X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Ok jestem po. Jest pęcherzyk ciążowy(7mm) z pęcherzykiem żółtkowym:) Bez zarodka jeszcze bo ciężko o niego w 5 tyg. Niby wszystko ok na ten etapie :) mam przyjść za 7-10 dni. Ale się cieszę że cokolwiek jest! :P

Super :)
    Paula jesteś w 5tyg a tak dokładniej? Bo ja jestem 4t 4d i zastanawiam się kiedy się udać na jakieś usg żeby było już coś widać o ile mi się uda wyprosić o usg przed 12tygodniem...

Paula_30 lubi tę wiadomość

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży ból kręgosłupa ale dość nisko i on mi promieniował aż do kolana, i dokładnie tak jak piszesz czasem ciężko było przy tym nawet stać. Mnie to przeszło jakoś w połowie II trymestru. Nie wiem czy samo czy po fizjoterapii i ćwiczeniach. Teraz na szczęście nie mam jeszcze takich rewelacji.

Właśnie boję się że będzie to dlugo trwać... Miałam kiedyś mocne problemy z kręgosłupem 2 lata temu, pół roku byłam na zwolnieniu i boję się że jednak to coś od twgo kręgosłupa będzie. Cóż pożyjemy zobaczymy.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :*

b33247a35f.png[/url]
    28.06.2019 - 270 g 😊
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Super :)
    Paula jesteś w 5tyg a tak dokładniej? Bo ja jestem 4t 4d i zastanawiam się kiedy się udać na jakieś usg żeby było już coś widać o ile mi się uda wyprosić o usg przed 12tygodniem...
    Dopiero zaczęłam 5 tydzień.czyli 5+0. Dziewczyny które już były radzą żeby iść w polowie 6 tyg.bo wcześniej nie będzie za wiele widać. Mówi się też że beta musi mieć min 5000 zeby też coś było widać. Ja w zeszły piątek milam 700 ml więc dzisiaj już spokojnie powinnam mieć ta wartość. Ja poszłam już dzisiaj na USG bo chciałam cokolwiek zobaczyć żeby się uspokoić;) jeżeli sam pęcherzyk ciążowy Cię nie uspokoi a dopiero np zarodek i serduszko to warto isx później czyli na początku 7 tyg. Ja mam znowu wizytę za 7-10 dni i wtedy już powinien być zarodek tak lekarz powiedział ;)

Zlaania1 lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Mnie dopadły mdłości które są dla mnie totalną nowością bo w ciąży z córką ich nie miałam.
    Co mnie martwi to ucisk po prawej stronie brzucha, oczywiście zaczynam sobie skręcać pozamaciczną :(
    Sisi możemy sobie podać rękę. U mnie jeszcze biegunka i wstręt do jedzenia.

sisi lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to juz w sumie za 10dni to będziesz mogła na serduszko liczyć :)

Ja też bym już poszła najlepiej,ale wtedy o ile uda mi się wyprosić jedno usg teraz to nie będę miała co liczyć na serduszkowe :( Więc chyba lepiej się wstrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 21:17

b33247a35f.png[/url]
    28.06.2019 - 270 g 😊
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz mi dzisiaj zmienił duphaston na luteinę podjęzykowa bo lepsza bo naturalna.jak jest wasze zdanie? Czy dobrze zmieniać jeden preparat z progesteron na inny? I to na początku ciąży?

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Paula to juz w sumie za 10dni to będziesz mogła na serduszko liczyć :)

Ja też bym już poszła najlepiej,ale wtedy o ile uda mi się wyprosić jedno usg teraz to nie będę miała co liczyć na serduszkowe :( Więc chyba lepiej się wstrzymać
    Ale chodzisz na NFZ?

860i3e5edambhnvb.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny lekarz mi dzisiaj zmienił duphaston na luteinę podjęzykowa bo lepsza bo naturalna.jak jest wasze zdanie? Czy dobrze zmieniać jeden preparat z progesteron na inny? I to na początku ciąży?
    Ja wczoraj jak byłam u ginekologa u mnie w mieście to właśnie zamiast luteiny dopochwowej po której mnie piecze przepisał mi luteinę podjęzykową. Dzisiaj napisałam do mojej Pani doktor czy dawkę mam brać taką jaką on proponuję czy większą a ona mi odpisała żebym nie brała tej podjęzykowej bo to "kiepski" lek i mam podwoić dawkę zastrzyku. Poza tym ta podjęzykowa jest paskudna w smaku hehe

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • male_m Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Właśnie boję się że będzie to dlugo trwać... Miałam kiedyś mocne problemy z kręgosłupem 2 lata temu, pół roku byłam na zwolnieniu i boję się że jednak to coś od twgo kręgosłupa będzie. Cóż pożyjemy zobaczymy.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :*

Nie wiem jak u ciebie jest ze sportem ale przy tym dodatkowym obciążeniu jakie będziesz miała to może pewnie coś znów wyjść. Jeśli nic nie ćwiczysz to może powinnaś robić jakieś ćwiczenia żeby wzmocnić mięśnie?

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam w poprzedniej ciąży duphaston na plamienia i w sumie plamilam caly czas przy tym leku. Dopiero jak zaczelam brać luteine (dopochwowa) to przestalam plamic. U mnie chyba lepiej ta luteina zadzialala. O podjezykowej słyszałam, ze okropna w smaku (chcialam zamienic dopochwowa na podjezykowa ze wzgledu na suchosc... ale stwierdziłam, ze pewnie nie dam rady trzymać pod jezykiem z moimi mdlosciami :P, wiec zostalam z ta dopochwowa). Myślę, ze nie ma znaczenia jezeli lekarz zamienił ci duphaston na luteine, bo przeciez zostala zachowana ciaglosc leczenia :)

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Ja wczoraj jak byłam u ginekologa u mnie w mieście to właśnie zamiast luteiny dopochwowej po której mnie piecze przepisał mi luteinę podjęzykową. Dzisiaj napisałam do mojej Pani doktor czy dawkę mam brać taką jaką on proponuję czy większą a ona mi odpisała żebym nie brała tej podjęzykowej bo to "kiepski" lek i mam podwoić dawkę zastrzyku. Poza tym ta podjęzykowa jest paskudna w smaku hehe
    Lojezu to slaaaabo

860i3e5edambhnvb.png
  • Lilu88 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odzew uspokoiłam się, niby wszystko powinnam już wiedzieć bo to 4 ciąża,mam wrażenie że każdej kolejnej ciąży bardziej się stresuje że coś pójdzie nie tak,generalnie ciąża mnie troszkę zaskoczyła i próbuję się odnaleźć tej sytuacji ...

p19uyx8dz78awdqc.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Lojezu to slaaaabo
    Ale wiesz, każdy lekarz ma swoje racje. Czy moja ma rację nie podważalną? Nie wiem. Tyle że jest z kliniki niepłodności. Ja mam każdy możliwy progesteron, czyli Duphaston, Prolutex a Luteinę teraz mam zamienioną na dwie dawki Prolutexu. Wiem że jeszcze jest jakiś żel z progesteronem ale podobno bardzo drogi.
    Ja się cieszę że nie muszę jednak tej podjęzykowej bo brało mnie na wymioty jak zdążyłam wziąć dwa razy :p Ale czy zadowolona jestem że będę dwa razy dziennie się kuła Prolutexem, to trudno powiedzieć hhehehhe

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak podpytam Was oczywiście jak sprawdzacie lub przyjmujecie luteine dopochwowo - jaką macie szyjkę!”?

oar8s65gim9bi84v.png

• Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Może być niedobór protestem u, lekarz powinien sprawdzić
    W nocy i dzisiaj już nic nie ma to było jednorazowe! Dziękuję za podpowiedź tak też pomyślałam! Czekam z niecierpliwością do poniedziałku 🙂 mam nadzieję że będzie dobrze i usłyszę kochane serduszko! To tak jakby nasze by było czwarte szczęście ponieważ mamy synka z adopcji pierwszego ma już 13 lat Nie mogłam zajść w ciążę przez 15 lat starań tak więc Cuda są w życiu! Pozdrawiam

Spirit, sisi, Cecylia, Moni**, Misia78 lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    No Sara rowniez rosnie i rozrabia : ) Kurcze szkoda ze nie wchodzilas na forum wczesniej, mialam tyle pytan jak mala rosla i nie moglam sobie z czyms poradzic. A ten sierpniowkowy watek padl dawno temu.. pamietam ze bylo jakies forum na wp ale nie moge juz na niego wejsc od dawna.

Dla mnie ta ciaza tez byla pelna niespodzianek, mialam krwawienia do 4 miesiaca i ogolnie rozne dziwne rzeczy. Ogolnie zupelnie inna niz ta pierwsza : )

Jeszcze nie bylas u gina? Kiedy wizyta pierwsza? Trzymam kciukasy! Pisz na priv do mnie bo nie chce sie tu dziewczynom na watek wtryniac :)
    Chusy, masz chyba wylączoną opcję dodawania do przyjaciółek, a bez tego nie napiszę wiadomości prywatnej.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Sisi możemy sobie podać rękę. U mnie jeszcze biegunka i wstręt do jedzenia.
    Który u Ciebie tydzień?

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Ale wiesz, każdy lekarz ma swoje racje. Czy moja ma rację nie podważalną? Nie wiem. Tyle że jest z kliniki niepłodności. Ja mam każdy możliwy progesteron, czyli Duphaston, Prolutex a Luteinę teraz mam zamienioną na dwie dawki Prolutexu. Wiem że jeszcze jest jakiś żel z progesteronem ale podobno bardzo drogi.
    Ja się cieszę że nie muszę jednak tej podjęzykowej bo brało mnie na wymioty jak zdążyłam wziąć dwa razy :p Ale czy zadowolona jestem że będę dwa razy dziennie się kuła Prolutexem, to trudno powiedzieć hhehehhe
    Ja właśnie dostałam polecenie odstawienia Proluteksu i zmniejszenia dawki Estrofemu i Encortonu.
    Z tego Proluteksu to się ucieszyłam, bo już teraz, jak próbuję się wkłuwać to słabo mi to idzie :/ Przykładam igłę, wciskam coraz silniej a skóra nie chce ustępować. Na szczęście dzisiaj ostatni zastrzyk.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Ja właśnie dostałam polecenie odstawienia Proluteksu i zmniejszenia dawki Estrofemu i Encortonu.
    Z tego Proluteksu to się ucieszyłam, bo już teraz, jak próbuję się wkłuwać to słabo mi to idzie :/ Przykładam igłę, wciskam coraz silniej a skóra nie chce ustępować. Na szczęście dzisiaj ostatni zastrzyk.
    Szybciutko, ja mam brać do 12 tygodnia ;O Ja rano robię zastrzyk z Prolutexu i dosyć miękko wchodzi, ale wieczorem Neoparin już tak gładko się nie wbija ;/

• karolkowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    O, szybko :D Ale też jaka ulga będzie :) Zobaczymy co mi powie na wizycie w przyszły piątek. Bo tak to teraz konsultacje przez smsmy ;)

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ