Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My za 2tyg idziemy na wesele i tak sie zastanawiam, co ja tam bede robic
Napić sie nie mogę, poszaleć w tańcu raczej też, bo mala tak mi uciska na pecherz jak sie ruszam, ze bym sie chyba posikala na parkiecie
Zjeść wszystkiego tez nie mogę, bo później wyrzuty sumienia beda mnie zżerać. A tak mam ochotę pojesc ciasta! Nawet dzis mi sie śniło takie morke, czekaladowe ciastko 😍 Boję sie, ze zamiast po porodzie schudnąć to ja zaczne tyć jak dorwe sie do słodyczy. Już nie moge sie doczekać świąt, będę jadła chyba do porzygania 🤣
Maija lubi tę wiadomość
-
Domcias niestety tak będzie z żarciem po porodzie wiem z pierwszej ciąży 😅 człowiek się dorwie do tego czego teraz nie mógł a i czas będzie wymówką bo łatwiej na szybko zjeść np Jogobelle i płatki zwykłe typu granola niz sobie w kuchni robić godzinę obiad.
Domcias lubi tę wiadomość
-
W jaki sposób wyparzacie smoczki, butelki itp.? Macie specjalny sterylizator?
-
A co myślicie o uzywanym laktatorze? Dostałam taki ręczny z Avent od ciotki. Wczesniej używała go też jej siostra, więc laktator ma juz skonczone 13 lat
ogólnie działa, natomiast widać, że najmłodszy nie jest, bo ta plastikowa część odciagajaca jest dosc mocno zolta. I tak sie zastanawiam czy to jest jeszcze higienczne? Czy lepiej zaopatrzyc się w nowy?
-
nick nieaktualnyDomcias wrote:W jaki sposób wyparzacie smoczki, butelki itp.? Macie specjalny sterylizator?
A co do laktatora,to jak taki mocno uzyty,to bym kupila nowy. Reczne nie sa drogie. Choc ja ze swojej strony monco polecam elwktryczny. Nie trzeba sie tyle namachac co recznym. -
Ja jestem zwolenniczką używanych rzeczy, ale laktator kupiłam nowy. Co innego, jakbym wiedziała po kim. Z drugiej strony jak się kupi nowe części, to fakt, że silniczek jest używany nie ma znaczenia.
U nas postępy z decyzjami. Ostatecznie ustaliliśmy,że gotowe mebelki nam się nie podobają i będziemy zamawiać pod wymiar. Mam nadzieję uzyskać szybki termin realizacji metodą "na brzuszek".
Poza tym mam od wczoraj zakwasy. W piątek ćwiczyłam jogę tak pod dwie godziny. Ciało się odzwyczaiło. Ale jutro powtórka, bo w trakcie i po było mi błogo. -
nick nieaktualny
-
Ja też w zasadzie większość mam używanych rzeczy, ale myślę, że laktator po kimś to tak nie bardzo jest dobrym pomysłem. Chociaż jak przyjdzie mi kupić ten elektryczny, to nie wiem, czy nie będę właśnie używki musiała rozważyć. Bo ceny tych nowych (dobrych, godnych polecenia) mnie przerażają. W sumie czytałam dobre opinie o tym z ali (chyba nazwany "biedronka").
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 19:06
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualny
-
Straszne
Bardzo współczuję matce, nawet sobie nie potrafię wyobrazić co musi teraz przeżywać.
Jeśli chodzi o laktator, zamawiam narazie na allegro ręczny Akuku, za całe 29zl. Jak będę mieć pokarm i będzie taka konieczność to zainwestuję ewentulanie w elektryczny. Narazie szkoda mi kasy, tym bardziej, że nie wiem jak będzie u mnie z mlekiem. -
Domcias wrote:Jeśli chodzi o laktator, zamawiam narazie na allegro ręczny Akuku, za całe 29zl. Jak będę mieć pokarm i będzie taka konieczność to zainwestuję ewentulanie w elektryczny. Narazie szkoda mi kasy, tym bardziej, że nie wiem jak będzie u mnie z mlekiem.
Dokładnie myślę tak samoi też "zainwestowałam" w Akuku
Dziewczyny, myślę, że w październiku zacznę robić "jedzenie na przetrwanie" przynajmniej tego pierwszego miesiąca po narodzinach maluszka. Jakie dania polecacie do mrożenia? Co opłaca się zrobić w większej ilości, by mąż szybko i łatwo mógł się zająć żarciem (wyciągnąć z lodówy i na ruszt)
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Laktator mam używany od koleżanki więc jestem za niego pewna, jednak nie wiem jak zabrać się za jego sterylizację....
Edit: nie ustosunkuję się coma do twojej wypowiedzi, bo minęłam ją. Nie chcę się nakręcać. Ostatnio dobrze idzie mi nie wkręcanie. Przykro mi z powodu koleżanki i jej dzidziusia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 19:36
-
Sabrina wrote:Jutro III usg, mam nadzieję że wszystko dobrze będzie
Wiem że już kilka razy padło to pytanie i starałam się zapamiętać. Nie udało się. Do której dziewczyny napisać żeby dostać się na fb?
Na pewno będzie wszystko dobrzetrzymamy kciuki
Chyba do Kudłatej?Sabrina lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Coma, bardzo przykra sytuacja
Co do laktatora szkoda mi było kasy inwestować w jakiś super wypasiony kiedy nie wiem czy na pewno się przyda. Ręczny odradzało mi większość karmiących kolezanek. Kupiłam więc polecany na blogach elektryczny z AliExpress za 100 zł na 2 cyce. Porownywalam moc z medelą i jest mniej więcej taka sama. Nawet jak się nie przyda to za te pieniądze nie będzie zal, że to był duży i zbędny wydatekPaula_30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomcias wrote:A co myślicie o uzywanym laktatorze? Dostałam taki ręczny z Avent od ciotki. Wczesniej używała go też jej siostra, więc laktator ma juz skonczone 13 lat
ogólnie działa, natomiast widać, że najmłodszy nie jest, bo ta plastikowa część odciagajaca jest dosc mocno zolta. I tak sie zastanawiam czy to jest jeszcze higienczne? Czy lepiej zaopatrzyc się w nowy?
Szczerze- odradzam. Mialam te 7 lat temu Aventa reczny, o masakra, meczarnia, malo skuteczny. Moze innej firmy reczne sa lepsze. Co do jego "wieku" tez bym sue zastanawiala.