X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieplanowana wrote:
    My już po. Dzisiaj po 14 poprzez cc urodził się Tymon, 3370 g i 52 cm długi. Dostał 10 pkt. U nas wszystko ok. Już jestem po pionizacji.A malutki wreszcie zasnął, bo dotychczas był bardzo aktywny. Trzymam kciuki za Was.
    Nieplanowana GRATULACJE!
    Dużo zdrówka dla Tymona:)niech pięknie rośnie.

Domcias, Meegs powodzenia Mamusie:)

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że dziś o 2:45 powitalismy Emilke. Poród sn, 3450g, 53cm 😍 Teraz się karmimy, później napiszę więcej.

reset, Spirit, Agawa, coma, ListopadowaMama, sylvuś, agndra, Maija, Kimsik, Iza34, MagdRy, Zlaania1, Janka78, mrt87, Ig004, Szczesliwa_mamusia, momo, Kaczorka, Cecylia, Magdalen, kudłata, Kropka89, Moni**, JustBelieve, Audreyyy, Esti, Finezja19, Alu_87, She Wolf, Limonka, sisi, Meggs lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc! Domcias, Nieplanowana - gratuluje!

Meggs, ależ Wiktor się niecierpliwi! Powodzenia, dawaj znać!

Nieplanowana lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My troszkę już dochodzimy do siebie. Cięcie samo w sobie ok, pionizacja nie była najgorsza ale niestety miałam od razu po wstaniu wymioty po morfinie i trwały do rana. A na wieczór wczoraj pojawił się zespół popunkcyjny i jestem na zastrzykach przeciwbólowych. No ale dajemy radę jakoś :)
    Adelka jest przesłodka. Brzuszek daje nam w kość i prawie cały czas płacze lub próbujemy rozkręcić laktację. Dziś rano się zachłysnęła podczas snu bo nie umie wypluc pokarmu, który się jej wraca. Przeżyłam chwilę grozy ale na szczescie położna nas uratowała bo akurat szła korytarzem...początki nie są łatwe ale próbujemy ❤️

Maija, mrt87, Janka78, Ig004, Iza34, kudłata, Audreyyy, Agawa, sisi lubią tę wiadomość

• Maija Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Dziewczyny, ale się dzieje! Gratulacje! Ja wczoraj na wizycie usłyszałam, że w przeciągu tygodnia urodzę. Gin nawet nie chciała mnie już umówić na następną wizytę. Na KTG rysowały się skurcze, szyjka skrócona, główka już bardzo nisko. Bardzo chcę jeszcze tydzień jednak wytrzymać 🙂 chociaż wieczorem już jakieś skurczyki poczułam, ale się wyciszyły...

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje rozpakowanym !! 😍

oar8s65gim9bi84v.png

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny gratuluję!!! 👏👏👏👏

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespalam się chwilkę, już raczej nie zasnę dziś, więc Wam napisze. Jeśli chodzi o te rozwarcie 5cm to gin był w szoku, ze ja nic nie czulam. Tzn. czulam, ale wydawało mi sie, ze bóle porodowe są o wiele silniejsze, wiec nawet nie brałam pod uwagę tych moich. Poza tym nie były one regularne jak dla mnie. Do szpiatala dojechaliśmy z 6cm, przy 7cm położna przebiła pęcherz i dopiero wtedy poczułam prawdziwe bóle porodowe (wcześniej chciało mi sie spac 😅). Po przebiciu pęcherza urodziłam w ciągu 40min. Ogólnie nie wspominam źle porodu, położne mówiły, ze miałam lepszy poród niż niejedna wielorodka i mogę o nim opowiadac jak o "najlepszych baletach". Przy skurczach partych myślałam, że dupe mi rozerwie. Mialam może jakieś 3-4 parte. Łożysko wyskoczyło całe już przy drugim, bez zadnego spinania. Troszke zostalam nacieta. No i chyba tyle. Malutka ledwo sie urodziła i juz ciamkała buzka, po przystawieniu odrazu sie przyssala. Nie wiem czy mam pokarm, nic mi narazie nie cieknie. Jak Emilcia troche possala cycka to wydaje mi sie, ze wyleciala siara, bo kolor taki jak opisuja i nagle sie zdziwila i puściła na chwile piers. Zoabczymy jak dalej z karmieniem. Będziemy dzialac ☺

Edit: Jeśli chodzi o wizyte u gina, to byla rutynowa kontrola. Gdyby nie to, pewnie dalej bym siedziała w domu i jechała juz z partymi do szpitala 😅

Dla dziewczyn z Wrocławia, urodziłam na Chałubińskiego i opieka podczas porodu była niesamowita. Swietne położne, lekarze. Teraz na sali tez poki co sympatyczne położne. Zobaczymy jak inny personel. Aa, no i zdecydowalismy się na poród rodzinny, maz byl caly czas przy mnie, mógł przeciąć pepowine.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 07:18

mrt87, Janka78, Zlaania1, Ig004, Kaczorka, Szczesliwa_mamusia, Cecylia, Magdalen, kudłata, Kimsik, Kropka89, agndra, Moni**, Apolonia, JustBelieve, Ewelina29, Kijanka, Audreyyy, Agawa, sylvuś, Limonka, sisi, karma lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratulujemy nowym Mamusiom :)
    No to widać już, że impreza się rozkręca i będzie nas coraz więcej i więcej!

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje rozpakowanym!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegs jestes w tym samym terminie co ja i ty juz! Napedzacie mi stracha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias, Nieplanowana- wielkie gratulacje.

Meggs- trzymam kciuki. Nieladnie tak przed szereg ;-)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom <3

Domcias - Tobie to tylko pozazdrościć można ;) super, że tak szybciutko poszło.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias dzięki za opis porodu i gratulacje! Zazdroszczę na prawdę, że tak szybko ci poszło!

Nieplanowana gratulacje! Meggs powodzenia czekamy na nowości!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiadlam i tak siedzę zmeczona po nocy a powinnam szykowac sie do okulisty. Moja mama nie pozwala mi jeszcze rodzic a ja juz taka zmęczona jestem tą ciąża. A jeszcze mam miesiac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34- no jeszcze te 2 tyg mogłby posiedziec maluszek :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Iza34- no jeszcze te 2 tyg mogłby posiedziec maluszek :-)

Tez tak mysle. Wiec sobie ponarzekam i dalej do przodu. Chce chałupke ogarnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:38

• kudłata Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Domcias, Nieplanowana!
    Meggs, trzymam kciuki!

No dziewczyny, worek się otwiera :)

3b12e8ab79.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dziewczyn! Zazdroszczę że już macie Maleństwa że sobą. Mnie znów w nocy poty zalewaly i mnie brzuch boli. Czasem jeszcze synek kopie A czasem brzuch twardnieje Ale jak to wszystko jest na raz to ciężko się skupić co jest co. I plecy caly czas bola. Dobrze że dziś mam KTG może coś rozjaśni sprawę. 13dni to terminu z OM. Jakby się nic wcześniej nie działo to wytrzymam! Tyle lat się o dziecko starałam to te 13 dni to pikus.

sisi lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Apolonia Koleżanka

Wysłany: 25 października 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!! 👍👍👍

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ