Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurczaczek89, nie wiem czy to Cię pocieszy, ale czasem lepiej, że wychodzi dodatni. Czytałam o przypadku gdzie w 36 tyg. wyszedł ujemny a dziecko się jednak zaraziło przy porodzie. Może tak się zdarzyć, ze pojawi się przed samym porodem. Jak jest dodatni teraz to przynajmniej wiadomo co i jak. Ja w poprzedniej ciąży miałam ujemny, ale jak w szpitalu przed CC pytali o wynik to miałam taki niepokój, czy nic się nie zmieniło od badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 00:43
-
natki89 wrote:Szczesliwa mamusia A na kiedy masz się umawiać na cc?
Zrobiłam dzisiaj ciasto marchewkowe, mąż pojechał po lody waniliowe i taki wieczór planuję córeczką nie spała w ciągu dnia więc już padła. Normalnie nie wiem.co z czasem mam zrobić
Domcias a miałaś jakieś bóle które wskazywały by na zapowiadajacy sie poród? Ja od wczoraj mam co chwilę bóle okresowe ale skurczu nie uraczylam od 2 dni.
Reset Ty.nie chcesz jeszcze rodzić A prawdopodobnie urodzisz na dniach, a kilka dziewczyn (W tym ja) chce już urodzić i pewnie będziemy musiały czekać i czekać
A kto ma najdalsze termin na listopad? Bo to już chyba połowa z nas ma dzidziusia poza brzuszkiem.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ooo czyli jednak są dziewczyny na listopad.
-
Ja ma termin na 27.11😉 Ale zobaczymy w środę jak się ma moja skracająca od 27 tc szyjka🙈
Cały czas nie chciałam szybciej rodzic, ale Maluch tą swoją ruchliwością i siłą daje mi już nieźle popalić- także dostał od nas zgodę na wyklucie 23.11- jest to sobota i przynajmniej ominąłby nas stres związany z korkami i bez problemu do szpitala bysmy dojechali 😎 A pewnie Młody będzie złośliwy po ojcu i nici z naszego planu😂🤣🤪 -
Dziewczyny urodziłam!
Wczoraj o 13.04 Wikuś przyszedł na świat ❤ ważył 2840 g i mierzył 52 cm. 9pkt.
Został pod obserwacja na oddziale patologii noworodka, choć oddycha sam i nie nie jest podłączony do żadnej aparatury, ale jako że wcześniaczek to chcą na niego spojrzeć. Jak narazie radzi sobie świetnie!
Urodziłam sn. Choć przy partych myślałam że pokopie położne i sama ogarnę sobie cięcie 🤣 ale dałam radę!
Jestem mamą 🤩 jeszcze w to nie wierze.mao, sylvuś, Ig004, Iza34, Szczesliwa_mamusia, Kaczorka, Nieplanowana, Agawa, Esti, Magdalen, Kimsik, mrt87, Alu_87, Moni**, She Wolf, Vella83, agndra, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Ja niestety przed 23 wyladowalam w szpitalu. Nie czulam ruchow.
Cała noc z ktg na brzuchu, Malutka się zaczeła ruszać ale i tak dostslam w zastrzyku steryd na płuca
Lekarz na dyzuze chciałby ciąć a ja średnio...
Zobaczymy co zdecyduja rano...
Trzymajcie kciuki proszę za nas- mogliby poobserwowac jeszczeW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Tez się zdziwilam.
Może dlatego ze to szpital z nie wysokim stopniem referencyjnosci u chcą się zabezpieczyć...
Nie mam pojecia
W sumie to trafilam mając 36,6 czyli skończony 36 TC dzisiaj z do noszona ciaza-tak to się chyba liczy tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 06:55
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Sobie dzieciaczki upodobały ten 25.10 gratuluję wszystkim nowym mamusiom
Co do GBS - w szpitalu mi powiedzieli, że przy CC wynik nie ma dla nich specjalnego znaczenia. Ewentualnie dział noworodków może zainteresować.
Mi mój wynik mąż zdążył dostarczyć na 2h przed CC :p ale był ujemny, więc i tak za dużo nie wniósł.
A sterydów na płuca też nie dostałam, pomimo skończonego dopiero 35tc. Mała od początku oddychała samodzielnie.
Ale na patologii była dziewczyna na przełomie 33/34tc i ona sterydy dostała. Pewnie mają jakąś taką granicę, do której wspomagają rozwój płuc u dzieci.
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka wrote:Sobie dzieciaczki upodobały ten 25.10 gratuluję wszystkim nowym mamusiom
Co do GBS - w szpitalu mi powiedzieli, że przy CC wynik nie ma dla nich specjalnego znaczenia. Ewentualnie dział noworodków może zainteresować.
Mi mój wynik mąż zdążył dostarczyć na 2h przed CC :p ale był ujemny, więc i tak za dużo nie wniósł.
A sterydów na płuca też nie dostałam, pomimo skończonego dopiero 35tc. Mała od początku oddychała samodzielnie.
Ale na patologii była dziewczyna na przełomie 33/34tc i ona sterydy dostała. Pewnie mają jakąś taką granicę, do której wspomagają rozwój płuc u dzieci. -
mao wrote:Dasz radę✊✊✊ A jak tam się macie z Emilką? Kiedy teraz wizyta w klinice?
Gratulacje dla wszystkich mamusi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 09:09
mao lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
mao wrote:Sylvuś zaciskam mocno kciuki✊
To oni przy donoszonej ciąży dają jeszcze steryd na płuca? Bo skończyłaś 37 tc myślałam, że wtedy płuca u malucha są wykształcone...32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 ))