Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimsik warzywa na patelnię albo zupę z kubka taka z Lidla lub biedronki, ewentualnie jedno i drugie.
Kimsik lubi tę wiadomość
-
Kimsik wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie, ale ostatnio jestem taka zmęczona, że nie mogę stać w kuchni i robić obiadów...
Macie jakieś pomysły na niewymagający obiad?
Co sobie przygotowujecie, nie spędzając całego dnia w kuchni? ❤️Kimsik lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyU mnie zupa idzie. Kroje warzywa,potem samo sie gotuje. Albo miesko w koskte,ziemjiaczek- do worka i wrzucam do piekarnika. Ostatnio szybki obiad zrobilam:piers kurczaka w kostke,podsmazyc,dotego wrzucilam pokrojona papryke,pomidory,przyprawilam chwile poddusilam i podalam z ryzem. Zajelo mi to 15min.
Kimsik lubi tę wiadomość
-
Ja na szybko robię gyrosa
mięso przyprawić i na patelnie. W tym czasie ryż sie ugotuje. Na szybko jakas surówka, albo gotowa z pudełka.
A ja dziś kupilam sobie do szpitala paczke biszkoptow kakaowych, 5 knopersow i snickersa. Juz sie nie moge doczekać aż to wszystko zjem 😅😅😅Kaczorka, Kijanka, Kimsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
izabel_ka wrote:My też właśnie zamówiliśmy wózek i fotelik :Tutis Aero i Avionaut Pixel. Taka radość jakbym sobie nowe buty kupiła 😂
Mnie już chyba dopadało ciążowe zwiotczenie mózgu. Radość sprawia mi kupowanie ubranek w rozmiarze maksymalnie 68. A jak dla siebie mam znaleźć buty, to nic mi się nie podoba i nic mi się nie chce. A z sukienek to już w ogóle nic... nic no, może to i lepiej dla stanu mojego konta. -
A my myślimy nad imieniem, niby było wybrane, ale oboje nie byliśmy przekonani i teraz zaczynamy myśleć na nowo. Męczy mnie to, bo przy córce od zawsze mąż miał upatrzone, a mi sie też podobało. Jakby była dziewczynka imię by już było wybrane, a z imieniem dla synka mamy problem.
-
Sabrina wrote:A my myślimy nad imieniem, niby było wybrane, ale oboje nie byliśmy przekonani i teraz zaczynamy myśleć na nowo. Męczy mnie to, bo przy córce od zawsze mąż miał upatrzone, a mi sie też podobało. Jakby była dziewczynka imię by już było wybrane, a z imieniem dla synka mamy problem.
Sabrina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKijanka wrote:Mnie już chyba dopadało ciążowe zwiotczenie mózgu. Radość sprawia mi kupowanie ubranek w rozmiarze maksymalnie 68. A jak dla siebie mam znaleźć buty, to nic mi się nie podoba i nic mi się nie chce. A z sukienek to już w ogóle nic... nic no, może to i lepiej dla stanu mojego konta.
teraz na tapecie jest Dzidziuszka 🤷♂️
-
Ja też sobie już od bardzo dawna nic nie kupiłam. Nawet nie wiem, jaka wygląda kolecja jesienna w sklepach, bo nie zwracam uwagi. Tylko dzidziusiowe rzeczy 😄 Ale po porodzie, jesli schudnę... 😃😃 to zamierzam w końcu kupić sobie jakiegoś nowego ciucha.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Sabrina wrote:A my myślimy nad imieniem, niby było wybrane, ale oboje nie byliśmy przekonani i teraz zaczynamy myśleć na nowo. Męczy mnie to, bo przy córce od zawsze mąż miał upatrzone, a mi sie też podobało. Jakby była dziewczynka imię by już było wybrane, a z imieniem dla synka mamy problem.
U nas drugi synek, też mamy ciągłe rozkminy z imieniem. Narazie stoi na Kajetanie, na drugim miejscu Ignacy. Każde inne imię, które nam się podoba z jakiegoś powodu odrzuciliśmy. A starszy brat Witek chce, aby młodszy miał na imię jak jego kolega z przedszkola: Leon, ale do nas nie przemawia. A Wy co macie na tapecie, jeśli wolno spytać?
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Ja już po usg 3trym-wszystko dobrze, synek waży 1730g i jest ułożony główkowo
Jest o tydzień większy więc mam nadzieję, że będzie chciał się urodzić chwilę wcześniej niż data wg OM 😬Kaczorka, Domcias, Ewelina29, Janka78, mrt87, Maija, Szczesliwa_mamusia, kudłata, Kijanka, ListopadowaMama, Limonka, Kropka89, Zlaania1, Sabrina lubią tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
U mnie troche chujnia. Bylam na tej wizycie, kurde 2 godziny opoznienia
Wyszlo mi bialko w moczu i jeszcze jak mi cisnienie zbadali w gabinecie to mialam 150/80 0_0 Zwykle jak sama sobie mierze to jest 110/80 a tu cos takiego. Mocz kazal od razu powtorzyc, ksiazeczke cisnienia dal i nastepna wizyta za 2 tygodnie.
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Moje ostatnie cisnienie u ginkologa osiągnelo wartość 150/90 😅 na kazdej wizycie u niego mam 140/90. W domu kontroluje i jest ok, chcociaz od ponad miesiąca utrzymuje mi się wyższe 130/80, ale dalej w normie. Na ostatniej wizycie u endokrynologa miałam w normie ciśnienie. Tylko te wizyty ginekologiczne tak mnie stresuja... 😐
A mi odwołali fryzjera w tym tygodniu, a na następny weekend mamy wesele. No, ale trudno. Proponowali mi, ze ktoś inny sie mna zajmie, ale ufam tylko swojemu fryzjerowi 🙄 Umówiłam sie na drugi tydzien października i tak sobie pomyślałam, że to bedzie trochę ponad dwa tygodnie do terminu porodu. A jak im tam zaczne rodzic w salonie 😃?! Ale musze iść kurczę, bo ostatnim razem byłam w lutym... -
nick nieaktualnyDzyzia wrote:U mnie troche chujnia. Bylam na tej wizycie, kurde 2 godziny opoznienia
Wyszlo mi bialko w moczu i jeszcze jak mi cisnienie zbadali w gabinecie to mialam 150/80 0_0 Zwykle jak sama sobie mierze to jest 110/80 a tu cos takiego. Mocz kazal od razu powtorzyc, ksiazeczke cisnienia dal i nastepna wizyta za 2 tygodnie.
O kurcze. Powtarzaj ten mocz i mierz cisnienie. Aby to nie stan przedrzucawkowy. -
Domcias wrote:Moje ostatnie cisnienie u ginkologa osiągnelo wartość 150/90 😅 na kazdej wizycie u niego mam 140/90. W domu kontroluje i jest ok, chcociaz od ponad miesiąca utrzymuje mi się wyższe 130/80, ale dalej w normie. Na ostatniej wizycie u endokrynologa miałam w normie ciśnienie. Tylko te wizyty ginekologiczne tak mnie stresuja... 😐
A mi odwołali fryzjera w tym tygodniu, a na następny weekend mamy wesele. No, ale trudno. Proponowali mi, ze ktoś inny sie mna zajmie, ale ufam tylko swojemu fryzjerowi 🙄 Umówiłam sie na drugi tydzien października i tak sobie pomyślałam, że to bedzie trochę ponad dwa tygodnie do terminu porodu. A jak im tam zaczne rodzic w salonie 😃?! Ale musze iść kurczę, bo ostatnim razem byłam w lutym...W sumie wyszlo mi 25 mg/dl, czyli nie jakos tragicznie, ale wiadomo lepiej zeby wcale nie bylo.
Domcias ja mam fryzjera na 15/10Domcias lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022