X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:
    W moim jest tak samo, napisali tylko że ma wypełnienie antyalergiczne. Ale wydaje się strasznie duży i boję się że się utopi w nim :-P bo rozmiaru też nie ma

Nasz też nie ma rozmiaru ;) tylko tyle, że ma 70cm :p zaczęliśmy go używać jakoś po 1.5 miesiąca od urodzenia, bo na początku faktycznie córka by się w nim utopiła ;)
    U nas na początek sprawdzał się rożek.

A tymczasem chyba czas się zacząć ogarniać :) w końcu na 16 mam USG 3 trymestru :)
    Ale nie zżera mnie aż tak ciekawość, bo w końcu w piątek miałam dwa USG :p

Szkoda tylko, że leje od rana - w słońcu byłoby przyjemniej..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:18

Paula_30, silent lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja mam w sobotę to takie prawdziwe USG 3 trymestru z prawdziwym lekarzem i prawdziwym aparatem USG :) Strasznie nie mogę się doczekać. Dostanę na bank zjeby za to ile ważę :)

A daj spokój - u mnie +14kg :p ginekolog nic słowem nie komentuje ;)
    Ale za to ciekawi mnie do kogo Ty chodzisz na wizyty, że dopiero teraz ma być prawdziwy lekarz z prawdziwym USG :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaki paracetamol dla niemowlat?

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kaczorka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    to może jednak kupię parę sztuk 68 - jeszcze do dziś jest promocja w newbie 3 za 2 to wybiorę jakies niebrzydkie śpiochy :P

Na tej promocji wydałam już milion monet. Dzisiaj ostatni dzień :)
    Zapisałam się w prywatnym szpitalu z kontraktem z NFZ na wizytę kwalifikacyjną na poród. Wizyta ma być w drugiej połowie października. Na razie jest super, bo pani w rejestracji wpisała mnie do ordynatora, a on ponoć robi ładne cięcia cesarskie. Oczywiście będę się bronić przed cc jak diabeł przed wodą święconą, ale skrzacik na razie też chyba się nie zdecydował na skok głową w dół, więc nie wiadomo jak to się skończy.

Paula_30 lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma ja jak sie waze w luxmedzie to u poloznej ktora siedzi tylem i zawsze sobie odejmuje 0,5 kg :-D ale obawiam sie ze idac do kolejnego we wrzesniu tym razem kobiety juz bedzie sama patrzec na wage :-D

coma lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:19

Paula_30 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Paula, ja bym sobie więcej obcięła pewnie jakby nikt nie patrzył :) Ale że lekarz widzi to mam taki walk of shame jak wracam z wagi, mąż patrzy rozczarowanym wzrokiem, lekarka komentuje, że chyba przeszły mi wymioty, położna wpisuje z satysfakcją do karty ciąży :) :)
    łojezu ja sie ciesze ze do polozej wchodze sama, bo ona jest osobno :-D
    chlop czeka na zewantrz, ekarz tylko podbija pieczatke:-D
    inaczej umarlabym ze wstydu, moj facet zatrzymal sie wiedza o mojej wadze na 77 kg :-D

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:19

momo, Iza34, Paula_30, mrt87, Domcias, Ewelina29 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Mój mąż już pyta kiedy go dogonię z wagą (on ma 197 cm wzrostu a ja serio jestem coraz bliżej) :) I nabija się ze mnie - pisałam wam pewnie że puszcza soundtrack z filmu godżilla jak gdzieś się przemieszczam nago, ostatnio jak szłam w legginsach ciążowych i w staniku z cardio bunny to miał bekę że wyglądam jak Obelix na siłowni.
    moj sie tylko smieje,ze w koncu mam brzuch wiekszy niz on. Jakby cos walnal z waga to wie ze by sie to zle skonczylo bo to dla mnie temat drazliwy. Codziennie mi powtarza ze jsetem piekna i chyba tylko to mnie trzyma przed wpadnieciem w depresje, no i Wasz dystans tutaj do siebie tez pomaga :-D

860i3e5edambhnvb.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja zamówiłam ostatnio jakieś śpiochy ze sklepu matuli czy coś takiego i mnie uwiedli bo dorzucili krówki do takiej pięknie zapakowanej paczki :D Ale ja też mam większość ubranek z newbie, next albo pinokio. Nie wiem jaka jest tego jakość ale no okaże się :)

Ja tych uroczych ciuszków jeszcze nie prałam, ale Pinokio zdaje się być ok jakościowo. Newbie też, ale z ciuszków Newbie czasem wystają jakieś nitki. A z next nic nie mam i nie zaglądam na stronę, bo jeszcze coś zamówię.
    Ogólnie to koniec z kupowaniem ciuszków. Na wyprzedażach poświątecznych uzupełnię rozmiary 68 i 74. Zobaczę też, jak szybko skrzacik będzie rósł i czy będę potrzebowała jeszcze letnie 68, czy już 74.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi u mnie tydzień temu było +9 kg. Zła jestem na siebie, że nie umiem jakoś sensownie ograniczyć słodyczy. No ale jeszcze tylko 2 miesiące, potem daję sobie chwilę na rozkręcenie i ustabilizowanie laktacji i zaczynam odchudzanie. Obym tylko nie miała CC, bo wolę dużo ćwiczyć niż mniej jeść.

8p3os65gur64a6vr.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie uświadomiłam, że koniec lata i jeżdżenia do gin w sukience i sandałach, lub balerinkach ;) dzisiaj czeka mnie 2x naciąganie leginów na tyłek i wsadzania stóp w adidasy! o mamo... już nie mogę się schylać, najpierw narzucam nogę na drugą i na wydechu wiąże sznurówki ;P

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis stwierdzilam ze z tyg.na tydz.mam coraz ciasnej w spodniach ciazowych i to wcale nie w brzuchu tylko w biodrach i na łączeniu "spodni" z ta szeroka guma na brzuch. No i mąż tak delikatnie ze zauwazyl już jakiś czas temu ze rozchodze sie w biodrach tylko nic nie mowil. No bo ja schizuje na temat swojego wygladu i czuje sie gruba.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    a ja sobie uświadomiłam, że koniec lata i jeżdżenia do gin w sukience i sandałach, lub balerinkach ;) dzisiaj czeka mnie 2x naciąganie leginów na tyłek i wsadzania stóp w adidasy! o mamo... już nie mogę się schylać, najpierw narzucam nogę na drugą i na wydechu wiąże sznurówki ;P
    bosh ja tez sie tym przerazilam, bo dzisiaj jade na szole rodzenia i jak mam sie wciskac w jeansy ciazowe i siedziec w nich to mnie pot oblewa

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze tylko ja nam problem z adresami. A jakie mam poranne "cwiczenia" jak wciskam się w ponczochy przeciwzylakowe. Jak ostatnio stwardnial mi brzuch to mialam tez problem je zdjac bo ni cholery nie moglam dobrze nogi przyciągnąć do brzucha, a te ponczochy to delikatna i droga rzecz wiec trzeba istroznie.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja dzis stwierdzilam ze z tyg.na tydz.mam coraz ciasnej w spodniach ciazowych i to wcale nie w brzuchu tylko w biodrach i na łączeniu "spodni" z ta szeroka guma na brzuch. No i mąż tak delikatnie ze zauwazyl już jakiś czas temu ze rozchodze sie w biodrach tylko nic nie mowil. No bo ja schizuje na temat swojego wygladu i czuje sie gruba.
    mi sie uda raczej schodza ku sobie :-o i sie ocieraja o siebie co mnie mega wkurza bo zawsze sie chwalilam,ze ja to mam szerokie biodra ale za to mam ta slynna przerwe miedzy udami wiec gruba nie jestem :-D a teraz juz nie mam tego argumentu i gumki ze spodni ciazwych naciagne na brzuch na rozmiar M/L mam wrazenie mnie juz cisna :-(

860i3e5edambhnvb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, w poprzedniej ciąży ważyłam 10kg więcej a przybierałam podobnie, więc i tak psychika mniej cierpi ;)
    Grunt, że do 100 jeszcze daleko :p

A jak narzekam swojemu mężowi, że taki wieloryb ze mnie, to on z wyrzutem mówi, że mam nie przesadzać. W ciąży jestem i to normalne, że waga rośnie ;)

Co do firm ciuszkowych - Pinokio ma super jakość. Nic nie powinno Wam się zadziać z tymi ubrankami :)
    Jeszcze z tych co testowałam to COCODRILLO się super spisywało.
    Newbie się zawiodłam, bo zaczęły mi puszczać oczka..
    A no i z H&M z materiałem nic mi się nie działo - tzn. w przypadku body czy spodenek.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ