X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę dzis na wizytę. Upewnic się, że jest piękny pecherzyk. Mi tam nie przeszkadza,ze dzis nie usłysze serduszka. Baaa..nawet pewnie nie zobacze zarodka. Ale mam 2miesniaki i jestem ciekawa,czy sporo podrosły. Bo w 1 ciaży rosły jak szalone z początku.

Cecylia- nie martw sie brakiem objawow. Ja oprocz zatrzymania @ tez nie mam żadnych. Brzuch przestał boleć kilka dni temu- co akurat mnie bardzo cieszy,bo ten ból zawszw stresuje. To,ze nie masz objawów, nue znaczy,ze z ciążą jest coś nie tak

Moni**, Aishha, Cecylia lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was też męczy się z codziennym bólem głowy?
    Straszne to jest. I nie wiem czy nie generuje mdłości..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Przed ciąża troche ćwiczyłam plus zazwyczaj chodziłam koło 10km dziennie. Tetaz między 4-5 km

To super :) to zawsze lepszy start. Ja przed pierwszą ciążą dużo na siłowni ćwiczyłam a w ciąży odpuściłam i uważam że to był błąd. Teraz nie odpuszczam więc jest siłownia + zajęcia takie właśnie wzmacniające kręgosłup i mam nadzieję że się obejdzie bez większych problemów.

Nie wiem jak u ciebie jest ale u mnie (w Niemczech) to wygląda tak że jeśli wybierasz opcję że ciążę prowadzi położna to do lekarza idziesz 3x na usg + na glukozę reszta spotkań z położną :) no i jeśli ciąża będzie po czasie to wtedy też można wpadać do lekarza żeby rzucił okiem co i jak :).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tu głównie położna chyba,że coś nie tak. Pierwsze dziecko rodziłam w Pl więc z doświadczenia nie wiem jak to będzie wyglądać. Ale w przyszłym tyg chcę zadzwonić do przychodni ginekologicznej i umówić się do mojego ginekologa polaka i zapytać się czy może on prowadzić ciążę lub w razie gdyby coś się działo to żebym mogła bezpośrednio do niego iśc zamiast czekać aż mnie skierują z mojej przychodni położniczej może do kogoś innego.

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą na papierze zobaczyłam jasno żółtawo-zielonkawy śluz :/ bez żadnego zapachu. Nic mnie nie boli, nie piecze. Czy to jakaś infekcja czy czasem tak się zdarza, może to jednorazowe? :( Będę u ginekologa 4 kwietnia dopiero. Przeczekać weekend i wciskać się na wizytę? Wystraszyłam się...

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.MP wrote:
    Przed chwilą na papierze zobaczyłam jasno żółtawo-zielonkawy śluz :/ bez żadnego zapachu. Nic mnie nie boli, nie piecze. Czy to jakaś infekcja czy czasem tak się zdarza, może to jednorazowe? :( Będę u ginekologa 4 kwietnia dopiero. Przeczekać weekend i wciskać się na wizytę? Wystraszyłam się...

Czy bierzez luteine? Ja we wtorek miałam taki sam śluz i u mnie jest spowodowany dodatnim GBS czyli paciorkowcem. Ogólnie biorę od wtorku duomox 2x1.

oar8s65gim9bi84v.png

• Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Czy bierzez luteine? Ja we wtorek miałam taki sam śluz i u mnie jest spowodowany dodatnim GBS czyli paciorkowcem. Ogólnie biorę od wtorku duomox 2x1.

Nie biorę luteiny. Dzwoniłam zapytać o możliwie szybszy termin, ale nie ma szans dostać się przed 4 kwietnia :/ zbiegło się wszystko z urlopem mojej ginekolog i zmianami w przychodni.

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    To super :) to zawsze lepszy start. Ja przed pierwszą ciążą dużo na siłowni ćwiczyłam a w ciąży odpuściłam i uważam że to był błąd. Teraz nie odpuszczam więc jest siłownia + zajęcia takie właśnie wzmacniające kręgosłup i mam nadzieję że się obejdzie bez większych problemów..

Chodzisz na siłownie? Ja chodziłam, jeszcze jak się dowiedziałam tydzien, ale później zaczęłam czytać ze to może być słaby pomysł... lekarka mi mówiła ze można byle brzucha nie ćwiczyć, ale tu wszystkie babki robią przerwę i nie chciałam ryzykować. Bardzo mam ochotę wrócić, teraz jak mi przeszedł ból brzucha to myślałam żeby może wrócić od poniedziałku.. ale się waham trochę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.MP wrote:
    Nie biorę luteiny. Dzwoniłam zapytać o możliwie szybszy termin, ale nie ma szans dostać się przed 4 kwietnia :/ zbiegło się wszystko z urlopem mojej ginekolog i zmianami w przychodni.

Poczekaj dwa trzy dni i poobserwuj... Jak nie przejdzie, to może idz prywatnie? Ale może to było takie jednorazowe coś?

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.MP wrote:

To pedz gdzies prywatnie zawsze odplatnie miejsce gdzies sie znajdzie! Zrob tez koniecznie wymaz. Mnie tez nic nie swiedzialo itp a jednak paciorkowoec dawal znac uplawami.

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Poczekaj dwa trzy dni i poobserwuj... Jak nie przejdzie, to może idz prywatnie? Ale może to było takie jednorazowe coś?

Ogolnie zolte uplawy to jeszcze mozna poczekac ale zielone to juz inna sprawa. Ewidentnie jakas infekcja

oar8s65gim9bi84v.png

• Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, umówiłam się na środę.

MagdRy lubi tę wiadomość

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało. Zwłaszcza po styczniowy przeżyciach. Dziś zobaczyłam wreszcie dwie kreseczki. Kalendarze wylicza ją mi termin na 1 grudnia ale na bank będzie wcześniej z uwagi na CC.

Cecylia, Cantii, brzankaa, Spirit, sisi lubią tę wiadomość

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, nie moge sie doczekac az bede mogla normalnie jesc. Mam ochote na wiele rzeczy, ale jak tylko cos zjem, to jest mi niedobrze, siedzi mi to na zoladku. Boje sie jesc :/
    Do tego znowu jestem chora i czuje sie jak flak.
    To sobie ponarzekalam :p

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clearblue pokazuje dwie kreski :) w koncu!!! Czwartek lekarz. Cudzie trwaj :) 30.11.2019

Cecylia, Jagódka_88, Spirit, Moni**, Marta.MP, Paula_30, sisi, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:18

Moni**, Marta.MP, Paula_30, karolkowa, Cecylia, sisi, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie witam. Kalendarz porodu pokazuje date 25-26.11. Bylam w poniedzialek u lekarza bo zaczęłam plamic, dostalam dupka, zwolnienie i 1 kwietnia na kolejna wizyte. Myslicie ze moze byc juz serduszko?

Paula_30, sisi, sylvuś lubią tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziś pierwsze usg i mamy pęcherzyk ciążowy 7,2mm :) 1 kwietnia kolejna wizyta i lekarz powiedział żeby zabrać męża bo może być już serduszko :)
    coma w ym samym dniu jestesmy, ja byłam wczoraj i tez mialam takie same wymiary pęcherzyka :D

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To i ja sie witam. Kalendarz porodu pokazuje date 25-26.11. Bylam w poniedzialek u lekarza bo zaczęłam plamic, dostalam dupka, zwolnienie i 1 kwietnia na kolejna wizyte. Myslicie ze moze byc juz serduszko?
    powinno byc, ja byłam wczoraj w 5 tyg i lekarz kazał przyjsc za 7-10dni i powiedzial,ze juz cos moze byc :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:18

uIHap1.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ