Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Coma straszna wiadomosc, nawet nie chce myśleć, boje się takich sytuacji strasznie..
Dziewczyny może głupie pytanie ale jak nie wiecie czy laktator będzie potrzebny to czemu kupujecie już, nawet taki „tani, byle był, a jak trzeba będzie to kupi się lepszy”? Tak pytam bo się zastanawiam nad tym zwyczajnie. Przecież w dzisiejszych czasach wszystko można kupić na już i jak się okaże ze trzeba będzie to zawsze można dokupić. To nie lepiej poczekać jak teraz kupować jakiś zwykły nawet za 30zl?
Ja dziś właśnie o laktatorach czytałam i wiem ze po porodzie mogę wypożyczyć z apteki za darmo na miesiąc tem medeli wielki, jak faktycznie okaże się ze trzeba mi laktator to pewnie kupię właśnie z medeli ale albo swing albo harmonh bo podobno tez dobry mimo ze ręczny, ale przed porodem nie kupuje chyba.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanqa123 wrote:bardzo przykra historia, też kiedyś słyszałam o takiej sytuacji i lekarze namawiają wtedy na poród sn...przerażające
Tak, namawiaja na sn bo to najlepsze dla matki. Nawet slyszalam ze po wypadku "polamanej" dziewczynie kazali rodzic sn martwe dziecko. To jest straszne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo polecacie przed konsultacja z lekarzem na bakterie w moczu? Ten gin z piątku powiedzial ze u ciezarnych tego sue nie leczy. Ta, nie leczy. To niech on zlapie infekcje i niech go tam "smyra" to od razu bedzie chcial sie tego pozbyc.
A, zrobic posiew moczu? -
JustBelieve ja np z tych, co wolą miec swoje zaopatrzenie na zaś
Jak zajdzie potrzeba to po prostu wyciagam i mam i nie denerwuje się że muszę szybko kupować albo wypozyczac bo jest pilna sprawa. No i wiem, ze nigdy nie wydalabym kilku stów żeby kupić porządny laktator tak na prawdę na chwilę, a tego typu używki też mnie nie przekonują
-
Iza34 wrote:Co polecacie przed konsultacja z lekarzem na bakterie w moczu? Ten gin z piątku powiedzial ze u ciezarnych tego sue nie leczy. Ta, nie leczy. To niech on zlapie infekcje i niech go tam "smyra" to od razu bedzie chcial sie tego pozbyc.
A, zrobic posiew moczu?
Ja bym zrobiła posiewmnie gin polecił zuravit
Iza34 lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Iza, pij z apteczny sok z żurawiny i bierz tabletki pregnofer uro (chyba tak to sie nazywa 🤔). Polecam, sama się tak kurowalam z zalecenia gina. Efekt super, utrzymuje się do teraz
Posiew tez oczywiście rób i patrz co tam dokucza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 20:30
Iza34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIza- zrob posiew. Jak jest bakteria,to od razu wyjdzie jaka i na jakie antybiotyki jest wrazliwa. Na posiew sie czeka od 3do 5dni. Najlepiej sie podmyc i w wannie nasikac do kubeczka.
Coma- bardzo mi przykro z pwoodu Twojej kolezanki. Ale tak naprawde na kazdym etapie moze cos się stać. Ja się staram nie nakrecać. Myslec pozytywnie. Bo inaczej czlowiek by zwariował. Tak naprawde,jak dziexko jest na swiecie,to strach o nie wcale się nie zmniejsza.
Co do laktatora- jak juz pisalam strone temu,polecam eletryczny. Czasem mozna dokupic czesc zamienna. Ale musle,se do recznego się nie oplaca. Bo pewnie cena brakujacej czesci jest w cenie nowego recznego. Ja sama z poczatku mialam pozyczony,elektryczny. Ale kupiłam sobie pozniej swoj i nie zaluje. Swoj tez pozyczalam kolezankom. -
nick nieaktualnyDzieki.
I ten gin z piatku twierdzi ze szczypie mnie z pochwy i powinnam leczyc infekcje w pochwie i stąd bakterie.
Myślę jak dobrze pobrać micz na posiew. Musze w necie poczytac. Najbardziej obawiam się wyplywajacej luteiny bo ona lubi tak z rana sobie wylatywac. I chyba czas dostarczenia probki jest wazny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 20:37
-
Jak słyszę o takich historiach, które przydarzyły się znajomej Comy, to tak sobie myślę, że jeśli to od pępowiny, to może i dobrze, że te moje dzieci mają mało miejsca w brzuchu i się nie kręcą.
A tymczasem jutro muszę jechać z rana do szpitala do sekretariatu i się wypisać z KOCa.. bo na 11 jadę na zastrzyk z immuno i nie wiem czy nie będę miała problemu, jeśli dalej będę miała założony KOC w szpitalu.
A tak mi się nie chce.. -
Jeśli chodzi o laktator to ja kupię nową Medela swing. Koszt to 500zl, a używki chodzą za 300zl i liczę, że sprzedam i wyjdzie mnie w sumie 200zl 😅 Za 200zl to kupiłam w pierwszej ciąży Canpola i... go zajechałam 😅1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:Dzieki.
I ten gin z piatku twierdzi ze szczypie mnie z pochwy i powinnam leczyc infekcje w pochwie i stąd bakterie.
Myślę jak dobrze pobrać micz na posiew. Musze w necie poczytac. Najbardziej obawiam się wyplywajacej luteiny bo ona lubi tak z rana sobie wylatywac. I chyba czas dostarczenia probki jest wazny. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Tak jak pisalam. Przed sikaniem,wejdz do wanny,podmyj sie. Wytrzyj. Zostan w wannie,oddaj 1 strumien i pobierz probke z 2go. W wannie,czy w brodziku spokojnje sie wysikasz i spluczesz. Ja ostatnio tak pobieralam i wyszlo mi,ze nie mam zadnej bakterii. A wczesniej tylko sis podmywalam,szlam do kibelka i ciagle cos mi wychodzilo
Dokładnie tak się powinno robić, jak to opisałaś -
Dziewczyny, nie nadrobię Was a miałam bardzo intensywny tydzień. Ale już koniec, jestem zadowolona to był czas tylko dla mnie byłam na super kursie
Co do znieczulenia, ja polecam, miałam bez problemu na Brochowie we Wrocławiu. Polecam tylko pojechać tam wcześniej uzupełnić ankietę anestezjologiczna bo potem przy porodzie to już raczej jest awykonalne wypelnic ja logicznie ...
Mały Janek waży już 1127g (w czwartek było tyle) i mimo dwunaczyniowej pępowiny wszystko jest ok. Tylko teraz wizyty co 2tyg. żebyśmy niczego nie przeoczyli. Brzuch już faluje i kopniaki coraz mocniejszeA za tydzień jedziemy do Warszawy po wózek. Bo w tej wsi zwanej Wrocław nie ma sklepu z wózkami rok po roku żebym mogła sobie zobaczyć ze cztery chociaż modele a powiedziałam że bez wyboru nie kupię!
mrt87, Kijanka, momo, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie laktatora i tego czy potrzebny i jaki potrzebny oraz czy można w razie czego wysłać po niego szybko męża ponownie polecam obejrzeć film na YouTube Wróżka Cycuszka w tytule nawał pokarmu (do znudzenia). Oczywiście kiedyś nie było takich ułatwień i kobiety sobie radziły stara metoda wyciskanie ręcznie na tetre czy jakiś ręcznik nadmiaru pokarmu aż do uczucia ulgi lub momentu aby dziecko potrafiło złapać brodawkę w nabrzmiałej piersi.