X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad ! 2020
Odpowiedz

Listopad ! 2020

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    No to jest nas trochę, u mnie będzie 11t0d więc troche liczę, że nie będzie mógł doktorek tego potraktować mi jako prenatalne i szybko wyznaczy następną wizytę :)
    Takie marzenie ściętej glowy:)

Chyba zalezy jaki duzy jest bobas ale 11t0d to chyba malo na prenatalne 🤔

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja wiem ze głupie pytanie odnośnie tych trymestrow, ale jak to w końcu jest, kiedy zaczyna się II trymestr w którym tygodniu ? 😂 jedni piszą ze po 13, drudzy ze po 14 🤔

Jak z Waszymi piersiami, bolą jak bolały ?

Wg moicj Aplikacji na tel wszystkie pokazują na dziś 🤷‍♀️
    Jestem 14+1 czyli 15 tydzień

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    Wg moicj Aplikacji na tel wszystkie pokazują na dziś 🤷‍♀️
    Jestem 14+1 czyli 15 tydzień
    Aaaa okej, czyli faktycznie po 14. Myślałam ze po 13. Bardzo długi ten trymestr 😂

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Niby przeziernosc karkowa można już od 11 tygodnia właśnie zależnie od wielkości bobo:) także wyjdzie w pon.
    Drugi trymestr zaczyna się że skończonym 14 tygodniem ;)

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 11.05, jeszcze tylko tydzień :) na 8 rano co mnie bardzo cieszy :D
    Piersi bolą mnie już mniej, takie przypływy bólu raczej mam ☺️ brzuszek już trochę się odznacza. Dziewczyny a jak leżycie na plecach i dotykacie brzucha nad spojeniem to wyczuwacie dno macicy? Bo ja ją czuję dość wysoko, średnio na szerokość dwóch palców nad spojeniem, a podobno na tym etapie powinna być jeszcze schowana za spojeniem 🤔

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka chyba tez mam wrazenie ze czuje 🤔 Ciekawe jak sie ta teoria ma do tego czy to pierwsza czy kolejna ciaza...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy czuje, nie wiem jak to ma wyglądać w ogóle 😜

Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • MoniiMonii Znajoma

Wysłany: 2 maja 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:

hej :) słuchaj mam pytanko , napisałaś że jesteś w 11 tyg , liczysz to od daty ostatniej miesiączki czy na podstawie wykonanego usg ?

• MoniiMonii Znajoma

Wysłany: 2 maja 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ja mam prenatalne 11.05, jeszcze tylko tydzień :) na 8 rano co mnie bardzo cieszy :D
    Piersi bolą mnie już mniej, takie przypływy bólu raczej mam ☺️ brzuszek już trochę się odznacza. Dziewczyny a jak leżycie na plecach i dotykacie brzucha nad spojeniem to wyczuwacie dno macicy? Bo ja ją czuję dość wysoko, średnio na szerokość dwóch palców nad spojeniem, a podobno na tym etapie powinna być jeszcze schowana za spojeniem 🤔

Ja pare dni temu zaczęłam czuć takie zaokrąglenie tuż nad łonem , myślałam że to przez pełny pecherz , cały czas tak myślałam ale zastanawiałam się dlaczego nadal po skorzystaniu z toalety miałam to zaokrąglenie , wyczuwam to pod ręką mimo , że nie jest to tak widoczne jeszcze dla kogo obcego ja to widzę i czuję ;)

• MoniiMonii Znajoma

Wysłany: 2 maja 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Pauliśka chyba tez mam wrazenie ze czuje 🤔 Ciekawe jak sie ta teoria ma do tego czy to pierwsza czy kolejna ciaza...

ja to właśnie wyczywam już , juz pare dni temu to czułam :D
    to moja pierwsza ciaza tak że i tak sie zdziwiłam że jest już to wyczuwalne bo słyszałam że przy 2 ciąży szybciej jest widoczny brzuszek niż w pierwszej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 12:56

Wysłany: 2 maja 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniiMonii wrote:
    hej :) słuchaj mam pytanko , napisałaś że jesteś w 11 tyg , liczysz to od daty ostatniej miesiączki czy na podstawie wykonanego usg ?
    Liczę według terminu OM. Według ostatniego usg ciąża była dwa dni młodsza, ale.to był bardzo wczesny etap więc mogło się coś zmienić.

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę według terminu OM. Według ostatniego usg ciąża była dwa dni młodsza, ale.to był bardzo wczesny etap więc mogło się coś zmienić.

Daj znac po wizycie czy cos sie zmienilo u Ciebie w kwestii tych 2 dni. Ja w ciazy z synkiem mialam od poczatku wymiary idealne do daty miesiaczki a teraz właśnie na kazdej wizycie wychodzi ze ciąża mlodsza o 3 dni i juz sobie nawet przestawilam suwaczek wczoraj zeby mi pokazywal tak jak na usg bo mnie to wkurzalo.

Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MoniiMonii Znajoma

Wysłany: 2 maja 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli zapewne masz regularne miesiączki ?
    bo w moim przypadku wychodzi troche dziwnie ale to może dlatego że od zawsze miałam właśnie nieregularne , biorąc pod uwage ostatni okres to miałam 10.02 więc wg okresu powinnam być dokładnie 11+5 a z usg 10+4 .

W ogóle zastanawia mnie dlaczego liczy się ciąże od pierwszego dnia ostatniej miesiączki skoro wtedy nie doszło do zapłodnienia.. nie mogę tego kompletnie pojąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 13:32

• MoniiMonii Znajoma

Wysłany: 2 maja 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Tak lepiej się czuje. Mdlosci juz takich nie mam jak na początku. Tylko bole glowy zostały.

mam to samo, nie wiem co się dzieje ale bóle głosy mnie juz wykańczają, mdłości już tylko sporadyczne, jedynie to jeszcze mam wrażenie że piersi bolą mnie bardziej niż wcześniej :D

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze to moja pierwsza ciąża a ja już brzuch widze. I widza go tez inni. I szczerze zastanawiam się czy to ciąża czy obżarstwo.
    Pokazuje i objasniam:
    1b28482b3240.jpg

Tysia33, Niercierpliwa v2.0, blair. lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼

Wysłany: 2 maja 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniiMonii wrote:
    czyli zapewne masz regularne miesiączki ?
    bo w moim przypadku wychodzi troche dziwnie ale to może dlatego że od zawsze miałam właśnie nieregularne , biorąc pod uwage ostatni okres to miałam 10.02 więc wg okresu powinnam być dokładnie 11+5 a z usg 10+4 .

W ogóle zastanawia mnie dlaczego liczy się ciąże od pierwszego dnia ostatniej miesiączki skoro wtedy nie doszło do zapłodnienia.. nie mogę tego kompletnie pojąć
    Tak miesiączki były regularnie. Ostatnia 17.02
    Paolina znać dam na pewno:)

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • MoniiMonii Znajoma

Wysłany: 2 maja 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie oglądałam film na youtube odnośnie tego własnie liczenia i lekaz mówi że u kobiet które mają nieregularne trzeba się kierować tylko i wyłącznie CRL i na tej podstawie liczyć ciąże czyli wychodzi na to że jestem w 10+1 wg USG

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroblowa, u mnie to druga ciaza i juz mam zaokraglony brzuch pomimo ze schudlam 1kg. Mam troche wiekszy niz Ty.

a to dopiero skonczone 11 tyg wiec wczesnie. W pierwszej pozniej sie pokazal.

Odnosnie dna macicy to tez z tydzien temu poczulam cos twardego w dole brzucha. To chyba to. Na poczatku sie przestraszylam bo nie bylo na srodku tylko z boku heheheh a ja krzywo lezalam po prostu :D

Wlasnie zezarlam carbonarre. Ale mi blogo.

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarujecie sie juz czyms?? Musze zacząć koniecznie 😱 Co macie fajnego? Najlepiej zeby nie pachnialo zbyt intensywnie i fajnie sie wchłaniało, olejkow nie lubie 😒

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jeszcze nie. Chyba od drugiego trmestru sa zalecenia? W pierwszej coazy uzywalam Emulsji do ciala Emolium. Maja taki apteczny zapach. Lubie te kosmetyki. Zwlaszcza ze pracuje u producenta :D Rozstepy podobno i tak mamy zapisane genetycznie ale nawilzac warto. Ja akurat nie mialam rozstepow chodziaz brzuch mialam gigantyczny. Ciekawe jak teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 15:59

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ