Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do Gemini ja zamawiam stamtąd regularnie od 16 miesięcy (tyle już prawie ma mój synek) i nie dostawałam nigdy żadnych próbek. Za to paczka przychodzi różnie, raz za 2 dni są raz za 5 zależy czy weekend wypadnie no i wiadomo że to różnie też bywa. Ale zawsze jak do nich napisałam że potrzebuje na mega szybko to mi bardzo pomagało. Ostatnio mały wygryzł swoje obydwa smoczki a my bez tego jeszcze nie śpimy no i miałam panike bo kupujemy takie dość specyficzne nie do dostania tak o w sklepie to przysłali na drugi dzień!
Ja też już powoli się szykuje do zamówienia do porodu, muszę też jeszczw poprać ubranka. Ostatnio w Kiku widziałam super kombinezony i w końcu był rozmiar 62 bo w H&M I Smyku coś nie mogłam dostać za jakąś słuszna cene.
My żyjemy chwilowo starszym synkiem - dwa dni temu postawił pierwsze samodzielne kroczki. Jesteśmy mega wzruszeni, kupiliśmy mu pchacz no i muszę jakieś buciki. Wiem że to jeszcze nie Wasz temat ale mnie ostatnio to bardziej zajmuje albo równo z kompletowaniem nowej wyprawki
Z dolegliwości to mnie dobijaja moje przepukliny na kręgosłupie, mam coś takiego jak przy rwie kulszowej na szczęście umiem sobie pomóc ale muszę już regularnie się masować. I zero płaskich butów na cienkiej podeszwie ani chodzenia na boso. Nie mówiąc o schylaniu i dźwiganiu. Też bardzo bym chciała wytrwać w pełni sprawności do końca. A wiem że bywa różnie bo już raz w życiu mnie tak pogięło że tydzień leżenia. Teraz nie mogę na to pozwolić.
Pozdrawiam Was, czytam regularnie tylko z pisaniem mi wciąż za mało czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 08:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA wogolu czuje sie hu...matka bo przez moje złe samopoczucie nie jestem w stanie zapewnic należytej opieki i zainteresowania córce. Wczoraj to zamiast ja jej to ona mi czytala na dobranoc. A dzis musialam poprosic w szkole ze w razie gdyby nikt po córkę nie przyszedl to zeby zabrali ja na świetlicę, powiedzialam jaka jest sytuacja bo nie wiedzialam gdzie i na ktora przyjdzie mi jechac do gina, co mialam za wyjscie. A mialam sprzatac i d... z tego.
-
Iza, jesteś najlepszą matką dla swojej córki
to jest jedynie chwila, Twoje złe samopoczucie pewnie zniknie, córka nawet nie będzie pamiętać
i tak super dajesz radę! Nie martw się, trzymam kciuki za wizytę!
Iza34 lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
ListopadowaMama wrote:Reset, wszystko będzie dobrze! Gdyby nawet dziecko sobie poradzi juz poza brzuchem. Sama jestem tego dowodem urodzonym w 32 tc!
My wczoraj po USG 3 trymestru. Mikołaj waży 2kg, wszystkie parametry w okolicach terminu, za to głowa ciagle te 2 tygodnie do przodu. Mamy bardzo fajne zdjecie 3d, zapozowal z uroczym dziubkiem -
Audreyyy wrote:Z tymi wymiarami to chyba różnie bywa. Mój gin ostatnio małego pomierzył to głowa 2 tyg mniejsza od brzucha a wpisałam te wymiary w jakis kalkulator który podała mamaginekolog to wyszło odwrotnie. Na początku sie troche przejmowałam ale skoro gin nie straszy to odpuściłam, ważne, żeby na cm brzuch był mniejszy od głowy.
U nas to bardzo prawdopodobne że wymiar z usg się zgadza, od początku jest większa o te prawie 2 tygodnie. Nie przejmuję się tym bo i ja i narzeczony mamy wielkie głowy
-
Coma- leżę w krakowskim Koperniku (to szpital kliniczny UJ, w Krakowie są dwa szpitale, gdzie w ogóle jest III stopień referencyjności i gdzie na patologię przyjmują przed 33 tc - m.in. ten. A tu miałam w listopadzie operację, teraz tu miałam z domu 2 km, więc wybór był prosty).
O CRP nie wiem, dziś powtarzają, USG nie robią, ale zrobili jakiś test (nie papierkiem, a wymaz) i wody nie ciekną wg nich. Za jakiś czas, gdyby sytuacja się utrzymywała (ładne ktg- dziś wreszcie takie było), CRP by spadało, a wody na swoim miejscu to może wypiszą do leżenia w domuAle... dla mnie łóżko czy ściany to teraz tylko łóżko. Ja chcę odhaczać każdy dzień do minimum 34 tygodnia. Nic więcej nie ma znaczenia.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
ListopadowaMama wrote:Dla mnie to nic nowego i nic dziwnego z tymi wymiarami, szczegolnie z wielkim łbem
U nas to bardzo prawdopodobne że wymiar z usg się zgadza, od początku jest większa o te prawie 2 tygodnie. Nie przejmuję się tym bo i ja i narzeczony mamy wielkie głowy
troche sie tym przejmuję, bo z porodem gorzzej no ale mama dała rade to i ja dam.
mrt87 brzuch to ACmrt87 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Reset, no brzmi całkiem optymistycznie ten scenariusz. Dopiero przeszłaś na l4 więc teraz szalej on-line i kończ wyprawkę, czeka Cię może trochę przeleżana końcówka ciąży ale z pozycji na kanapie da się skutecznie zarządzać i odbierać paczki z DHL
Deleguj zadania, odpoczywaj i wszystko będzie dobrze. Rodzimy najwcześniej w drugiej połowie października!
Jak się sytuacja unormuje i będzie mi łatwiej o skupienie nad wyprawką to taki mam plan
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny, Paula30 napisała na FB, że jest w szpitalu, prawdopodobnie będzie miała CC dzisiaj lub jutro, więc wszystkie trzymamy kciuki i przesyłamy pozytywną energię!!!
Więcej nie napiszę, nie wiem czy sobie życzy, w każdym razie w poście napisała, aby się modlić, więc im nas więcej myślami z nią tym lepiej!coma, ListopadowaMama, Maija, Kropka89 lubią tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Dzyzia wrote:Uff, torba do szpitala spakowana, siedzi w samochodzie. Muszę tylko jeszcze kapcie, szlafrok i butelkę na wodę spakować (mam butelkę z filtrem do picia kranówy, żeby nie brać zgrzewki mineralki do szpitala). No i rożek i koszule poporodowe - tylko to musze najpierw wyprać.
Jeszcze jak wszystko popiorę spakuję do małej torby ciuszki dla dziecka na wyjście, żeby mąż nie szukał, jak przyjdzie co do czego i jestem gotowa na wszystko. Od razu pewniej się czuję.2017 #1
2019 #2
-
Ojej! Trzymam kciuki za Paule. Kurczę, nic nie wskazywało na to, żeby miałoby być coś nie tak... Pamiętam, że wczoraj miała mieć wizytę u lekarza.
Dziewczyny, czy wy też odczuwacie ból w miejscu, gdzie wypycha się dzidziuś? Teraz od kilku minut chyba probuje wyjść z lewej strony pod cyckiem... Nie jest to zbyt przyjemne. Jakby mi mialo skórę rozerwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 11:20
-
Dziewczyny jaka jest rozmiarowka ciazowa w Lidlu? Chce kupic legginsy.
Waze teraz jakies 73 kg. Brac M?25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyPaula miała mieć usg wczoraj. Trzymam kciuki za ciebie i małego, żeby jednak nie doszło do cc na razie!!
Reset nastaw się pozytywnie, odpoczywaj i próbuj nie denerwować. Nic innego zrobić dla maleństwa nie możesz, tez trzymam kciuki żeby się polepszyło i żebyś mogła się przenieść do domu.
Megs już cię wypisali do domu? Jak sytuacja? Ja za często nie piszę, ale co drugi dzień czytam wszystko zaległe, ale chyba przegapiłam.
Ja mam następne usg dopiero w październiku, ale na razie mały kręci się dużo, a jak przyśnie dłuzej jakiegoś ranka to po południu kopie podwójnie:) wkurza się jak tablet na brzuchu opieram:)
Zabieram się powoli do prania ubranek... a dopiero co test ciążowy robiłam.. gdzie tam, dopiero co płakałam że nigdy w ciąże nie zajdę!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 11:30