Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
agndra wrote:Dzisiaj, głaskanie kota obniża ciśnienie 😉 zagłaszcz więc, te swoje potwory 😼
Edit: dzisiaj= Dzyzia... Słownik.
Zmierzylam po powrocie do domu - 118/82. No ale bede pilnowac, bo sie troche wystraszylam.AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Dzyzia wrote:No przeciez, juz mi mruczy przy twarzy
Zmierzylam po powrocie do domu - 118/82. No ale bede pilnowac, bo sie troche wystraszylam.Domcias lubi tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Pilnuj, pilnuj. Ja od poczatku ciąży kontroluje sobie co jakiś czas tak dla siebie i w razie czego, żeby wyłapać jakieś nieprawidłowości. Mocz tez może powtórz. Mnie na szczęście w ciazy omijają problemy w morfolgii i moczu. Mam nadzieję, ze tak juz zostanie do końca ciąży.
-
Dziewczyny, a kiedy najlepiej wysterylizowac te wszystkie butelki, smoczki, laktatory itp.? Przed samym porodem, czy teraz można? Bo jeśli teraz to przeciez i tak jakies tam bakterie pojawią sie do czasu użycia tych akcesoriów przez dzieciątko. Kiedy bedziecie to robic?
-
Mierze cukier kilka razy chociaż mam od czasu do czasu gorsze chwile i idzie w kąt glukometr, ciśnienie kazał mi gin 3 razy mierzyć w ciągu dnia.
Dzisiaj podczas mojej wizyty przyjmowali dziewczynę do porodu brzuch miała o jedną trzecią mniejszy niż mój, szczerze przeraża mnie to że będzie ogromny za moment a mój tłuszcz i cellulit też nie napawa optymizmem 😅 jakoś mam wątpliwości czy powinnam jeszcze gdzieś wychodzić do ludzi bo się sobie nie podobam. Brzuch na tym etapie aktualnie:
https://zapodaj.net/7ca15b2f1d926.jpg.html
momo, Kimsik, Domcias, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
mrt87 wrote:Mierze cukier kilka razy chociaż mam od czasu do czasu gorsze chwile i idzie w kąt glukometr, ciśnienie kazał mi gin 3 razy mierzyć w ciągu dnia.
Dzisiaj podczas mojej wizyty przyjmowali dziewczynę do porodu brzuch miała o jedną trzecią mniejszy niż mój, szczerze przeraża mnie to że będzie ogromny za moment a mój tłuszcz i cellulit też nie napawa optymizmem 😅 jakoś mam wątpliwości czy powinnam jeszcze gdzieś wychodzić do ludzi bo się sobie nie podobam. Brzuch na tym etapie aktualnie:
A tam, nie ma co się przejmować wielkością brzucha! Twój jest piękny!wyobraźcie sobie, że byłam na Babyshower ostatnio i jedna z zabaw dla zgromadzonych dziewczyn polegała na obstawieniu ile ciężarne mają w pasie (było nas trzy). Dziewczyna z terminem na wrzesień miała w pasie najmniej, o centymetr więcej miała ta na październik, a ja oczywiście o 4 cm więcej od nich, mimo że mam termin na listopad. Początkowo się załamałam, ale doszłam do wniosku, że olewam sprawę. Nic przecież na to nie poradzę 🤷🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 20:47
Kimsik, Szczesliwa_mamusia, Domcias, Kaczorka, kudłata lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualnyDyzja- moj gin mierzy 2razy. Jak mi wyjdzid za wysokie,to mierzy na koniec wizyty. W 1 ciazy raz tak mkalam,ze bylo wysokie na poczatku i na koncu. Kazal mierzyc 2 razy dziennie w domu. W domu mkalam w porzadku,wiec się nie czepiał.
Byc moze u Ciebie to tez jednorazowa akcja. A mocz lepiej kontrolowac. Jakby wychodziło białko w moczu,to do szpitala na dobowa zbiorke moczu.
Co do ciuchow dla dzieci. To moze podsumuje to tak
Kimsik, Domcias, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Mrt87 ja mam taki sam, jeśli nie większy 😉 najgorsze było jak 2 osoby za każdym razem jak mnie widziały jeszcze w 6-7 miesiącu to komentowaly ze ojej jaki duży brzuch. A ja miałam takiego nerwa ze w końcu jednej odpowiedziałam trochę nie miło.
U mnie 9 kg na plusie, wszystko mi jedno czy to tłuszcz czy taka wielka macica 😉
https://zapodaj.net/c1d51864194d5.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 20:53
Szczesliwa_mamusia, mrt87, Domcias lubią tę wiadomość
-
Domcias wrote:Ja też sobie już od bardzo dawna nic nie kupiłam. Nawet nie wiem, jaka wygląda kolecja jesienna w sklepach, bo nie zwracam uwagi. Tylko dzidziusiowe rzeczy 😄 Ale po porodzie, jesli schudnę... 😃😃 to zamierzam w końcu kupić sobie jakiegoś nowego ciucha.
Mam takie samo nastawienie i taki sam plan -
mrt87 wrote:Mierze cukier kilka razy chociaż mam od czasu do czasu gorsze chwile i idzie w kąt glukometr, ciśnienie kazał mi gin 3 razy mierzyć w ciągu dnia.
Brzuch masz piękny 😊
Pocieszę Cię, że ja mam jeszcze większy, a ilości rozstępów i cellulitu w sferze tylek uda nie do obliczenia 😉 -
A ja się już zaczynam martwić wszystkim.
Powiem Wam, że przez całą ciąże nie bolał mnie brzuch.
Teraz natomiast boli mnie często. Zwłaszcza wieczorem takie bóle okresowe i długo to trwa.
Dodatkowo mam wrażenie, że jelita już mi się nie mieszczą... Boli mnie też góra brzucha i zgaga taka, że mogę zionąć jak smok.
Martwią mnie te bóle, ale na wizycie w piątek było wszystko ok
Nadmienię, że 32+1 -
nick nieaktualnyPiekne macie brzuchy. Ja miałam isc jutro na sesje,ale pada i pani fotograf chce przelozyc. Ona by chciała połaczyc sesje w plenerze ze studiem,więc ide w.srode
Ja w sobote doszlam do wniosku,ze albo moj brzuch jeszxze jest za mały,albo ja za niska. Stałam w kolejce w biedronce i nikt mnie nie poprosił do kasy. A 4osoby dalej za mna stanęła kobitka w ciąży. Wysoka,ale nie wiekszym brzuchem od mojego,a babeczka mowi,ze zaprasza ja na przod. Spojrzalam wymownie na panią kasjerke,ona na mnie ze zdziwieniem,tamta pani w ciazy zrezygnowala i stala dalej w swojej -
Ja też już mam wrażenie że mam żołądek pod gardłem. Co zjem to czuje pod brodą prawie. Góra brzucha mnie boli,nawet przy stole nie siedzę bo schylanie do jedzenia mnie męczy. A co będzie dalej. Moja sąsiadka ma termin na 18.09 a brzuch ma taki jak ja teraz...
-
Byłam dzisiaj w Luxmedzie na wizycie NFZ u lekarza tylko p to żeby wypisał mi to skierowanie na zastrzyk z ta szczepionka z immunoglobiny. Jakoś poszło sprawnie.Zsstrzyk dostalam w tyłek.
Choć lekarz mega dziwny. Na wstępie jak weszłam zapytał się czy płeć dziecka to chłopiec :-o
Nawet mnie nie badał no ale miał mi wypisać tylko skierowanie. Przy okazji zapytałam się go co to jest ta przestrzeń hype coś tam w łożysku która ponoć mam. I wytłumaczył mi dość obrazowo że to taka jakby taśma która biegnie od łożyska do macicy i ogranicza dodatkowo miejsce dziecku w łożysku i to też może mieć wpływ na to ze się nie obraca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 21:46
-
Ja mam brzuch raczej średni. Sam w sobie mi nie przeszkadza. Mogę chodzić na spacery i ćwiczyć jogę, choć moga praktyka i zakresy bardzo odbiegają od tego, co było przed ciążą. Ale ta zgaga... Masakra jakaś. Na pewno nie mogę jeść kwaśnych owoców. Wczoraj i dzisiaj po nich wymiotowałam. Teraz ba noc będę pić mleczko. I mam jakieś tabletki.
-
agndra wrote:U nas drugi synek, też mamy ciągłe rozkminy z imieniem. Narazie stoi na Kajetanie, na drugim miejscu Ignacy. Każde inne imię, które nam się podoba z jakiegoś powodu odrzuciliśmy. A starszy brat Witek chce, aby młodszy miał na imię jak jego kolega z przedszkola: Leon, ale do nas nie przemawia. A Wy co macie na tapecie, jeśli wolno spytać?
silent, agndra lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Kimsik, mnie też wczoraj wieczorem bolał brzuch tak okresowo. Byłam nieźle przerażona, tym bardziej, że byłam sama. Ale troszkę poleżałam z nogami do góry, później wzięłam ciepły prysznic i przeszło. Dziś tez chwilkę mnie bolał brzuch, ale narazie jest ok. Ja to w ogóle mam okropne gazy od kilku dni... 🙈 cos strasznego, czasem aż tyłek boli.
Mnie też ostatnio kilka osób zdenerwowalo, bo stwierdzili, że mam mały brzuch... A mnie to stresuje jak cholera. Wiem, ze wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem wagi i wielkości dziecka. No, ale jednak wkurza takie gadanie i człowiek się niepotrzebnie nakręca.
A oto mój brzuchol z dzisiejszego dnia
Kimsik, Kijanka, Kaczorka, silent lubią tę wiadomość