Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cecylia wrote:Do porodu jeśli chcesz znieczulenie to i tak będziesz musiała mieć taka odpinaną na plecach.
Dzięki za radę na temat vit D ale u mnie za późno już
Żadne za późno, mamą i kobietą też musisz być zdrową
No tak, jeśli ktoś chce znieczulenie to warto mieć rozpinaną z tyłu. To wtedy chyba kupiłabym jednorazową.💙 -
nick nieaktualnyJa do porodu zalozylam zwykla do karmienia. Nie wyrzucilam. Spralo sie wszytko ladnie i teraz tez ze mna jedzie ona do szpitala. Wyrzuce ja po tym porodzie,bo juz troszke jest podniszczona. Spalam w niej pozniej, jak karmilam piersia. Teraz dostane szpitalna,bo bede miec cc,ale ta wzielam,zeby sie miec w co przebrac. Bo znajac zycie,codzinnie bede potrzebowac swiezej
-
nick nieaktualny
-
Czekajcie, czekajcie...a to jest jakiś model koszuli, dzięki któremu nie trzeba podwijać koszuli pod brodę? Jak ma jakieś guziki na piersi i się to rozepnie to jest ok ?
Wiem, że to głupie, ale jakoś wizja tej całej nagości, ciągłego rozbierania się od pasa w dół mnie trochę męczy psychicznie. Pewnie po samym porodzie miałabym wszystkiego dość na tyle, że będzie mi wszystko jedno, czy leżę zupełnie naga przy 10 osobach w sali, czy jednak chociaż kawałek ciała może zostać zakryty, ale no nie wiem... -
Dzięki dziewczyny.
Kurczę zamówiłam na allegro taką rozpinaną z tyłu i od góry z przodu do kangurowania. Trochę mi szkoda kasy, ale przynajmniej poczuję się może bardziej jak człowiek. Liczę na to, że dopiorę to może jeszcze się przyda. Ja w sumie chciałabym zzo znieczulenie i mimo, że w moim szpitalu niby jest dostępne to wiem, że w rzeczywistości raczej nie ma co liczyć na podanie. Więc przyzwyczaiłam się już do wizji porodu w ciężkich bólach.
Wiecie, mój mąż bierze taki mały polaroid na porodówkę, może przynajmniej ta koszula wyjdzie dobrze na tych zdjęciach haha.
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Ja mam na poród koszulę do karmienia, rozpinaną od góry z Allegro za 29 zł - kupiłam najpierw dwie i wykorzystałam podczas pobytu na patologii, teraz dokupiłam kolejne dwie - jedna pójdzie out zaraz po porodzie, potem mam trzy na przebranie i styknie. W domu i tak nie sypiam w koszulach.
A te, co mam świetnie się sprawdziły na patologii - są odpowiedniej długości, bo prawie do kolan, krój sukienki w lit. A, więc nawet bez szlafroka czułam się jak człowiek.
Wtedy trafiłam z marszu, więc też jak człowiek z lasu (zwłaszcza, że trafiłam o 10, a o 14 miałam umówione paznokcie, hybrydy miałam poodpryskiwane po sprzątanie podczas malowania) i wiadomo, przez 99,9% czasu myślałam o tym, żeby donosić ciążę. Ale mimo wszystko pewien dyskomfort czułam i dlatego teraz chcę mieć i fajną koszulę i zrobione paznokcie itp. Poza tym po porodzie też nie polecę od razu na manicure, więc wykorzystuję nadmiar wolnego czasu terazEsti lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Ja zamówiłam taką brzydką koszulę z Esotiq do porodu i nie będzie mi jej szkoda jakby ją pocięli. Jakoś niespecjalnie się przejmuję jak sobie poradzą żeby podać mi znieczulenie albo małą do kangurowania. Podejrzewam, że będzie mi bardzo wszystko jedno. Ale ja jestem człowiekiem z lasu
-
coma wrote:Ja zamówiłam taką brzydką koszulę z Esotiq do porodu i nie będzie mi jej szkoda jakby ją pocięli. Jakoś niespecjalnie się przejmuję jak sobie poradzą żeby podać mi znieczulenie albo małą do kangurowania. Podejrzewam, że będzie mi bardzo wszystko jedno. Ale ja jestem człowiekiem z lasu
coma lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyNo z tego co wiem,to do cesarki dostane szpitalna. Dopiero poten sie przebiore w swoja. Kangurowac bedzie tato.
A co do nagosci,to ja z tego co pamietam,to mnie przykryli od pasa w dol,wiec calkiem gola,to nie byłam. Ale takie byly emocje,że było mi wszystko jedno. A tez na sali nialam 9osob,wlaczajac mojego meza -
Mi chyba podwineli koszule do góry,ale też nie bardzo pamiętam. Bardziej byłam przejęta dzieckiem i tym że w końcu przestało boleć.
I moją pierwszą myślą po porodzie nie było jak niektórzy mówią-o jak cudownie mam dziecko i zapomina się o bólu. Tylko : Bogu dzięki,że w końcu ze mnie wyszło i przestało bolećEsti, Kropka89 lubią tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnyU mnie akurat taka sytuacja była,ze w 10min z 3cm zrobilo sie 10. I zbiegła sie połozna,lekarka, 3 studentow,na sali mialam jeszcze studentke poloznictwa.zaraz doszla rezydentka i jedna studentka poloznixtwa. Zafascynowani,ze pierworodka tak szybko rodzi. I tak sobie obserwowali moje zmagania z partymi.
-
Dziewczyny, które urządzają/będą urządzać/niedawno urządzały mieszkania. Gdzie kupujecie meble do salonu/pokoju dziennego? Najchętniej jakieś porządniejsze niż sklejkowo-dyktowe jak to teraz zazwyczaj się robi i nie za miliony monet? Macie jakieś sprawdzone miejsca?
-
Ig004,
niestety drewniane meble są z założenia drogie. My mamy w salonie meble z Bydgoskich fabryk, bardzo porządnie wykonane.
Ech, tak wszystkie mówicie, że i tak się nie pamięta, ale tą koszulę ogarnę w takim razie, żeby zapewnić sobie więcej spokoju PRZED porodem, a nie po
Przysłali mi właśnie laktator. Boję się go, ciężko mi na razie sobie wyobrazić używanie tego Zresztą...od jakichś 3 dni mam tak tkliwe suty, że karmienia też sobie nie wyobrażam. Bolały Was pod koniec ciąży ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 16:38
Ig004 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny