X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, mnie tez pomaga cyclo3forte i ponczochy uciskowe (na naczynka) :) Cyclo3forte + magnez biore x2 dziennie. Staram sie tez trzymac nogi jak najczesciej w gore i jak najmniej nosic.

Ewelina92 lubi tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka wrote:
    Ewelina, mnie tez pomaga cyclo3forte i ponczochy uciskowe (na naczynka) :) Cyclo3forte + magnez biore x2 dziennie. Staram sie tez trzymac nogi jak najczesciej w gore i jak najmniej nosic.
    Zapytam lekarza o ten suplement :)

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore cyclo3fort, do tego lioton 1000 i altacet bo moj zylak jest ciepły. Ponczochy tez powinnam nosic ale cos mi nie po drodze je zakladac, mam wielki klopot jak musze rano sie umyc bo potem znow trzeba polezec a nie mam kiedy. Wogole ja to powinnam chodzic w rajstopach ze wzgledu ma zylaka w pachwinie. I niewiele co leze bo nie mam kiedy. A ten lek duzo daje, noga nie rwie, nie ciagnie, ale coz z tego jak zylak wieczorem wyglada okropnie zle.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na wygląd żylaka niestety ten środek nie działa. Ale znacząco poprawia komfort :)

Reset - położna chyba najważniejsza :)

A ja mam dziś w końcu wizytę u gina :) na 9 idę. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko oki.

Maija, Ewelina92, Paula_30, Esti lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja tez mam ten cyclo 3 forte, lekarz mi powiedział ze on nie pomoże z istniejącymi już żylakami które mam, znaczy ze one nie zaczną znikać ale wsytrzyma ich wzrost i pojawianie się nowych. Póki co odkąd biorę to faktycznie nowe się nie pojawiły ale nogi a raczej żyły bolą mimo wszystko od czasu do czasu. Mam tez specjalne pończochy uciskowe robione na miare(tu w Niemczech robią pod każdego indywidualnie rajstopy, mierzą wcześniej cała nogę w 10miejscach- nie wiem jak pl) ale lekarz w pl u którego byłam po cyclo 3 forte powiedział zd rajstopy dają cokolwiek tylko wtedy kiedy ubieramy je codziennie zaraz po przebudzeniu(wstaniu z łóżka) i nosimy do wieczora, kiedy moja lekarka tutaj powiedziała żeby ubierać tylko jak gdzieś wychodzę, po domu nie ma takiej potrzeby.

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Maija Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

A ja mam dziś w końcu wizytę u gina :) na 9 idę. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko oki.

Trzymamy, na pewno będzie dobrze <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponczochy/rajstopy rzeczywiście działają jak założy sie je jeszcze na łóżku i zdejmie tuz przed spaniem. Co za roznica czy chodzisz po domu czy po miescie? Troche wiem na ten temat bo moja mama ma zylaki i od niej czerpie informacje.

A wogole lekarz zalecal miec ponczochy podczas cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 08:15

• JustBelieve Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło jej o to ze w domu mam „oszczędny” tryb zycia, nie gonie cały dzień po domu i sprzątam itp.

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nam odwołali jutrzejsza szkole rodzenia bo nie zebrała się grupa. Nie mam już nigdzie możliwości czegoś ogarnąć i trochę się martwię. Mamusie które już rodziły, jest sens iść gdziekolwiek nawet w ostatniej chwili czy sobie odpuścić?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha - a odczuwasz silną potrzebę pojścia na szkołę rodzenia?
    Powiem szczerze, że ja nie byłam ani w pierwszej ciąży ani teraz. Z tym, że poprzednio miałam CC, więc nie potrzebowałam znać szczegółów z przebiegu porodu SN.
    Teraz może być inaczej, ale myślę, że jak będę słuchać położnej, to i tak urodzę ;)

A tymczasem czekam jeszcze na swoją wizytę i słucham sobie bicia serduszka jakiegoś dzieciątka :) od rana KTG u położnej dziś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 09:12

Aishha lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zła jestem bo nie ma leku do kupienia nigdzie.pisalam kiedyś ze nabawiłam się w ciazy nadczynnosci tarczycy.zabroniono mi przyjmować jod.teraz endo zgodził się na dawkę 100(zalecana dla ciężarnych 200) .wypisal receptę na jodid100.wogole go nie ma w aptekach.lekarz powinien wiedzieć takie rzeczy.za kilka dni mam gin to poproszę o jakiś inny lek.same cymbały gdzie nie pojde.specjslustow u nas zero.ok ponarzekalam sobie😉 ktoras pamietam jest z nadczynnością?czy bierzesz leki w ciazy?ja brałam miesiąc i jak f4 się wyrównało to kazali odstawić.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w końcu 3 z przodu. To jeszcze nigdy nie cieszyło tak bardzo :)

Kaczorka, agndra, coma, ListopadowaMama, JustBelieve, Limonka, Domcias, Paula_30, Zlaania1, Esti, Maija, Kropka89 lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już po wizycie. Szyjka trzyma i dalej są te 3cm :) i to chyba najważniejsze.
    Młoda nie za duża - około 1380g (+/-200g). Ale była tak średnio ułożona, że ciężko było ją posprawdzać, więc te pomiary to takie pi razy drzwi ;) we wtorek idę na USG 3 trymestru i liczę, że wtedy zostanie dokładniej sprawdzona.

Kijanka, Szczesliwa_mamusia, Limonka, Domcias, Paula_30, Zlaania1, Aishha, Esti lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skończyłam pranie i prasowanie. Pogoniłam kota, bo mi chciał do komody wejść, gdy układałam te wypieszczone ubranka i jestem szczęśliwa, że najgorsze (dla mnie) mam za sobą. Plan na dzisiaj: sprzątanie domu, bo kurz już z kątów na mnie patrzy i jeśli zdążę to spakowanie toreb do szpitala.

Paula_30 lubi tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w poniedziałek mam wizytę, zamierzam wypytać, co w moim szpitalu dają, a co trzeba mieć swoje i do końca następnego tygodnia też chcę mieć torbę spakowaną. To już będzie koniec 32tc także lepiej być gotowym na wszystko :D

agndra lubi tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz sie rozrycze. Odebralam wynik Coombsa, wykupilam szczepionke, bylam umowiona z pielęgniarką i ona nie chce mi teraz zrobic tego szczepienia bo nie mam zlecenia od lekarza prowadzącego. Gin dopiero za 2 tyg.to bedzie juz po ptokach, na nfz dzis lekarz nie przyjmuje, poza tym problem z przewozem tej szczepionki.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaliczyłam glebę.. wychodziłam z galerii i się przejechałam na śliskich płytkach. Najgorzej, że jakoś bokiem poleciałam i częściowo na brzuch upadłam.
    Póki co jest miękki i nie boli, więc chyba nic się nie stało. Ale myślę czy na IP nie pojechać dla w razie co.

Iza - masakra z tym Twoim zastrzykiem.. płacisz a jeszcze nic załatwić nie możesz :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka chyba lepiej pojechać na IP. Zwłaszcza, że teraz to już dość wysoka ciąża, lepiej nie ryzykować chyba.
    Ja jak się wyrżnęłam też się wahałam, ale ostatecznie pojechałam.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Kaczorka chyba lepiej pojechać na IP. Zwłaszcza, że teraz to już dość wysoka ciąża, lepiej nie ryzykować chyba.
    Ja jak się wyrżnęłam też się wahałam, ale ostatecznie pojechałam.

A nie chcieli Cię zostawić?
    Bo by mi to było baaaardzo nie na rękę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 6 września 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 szkoda, że pielęgniarka wcześniej nie zapytała o to zlecenie. Porażka. Może lekarz na pogotowiu by wystawił?

Kaczorka może jak nic się nie dzieje to obserwuj. Mnie na wakacjach w bok brzucha uderzyły drzwi windy, pamiętam ten stres.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ