Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia to może Ciebie chociaż pełnia przekonała czy niekoniecznie? 😏
Mi zamknęli do odwolania porodówke na której chciałam rodzić i wczoraj na szybko ustalalam kilka planow B zależnych od sytuacji i dostępności samochodu w danej chwili xD -
Odnośnie GBS, może uda Wam sie zdobyć wymazowki w laboratorium albo w klinice, gdzie przyjmuje Wasz lekarz (chyba, że to prywatny gabinet)... i same sobie zrobicie wymaz z pochwy i odbytu (radzę osobno na dwie wymazowki) i zaniesiecie do laboratorium...
-
Niecierpliwa jestem w tej samej sytuacji też bez gbsu. Lekarz od 2 tyg na l4 mam nadzieję że w tym tygodniu wróci a do terminu mam 13 dni...Staram się tym nie przejmować urodzić gdzieś trzeba, też podchodzę do tego zadaniowo byle córcia była zdrowa reszta się ułoży. Tej nocy miałam nieleguralne skurcze już miałam wstać umyć szybko głowę przed szpitalem ale się uspokoiło.Czuje że mała jest już nisko.
Tigana lubi tę wiadomość
-
Rożaa wrote:Dziewczyny czy koniecznie jest posiadanie wymazu na GBS i z pochwy i z odbytu ? Bo już sama nie wiem, mi pobierał mój lekarz podczas wizyty ale tylko z pochwy..pierwsze słyszę o wymazie z odbytu
Miałam pobierany i z pochwy i z odbytu ale czy to konieczne to nie wiem 🤷♀️
➡️18.02 transfer 2ET
28 dpt 💓
09.06 ♀️💞🤗 -
Rożaa wrote:Dziewczyny czy koniecznie jest posiadanie wymazu na GBS i z pochwy i z odbytu ? Bo już sama nie wiem, mi pobierał mój lekarz podczas wizyty ale tylko z pochwy..pierwsze słyszę o wymazie z odbytu
Ja wykaz robiłam w laboratorium, bo tam było szybciej (wynik po dwóch dniach) - pobrała go pielęgniarka z okolic odbytu i pochwy na jednym patyczku
-
Są dwie szkoły pobierania wymazu: albo na jeden patyczek z pochwy i odbytu, albo na dwóch osobnych-z pochwy i z odbytu. Jak nie ma się wyniku podczas przyjęcia do szpitala to podają antybiotyk profilaktycznie.
-
Magda603 wrote:Tym gbs też chyba nie ma się co przejmować bo nawet jak się nie ma wyników to profilaktycznie podają antybiotyk. Zresztą w tych czasach to pewnie nikomu to nie będzie w szpitalu dziwne.
Dokladnie jak nie macie wyniku gbs to po prostu dostaniecie profilaktycznie antybiotyk w szpitalu, jedynie tylko pamiętać że jakby odeszły wody a nie macie wyniku gbs lub macie dodatni to chyba do 2h musicie się pojawić w szpitalu zeby zdążyli Wam podać odpowiednie dawki antybiotyku (chyba czesto podają 2). Jak nie zdążą to podadzą po prostu antybiotyki dzidziusiowu.
Są przygotowani na takie sytuacje bo przecież zdarzają się porody przedwczesne i duża część kobitek z takich porodów po prostu nie mialy szansy zdążyć wykonać tego wymazu. -
Dziewczyny czy ktoras z Was ma podwyższone ciśnienie ? I lekarz coś wspomniał o wczesniejszym porodzie przez to ? U mnie dziś wizyta 150/90 ostatnio 140/90 przepisal mi leki i mam mierzyć 3 x dziennie kolejna wizyta 9 listopada i coś mówił że jak ciśnienie się nie zmieni to będziemy wcześniej coś działać ale ze jeszcze czas.jak wróciłam do domu to ciśnienie już niższe moze to stres przez wizytę nigdy nie miałam wcześniej problemów .dziś 37+5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 15:11
-
kasi32 wrote:Dziewczyny czy ktoras z Was ma podwyższone ciśnienie ? I lekarz coś wspomniał o wczesniejszym porodzie przez to ? U mnie dziś wizyta 150/90 ostatnio 140/90 przepisal mi leki i mam mierzyć 3 x dziennie kolejna wizyta 9 listopada i coś mówił że jak ciśnienie się nie zmieni to będziemy wcześniej coś działać ale ze jeszcze czas.jak wróciłam do domu to ciśnienie już niższe moze to stres przez wizytę nigdy nie miałam wcześniej problemów .dziś 37+5
Mierz codziennie i Zapisuj na kartce, potem pokażesz lekarzowi .
Jakby bylo caly czas takie wysokie to sie faktycznie rozwiązuje ciążę wcześniej chyba bo moze byc ryzyko stanu przedrzucawkowego. Jeśli bd Ci na codzień wychodzić normalne, to może to faktycznie tylko stres związany z wizytą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 15:31
83xxx lubi tę wiadomość
-
GBS miałam robiony z odbytu i pochwy osobno, czyli dwa wymazy. Mój lekarz robi przez laboratorium Diagnostyka i wyniki miałam po chyba 3 dniach, może wcześniej ale dopiero jak sobie przypomniałam to je sprawdziłam.
Moją porodówkę od 6 listopada oficjalnie zamykają, będzie tylko dla pacjentek covid, a że ja jestem oficjalnym ozdrowiencem to nigdzie mnie nie będą chcieli. W okolicy mam tylko jeszcze 1 szpital, a reszta gdzieś kilkadziesiąt km i to jeszcze z kiepskim dojazdem.
Lekarz coś wspominał o wykonaniu CC, jednak ja w dalszym ciągu nie mam zamiaru dać się pokroić i nawet będzie lepiej jak się mała sama wypakuje.
12 listopada mam wizytę i wtedy podejmie lekarz decyzje, straszy mnie, że za 2 tygodnie będziemy już po cc. No chyba on.
Straszne czasy na poród, ale przecież musimy gdzieś te dzieci rodzić...
Aktualnie mam 36+5[*] 03.2015 - Aniołek 9tc
01.2017 - Synek
[*] 06.2019 - Córeczka 24tc(cc)
Listopad 2020
-
papola wrote:GBS miałam robiony z odbytu i pochwy osobno, czyli dwa wymazy. Mój lekarz robi przez laboratorium Diagnostyka i wyniki miałam po chyba 3 dniach, może wcześniej ale dopiero jak sobie przypomniałam to je sprawdziłam.
Moją porodówkę od 6 listopada oficjalnie zamykają, będzie tylko dla pacjentek covid, a że ja jestem oficjalnym ozdrowiencem to nigdzie mnie nie będą chcieli. W okolicy mam tylko jeszcze 1 szpital, a reszta gdzieś kilkadziesiąt km i to jeszcze z kiepskim dojazdem.
Lekarz coś wspominał o wykonaniu CC, jednak ja w dalszym ciągu nie mam zamiaru dać się pokroić i nawet będzie lepiej jak się mała sama wypakuje.
12 listopada mam wizytę i wtedy podejmie lekarz decyzje, straszy mnie, że za 2 tygodnie będziemy już po cc. No chyba on.
Straszne czasy na poród, ale przecież musimy gdzieś te dzieci rodzić...
Aktualnie mam 36+5Starania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
Melduje, że dziś o 10.03 urodziłam synka. 58cm, 3,8kg. Wszystko jest dobrze
Rożaa, Pierniczek, 83xxx, Tysia33, h_anulka, blair., Tigana, Malamii26, Magda603, ines, doomi03, Karmelova, JustynaG, Basia38, Stokrotka2626, Porzeczka17, Alexis, kkasia lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
kasi32 wrote:Dziewczyny czy ktoras z Was ma podwyższone ciśnienie ? I lekarz coś wspomniał o wczesniejszym porodzie przez to ? U mnie dziś wizyta 150/90 ostatnio 140/90 przepisal mi leki i mam mierzyć 3 x dziennie kolejna wizyta 9 listopada i coś mówił że jak ciśnienie się nie zmieni to będziemy wcześniej coś działać ale ze jeszcze czas.jak wróciłam do domu to ciśnienie już niższe moze to stres przez wizytę nigdy nie miałam wcześniej problemów .dziś 37+5
28 lat
1 ciaża - poronienie w 12tc (trisomia18)
2 ciążaUdało sie po 8 m-cach starań!