Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Dziewczyny, pytanie odnośnie pakowania torby 🙂 jakie przekąski tam wrzucacie? Kupiłam kilka batonów ale jakoś pomyślałam, ze przydałoby się coś zdrowszego tez.
    No i mam zagwostkę- czy są jakies chusteczki dezynfekujące/antybakteryjne co można nimi przetrzeć np. maskotkę czy coś z czym dziecko będzie miało styczność, a nie da się tego uprać?

Chyba kupie batony zbozowe typu Ba i musy owocowe. Nie jestem pewna co najlepiej do szpitala, niemniej chcialabym zeby bylo latwe i szybkie do przekaszenia :)

Zamowilam spray dezynfekujący do zabawek bentley organic 500ml i czekam na przesylke :D Materialowe planuje wyprac w pralce.

Coreczka 11.2019 <3
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osiągnęłam stan jakiegoś głębszego spokoju i już mi nie przeszkadzają wizyty co 4 tygodnie. Nawet spoko, bo za nie płacę. Teraz idę w 33t4d i będzie pobierany GBS.
    Może idealizuję poród SN, ale teraz jest mi tak super z moimi codziennymi sesjami jogi, że chciałabym przejść płynnie z jogi ciążowej do jogi poporodowej. A po CC to by trzeba było ze 3 miesiące czekać. W międzyczasie pewnie bym coś próbowała ćwiczyć i ciągle bym mtślała czy sobie krzywdy nie robię.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 1 porodzie,to do przegryzania mialam wafle ryzowe i kabanosy. Ale mi sie chcialo bardzo. Nabialu nie jem,więc moze teraz wezme jakies owocowo-bakaliowe batoniki. Choc nie wiem jak bedzie tym razem. W sumie szpitalnymi posiłkami się najadałam. A jak juz,to wlasnie mialam kabamosy,wafle i mandarynki,ktore kazalam sobie kupic. A przede wszystkim woda. Mnostwo wody. Jak mi się chcialo pić.na tym połoznictwie goraco jak w piekle i jeszcze chyba przez to kp,tak bylqm spragniona. Maz mi dowizil ciagle wode. Wtpijalam po 4l dziennie

Kurczaczek89, Limonka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek - ja biorę musy owocowe, jakieś ciasteczka zbożowe (ale koniecznie z dodatkiem czekolady) i chyba jakieś 7days'y :)
    Niestety jedzenie szpitalne jest w takich godzinach i ilościach, że muszę mieć coś swojego.
    Do tego dużo wody.

Coma - też mnie w pierwszej ciąży satysfakcjonowały wizyty co 4 tygodnie i chyba częstsze uznałabym za zbędne. Zwłaszcza, gdybym musiała za nie płacić :p
    W tej ciąży mam co miesiąc (czyli rzadziej niż co 4 tyg.) i myślę, że to spoko. Po tej w październiku już chyba na żadną nie będę liczyć :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    ja nie biore zadnych przekąsek, nawet gdybym nie miala cukrzycy to bym nie wziela, tym bardziej że mamy jesc zdrowo :)
    chusteczki antybakteryje są do kupienia ale serio chcesz brac maskotke dla niemowlaka do szpitala? ja nawet pakuje rzeczy w zwykle torby na zakupy zeby pozniej wyrzucic i nie znosic do domu bakterii, kapcoe tez biore takie, które mogę wyrzucic.

Niee, do szpitala nie biore żadnych maskotek, pytam odnośnie takich w domu, których nie wrzuci się do prania.

Aishha lubi tę wiadomość

d29db7a339.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Niee, do szpitala nie biore żadnych maskotek, pytam odnośnie takich w domu, których nie wrzuci się do prania.

Ja maskotki po starszaku uprałam, a jakieś plastikowe zabawki umylam płynem do mycia butelek Dzidziuś. Na bieżąco nie zamierzam niczym dezynfekować :)

3uqruv0.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszycie czasem trzaski z brzucha? Co to jest?

Już trzeci raz słyszałam przy ruchach taki dźwięk jak w palcach gdy przeskakuje coś w stawie.

uIHap1.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Aa rozumiem. My mamy sporo po chrzesniak, wszystko poszło do pralki i "żyje" 😉

Kurczaczek89 lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Słyszycie czasem trzaski z brzucha? Co to jest?

Już trzeci raz słyszałam przy ruchach taki dźwięk jak w palcach gdy przeskakuje coś w stawie.

Tak, nie peniaj, Domcias była długo osamotniona z tymi dźwiękami, ale ja też to słyszę. Nie wiemy co to jest, musi wystarczyć Ci to, że nie jesteś sama :P

Edit: i już wiem, co znaczy gmeranie w szyjce. Masakra, takie znienacka to jest, wczoraj aż piszczałam jak mnie młody atakował :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 16:13

Esti lubi tę wiadomość

💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:
    Tak, nie peniaj, Domcias była długo osamotniona z tymi dźwiękami, ale ja też to słyszę. Nie wiemy co to jest, musi wystarczyć Ci to, że nie jesteś sama :P

Edit: i już wiem, co znaczy gmeranie w szyjce. Masakra, takie znienacka to jest, wczoraj aż piszczałam jak mnie młody atakował :D

Spoko, za późno przeczytałam Twoją wiadomość bo już dotarłam w zakątek Internetu gdzie było napisane, że to odgłos pękającego pęcherza płodowego :D Ale teoria obalona bo nic ze mnie nie leci.

Esti lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Spoko, za późno przeczytałam Twoją wiadomość bo już dotarłam w zakątek Internetu gdzie było napisane, że to odgłos pękającego pęcherza płodowego :D Ale teoria obalona bo nic ze mnie nie leci.

Hahahahahahaha! Odpisałam Ci po 4 minutach! Co wpisałaś w wyszukiwarkę? :D

💙
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już pisałam o trzaskach, lamanych kościach i pekajacym pecherzu 😁 miałam 3razy już, nic się nie dzieje.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już słyszałam ten legendarny trzask! Creepy jak cholera :D

3uqruv0.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:
    Hahahahahahaha! Odpisałam Ci po 4 minutach! Co wpisałaś w wyszukiwarkę? :D

Ekspresowy research był 😁😁 a już nie wiem co wpisałam, "trzaski z brzucha w ciąży" pewnie :D

Zabierzcie mi internet.

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Trzeba odwołać. Będzie na torbę do wózka :P

Jaką torbę kupujesz? Tą od Mutsy czy coś nie z kompletu? Bo właśnie poluję :)
    Btw. pytałaś o Alieexpres- dziś przyszła mufka do wózka, jest świetna :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jaką torbę kupujesz? Tą od Mutsy czy coś nie z kompletu? Bo właśnie poluję :)
    Btw. pytałaś o Alieexpres- dziś przyszła mufka do wózka, jest świetna :)

A jaką zamówiłaś? Bo patrzyłam na te mufki tam :)

Co do torby się zastanawiam, jak pojadę zamówić wózek to obejrzę tą od mutsy. Mam kod rabatowy do sklepu smykoland.pl na 20% (kod: 01092019) i tam są te akcesoria do mutsy nio, ale nawet po rabacie średnio to wychodzi cenowo.

uIHap1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:16

Kurczaczek89, Kropka89 lubią tę wiadomość

💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma, bardzo idiotproof :D:D Mój też nie ogarnie, ale nie zamierzam mu pomagać w tej niedoli, niech się poniża na tej porodówce skoro się nie interesuje wyprawką :D

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyniósł mi właśnie bukiet kwiatów, może jednak mu podpiszę :P

Iza34, karma, Kaczorka, Aishha, Limonka, momo, silent, ListopadowaMama lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że mi stanik trzaska... Aż raz trzasnęło jak byłam bez i zaczęłam kojarzyć fakty.
    Ja też mojemu podpisałam te woreczki, ale on ma problem ze to są aż 3 torby i pyta czy nie mogę spakować wszystkiego w jedną bo boi się, że o jakiejś zapomni. To ja już sobie wyobrażam grzebanie w jednej ogromnej walizie jak trzeba wyjąć pierwsze ciuszki czy cokolwiek. BTW strasznie dużo pieluch tetrowych każą spakować (10 szt), u was też?

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ