Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Niercierpliwa v2.0 wrote:No to jest nas trochę, u mnie będzie 11t0d więc troche liczę, że nie będzie mógł doktorek tego potraktować mi jako prenatalne i szybko wyznaczy następną wizytę
Takie marzenie ściętej glowy:)
Chyba zalezy jaki duzy jest bobas ale 11t0d to chyba malo na prenatalne 🤔11.02.2016r Aniołek
-
Wróblowa wrote:Ja wiem ze głupie pytanie odnośnie tych trymestrow, ale jak to w końcu jest, kiedy zaczyna się II trymestr w którym tygodniu ? 😂 jedni piszą ze po 13, drudzy ze po 14 🤔
Jak z Waszymi piersiami, bolą jak bolały ?
Wg moicj Aplikacji na tel wszystkie pokazują na dziś 🤷♀️
Jestem 14+1 czyli 15 tydzień
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey wrote:Wg moicj Aplikacji na tel wszystkie pokazują na dziś 🤷♀️
Jestem 14+1 czyli 15 tydzień
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Paolina91 wrote:Chyba zalezy jaki duzy jest bobas ale 11t0d to chyba malo na prenatalne 🤔
Drugi trymestr zaczyna się że skończonym 14 tygodniem -
Ja mam prenatalne 11.05, jeszcze tylko tydzień
na 8 rano co mnie bardzo cieszy
Piersi bolą mnie już mniej, takie przypływy bólu raczej mam ☺️ brzuszek już trochę się odznacza. Dziewczyny a jak leżycie na plecach i dotykacie brzucha nad spojeniem to wyczuwacie dno macicy? Bo ja ją czuję dość wysoko, średnio na szerokość dwóch palców nad spojeniem, a podobno na tym etapie powinna być jeszcze schowana za spojeniem 🤔 -
A ja nie wiem czy czuje, nie wiem jak to ma wyglądać w ogóle 😜
Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Pauliśka wrote:Ja mam prenatalne 11.05, jeszcze tylko tydzień
na 8 rano co mnie bardzo cieszy
Piersi bolą mnie już mniej, takie przypływy bólu raczej mam ☺️ brzuszek już trochę się odznacza. Dziewczyny a jak leżycie na plecach i dotykacie brzucha nad spojeniem to wyczuwacie dno macicy? Bo ja ją czuję dość wysoko, średnio na szerokość dwóch palców nad spojeniem, a podobno na tym etapie powinna być jeszcze schowana za spojeniem 🤔
Ja pare dni temu zaczęłam czuć takie zaokrąglenie tuż nad łonem , myślałam że to przez pełny pecherz , cały czas tak myślałam ale zastanawiałam się dlaczego nadal po skorzystaniu z toalety miałam to zaokrąglenie , wyczuwam to pod ręką mimo , że nie jest to tak widoczne jeszcze dla kogo obcego ja to widzę i czuję -
Paolina91 wrote:Pauliśka chyba tez mam wrazenie ze czuje 🤔 Ciekawe jak sie ta teoria ma do tego czy to pierwsza czy kolejna ciaza...
ja to właśnie wyczywam już , juz pare dni temu to czułam
to moja pierwsza ciaza tak że i tak sie zdziwiłam że jest już to wyczuwalne bo słyszałam że przy 2 ciąży szybciej jest widoczny brzuszek niż w pierwszejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 12:56
-
MoniiMonii wrote:hej
słuchaj mam pytanko , napisałaś że jesteś w 11 tyg , liczysz to od daty ostatniej miesiączki czy na podstawie wykonanego usg ?
-
Niercierpliwa v2.0 wrote:Liczę według terminu OM. Według ostatniego usg ciąża była dwa dni młodsza, ale.to był bardzo wczesny etap więc mogło się coś zmienić.
Daj znac po wizycie czy cos sie zmienilo u Ciebie w kwestii tych 2 dni. Ja w ciazy z synkiem mialam od poczatku wymiary idealne do daty miesiaczki a teraz właśnie na kazdej wizycie wychodzi ze ciąża mlodsza o 3 dni i juz sobie nawet przestawilam suwaczek wczoraj zeby mi pokazywal tak jak na usg bo mnie to wkurzalo.Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
Niercierpliwa v2.0 wrote:Liczę według terminu OM. Według ostatniego usg ciąża była dwa dni młodsza, ale.to był bardzo wczesny etap więc mogło się coś zmienić.
bo w moim przypadku wychodzi troche dziwnie ale to może dlatego że od zawsze miałam właśnie nieregularne , biorąc pod uwage ostatni okres to miałam 10.02 więc wg okresu powinnam być dokładnie 11+5 a z usg 10+4 .
W ogóle zastanawia mnie dlaczego liczy się ciąże od pierwszego dnia ostatniej miesiączki skoro wtedy nie doszło do zapłodnienia.. nie mogę tego kompletnie pojąćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 13:32
-
casteam wrote:Tak lepiej się czuje. Mdlosci juz takich nie mam jak na początku. Tylko bole glowy zostały.
mam to samo, nie wiem co się dzieje ale bóle głosy mnie juz wykańczają, mdłości już tylko sporadyczne, jedynie to jeszcze mam wrażenie że piersi bolą mnie bardziej niż wcześniej -
Ja Wam powiem ze to moja pierwsza ciąża a ja już brzuch widze. I widza go tez inni. I szczerze zastanawiam się czy to ciąża czy obżarstwo.
Pokazuje i objasniam:
Tysia33, Niercierpliwa v2.0, blair. lubią tę wiadomość
Olek - 05.11.2020 👦🏼
MoniiMonii wrote:czyli zapewne masz regularne miesiączki ?
bo w moim przypadku wychodzi troche dziwnie ale to może dlatego że od zawsze miałam właśnie nieregularne , biorąc pod uwage ostatni okres to miałam 10.02 więc wg okresu powinnam być dokładnie 11+5 a z usg 10+4 .
W ogóle zastanawia mnie dlaczego liczy się ciąże od pierwszego dnia ostatniej miesiączki skoro wtedy nie doszło do zapłodnienia.. nie mogę tego kompletnie pojąć
Paolina znać dam na pewno:) -
Wroblowa, u mnie to druga ciaza i juz mam zaokraglony brzuch pomimo ze schudlam 1kg. Mam troche wiekszy niz Ty.
a to dopiero skonczone 11 tyg wiec wczesnie. W pierwszej pozniej sie pokazal.
Odnosnie dna macicy to tez z tydzien temu poczulam cos twardego w dole brzucha. To chyba to. Na poczatku sie przestraszylam bo nie bylo na srodku tylko z boku heheheh a ja krzywo lezalam po prostu
Wlasnie zezarlam carbonarre. Ale mi blogo. -
Teraz jeszcze nie. Chyba od drugiego trmestru sa zalecenia? W pierwszej coazy uzywalam Emulsji do ciala Emolium. Maja taki apteczny zapach. Lubie te kosmetyki. Zwlaszcza ze pracuje u producenta
Rozstepy podobno i tak mamy zapisane genetycznie ale nawilzac warto. Ja akurat nie mialam rozstepow chodziaz brzuch mialam gigantyczny. Ciekawe jak teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 15:59