X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • agndra Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    U mnie ostatnio właśnie pojawiły się skurcze łydek więc zaczęłam brać magnez. W tą noc o dziwo spokój. Czekam na łozeczko i komode jak zamontujemy to będę prać rzeczy i pakować. A przy okazji będę odkładać rzeczy do szpitala. Dziewczyny w co lepiej się pakować do szpitala czy w torbę czy w taka walizkę mała.
    Nie wiem w co lepiej, moge powiedzieć w co ja pakuję. Dwie torby- jedną dla mnie, drugą dla dziecka. Przemówiło do mnie to, że torby zawsze mogę wyprać że szpitalnych zarazków, a walizki już nie ☺️ Mogę być przewrażliwiona i może nie trzeba potem tego prać, ale znając siebie- wypiorę.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • agndra Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... I pakuje w dwie osobne torby, bo poprzednio było tak, że najpierw mnie przyjęto na patologię, nie zakładano, że tego dnia urodzę, więc mąż torbę dziecka zostawił w aucie, potem dowiózł, bo jednak wyszło, że będę rodzić. Tak naprawdę może być różnie w tej końcówce ciąży, może być tak, że matka najpierw 2 tygodnie poleżybw szpitalu z jakiś powodów zanim urodzi, to bez sensu trzymać torbę dla maluszka w tych zarazkach.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma - nie mogą być wszyscy tacy sami, bo nudno by było ;)

Ja dziś tylko odliczam czas do drzemki córki.. obudziła mnie zołza o 6 i tyle spania było :/ a że od rana leje, jest szaro, buro i ponuro, to chęci do czegokolwiek brak.

Co do wyprawki i walizki do szpitala (Moni, ja biorę walizkę, bo jakoś łatwiej mi ogarnąć w niej wszystko), to u mnie chyba minimalizm i zdrowy rozsądek ;)
    Lubię kupować i sprawia mi to radość, ale jednocześnie staram się brać tylko to co faktycznie jest potrzebne.

Jak byłam w szpitalu to okazało się, że młoda ułożona jest poprzecznie i raczej tak zostanie (sprawka przegrody). Więc powoli jednak zaczynam nastawiać się na CC. Czyli koszula do porodu odpada ;)
    Ale znowu brakuje mi do domu takiej na długi rękaw, więc chyba takiej poszukam.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:16

uIHap1.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Czyli mówicie, że od 32. tygodnia zaczynają się te wszystkie bóle i dolegliwości? :D

Musze jeszcze rozplanować aktywności w takim razie żebym zdążyła przed armagedonem :)

1/3 września za nami a ja coś nie mogę się zabrać za tą wyprawkę powiem Wam, nic nie ruszyłam do przodu. Kosmetyczna jest nudna więc zamówię w październiku, wózek i fotelik w październiku, laktator po porodzie, te koszule porodowe to też mnie mało kręcą i w sumie nie wiem co kupować. :( Ciuszki mam ma 56 - 62, ale nawet nie przeglądałam ile i jakie, bo mama mi kupiła.

Czemu ja jestem taka dziwna i mi to nie sprawia frajdy...

Sobie za to 2 sukienki kupiłam :(
    Coma to ja dziwniejsza jestem.jako kobieta nienawidzę zakupów wogole.kupuje dla siebie wszystko przez internet bo łażenie po galeriach mnie meczy.moje dziecko ma na dzień dzisiejsze 4 pajace kupione.nic więcej.pracuje w dużej firmie kosmetycznej a używam tylko tuszu 😉 nie lubie gotować a o pieczonym ciastku mój mąż może tylko pomarzyc😜 powinnam chyba być facetem😳 ja dziś mam III usg i się bardzo denerwuje.nakrecilam się tym wpisem o śmierci w 8 miesiacu😢 mój mały nie wiem czy pamiętacie w Ok 16-17 tyg miał wodobrzusze.po tygodniu wszydtko się unormowało i ani śladu nie ma.ale z tylu głowy to ciagle jest i stresuje mnie bardzo.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• mao Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, zgadzam się z Tobą Coma🙈 Myslalam, ze śpiworek wybiorę wzór i gotowe.. a tu zonk... ale ostatnio wyczytałam, że na okres jak mój brzdąc się będzie rodził powinien być 2,5 tog i powoli np w smyku takie się pojawiają😊

A odnośnie torby czy walizki- to mi położne radziły wziąć torbę, podobno wygodniej🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 09:29

coma lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma no to wszystko z toba oki. Co innegi jakbys nie interesowała sie malutka. A wyprawka-rzecz nabyta, kupujesz, uzywasz, odkladasz bo za male i do przodu.

A ja mam problem jaki rozmiar majtow poporodowych kupic 😭😭😭. Jakby wiekszych problemow nie bylo.

Co do torby to wiadomo ze pelen minimalizm ale co poradzic jsk wszystko tyle miejsca zajmuje- wielkie podpaski, recznik, recznik papierowy,itp.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już na nic nie mam siły, źle śpię, za późno podałam insulinę, bo zapomniałam, o 3 obudził mnie taki głód..cukier 92! zjadłam plasterek wędliny, nie mogłam potem zasnąć, znowu zaczyna się to uporczywe ssanie w żołądku, a żołądek czuje w przełyku ;/ muszę bardzo zmniejszyć porcje jedzenia bo czuje jakby mi coś tkwiło w przełyku... ale dzisiaj wizyta, chyba już przedostatnia ;) dziewczyny pewnie mają po ok 2 kg!! i mój kręgosłup już to czuje, już mniej niż 4 tyg zostały!

co do pakowania się, ja mam walizkę dla dziewczyn i torbę dla siebie, wszystko popakowane w worki strunowe i podpisane ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    może trochę późno na dołączanie, ale jednak spróbuję.. ;) Melduję się z brzuchem, zawartość: syn, sztuk:1. Termin na 28.11.

Wszystkim Wam gratuluję i biorę się za nadrabianie przynajmniej kilku ostatnich stron wątku :)

agndra, Ewelina29, Iza34, coma, Paula_30, Kaczorka, Domcias, Maija, momo, Janka78, Kimsik, Audreyyy lubią tę wiadomość

5E5kp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuję się w torbę i drugą mniejszą pakuję dla dzidziusia :) torbą wygodniej manewrować pod łóżkiem :)

• mao Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypralam właśnie pierwszą partię ciuszków i pachnie mi w domu niemowlaczkiem - przynajmniej mi zapach tych płynów tak się kojarzy🥰🥰

201911201770.png

202201014972.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje spakować rzeczy do szpitala w torby takie typowo sklepowe, któraś z koleżanek mi doradzila. Mam tą większą szyywniejsza z Lidla, później wyrzuce na śmieci i już.
    Mi chyba zostały tylko koszule do kupienia i spakowanie się.
    Ciekawa jestem tych skurczy jakie to uczucie, dotychczas miałam tylko te spinanie brzucha i w niedzielę raz ból okresowy ale przez chwilkę.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Czyli mówicie, że od 32. tygodnia zaczynają się te wszystkie bóle i dolegliwości? :D

Musze jeszcze rozplanować aktywności w takim razie żebym zdążyła przed armagedonem :)

1/3 września za nami a ja coś nie mogę się zabrać za tą wyprawkę powiem Wam, nic nie ruszyłam do przodu. Kosmetyczna jest nudna więc zamówię w październiku, wózek i fotelik w październiku, laktator po porodzie, te koszule porodowe to też mnie mało kręcą i w sumie nie wiem co kupować. :( Ciuszki mam ma 56 - 62, ale nawet nie przeglądałam ile i jakie, bo mama mi kupiła.

Czemu ja jestem taka dziwna i mi to nie sprawia frajdy...

Sobie za to 2 sukienki kupiłam :(
    Coma ja mam za duzo ciuszkow moge Ci odstapic-mam od rozmiaru 50 do rozmiaru 68/72. Ale nie kupowałąm tylko dostalam i nie mam gdzie chowac :-/
    Laktator kupilam taki z Allegro zeby byl na wszelki wielki za 100zł. A dzisiaj mam zamiar zamowic te kosmetyczne bzdury :-P
    Ale torby mi sie spakowac nie chce za to zamowilam sobie nowy telefon i musze umowic sie do fryzjera :-D

coma lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:17

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jak byłam w szpitalu to okazało się, że młoda ułożona jest poprzecznie i raczej tak zostanie (sprawka przegrody). Więc powoli jednak zaczynam nastawiać się na CC. Czyli koszula do porodu odpada ;)
    Ale znowu brakuje mi do domu takiej na długi rękaw, więc chyba takiej poszukam.
    Kaczorka a co z przegroda? Bo umnie tez lezy poprzecznie ale ponoc ma utrudnione odwrocenie sie z powodu jakiejs przestrzeni/czy wlasnie takie pseudo przegrody w lozysku ktora dodatkowo zabiera miejsce malemu

860i3e5edambhnvb.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 10 września 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, ja w I ciąży tak miałam. A później jak zaczęłam kupować t
    Dla dzidziusia to zostało mi do teraz :p
    Na całe szczęście ja z ubranek nie kupuje kompletnie nic. Ciuszki dostałam, kocyki mam, rożki mam i inne rzeczy też mam. Lista wyprawkowa krótka, ale już teraz wszystko zaczęłam ogarniać, bo wiem jak było w I ciąży im później tym mniej się chce i też sił brak. Na ostatniej prostej planuje raczyć się książkami i serialami :) ubranka piorę i wrzucam do suszarki! Mam ją od lutego, a już uważam, że kupiłam ją zdecydowanie za późno. Nawet kosztem cennego miejsca w mini łazience.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na dniach pakuję torbę, bo ta krótka szyjka trochę mnie przestraszyła ;) na pazdziernikowkach tyle dziewczyn już w szpitalach, że może czas się jednak zmobilizować. Za dwa tygodnie poznam termin mojej cesarki :)

3uqruv0.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się zastanawiam czy kupić jeszcze kilka sztuk ciuszków rozmiaru 50. Mam w domu i używane w różnych rozmiarach. Najwiecej mam 56-62 i większe. Myślicie, że wystarczy?

d29db7a339.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Wypralam właśnie pierwszą partię ciuszków i pachnie mi w domu niemowlaczkiem - przynajmniej mi zapach tych płynów tak się kojarzy🥰🥰
    mao ja mam tak samo! uwielbiam ten zapach <3

mao lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:17

uIHap1.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ