Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:a ja sie nie moge doczekac ubranek swiatecznych i tych pieknych ubranek ala mikolaj,zeby naszego kreta w to ubrac i wsadzic pod choinke i popstrykac milion zdjec jak nawiedziona mloda matka
To ja tak miałam z pierwszą córką 😋 a później uznałam, że jednak mi się to nie podoba 😉 -
Paula_30 wrote:a ja sie nie moge doczekac ubranek swiatecznych i tych pieknych ubranek ala mikolaj,zeby naszego kreta w to ubrac i wsadzic pod choinke i popstrykac milion zdjec jak nawiedziona mloda matka
To w tym roku przebierzemy kota i dziecko
Paula_30, mao, agndra lubią tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Dzyzia wrote:My w tamtym roku przebraliśmy kota za Mikołaja, jego zdjęcie przerobiliśmy na pocztówkę i wysłaliśmy z życzeniami do najbliższej rodziny (z którą i tak spotkaliśmy się na Wigilii)
To w tym roku przebierzemy kota i dziecko
czekam na to zdjecie
-
Święta będą piękne i wyjątkowe może matka nie wyjściowa ale dla maluszków są różne piękne stroje mi koleżanka oddała komplet mini reniferka puchaty i z małymi porozami.
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie:
troche zawile bo dotyczy NFZ-uale moze ktos sie w tym orientuje:
chodzi o to,ze w czwartek mam wizyte na nfz u mojego pierwszego lekarza, ktory prowadzil moja ciaze w luxmedzie ale zrezygnowal z pracy tam. Wiec jakims cudem udalo sie dodatkowo do niego zapisac na nfz zeby sprawdzil mi czy z tym lozyskiem wszystko ok, bo w luxmedzie rozne rzeczy mowia a tylko jemu ufalam.
I teraz mam zagadke-czy jak pojade do teh przychodni na drugio koniec miasta to zeby skorzystac z tej wizyty bede musiala wypelnic jakas deklaracje w tej przychodni?
Jesli tak to jak potem z deklaracja z mojej przychodni, ktora mam najblizej mieszkania i do ktorej przystepowalam w marcu tego roku? ona juz nie bedzie wazna i nie bede mogla sie tam juz zglosci do poloznej po porodzie i zglosic dziecka? Bo ponoc deklaracje mozna w roku tylko 2 razy zmienic?
Ktos cos wie?
-
Paula_30 wrote:czekam na to zdjecie
Prosz:
Deklaracje chyba składa się tylko do rodzinnego, pielęgniarki środowiskowej i położnej. Przy czym idąc do ginekologa wcale nie musisz się zapisywać do położnej w jego gabinecie. Ja ginekologa na NFZ mam w jednym mieście a położną u siebie w przychodni rodzinnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 12:22
Kaczorka, Zlaania1, agndra, Ewelina29, ListopadowaMama, Domcias, natki89 lubią tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Kaczorka wrote:Paula - jak idziesz do gina na NFZ to żadnych deklaracji nie składasz. To nie działa na takiej samej zasadzie, jak z lekarzem rodzinnym.
Chodziłam w swoim życiu do kilku i nigdzie nic nie deklarowałam.bo juz chcialam ta wizyte odwolywac. Czyli to dotyczy tylko rodzinnego?
-
Dzyzia wrote:
jak ci sie udalo go w to ubrac
-
Dzyzia wrote:
Deklaracje chyba składa się tylko do rodzinnego, pielęgniarki środowiskowej i położnej. Przy czym idąc do ginekologa wcale nie musisz się zapisywać do położnej w jego gabinecie. Ja ginekologa na NFZ mam w jednym mieście a położną u siebie w przychodni rodzinnej.
-
Tu jest zdjęcie tej metki ze spiworkow ale widzę ze są tylko dwie grubości, 0,5 i 2,5, ale może chociaż te temp coś pomogą 😉
https://zapodaj.net/e65e30a99cafb.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 12:30
Agawa lubi tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Paula_30 wrote:no ale jesli mi telefonicznie powiedzili,ze przed wziyta mam podejsc do poloznej w celu zwazenia itp to nie bedzie przy okazji wyboru tej poloznej?
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Paula_30 wrote:no ale jesli mi telefonicznie powiedzili,ze przed wziyta mam podejsc do poloznej w celu zwazenia itp to nie bedzie przy okazji wyboru tej poloznej?
Położna waży, mierzy ciśnienie i z reguły wypisuje tydzień ciąży do karty lub wyniki badań, jeśli jakieś robiłaś. Nie podpisujesz tam żadnych deklaracji
Ewentualnie może Cię zapytać czy upoważniasz kogoś do informowania o Twoim stanie zdrowia czy wynikach (np. swojego męża/narzeczonego).
Ma to usprawnić i przyspieszyć wizytę u lekarza, żeby on już tego nie robiłPaula_30 lubi tę wiadomość
-
2017 #1
2019 #2
-
momo wrote:Gdzie wy kupujecie te śpiworki? Na moim nic nie ma o grubości
Na moim też nie maalbo słabo szukałam
Ja mam śpiworek z Lidla sprzed 2 lat. Jest cieplejszy - czuć w rękach, że wewnątrz jakaś warstwa dodatkowa się znajduje.
Te na wiosnę/lato z reguły mają tylko jedną warstwę materiału.
Właśnie ustaliłam nowy termin sesjina szczęście tylko tydzień obsuwy, bo udało się nas wcisnąć na najbliższą sobotę
Cieszę się, bo zaczynam puchnąć na twarzy i za kilka tygodni znowu mogę wyglądać jak księżyc w pełni 😛 -
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:no ale jesli mi telefonicznie powiedzili,ze przed wziyta mam podejsc do poloznej w celu zwazenia itp to nie bedzie przy okazji wyboru tej poloznej?
Mysle ze do położnej to masz isc zeby ci karte do lekarza założyła, no i standardowe procedury przed wizyta- ciśnienie, waga.
Ja mam w dwoch miejscach, przychodniach karty do gina na nfz a żadnej deklaracji do położnej środowiskowej. -
Kaczorka wrote:Na moim też nie ma
albo słabo szukałam
Ja mam śpiworek z Lidla sprzed 2 lat. Jest cieplejszy - czuć w rękach, że wewnątrz jakaś warstwa dodatkowa się znajduje.
Te na wiosnę/lato z reguły mają tylko jedną warstwę materiału.
W moim jest tak samo, napisali tylko że ma wypełnienie antyalergiczne. Ale wydaje się strasznie duży i boję się że się utopi w nimbo rozmiaru też nie ma