X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie materace do łóżeczka macie?

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:

Fiki-Miki lateks/pianka/kokos.

Kupiliśmy córce Słodziaka. Z tej ekscytacji nie może zasnąć i dzienną drzemkę diabli wzięli.. :p
    Ale chyba będzie opiekuńczą siostrą, biorąc pod uwagę, jak się tym Słodziakiem teraz zajmuje.. ;) nawet wszystkie kredki mu pokazała i opisała kolory :p

Kropka89 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    Vitmat lateks-kokos.

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:

Fiki-miki piankowy "fikusny sen"

• Domcias Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pianka-lateks, Hevea Baby Max jeśli sie nie myle

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:

Piankowy z Hildinga, Dobranocka.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wczoraj rozmawialiśmy z mężem, ze pomimo, ze ciaza jest zawsze dla nas abstrakcją to jednak teraz jest lepiej niż za pierwszym razem bo w miarę wiemy czego się spodziewać i bardziej realne wydaje nam się to maleństwo, które fika w brzuchu. Jak urodziłam synka to pomimo, że ciaza była bardzo wyczekana bo tez po niepowodzeniu to nie od razy poczułam z nim więź i nawet trochę mnie to martwiło. Widziałam, że mój mąż bardziej to poczuł. Może to przez przeżycia jakie towarzyszyły CC i przez to że mąż widział dziecko zaraz po porodzie a ja dopiero po dobie. Ale po kilku dniach zakochałam się bez pamięci i tak jest do dziś 😍

U mnie też od czasu do czasu pobolewanie brzucha, ale jak odpocznę jest ok. Przynajmniej mam taka nadzieję.

A jak Dyzia? Który to tydzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejasnialo u mnie i jednoczesnie ciemniej sie zrobilo. Siostra troche mi ogarnela i powiesila firanki, jeszcze jutro ma przyjechac umyc podłogi. Mozna lezec dalej 😉.

Do dziewczyn jedzacych czosnek. Nie wiem czy kiedykolwiek doświadczylyscie ale osoby które dluzszy czas go jedza po pewnym czasie zaczynaja "smierdziec", glupio to brzmi ale od takich osob jest taki specyficzny nieprzyjemny zapach. Ja juz meza poprosilam ze jak poczuje 😝 to niech mi powie to juz nie bede jadla czosnku. Ja tego moge nie czuc a jem od kilku dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozylam sie na plecach. Mąż wchodzi do pokoju i mowi "co ci sie tak brzuch scentrowal?". Moja malutka siedzi po lewej stronie i mam "krzywy" brzuch 😄.

• mao Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie co u Dzyzi? Odzywała się może na FB?

Kijanka lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim😁 Jednak nie rodzę. Przenieśli mnie na patologię i będą hodować do terminu. Skurcze już słabsze, co 10 minut (Wczoraj były co 5), więc akcja się zatrzymała. Wody już się tylko lekko sączą, nie to co wczoraj. Dzisiaj dostanę drugą dawkę sterydu i czekamy, jak się sytuacja będzie rozwijać.

Domcias, agndra, Esti, Janka78, Cecylia, Moni**, Alu_87, Kimsik, Kropka89 lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia mam nadzieje ze wiedza co robia. Ale tu nam sensacji narobilas. No to trzymajcie sie w dwupaku ile sie da. Powodzenia.

• mao Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Hej wszystkim😁 Jednak nie rodzę. Przenieśli mnie na patologię i będą hodować do terminu. Skurcze już słabsze, co 10 minut (Wczoraj były co 5), więc akcja się zatrzymała. Wody już się tylko lekko sączą, nie to co wczoraj. Dzisiaj dostanę drugą dawkę sterydu i czekamy, jak się sytuacja będzie rozwijać.
    Trzymajcie się tam dzielnie z Malutką w dwupaku😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 06:55

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Trzymajcie się ❤️

• Agawa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Dyzia! Trzymajcie się 🌼🌺🌸

Ciąża to jest trudny czas dla kobiety. Z jednej strony tyle radości a z drugiej co chwilę nerwy i niepokój. Dobrze, że trwa nie więcej niż 9 miesięcy bo szło by zwariować. Nieraz już wracałam z wizyty w euforii, że wszystko dobrze, żeby za dosłownie pare godzin odchodzić od zmysłów bo coś tam mi się przytrafiło. Oszaleć idzie 😩

• Janka78 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Dyzia to trzymajcie się.a na co sterydy?jakie to wszystko skomplikowane🤭dziwne ze akcja porodowa się nagle zatrzymuje.na szczęście na tym etapie już raczej zagrożenia nue ma.chcialabym być już niby po wszystkim a z drugiej strony boje sie😬idę teraz na kawę z kolezanka po cc.jedna opowiadała mi ze dziecko zobaczyła na drugi dzień po cc bo tak spała po narkozie.zobaczymy co ona mi opowie.musze wsxystko wiedzieć 😉bo ta niepewność mnie dobija.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Agawa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78, wiadomo, dobrze porozmawiać z kimś kto ma takie doświadczenie za sobą, ale nie sugeruj się tym za bardzo. Ja tez co chwile wypytuje koleżanki o ich CC i powiem Ci, ze ile osób tyle historii i u każdego trochę inaczej to wyglada. Ja po narkozie obudziłam się od razu ale tez od razu mnie bolało. Wszystko zależy od organizmu i niestety od lekarzy. Musimy się nastawić pozytywnie! Nie ma wyjścia. Moja poprzednia CC nie była idealna, ale mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest tu ktoś, kto jeszcze nie miał ani połowy zwiastunu porodu? Nic, żadnych skurczy, odchodzącego czopa, siary? :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    A czy jest tu ktoś, kto jeszcze nie miał ani połowy zwiastunu porodu? Nic, żadnych skurczy, odchodzącego czopa, siary? :)

Ja :p
    Tylko kłucia w szyjce, jak jestem w pionie i mała mi grzebie.
    Ale z pierwszą córką miałam podobnie a wody odeszły mi w 37+3tc. Więc to, że nie ma objawów, to nic nie znaczy :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:

Ja tez nic. Nie wiem co to skurcze ani kłucia, mały się rusza ale to by było na tyle na razie. Mam dużo ruchu i aktywności, ale na razie nic a nic.

‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ