X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna. Paula- najwazniejsze,że w porę rozwiązali ciąże. Nawet nie chcę sobie wyobrażać,co teraz czujesz. Teraz musi być tylko dobrze. Trzymam kciuki. Synek zacznie przybierać, niedlugo bedziecie sie tulic.

Karolina lubi tę wiadomość

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, na pewno będzie dobrze - jesteście w dobrych rękach. Życzę dużo sił dla Was ❤️ i żebyś jak najszybciej mogła zobaczyć synka.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • mao Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, aż nie wiem co napisać...brak slow na tego lekarza u którego byłaś ☹️ Maluszek na pewno dzielnie walczy- musi być dobrze! Na szczęście w porę pojechaliście do szpitala i lekarze tam reagowali szybko..Nawet nie wyobrażam sobie co musisz teraz przechodzić- mam nadzieje, że niedługo będziesz miała siły, aby pójść do synka. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 19:05

201911201770.png

202201014972.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło! Lekarze na pewno dobrze zajmą się synkiem i za jakiś czas wypuszczą Was całych i zdrowych ze szpitala. Cały czas będę trzymać kciuki! Pamiętam, że jesteście sami we Wro, więc jak tylko byś czegoś potrzebowała to śmiało pisz do mnie, a ja podwiozę Ci co trzeba.

JustBelieve, agndra, silent, kudłata, Paula_30 lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • silent Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Paula... :( bądź silna. Waga malucha jest bardzo dobra. Najważniejsze, że go uratowali. Będzie dzieckiem szczęścia. Aż mi się płakać zachciało.

3uqruv0.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula najważniejsze, że zareagowałaś szybko i lekarze w ostatniej chwili też! Ja też się prawie popłakałam a łatwo się nie wzruszam. Super waga małego, juz jest bezpieczny a Ty daj sobie czas na dojście do siebie, żebyś mogła spokojnie przy nim być. Tę babę z luxmedu to tylko pozbawić praw wykonywania usg :/

FNh9p2.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 12 września 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, historia naprawdę straszna, aż brak słów.. Tak jak już dziewczyny pisały, najważniejsze że zarówno Ty jak i lekarze w porę zareagowaliscie. A maluch na pewno jest silny, da sobie radę, potrzebuje tylko trochę czasu. Ty też się trzymaj. Zostałaś mamą ❤️

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mam łzy w oczach.
    Z całego serca życzę Wam zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia!!!
    Najważniejsze ze Synek jest już na świecie cały i zdrowy! W inkubatorze na bierze sił a za niedługo będziesz to tylko wspominała tuląc Malucha do piersi.
    Jesteś MAMĄ bardzo dzielną!

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias jakie to miłe z Twojej strony ze zaproponowałaś pomoc!

Paula odpoczywaj dziś a jutro może już pozwolą Ci iść do małego, będzie dobrze!

agndra, sylvuś lubią tę wiadomość

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bardzo mi przykro, że musiałaś to wszystko przeżyć... Ale teraz najważniejsze jest Maleństwo, musisz być dla niego silna ❤️ trzymam kciuki!

• Spirit Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Chyba dziewczyny mają grupę na Fb ale ja wole anonimowo na forum
    Ja mam takie anonimowe konto mocno i chyba nie tylko ja :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apolonia wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was robiła może Echo serca płodu w Krakowie lub Bielsku??
    Robiłam z poprzedniej ciąży w Krakowie, teraz też mam skierowanie ale jeszcze się nie umówiłam

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bardzo mi przykro, że musisz to wszystko przeżywać 🙁 Tak jak pisały dziewczyny, dobrze że Ty i lekarze szybko zareagowaliście. Dużo zdrowia i siły dla Was! ❤️❤️❤️

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my też jesteśmy z Tobą! Pomodlimy się z mężem jak należy! Ja mam sobie do wyrzucenia że Cię nie namawiałam mocniej na naszego lekarza. Pamiętam że miałaś już do niego pojechać, ale przez pracę Cię nie wypuścili. Mam wyrzuty że on by na pewno coś takiego zauważył! No, ale oczywiście może tak miało być grunt że zareagowaliscie z mężem dobrze no i ta nasza Borowska że ogarnęła. Byłam tam jakiś dwa tygodnie temu, na IP niezbyt miło rzeczywiście, ale dobrze że na oddziale lekarze ogarnęli. Trzymajcie się dzielnie z synkiem a i ja się dołączam do Domcias, również mogę podjechać jak będziecie czegokolwiek potrzebować. Mały jest w żłobku, ja mam auto, dawaj tylko znać.

Jesteśmy z Wami! Maluchu rośnij i trzymaj się wszystkie tutaj Ciocie są z Tobą!

agndra, Domcias, Paula_30 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nurtuje takie pytanie- czy jakby ta z luxmedu zauwazyla co sie dzieje to czy sytuacja moglaby potoczyć sie inaczej?

• agndra Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A mnie nurtuje takie pytanie- czy jakby ta z luxmedu zauwazyla co sie dzieje to czy sytuacja moglaby potoczyć sie inaczej?
    Tego raczej się nie dowiemy, ale na pewno można by było szybciej zareagować, podać jeden zastrzyk na płuca wczoraj, drugi dzisiaj.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mi się wydaje, że co najwyżej mogłaby położyć Paulę do szpitala, gdzie maluch szybciej dostałby sterydy na płucka.
    Ale teraz już nie ma co gdybać, tylko wszystkie zaciskamy mocno kciuki i kibicujemy dzielnej mamie i silnemu maluszkowi aby wszystko było dobrze i jak najszybciej mogli się tulić!

201910251756.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, głupio to pisać, ale dopiero teraz przeczytałam wszystko na spokojnie i dotarła do mnie powaga sytuacji. Aż się rozpłakałam.
    Myślimy o Was z mężem ciepło i też obiecujemy modlitwę i dobre myśli.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 14:58

💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:22

uIHap1.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ