Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
H&M z licencją Disney nie sprawdziły mi się. Newbie piękne są ale jakby mąż zobaczył rachunek to bym chyba spala na ławce w parku. On ma podejście że maleńki kawałek materiału np body za 50 zł to rozbój w biały dzień bo on za taka cenę kupi sobie dwie koszulki z Reserved na wyprzedaży.
coma, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Z ubranek dziecięcych ja mam kilka z Cartesa i tez są bardzo fajne jakosciowo i wzory tez ciekawe maja, no w dinozaury albo z misiem na pupie, ale często tez przesadzają z kolorami i wzorami na jednym ubranku a mi się nie podoba jak za dużo się dzieje😉 next widziałam na zalando ze tez ma bardzo ładne ubranka ale nie mam nic od nich, za to dużo mam ze smyka takich zwykłych body czy śpiochów używanych od koleżanki i mimo ze prane pewnie dziesiątki razy to fajnie nadal wyglądająSynek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Coma a na słupku się nie wywalisz? Ja myślałam o tym żeby sobie kupić teraz buty na trochę wyższym klocki czy coś żeby ubyło parę deko :-p chociaż wizualnie ale ja potrafię zahaczyć stopa o wycieraczkę auta wysiadając z niego więc chyba takie buty odpadają
-
Co do mojej nieporadności w ciąży to dodam jeszcze że mój ma że mnie niezły ubaw nawet tego nie ukrywa jak umiera że smiechu- ostatnio spadła mi szczotka do włosów do kibla oczywiście przed spłukaniem wody.wczoraj oparłam sobie o biodro szklankę z sokiem i zanim mój zdążył coś powiedzieć że to się źle skończy miałam cały sok na sobie i sofie. Tydzień temu wypadły mi kluczyki do auta z ręki i tak dziwnie upadly na posadzkę w korytarzu że wyłamał się kluczyk od stacyjki. I byliśmy uziemieni na parę dni zanim się nowy dorobiło bo oczywiście drugiego nie mieliśmy. Mamy już 3 rozbite talerze i dwie szklanki.jak zamawiałam sobie telefon przez allegro zamiar wybrać przelew wybrałam kartę i nie umiałam tego odkręcić. Generalnie jestem chodzącym nieszczęściem
coma, Domcias, kudłata lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z cukrzycą ciążową, jak wygląda Wasza waga? Ile przybieracie w ciągu tygodnia/miesiąca? Dziś byłam na kontroli u diabetologa i zarzuciła, że za mało przybieram... powiedziała, że zniknę po porodzie, bo dziecko teraz ze mnie wszystko wysysa. Maluszek rośnie, dlatego myślałam, że wszystko okej, a tu taka niespodzianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 15:49
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja ostatnio chciałam wyglądać nieco inaczej i założyłam jeansy ciążowe. Ale nie dalam w nich rady założyć sobie skarpetek... Koniec końców zamieniłam jeansy na leginsy, bo stwierdziłam, że w razie gdybym potrzebowała skorzystac z toalety nie zdążę ściągnąć spodni i zleje się w gacie 😃 I tak chodzę caly czas w leginsach, bo najwygodniej i bezpieczniej w kryzysowej sytuacji 😁
Ja dziś dałam sie skusić na promocje newbie, do tego wynalazłam jeszcze kilka sukieneczek na promocji 🙈 Tak więc to co miałam wydać na fryzjera poszło na dzieciątko... Tym razem wzięłam jednak rozm. 68 i w gore. Tych malenkich mamy chyba sporo i narazie starczy. Jeśli braknie to sie po prostu dokupi.
Zjadłam właśnie 2 tortille z warzywami i mięchem, do tego coleslaw 😅 Jak mój mąż zobaczył moją porcję to miał przerażenie w oczach. Chwilę wcześniej sam zjadł tyle samo. Ciekawe jaki cukier bedzie 🙄 -
Ja od ostatniej wizyty przytyłam 2kg, ale wazylam sie na swojej wadze. Zobaczymy w piatek u ginekologa ile waga pokaże.
-
Też mam problem z garderobą. Jak było ciepło, zakładałam sukienkę i sandałki i bez większego kombinowania było dobrze.
A teraz... w wersji rajstopy cienkie + sukienka trochę mi zimno. Jeansy nie są do końca wygodne. Kupiłam na allegro używane jeansy z H&M w rozmiarze 36 i jest zdziwienie, bo w udach i biodrach są ok, ale ten pas na brzuch mnie ciśnie. Drugie kupiłam już w rozmiarze 38 i są ok.
Nic no, muszę chyba zamówić grubsze rajstopy ciążowe.
No i nie mam kurtki takiej na teraz.
Zaskoczyła mnie ta jesień -
nick nieaktualny
-
Niestety w pierwszej ciąży ciężko trafić co się sprawdza z ciuchów a co nie. Często nasze wyobrażenie a rzeczywistość trochę się rozmywa. Np w pierwszej kupiłam sobie sexy staniki do karmienia takie koronka fiszbiny szybko się przekonałam że tego się założyć nie da bo wciskają się fiszbiny w brzuch, obwód za ciasny (wkoncu gdzieś 20 kg musiało się ulokować przy wzroście 166). Rajstopy ciążowe wbijały mi się w brzuch miałam takie z niby panelem. Na weselu 2 tyg przed porodem wylądowałam w klapkach bo nogi to były dwa spuchnięte serdele a tylko klapki Ala basenowe miały rzep regulowany. Jeansy wszędzie się zrobily ciasne, kupiłam mądrze rozmiar swój przed ciążowy.
Maija dużo mi kg w ciągu miesiąca wskoczyło może stąd zwyżka cukru na czczo. Nie wiem może z 4 kg. Generalnie sporo kobiet ma tak jak Ty przy cukrzycy że malutko tyje. No a po porodzie trzeba zwiększyć kaloryke na produkcję pokarmu jeżeli będzie kp. M.in przez niskie przyrosty masy ciała ciężarnej lub/i dziecka zmieniono normy glukozy bo bylo po godzinie 120.Maija lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:dziewczyny jaki paracetamol dla niemowlat?2017 #1
2019 #2
-
ja miałam 14 na plusie, potem 2 tyg diety od diabetologa i insulina, schudłam 2 kg, ale przyjmowałam 1500 kcal..wydaje mi się, że to była przesada, że tak mało że tak mało, ale trzymałam się wytycznych...potem jak już diabetolog powiedział, że mogę sobie już jeść w miarę normalnie bo cukry mam ok, to przyszło 2 kg z powrotem i aktualnie 14 plus
podobno teraz powinnyśmy przybierać po pół kg tygodniowo
Maija lubi tę wiadomość
-
Haha czytam o Waszych partnerach i mezach to jakbym swojego slyszala! Coma, soundtrack Godzilli u nas na początku dziennym, jak chodzę w pizamie to sie smieje ze bombowiec nadchodzi 😂 chociaż i tak teraz juz często mówi ze uroczo wyglądam a do tych glupich tekstów juz oboje nabralismy dystansu.
Jutro wizyta i usg, az boję się stanąć na wagę, bo od ostatniej wizyty 3 tyg temu jestem na diecie gofrowo-paczkowo-czekoladowej. Wstyd pomyśleć i sie przyznac ile kg slodyczy zezarlam tylko przez ten czas. Na widok takich pyszności nawet giga zgaga nie strasznacoma lubi tę wiadomość
-
anqa123 wrote:podobno teraz powinnyśmy przybierać po pół kg tygodniowo
Ej no, a ktoś pisał, że w III trymestrze przyrost wagi nie jest już taki duży. Liczyłam na to, że dodatkową objętość krwi, wody i tłuszczu już zebrałam do końca II trymestru, a teraz to już będzie tylko dziecko rosnąć ze 200 gramów na tydzień.