dla niej, dla mnie, do szkoly, obmylam się, ubralam i juz bym z chęcią się polozyla, tchu mi brakuje i zmeczona jestem.
Jakby nie było, miałaś 3 godziny aktywności. To normalne, że jesteś zmęczona. Połóż się na trochę zanim weźmiesz się za inne rzeczy -
nick nieaktualny
-
Ja w poniedziałek mam wizytę u swojego gina i właśnie sobie przypomniałam, że badania muszę zrobić. Kompletnie mi przez ten miesiąc wyleciało
-
A ja dziś idę pooglądać wózki😉zabieram koleżankę która jest w temacie bo ma jyz trójkę💪Oczywiscie kupować będę używany ale przynajmniej pokaże mi na co zwrócić uwagę.ja na tych nowych wózkach się nie znam.mam jyz kilka upatrzonych na olx.od rana dziś czytam(od 4 dni nie chodzę jyz do pracy😜)o szczepieniach.zdecydowalam ze nie będę szczepić dziecka po urodzeniu.przesune to o jakieś 2-3 miesiące.nikt mi w pierwszej dobie nie zagwarantuje ze dziecko jest w 100% zdrowe a jeszcze ładować dwie nie oszukujmy się malowaznych szczepionek uważam za zbędne.nie jestem antyszczepionkowcem tylko chce to zrobic pozniej.ciekawe jak to u nas wyglada,taka odmowa ?moze ktoras jest w temacie?
-
coma wrote:I o jakim wózku myślisz Janka?
Ja wybrałam Mutsy NioAle jeszcze nie kupiłam, kupię za jakieś 1,5 miesiąca.
Też go wybrałam po 4 m-cach różnych opcji i zwrotów akcjiNajgorszy z zakupów już za mną
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
ja rano wstaję, to w sumie między tą 6,7, a 10 jest najlepiej, potem zmęczenie jest okropne, dzisiaj małe zakupy osiedlowe a ja wracając chciałam usiąść na murku i się zdrzemnąć
teraz jest intensywny wzrost dzieci, więc niestety tak już będzie, muszą od kogoś energię pobierać