Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aishha wrote:Ja planuje spakować rzeczy do szpitala w torby takie typowo sklepowe, któraś z koleżanek mi doradzila. Mam tą większą szyywniejsza z Lidla, później wyrzuce na śmieci i już.
Mi chyba zostały tylko koszule do kupienia i spakowanie się.
Ciekawa jestem tych skurczy jakie to uczucie, dotychczas miałam tylko te spinanie brzucha i w niedzielę raz ból okresowy ale przez chwilkę.Aishha lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Muszę kupować większe ubranka niż 62? Myślałam, że to sobie dokupię jak już będę wiedziała jaki rodzaj ciuszków mi najbardziej pasuje.
coma lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Muszę kupować większe ubranka niż 62? Myślałam, że to sobie dokupię jak już będę wiedziała jaki rodzaj ciuszków mi najbardziej pasuje.
Nie musiszi chyba większość kupuje do 62. Ja akurat kupowałam wszystko do rozmiaru 74 włącznie, bo stwierdziłam, że potem nie będę mieć czasu i głowy do tego. Rozmiar 62 starczył nam raptem do 3-4 miesiąca, to zlatuje jak z bicza trzasł.
EDIT: Poprawka, właśnie przejrzałam zdjęcia i 68 zaczęliśmy wkładać jak miał 2-2,5 miesiącaale mój duży był. Teraz za to jest szczypior.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 10:34
-
Ja w ogóle nie mam ciuszków w rozmiarze 50. Ale ponoć skrzat ma długaśne nogi.
Rozmiar 68 też kupuję, bo lubię kupować ciuszki. Potem skupię się na dziecku i jodze
Anqa, ja też z tych, co nie wiedzą, co to te skurcze... Miże i lepiej, bo jestem panikarą a chwilowo mam co robić. -
Coma, a wiadomo dlaczego się tak stało Twojej koleżance? Nurtuje mnie to. Czytałam, że cukrzyca ciążowa bywa przyczyną takiego stanu rzeczy i teraz, gdy nie czuje dłużej ruchów, to się denerwuję. Jeśli nie chcesz odpowiadać, to spoko- zrozumiem.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Ja chyba będę ostatnia która spakuje torbę do szpitala na tym wątku. W szpitalu niby dają wszystko i dla dziecka i dla matko, łącznie z podkładami higienicznymi i poporodowym, chyba nawet kosmetyki dla mamy żeby prysznic wziąć itp dają wiec sama nie wiem co pakować do tej torby 😳 mam wizytę w szpitalu za trzy tygodnie to muszę dopytać o jakaś listę bo na dniach otwartych było ze 100 par i nie było nawet szans spytać o takie rzeczy.
Coma ja zamowilam śpiworek i na jednej z tych papierowych metek dołączonych do niego było rozrysowane która grubość na jaka temp w pokoju i co dodatkowo ubrać dziecku do spania w takim spiworku w zależności właśnie od grubości, może zrobić zdj i wstawić jak coś to pomoże 😉Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ja w walizkę kabinowa spakowałam rzeczy dla siebie po porodzie, a w drugą przegrodę dla dziecka. Dodatkowo mam mniejszą torbę z rzeczami do porodu. Wczoraj tez przygotowałam ubrania na wyjście ze szpitala, ale zostawiam je w domu i w dniu wypisu mąż po prostu je przywiezie.
-
coma wrote:Ja na 100% będe ostatnia
Nie ma większego nieogara na tym forum niż ja.
Ja poprosz zdjęcie, mi się wydaje, że to 2.5 tog to trochę grube, ja raczej nie mam temperatury poniżej 20 stopni w sypialni. -
coma wrote:Ja na 100% będe ostatnia
Nie ma większego nieogara na tym forum niż ja.
Ja poprosz zdjęcie, mi się wydaje, że to 2.5 tog to trochę grube, ja raczej nie mam temperatury poniżej 20 stopni w sypialni.
Ja jeszcze nawet torby samej w sobie nie mam, już nie mówiąc o zawartości 😅 czuje ze spakowanie torby spadnie na mojego męża jak mi wody odejdą albo skurczy dostanę i w panice będę gonić po mieszkaniu 😁Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
coma wrote:Agndra to może na priv już żeby nie straszyć dziewczyn.
Nie ukrywam, że i mnie to zastanawia.
A co do ubranek - możesz mieć tylko do rozmiaru 62. Najwyżej szybciej będziesz uzupełniać garderobę dziecka
Ja w komodzie mam też póki co tylko 56-62. Może jakieś pojedyncze sztuki 68. Pewnie w okolicach lutego-marca trzeba będzie wyciągać kolejne rzeczy.
Paula - moja macica ma wadę budowy. Przez jej środek przebiega przegroda. I w trakcie ciąży wraz z dzieckiem rośnie tylko jej jedna połowa. Druga połowa się przesuwa w bok i nie rośnie (ewentualnie trochę). No i przez to dziecko ma mniej miejsca. Często nie może sobie brykać jak mu się chce.
I tym razem córka jest ułożona głową w dół, ale jednak w poprzek, bo widocznie macica nie może się na tyle rozciągnąć, by mogła ustawić się pionowo.
Nie wiem czy to jest to samo co u Ciebie.. -
Byłam w szpitalu na KTG (mam mi kazała
) - nawet pół skurcza nie miałam, szyjka zamknięta, co prawda krótka, bo 2 - 2,5 cm, ale lekarz stwierdził, że jest OK na tym etapie, nic nie wskazuje na przedwczesny poród, także tego się trzymam. Małej KTG się bardzo nie podobało, bo przez tę godzinę chyba z 50 ruchów naliczyłam 0_0
U mnie w szpitalu dla maluszka trzeba mieć tylko pampersy i chusteczki nawilżane, także raczej nie będę robić osobnej torby dla dziecka.coma lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
68 można się obkupic na poświątecznych wyprzedażach, przy okazji będziecie już wiedziały co wam się sprawdza a co nie. Czyli czy jesteście zwolenniczkami body plus spodenki czy pajacyk. One się zaczynają chyba od 28 grudnia.
Coma pomyśl o klimatyzatorze na etapie projektu bo jak masz kuchnie połączona z salonem to od gotowania będzie mega ciepło a jeszcze przez te pożary w Amazonii mamy mieć coraz wyższe temp latem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 11:43