Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dostałam pimafucin na recepte.ide go zaraz wykupić.od wczoraj ruchy nasilone ale wczoraj mualam wizytę z usg i Ok.ruchow dużo więcej niż zazwyczaj ale np dzień wcześniej nie było ich prawie wcale.to trzeba by było codziennie latać na usg.byle do kończ października dotrwać i nie zwariować.
Iza34 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Reset, a jakie są prognozy? Piszą Ci się jakieś skurcze? Wody odeszły całkowicie?
Coma, na KTG były dziś rano jakieś 3 lekkie skurcze, ale całkowicie to zignorowano. Trochę twardnieje mi brzuch, ale jak zgłaszam to lekarzom i przychodzą zbadać to wg nich jest wtedy miękki. Na KTG było kilka spadków i wzrostów tętna, ale mogło być od ruchu dziecka (albo i mojego, bo chciałam dojrzeć, co tam się pisze...).
Wody są, wyciek był w sumie w domu i potem jeszcze ciut w drodze, jak byłam na IP to pierwszy papierek się zabarwił, drugi i trzeci (trzeci lekarz sprawdzał 'na rękawiczce' po badaniu i po usg były czyste), na górze na oddziale papierek czysty. AFI 11. Od wczoraj spektakularnego wycieku nie ma, majtki miewam wilgotne, ale to chyba dlatego, że pocę się od podkładu i temperatury jak głupia... W nocy jak było zimno, były suche. Rokowania? Nikt nic nie chce obiecywać, ale jeśli CRP nie bdzie spadać to ciążę rozwiążą, bo lepiej leczyć dziecko w inkubatorze niż nieleczyć go w macicy.
Wczoraj waga to było wg usg 1600 gramów (ale w sumie 3.09 na prenatalnym też było 1600 gramów, więc nie wiem, czy błąd pomiaru na IP z pośpiechu nie nastąpił). No ale to wiadomo, szacunki...
Lekarz mówi, że infekcja może być wszędzie- skórna, oczna typu zapalenie spojówek, nieżytowa jelit, gardłowa, zatokowa, zęby itp. No wszystko... U dentysty byłam w II trymestrze, zęby zaleczone, żadnych innych u siebie nie widzę, stąd po prostu "tak miało być". No i trudno - pokażemy córce jak należy walczyć od małego, w końcu 'girl power' zobowiązuje.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset widzę że też masz endometrioze, oglądałam taki webinar lekarza z Dortmund dr Olek nie wiem czy kojarzysz ale bardzo dużo dziewczyn się operuje u niego i uchodzi za specjalistę dobrego w endo, odpowiadal na pytania dziewczyn i powiedział że ciążę z Endo trudniej jest donosić.
-
Reset w pierwszej ciąży leżałam na patologii z dziewczyna której łączyły się wody i potem z nią pisałam. Donosila do końca w 39tc urodziła. Mam nadzieję że crp będzie spadać w końcu.
Ja dziś byłam w przychodni zapisać się, bo po przeprowadzce jeszcze tego zrobiłam i wzięłam od razu namiary na położną bo w szpitalu trzeba podać.
Dziewczyny jak robiliście zamówienie w Gemini to zostaliście jakieś próbki? Kiedyś dawali tego sporo A teraz też zrobiłam spore zamówienie i nic. -
nick nieaktualny
-
Reset, powodzenia! Trzymam za Was mocno kciuki ❤️
A mogę zapytać jak wysokie masz CRP?
Mam koleżankę w pracy , która urodziła niespodziewanie w 25 TC. Teraz jej syn jest zdrowym i postawny facetem. Oczywiście życzę Ci, żebyś urodziła w terminie. Na szczęście żyjemy w czasach, kiedy lekarze mają duże możliwości żeby pomóc dziecku.agndra lubi tę wiadomość
-
Sabrina wrote:Odnośnie suszarki bębnowej to ja kupowałam w lutym. Za bardzo wyboru nie miałam, bo potrzebowałam taką wąską z uwagi na wymiary łazienki. Niestety wybór jest strasznie okrojony, a ceny wywindowane. Sprzęt sprawdza się przy naszej 3 i jestem mega zadowolona, bo już nie mam tych wszystkich suszarek porozkładanych po domu. Teraz przy 4 myślę, że strzał w 10. Mam model CANDY CS4H7A1DE. Jest ok jednak czasami przekłamuje przewidziany czas suszenia choć pewnie wynika to z tego, że ja dla takich sprzętów jestem bezwzględna i przeładowuje. Suszy jak na moje potrzeby bardzo fajnie.
Też zastanawiam się nad taką suszarką. Słyszałam, że jak się szybko wyjmie ubrania z suszarki i powiesi to nie są wymięte i nie trzeba prasować. Faktycznie tak jest? Bo to by mnie baaaardzo przekonało
-
mrt87 wrote:Reset widzę że też masz endometrioze, oglądałam taki webinar lekarza z Dortmund dr Olek nie wiem czy kojarzysz ale bardzo dużo dziewczyn się operuje u niego i uchodzi za specjalistę dobrego w endo, odpowiadal na pytania dziewczyn i powiedział że ciążę z Endo trudniej jest donosić.
-
nick nieaktualny
-
U mnie też endometrioza była dość zaawansowana. Miałam laparo a później pół roku leczenia hormonami. Nigdy mi nikt nie powiedział, że to może być przyczyną wcześniejszego porodu.
Ale liczę na to, że leczenie pozwoliło usunąć te ogniska, które miałam i póki co jestem od nich wolna
Co do Gemini - jak ostatnio zamawiałam to nie dostałam żadnych próbek. A na dostawę czekałam kilka dni. -
Ja mam IV stopień Endo. Drugie dziecko w drodze dla mnie to duży cud pomimo in vitro.
-
Reset a jak duże masz crp? Nie podaja Ci antybiotyku?
Ja teraz leżałam z dziewczyna co wody jej się sacza od 24 tc. Teraz jest w 34 tc. Ciąża bliźniacza. Afi 1.9 od kilku tygodni. Crp w normie, ale od 5 tyg jest na antybiotykach bo w posiewie ciągle wychodzi e.coli mimo ze jakichkolwiek objawów zapalenia brak. I daje rade, wiec wy tez sobie spokojnie poradzicie ✊ -
Dziewczyny, wyniku crp nie podali, więc nie wiem. Antybiotyk idzie od chwili przyjęcia, zanim nawet pobrali krew... Kroplówka co 8 godzin.
Dziś po południu znów się lekko sączyło, ale to były wody ze śluzem wg papierka. Jutro chcę zapytać o usg.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset, wszystko będzie dobrze! Gdyby nawet dziecko sobie poradzi juz poza brzuchem. Sama jestem tego dowodem urodzonym w 32 tc!
My wczoraj po USG 3 trymestru. Mikołaj waży 2kg, wszystkie parametry w okolicach terminu, za to głowa ciagle te 2 tygodnie do przodu. Mamy bardzo fajne zdjecie 3d, zapozowal z uroczym dziubkiem
Kaczorka, silent, Kijanka lubią tę wiadomość
-
ListopadowaMama, jaki kochany synek, że zapozowały do zdjęcia- bo z reguły się słyszy, że jak lekarz ma robic zdjęcie to urwisy zasłonią się ręka, kolanem, bądź przytulą do łożyska 😉🙈
Reset, mam nadzieje, ze jeszcze wszystko się ustabilizuje i maleństwo posiedzi jeszcze troszkę w brzuszku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 07:08
-
nick nieaktualny
-
Uff, torba do szpitala spakowana, siedzi w samochodzie. Muszę tylko jeszcze kapcie, szlafrok i butelkę na wodę spakować (mam butelkę z filtrem do picia kranówy, żeby nie brać zgrzewki mineralki do szpitala). No i rożek i koszule poporodowe - tylko to musze najpierw wyprać.
Jeszcze jak wszystko popiorę spakuję do małej torby ciuszki dla dziecka na wyjście, żeby mąż nie szukał, jak przyjdzie co do czego i jestem gotowa na wszystko. Od razu pewniej się czuję.AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022