Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja zrobiłam w poniedziałek 3 testy i wyszły pozytywne. Na betę póki co nie mam gdzie iść i boję się że względu na obecną pandemie. Czy to źle jeśli poczekam do pierwszego usg za 2 tygodnie? O ile że względu na obecną sytuację się odbędzie. Martwię się trochę. Dzwoniłam do lekarza w poniedziałek, kazał brać duphaston i kwas foliowy i spotkać się za 2 tyg bo póki co nic nie będzie widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 14:01
-
Magda603 wrote:Dziewczyny ja zrobiłam w poniedziałek 3 testy i wyszły pozytywne. Na betę póki co nie mam gdzie iść i boję się że względu na obecną pandemie. Czy to źle jeśli poczekam do pierwszego usg za 2 tygodnie? O ile że względu na obecną sytuację się odbędzie. Martwię się trochę. Dzwoniłam do lekarza w poniedziałek, kazał brać duphaston i kwas foliowy i spotkać się za 2 tyg bo póki co nic nie będzie widać.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Nie słyszałam o takim przypadku. mogą fałszować tylko w jedna stronę - braku ciąży - jeśli test jest za wczesnie wykonany. W druga stronę nie. A tym bardziej 3 sztuki 😌
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Hej dziewczyny, powiem wam, że w niedzielę było wszystko, zmęczenie, ból piersi, mdłości, a od poniedziałku nie mam kompletnie żadnych objawów.. nawet temperatura jest "normalna" 36,6. Jedynie brzuch mnie lekko pobolewa jak na okres i tyle. W ogóle nie czuje się jak w ciąży.. Mam nadzieję, że za tydzień uda mi się dostać do mojej lekarki, chociaż coś mnie straszy, że może jej nie być.. Najwyżej będę szukać kogokolwiek 🤷🏻♀️
-
AnnaIzabela wrote:Hej dziewczyny, powiem wam, że w niedzielę było wszystko, zmęczenie, ból piersi, mdłości, a od poniedziałku nie mam kompletnie żadnych objawów.. nawet temperatura jest "normalna" 36,6. Jedynie brzuch mnie lekko pobolewa jak na okres i tyle. W ogóle nie czuje się jak w ciąży.. Mam nadzieję, że za tydzień uda mi się dostać do mojej lekarki, chociaż coś mnie straszy, że może jej nie być.. Najwyżej będę szukać kogokolwiek 🤷🏻♀️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
ja idę na wizytę 31.03 to będzie 6+0, liczę że będzie już serduszko choć zastanawiam się czy nie przeniesc na 2-3dni później.
ide yez na nfz we wtorek do jakies totalnie koszmarnej babki ale zależy mi na skierowaniu na te pierwsze badania z krwi, mam nadzieję że mi wypisze i moje poswiecenie pojscia do niej będzie sie opłacać 😀 naprawde ma koszmarne opinie, straszy itd... no ale nigdzie innej nie chca mnie przyjac więc biorę.💙 11.2020
💗 11.2023 -
Wróblowa wrote:Nie słyszałam o takim przypadku. mogą fałszować tylko w jedna stronę - braku ciąży - jeśli test jest za wczesnie wykonany. W druga stronę nie. A tym bardziej 3 sztuki 😌
niestety nieprawda. Często zdarzają się fałszywie pozytywne, tzw poczasiaki albo po prostu błąd testu. Sama byłam ofiara takich ze 2 razy. Natomiast przy 3 pozytywnych raczej wykluczam błąd.doomi03 lubi tę wiadomość
-
AnnaIzabela wrote:Hej dziewczyny, powiem wam, że w niedzielę było wszystko, zmęczenie, ból piersi, mdłości, a od poniedziałku nie mam kompletnie żadnych objawów.. nawet temperatura jest "normalna" 36,6. Jedynie brzuch mnie lekko pobolewa jak na okres i tyle. W ogóle nie czuje się jak w ciąży.. Mam nadzieję, że za tydzień uda mi się dostać do mojej lekarki, chociaż coś mnie straszy, że może jej nie być.. Najwyżej będę szukać kogokolwiek 🤷🏻♀️
ale mówisz o temperaturze porannej mierzonej w ustach lub pochwie? Czy zwykłej pod pachą w ciągu dnia? -
Freja000 wrote:niestety nieprawda. Często zdarzają się fałszywie pozytywne, tzw poczasiaki albo po prostu błąd testu. Sama byłam ofiara takich ze 2 razy. Natomiast przy 3 pozytywnych raczej wykluczam błąd.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Niercierpliwa v2.0 wrote:Dziewczyny w ciąży nie mierzymy temperatury:) szkoda nerwów, odkładamy wszystkie przyzwyczajenia ze staran:)
U mnie kilka dni pod rząd termometr wskazywał 37,0 - 37,5 st i to dało mi powód do niepokoju i po zrobieniu dzisiaj badania moczu potwierdziło się, że toczy się stan zapalny w pęcherzu. Poza tym żadnych objawów nie miałam a jednak leukocyty podwyższone 😯😷
Pamiętajcie o badaniu moczu dziewczyny!💙💙 bliźniacza mama