Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja sie wypycha ale tylko z prawej strony (zakladam ze to główka) a z lewej nisko, bardzo nisko czuje kopniaczki, wystarczy ze zbyt mocno się pochyle do przodu i juz kopie. Ale moja dziecina grzeczna bo w nocy grzecznie przesuwa sie na środek i moge spokojnie spac na prawym boku.
Maija lubi tę wiadomość
-
Ja mam 2 rodzaje twardnień brzucha.
Stawianie się - potrafi być twardy,napięty po kilka godzin,nie ejst to zbyt przyjemne uczucie , szczególnie wieczorami/popoludniami to mam
I typowe skurcze - te trwają minute , czasami trochę dłużej z reguły towarzyszy im ból brzucha, od 20tc miałam pojedyncze,ostatnio potrafią pojawiać się seriami po kilka
Nie wiem jak szyjka czy mają te skurcze na cokolwiek wpływ,bo ani razu nie byłam z tym ani u lekarza ani na Ip, tu by mnie chyba z tym odrazu wyprosili. Więc tak sobie żyję w niewiedzy,ale jakoś bardzo się nie stresuję. Staram się podchodzić do wszystkiego na luziei jak coś się dzieje dawać na wstrzymanie. Planowane Usg mam na 3 października . Będzie to
33+0[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Moja sie wypycha ale tylko z prawej strony (zakladam ze to główka) a z lewej nisko, bardzo nisko czuje kopniaczki, wystarczy ze zbyt mocno się pochyle do przodu i juz kopie. Ale moja dziecina grzeczna bo w nocy grzecznie przesuwa sie na środek i moge spokojnie spac na prawym boku.
Dzisiaj złożyliśmy łóżeczko i stoi już w sypialni... aż mi się w oku łezka zakręciła- 2,5 roku starań o brzdąca i to wszystko staje się coraz bardziej rzeczywiste 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 16:16
Iza34, Kijanka, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie ciągle brzuch twardnieje, tak bez bólu, a wrażenie, że pęknie jest. Wydaje mi się, że to Mała się wypycha, bo jak naciskam to twarde miejsce, to po chwili się chowa
Leżeć nie leżę wtedy, bo do dziś pracowałam i raczej opcji położenia się na sali rozpraw nikt nie przewidywałAle na pocieszenie - takie twradnienia jak u mnie krzywdy szyjce nie robią. Wczoraj dalej miała 4.15 cm
Jak w czerwcu skróciła się na te 4.15 (bo wcześniej grubo ponad 5) tak trzyma.
Maija, coma, Kijanka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
A my wczoraj caly dzien składaliśmy mebelki. Dziś czuję sie jak po całodniowej wspinaczce górskiej 🙈 Teraz wietrze szafe i za kilka dni poukładam wyprasowane ciuszki. Nie wiem tylko czy powinnam już odpakowac materac, narazie włożyłam go do łóżeczka w folii. Zdjąć teraz folię, zeby tez mial mozliwosc "odśmierdzenia" 😃? Czy wystarczy jak przed porodem po prostu sciagne? I tak na materac pojdzie przeciez wyprane prześcieradło.
My kupiliśmy pianka-lateks. Z tego, co czytałam każdy rodzaj ma swoje wady i zalety. My wybraliśmy w sumie akurat ten, bo był najwyżej w rankingu 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 19:01
-
mao wrote:A z czego najlepiej kupic materac do łóżeczka?? Gryka-kokos? Czy coś innego?
Wedle mojej wiedzy i zrobionego researchu na tym etapie sama pianka wysokoelastyczna (nie thermo). Gryka - kokos lubi zapleśnieć/ stać się schowkiem dla robaków itp., zaś lateks dla maluchów nie jest wskazany, a na dodatek lubi uczulać (nie uczula natomiast naturalny lateks, ale nie ma teraz materacy z czystem lateksem - każdy ma mniej czy więcej sztucznego. Najwięcej naturalnego lateksu ma materac z Koła, ale kosztuje ok 1500 zł za 120 x 60 cm!).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
mao wrote:A z czego najlepiej kupic materac do łóżeczka?? Gryka-kokos? Czy coś innego?
-
Ja w tym tygodniu piorę,prasuję i układam ubrania i tekstylia dla dziecka. Potem pakuje torby i będę ogarniać dom.
Może schizuję, ale po ostatnim USG i poprzednich doświadczeniach czuję, że sądny dzień się zbliża 🙃1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Nie pomyślałam, ze przecież jest pokrowiec i trzeba go wyprac 😅 Dziękuję za podpowiedź!
Paula_30, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny