Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Limonka wrote:Ewelina, mnie tez pomaga cyclo3forte i ponczochy uciskowe (na naczynka)
Cyclo3forte + magnez biore x2 dziennie. Staram sie tez trzymac nogi jak najczesciej w gore i jak najmniej nosic.
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualnyJa tez biore cyclo3fort, do tego lioton 1000 i altacet bo moj zylak jest ciepły. Ponczochy tez powinnam nosic ale cos mi nie po drodze je zakladac, mam wielki klopot jak musze rano sie umyc bo potem znow trzeba polezec a nie mam kiedy. Wogole ja to powinnam chodzic w rajstopach ze wzgledu ma zylaka w pachwinie. I niewiele co leze bo nie mam kiedy. A ten lek duzo daje, noga nie rwie, nie ciagnie, ale coz z tego jak zylak wieczorem wyglada okropnie zle.
Ewelina92 lubi tę wiadomość
-
No na wygląd żylaka niestety ten środek nie działa. Ale znacząco poprawia komfort
Reset - położna chyba najważniejsza
A ja mam dziś w końcu wizytę u ginana 9 idę. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko oki.
Maija, Ewelina92, Paula_30, Esti lubią tę wiadomość
-
Ewelina ja tez mam ten cyclo 3 forte, lekarz mi powiedział ze on nie pomoże z istniejącymi już żylakami które mam, znaczy ze one nie zaczną znikać ale wsytrzyma ich wzrost i pojawianie się nowych. Póki co odkąd biorę to faktycznie nowe się nie pojawiły ale nogi a raczej żyły bolą mimo wszystko od czasu do czasu. Mam tez specjalne pończochy uciskowe robione na miare(tu w Niemczech robią pod każdego indywidualnie rajstopy, mierzą wcześniej cała nogę w 10miejscach- nie wiem jak pl) ale lekarz w pl u którego byłam po cyclo 3 forte powiedział zd rajstopy dają cokolwiek tylko wtedy kiedy ubieramy je codziennie zaraz po przebudzeniu(wstaniu z łóżka) i nosimy do wieczora, kiedy moja lekarka tutaj powiedziała żeby ubierać tylko jak gdzieś wychodzę, po domu nie ma takiej potrzeby.
Ewelina92 lubi tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
nick nieaktualnyPonczochy/rajstopy rzeczywiście działają jak założy sie je jeszcze na łóżku i zdejmie tuz przed spaniem. Co za roznica czy chodzisz po domu czy po miescie? Troche wiem na ten temat bo moja mama ma zylaki i od niej czerpie informacje.
A wogole lekarz zalecal miec ponczochy podczas cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 08:15
-
Aishha - a odczuwasz silną potrzebę pojścia na szkołę rodzenia?
Powiem szczerze, że ja nie byłam ani w pierwszej ciąży ani teraz. Z tym, że poprzednio miałam CC, więc nie potrzebowałam znać szczegółów z przebiegu porodu SN.
Teraz może być inaczej, ale myślę, że jak będę słuchać położnej, to i tak urodzę
A tymczasem czekam jeszcze na swoją wizytę i słucham sobie bicia serduszka jakiegoś dzieciątkaod rana KTG u położnej dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 09:12
Aishha lubi tę wiadomość
-
A ja zła jestem bo nie ma leku do kupienia nigdzie.pisalam kiedyś ze nabawiłam się w ciazy nadczynnosci tarczycy.zabroniono mi przyjmować jod.teraz endo zgodził się na dawkę 100(zalecana dla ciężarnych 200) .wypisal receptę na jodid100.wogole go nie ma w aptekach.lekarz powinien wiedzieć takie rzeczy.za kilka dni mam gin to poproszę o jakiś inny lek.same cymbały gdzie nie pojde.specjslustow u nas zero.ok ponarzekalam sobie😉 ktoras pamietam jest z nadczynnością?czy bierzesz leki w ciazy?ja brałam miesiąc i jak f4 się wyrównało to kazali odstawić.
-
To ja już po wizycie. Szyjka trzyma i dalej są te 3cm
i to chyba najważniejsze.
Młoda nie za duża - około 1380g (+/-200g). Ale była tak średnio ułożona, że ciężko było ją posprawdzać, więc te pomiary to takie pi razy drzwiwe wtorek idę na USG 3 trymestru i liczę, że wtedy zostanie dokładniej sprawdzona.
Kijanka, Szczesliwa_mamusia, Limonka, Domcias, Paula_30, Zlaania1, Aishha, Esti lubią tę wiadomość
-
A ja skończyłam pranie i prasowanie. Pogoniłam kota, bo mi chciał do komody wejść, gdy układałam te wypieszczone ubranka i jestem szczęśliwa, że najgorsze (dla mnie) mam za sobą. Plan na dzisiaj: sprzątanie domu, bo kurz już z kątów na mnie patrzy i jeśli zdążę to spakowanie toreb do szpitala.
Paula_30 lubi tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
No ja w poniedziałek mam wizytę, zamierzam wypytać, co w moim szpitalu dają, a co trzeba mieć swoje i do końca następnego tygodnia też chcę mieć torbę spakowaną. To już będzie koniec 32tc także lepiej być gotowym na wszystko
agndra lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
nick nieaktualnyA ja zaraz sie rozrycze. Odebralam wynik Coombsa, wykupilam szczepionke, bylam umowiona z pielęgniarką i ona nie chce mi teraz zrobic tego szczepienia bo nie mam zlecenia od lekarza prowadzącego. Gin dopiero za 2 tyg.to bedzie juz po ptokach, na nfz dzis lekarz nie przyjmuje, poza tym problem z przewozem tej szczepionki.
-
A ja właśnie zaliczyłam glebę.. wychodziłam z galerii i się przejechałam na śliskich płytkach. Najgorzej, że jakoś bokiem poleciałam i częściowo na brzuch upadłam.
Póki co jest miękki i nie boli, więc chyba nic się nie stało. Ale myślę czy na IP nie pojechać dla w razie co.
Iza - masakra z tym Twoim zastrzykiem.. płacisz a jeszcze nic załatwić nie możesz -
Kaczorka chyba lepiej pojechać na IP. Zwłaszcza, że teraz to już dość wysoka ciąża, lepiej nie ryzykować chyba.
Ja jak się wyrżnęłam też się wahałam, ale ostatecznie pojechałam.AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Dzyzia wrote:Kaczorka chyba lepiej pojechać na IP. Zwłaszcza, że teraz to już dość wysoka ciąża, lepiej nie ryzykować chyba.
Ja jak się wyrżnęłam też się wahałam, ale ostatecznie pojechałam.
A nie chcieli Cię zostawić?
Bo by mi to było baaaardzo nie na rękę.