X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wy piszecie na dwóch odrębnych forach?

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Paula- trzymam mocno za Was kciuki. Wierzę, że wszystko będzie dobrze ❤️

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:22

uIHap1.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziewczyny mają grupę na Fb ale ja wole anonimowo na forum

agndra lubi tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekażcie Pauli, że ja też myślami jestem z nią i maluszkiem! Będę się za nich modlić ❤️

agndra lubi tę wiadomość

• agndra Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajną grupę na fb założyły dziewczyny już bardzo dawno, w maju i wtedy o tym tu pisały. Każdy kto chce to może dołączyć wystarczy napisać do Kudłatej. Zazwyczaj posty się powielają i tu i tam, ktoś miał USG to się pochwalił i tu i tam, ale tam łatwiej pewne rzeczy odnaleźć np. dotyczące wyprawki. Paula napisała na fb, bo w tej sytuacji było jej po prostu prościej- tak myślę. Ja też się zastanawiałam, czy lepiej być anonimowym, czy może nie, bo jednak facebook- wiadomo. Uznałam jednak, że jeżeli ktoś ma konto na BBF to jest "ogarnięty" i "na poziomie", więc dołączyłąm do grupy, i dobrze mi z tym :-)

Maija, ListopadowaMama, Agawa, Chanela lubią tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Apolonia Koleżanka

Wysłany: 12 września 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was robiła może Echo serca płodu w Krakowie lub Bielsku??

• silent Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Paula, Reset, trzymam kciuki z całej siły. Już na szczęście wysoka ciąża - musi być dobrze.

3uqruv0.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia tak, po 16 dniach w szpitalu w poniedziałek wypisali nas do domu ❤

kudłata, Cecylia lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Szelazo ale nic nie pomogło. Teraz biore inne żelazo też narazie nic nie pomaga.
    Ja w podróży już ponad 24h. Sztormy i prom mial 6h opóźnienia. Całą noc bujało :( Nawet na śniadanie z kabiny nie wyszłam tylko mi przynieśli do łóżka. Ale jeszcze godzinka i będę w Gdańsku. Mam już dosyć tej podróży.

3mam kciuki i modlę się za Paulę i za ciebie Reset. Wiem,że ciężko ale trzeba być dobrej myśli :*

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Paula jest już po CC, z tego co pisze wszystko działo się dosyć szybko i nerwowo. Jest już mamą, trzymajmy za nich kciuki, zeby szybko wydobrzeli.

agndra, ListopadowaMama, natki89, Agawa, Magdalen, Meggs, Domcias, silent, Iza34, Zlaania1, Ewelina92, Szczesliwa_mamusia, Kaczorka, Kropka89, Kimsik, sylvuś, Limonka, Cecylia, Aishha lubią tę wiadomość

3b12e8ab79.png
  • Esti Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kciuki za ciebie i maleństwo!

A przy okazji za was wszystkie dziewczyny i za wasze pociechy.
    Dużo zdrówka wszystkim!

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zdrowia dla Was😘💪pozdrowienia od forumowych ciotek 🙂

sylvuś lubi tę wiadomość

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• mao Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś Paula, mam nadzieje, że wszystko z Wami dobrze✊✊

201911201770.png

202201014972.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale nowiny. Trzymamy kciuki za Paulę i maleństwo. Kurczę, pamiętacie jak napisała wczoraj przed wizytą, że ma złe przeczucia, bo mały się nie rusza tak jak zwykle rano. Dobrze, że miała to usg tak szybko. Paula, trzymajcie się mocno!

3uqruv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zdrowka dla ciebie i maluszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Nikt nie pomyslalby, że Paula będzie pierwsza... Ale czasami zdarza się i tak. Teraz tylko duuuużo zdrówka i walki o każdy dobry dzień <3

A ja bede nastepna jak lekarza nie posłucham. Jestem po wizycie. Albo bede lezec plackiem grzecznie w domu, albo szpital i tez leżenie albo moge chodzic tylko chwila moment i bede rodzic. Dziecko obrocone główka w dół naciska mi na szyjke, do tego pecherz i robi sie tam lej a z tego szybko do rozwarcia. Mala wazy 1260g, sredniaczek. I podobna z nosa do starszej corki. Az mnie głowa rozbolala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju. Paula o_o szok. Zycze zdrówka i trzymam kciuki za dalszy rozwój. No i gratuluję zostania mamą. Pierwsza listopadowa mama. A co bylo przyczyna tak szybkiego rozwiazania ciązy? I kto by się spodziewał. Jeszcze w pazdzierniku,to bym się moze i spodziewała rozwiazan,ale w 1 połowie wrzesnia. Dziewczyny,zaciskamy nozki

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Dopiero mogę napisać coś więcej po 19.00 po obchodzie lekarza i jeśli uda mi się wstać już to mogłabym pojechać zobaczyć synka.
    U mnie było tak,że wczoraj byłam na USG inoanikowalam bo kręcil się nie ruszał. Ale pani w Ludmedzie zapewnola mnie,że wszystko w najlepszym porządku. Jak się później okazało nie było raczej możliwości żeby nie widziało tego na USG co potem w szpitalu widzieli.wiec chyba będę pozywac Luxmed. Ale to później.
    W nocy dostałam skurczy jak na okres. Wzięłam nospe i poszłam spać. Ale około 2.00 obudziły mnie silniejsze skurcze indontego plamienie widoczne na papierze.Worc pojechaliśmy na IP na Borowska gdzie mają 3 stopień. Tam najpierw pani mnie wyśmiała że z plamieniem przyjeżdżam bo na ktg nie zapisują się skurcze a oni mają pełną porodówkę i patologie. Przyszła potem lekarka zrobiła USG i okazało się że może mi się odklejać łożysko. Leżałam na obserwacji aż przyjechała druga zmiana zrobili szczegółowe USG i już nie mieli wątpliwości. Chcieli dać nam czas inpodsc druga dawke sterydów żeby jaka najpóźniej robić cięcie. Ale dostałam strasznego krwotoku,tetno małego spadało,potem nie mogli znaleźć bo moje było ponad 150.biegli zena na salę,znieczulenie ogólne bo nie było czasu na to to w kręgosłup.wczezsj podawali jakieś antybiotyki doustnie ale wszystko zwymiotowalam. potem film się urwał. Obudzili mnie już po na sali,nie chwili jic o dziecku mówić musiałam czekać na lekarza. Okazało się za synek dostał 1/10 w skali apgar a chwilę później już 4 pkt bo zaskoczył. Leży w inkubatorze. Jeszcze go nie widziałam. Nie mogę wstać bo strasznie rwie rana mimo wielu kroplówek że znieczuleniem.Chyba wszyscy już mnie tu kojarzą bo każdy szepcze 30-ty tydzień .... Co chwilę płacze bo nie czuje już kreta w brzuchu i wiem że leży tam sam bez mamy,boi się i walczy. Lekarze powiedzieli że uratowali mu życie bo chwilę później i było najgorsze.waga małego 1700 g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 18:37

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymajcie sie. Az lzy mi polecialy. Bedzie dobrze, musi byc dobrze.

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ