X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:
    W moim jest tak samo, napisali tylko że ma wypełnienie antyalergiczne. Ale wydaje się strasznie duży i boję się że się utopi w nim :-P bo rozmiaru też nie ma

Nasz też nie ma rozmiaru ;) tylko tyle, że ma 70cm :p zaczęliśmy go używać jakoś po 1.5 miesiąca od urodzenia, bo na początku faktycznie córka by się w nim utopiła ;)
    U nas na początek sprawdzał się rożek.

A tymczasem chyba czas się zacząć ogarniać :) w końcu na 16 mam USG 3 trymestru :)
    Ale nie zżera mnie aż tak ciekawość, bo w końcu w piątek miałam dwa USG :p

Szkoda tylko, że leje od rana - w słońcu byłoby przyjemniej..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:18

Paula_30, silent lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja mam w sobotę to takie prawdziwe USG 3 trymestru z prawdziwym lekarzem i prawdziwym aparatem USG :) Strasznie nie mogę się doczekać. Dostanę na bank zjeby za to ile ważę :)

A daj spokój - u mnie +14kg :p ginekolog nic słowem nie komentuje ;)
    Ale za to ciekawi mnie do kogo Ty chodzisz na wizyty, że dopiero teraz ma być prawdziwy lekarz z prawdziwym USG :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaki paracetamol dla niemowlat?

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kaczorka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    to może jednak kupię parę sztuk 68 - jeszcze do dziś jest promocja w newbie 3 za 2 to wybiorę jakies niebrzydkie śpiochy :P

Na tej promocji wydałam już milion monet. Dzisiaj ostatni dzień :)
    Zapisałam się w prywatnym szpitalu z kontraktem z NFZ na wizytę kwalifikacyjną na poród. Wizyta ma być w drugiej połowie października. Na razie jest super, bo pani w rejestracji wpisała mnie do ordynatora, a on ponoć robi ładne cięcia cesarskie. Oczywiście będę się bronić przed cc jak diabeł przed wodą święconą, ale skrzacik na razie też chyba się nie zdecydował na skok głową w dół, więc nie wiadomo jak to się skończy.

Paula_30 lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma ja jak sie waze w luxmedzie to u poloznej ktora siedzi tylem i zawsze sobie odejmuje 0,5 kg :-D ale obawiam sie ze idac do kolejnego we wrzesniu tym razem kobiety juz bedzie sama patrzec na wage :-D

coma lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:19

Paula_30 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Paula, ja bym sobie więcej obcięła pewnie jakby nikt nie patrzył :) Ale że lekarz widzi to mam taki walk of shame jak wracam z wagi, mąż patrzy rozczarowanym wzrokiem, lekarka komentuje, że chyba przeszły mi wymioty, położna wpisuje z satysfakcją do karty ciąży :) :)
    łojezu ja sie ciesze ze do polozej wchodze sama, bo ona jest osobno :-D
    chlop czeka na zewantrz, ekarz tylko podbija pieczatke:-D
    inaczej umarlabym ze wstydu, moj facet zatrzymal sie wiedza o mojej wadze na 77 kg :-D

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:19

momo, Iza34, Paula_30, mrt87, Domcias, Ewelina29 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Mój mąż już pyta kiedy go dogonię z wagą (on ma 197 cm wzrostu a ja serio jestem coraz bliżej) :) I nabija się ze mnie - pisałam wam pewnie że puszcza soundtrack z filmu godżilla jak gdzieś się przemieszczam nago, ostatnio jak szłam w legginsach ciążowych i w staniku z cardio bunny to miał bekę że wyglądam jak Obelix na siłowni.
    moj sie tylko smieje,ze w koncu mam brzuch wiekszy niz on. Jakby cos walnal z waga to wie ze by sie to zle skonczylo bo to dla mnie temat drazliwy. Codziennie mi powtarza ze jsetem piekna i chyba tylko to mnie trzyma przed wpadnieciem w depresje, no i Wasz dystans tutaj do siebie tez pomaga :-D

860i3e5edambhnvb.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja zamówiłam ostatnio jakieś śpiochy ze sklepu matuli czy coś takiego i mnie uwiedli bo dorzucili krówki do takiej pięknie zapakowanej paczki :D Ale ja też mam większość ubranek z newbie, next albo pinokio. Nie wiem jaka jest tego jakość ale no okaże się :)

Ja tych uroczych ciuszków jeszcze nie prałam, ale Pinokio zdaje się być ok jakościowo. Newbie też, ale z ciuszków Newbie czasem wystają jakieś nitki. A z next nic nie mam i nie zaglądam na stronę, bo jeszcze coś zamówię.
    Ogólnie to koniec z kupowaniem ciuszków. Na wyprzedażach poświątecznych uzupełnię rozmiary 68 i 74. Zobaczę też, jak szybko skrzacik będzie rósł i czy będę potrzebowała jeszcze letnie 68, czy już 74.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi u mnie tydzień temu było +9 kg. Zła jestem na siebie, że nie umiem jakoś sensownie ograniczyć słodyczy. No ale jeszcze tylko 2 miesiące, potem daję sobie chwilę na rozkręcenie i ustabilizowanie laktacji i zaczynam odchudzanie. Obym tylko nie miała CC, bo wolę dużo ćwiczyć niż mniej jeść.

8p3os65gur64a6vr.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie uświadomiłam, że koniec lata i jeżdżenia do gin w sukience i sandałach, lub balerinkach ;) dzisiaj czeka mnie 2x naciąganie leginów na tyłek i wsadzania stóp w adidasy! o mamo... już nie mogę się schylać, najpierw narzucam nogę na drugą i na wydechu wiąże sznurówki ;P

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis stwierdzilam ze z tyg.na tydz.mam coraz ciasnej w spodniach ciazowych i to wcale nie w brzuchu tylko w biodrach i na łączeniu "spodni" z ta szeroka guma na brzuch. No i mąż tak delikatnie ze zauwazyl już jakiś czas temu ze rozchodze sie w biodrach tylko nic nie mowil. No bo ja schizuje na temat swojego wygladu i czuje sie gruba.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    a ja sobie uświadomiłam, że koniec lata i jeżdżenia do gin w sukience i sandałach, lub balerinkach ;) dzisiaj czeka mnie 2x naciąganie leginów na tyłek i wsadzania stóp w adidasy! o mamo... już nie mogę się schylać, najpierw narzucam nogę na drugą i na wydechu wiąże sznurówki ;P
    bosh ja tez sie tym przerazilam, bo dzisiaj jade na szole rodzenia i jak mam sie wciskac w jeansy ciazowe i siedziec w nich to mnie pot oblewa

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze tylko ja nam problem z adresami. A jakie mam poranne "cwiczenia" jak wciskam się w ponczochy przeciwzylakowe. Jak ostatnio stwardnial mi brzuch to mialam tez problem je zdjac bo ni cholery nie moglam dobrze nogi przyciągnąć do brzucha, a te ponczochy to delikatna i droga rzecz wiec trzeba istroznie.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja dzis stwierdzilam ze z tyg.na tydz.mam coraz ciasnej w spodniach ciazowych i to wcale nie w brzuchu tylko w biodrach i na łączeniu "spodni" z ta szeroka guma na brzuch. No i mąż tak delikatnie ze zauwazyl już jakiś czas temu ze rozchodze sie w biodrach tylko nic nie mowil. No bo ja schizuje na temat swojego wygladu i czuje sie gruba.
    mi sie uda raczej schodza ku sobie :-o i sie ocieraja o siebie co mnie mega wkurza bo zawsze sie chwalilam,ze ja to mam szerokie biodra ale za to mam ta slynna przerwe miedzy udami wiec gruba nie jestem :-D a teraz juz nie mam tego argumentu i gumki ze spodni ciazwych naciagne na brzuch na rozmiar M/L mam wrazenie mnie juz cisna :-(

860i3e5edambhnvb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, w poprzedniej ciąży ważyłam 10kg więcej a przybierałam podobnie, więc i tak psychika mniej cierpi ;)
    Grunt, że do 100 jeszcze daleko :p

A jak narzekam swojemu mężowi, że taki wieloryb ze mnie, to on z wyrzutem mówi, że mam nie przesadzać. W ciąży jestem i to normalne, że waga rośnie ;)

Co do firm ciuszkowych - Pinokio ma super jakość. Nic nie powinno Wam się zadziać z tymi ubrankami :)
    Jeszcze z tych co testowałam to COCODRILLO się super spisywało.
    Newbie się zawiodłam, bo zaczęły mi puszczać oczka..
    A no i z H&M z materiałem nic mi się nie działo - tzn. w przypadku body czy spodenek.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ