Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
sandiklove wrote:Dziewczyny niestety muszę opuścić ten wątek, jak i fioletową stronę.
Moja ciąża obumarła w 12 tygodniu.
Zal, pustka i niezrozumienie.
Życzę Wam kochane dużo zdrówka dla Waszych Maluszków.
Trzymajcie się mocno 💓 ściskam -
Cześć dziewczyny. Jestem nowa. Przeczytałam wszystkie Wasze wpisy. Mam termin na 18 listopada a z usg wychodzi 15.11. Mam do Was pytanie. Zaczął się u mnie 14 tydzień. Ale od 8-9 zaczęły się wymioty. W okolicach 11 bardzo się nasiliły. Czy macie jakieś sposoby żeby je powstrzymać? Imbir i banany o których słyszałam nie działają. Martwię się czy maleństwu dostarczam wszystko co potrzeba bo praktycznie po każdym posiłku ładuje w toalecie. Dziś wyjątkowo byłam raz ale samopoczucie i tak słabe. Martwię się bo w badaniach wyszło ryzyko hipotrofii.
-
nick nieaktualny
-
U mnie Pepsi odpada. Jak mnie modliło spróbowałam łyk coli i mam wrażenie ze nie zdążył dopłynąć do żołądka. Nic umowilam się z lekarzem na poniedziałek może coś będzie w stanie przepisać bo prawdę mówiąc zaczynam czy już osłabienie i martwię się o dzidzie
-
Dziewczyny pomóżcie. Odebrałam wyniki prenatalne z krwi. Na opis lekarza muszę jeszcze poczekać. Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych norm. Czy wiecie czy wolna beta hcg 45 IU/L i białko pappa 3.8 IU/L są w miarę ok? Wiem, że to przelicza program ale nie znam nikogo kto robił te badania i chciałabym chociaż porównać żeby nie umrzeć że stresu.
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018 -
Porzeczka17 wrote:Dziewczyny pomóżcie. Odebrałam wyniki prenatalne z krwi. Na opis lekarza muszę jeszcze poczekać. Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych norm. Czy wiecie czy wolna beta hcg 45 IU/L i białko pappa 3.8 IU/L są w miarę ok? Wiem, że to przelicza program ale nie znam nikogo kto robił te badania i chciałabym chociaż porównać żeby nie umrzeć że stresu.
-
Porzeczka, ja miałam pappa 3,34, beta 96. Jak patrzę na normę z diagnostyki to ona jest bardzo szeroka i twój wynik jest ok, ale to nic nie znaczy, bo jak pisało na stronie mojego lekarza:
Każdy wynik badania biochemicznego fβ-HCG + PAPP – A powinien być skonsultowany z lekarzem i tylko przez niego może być właściwie zinterpretowany! Wyniki z laboratorium, które pacjentka otrzymuje są wyrażone w jednostkach międzynarodowych (IU/l) lub innych jednostkach o charakterze ilościowym. Możliwość zaprezentowania wyniku w odpowiednich, niezbędnych do interpretacji, jednostkach (wielokrotnościach mediany MoM), wymaga narzędzi i wiedzy medycznej.Starania od 2015. Leczenie Artvimed od 2018:
2 X IUI ☹️
I IMSI 2018/2019: 5.1.1 - cb; 4.1.1 ☹️, 4.2.2. ☹️
II IMSI, 02.2020 ET, 9dpt 188, 11dpt 557, 23dpt ❤️, Sanco ok, 14+5tc 😭 💔
12.2021, FET 3.2.2 i blastki stadium 2: 10dpt 627, 12dpt 1452, 20dpt jeden GS+YS, 10.02 6,5 cm - prenatalne ok, Sanco ok♥️, 16+4tc 😭💔
Czynnik męski. Kir AA; HLA C2; PAI1 4G/5G hetero; MTHFR A1298C hetero. Niedoczynność tarczycy. Cienkie endometrium.
Starania ostatecznie zakończone. Żyjemy dalej po prostu we dwoje. -
Ja w 12 tc miałam wolna beta hcg 70,64, a białko PAPPA 2,11. NT 1,1; CRL 5,5 cm. Stąd nie da się porównać tych wartości z inną osobą. Zresztą dużą rolę odgrywa tu wiek matki. Norm dla testu podwójnego nie ma.
blair. lubi tę wiadomość