Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Oh noł ! 😱😱 nie mam pojecia 🤔 poczytam o tym, bo to by oznaczało bolesny koniec mojej namiętnej miłości z pasztetką 😂żona_męża wrote:Wróblowa a czy pasztetowa nie zawiera wątróbki? Bo z tego co kojarzę wątróbka nie jest wskazana w ciąży 😂 pytam bo też bym zjadła mniam 🤤
Zulugula lubi tę wiadomość

Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualny
-
Moj gin kiedys wspominał, żeby nie jeść pasztetu w pierwszym trymestrze, ale to było rok temu i mogłam coś pomylićWróblowa wrote:Oh noł ! 😱😱 nie mam pojecia 🤔 poczytam o tym, bo to by oznaczało bolesny koniec mojej namiętnej miłości z pasztetką 😂
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie, zapewne chodzi o wit. A w watrobce, która w nadmiarze powoduje wady płodu. Mysle jednak, że chyba trzeba zjeść kilogram dziennie pasztetowej, by wystąpił nadmiar wit. A, o ile dana pasztetowa zawiera wątróbkę lub jej znikome ilości.
-
Domowe są najlepsze, królik i cukinia... musi smakować obłędnie 😜Frelcia_na_tymczasie wrote:Warto zrobić samemu pasztecik
wtedy wiadomo co w nim jest. Moja teściowa robi z królika i cukinii...poezja..aż mi się zachciało. -
Ja nie mam żadnych zachcianek. W ogóle prawie nie mam objawów ciazowych, zero nudności, żadnych zaparc czy biegunek... W zeszłym tygodniu czułam tylko większe zmęczenie. Trochę piersi mam większe. To wszystko.
-
Laseczki ponawiam apel, jelsi któraś z Was jeszcze nie jest wpisana na listę czy to z planowanym tp czy juz widziałyście serduszko to dajcie znać w komentarzach to będę uzupełniać 😊

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia
cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym
1.5kg 
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
nick nieaktualnykkasia wrote:Laseczki ponawiam apel, jelsi któraś z Was jeszcze nie jest wpisana na listę czy to z planowanym tp czy juz widziałyście serduszko to dajcie znać w komentarzach to będę uzupełniać 😊
ja mam nadzieje dzisiaj zobaczyc serce..
Gagatka, kkasia lubią tę wiadomość
-
Racja, trzeba byłoby jej jeść w kilogramach codziennie żeby coś się stało. 🤔a co ja se bułeczkę cieniutko posmaruje.... 😂😂
żona_męża lubi tę wiadomość

Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualnyJa kilogramami jem mandarynki i wlasciwie inne owoce tez, w poprzedniej ciazy jadlam jablka. Mam ochote tez na popcorn czy ciasteczka. Wczoraj jadlam kanapki z jakas pasta rybna. Ja niestety bardzo cierpie.. Mam te same bole glowy co w pierwszej ciąży. I już pewnie do końca ze mna beda
-
kkasia wrote:Laseczki ponawiam apel, jelsi któraś z Was jeszcze nie jest wpisana na listę czy to z planowanym tp czy juz widziałyście serduszko to dajcie znać w komentarzach to będę uzupełniać 😊
Mój tp to 10.11, serduszko już mamy, boję się jeszcze, ale wpisz proszę
Niercierpliwa v2.0, Alexis, żona_męża, Wróblowa, Zulugula, Frelcia_na_tymczasie, Gagatka, kkasia, Czykoty lubią tę wiadomość
-
Porzeczka17 wrote:Słuchajcie czy Was też boli cały czas brzuch? Niby nie mocno ale cały czas czuje a to jajniki a to jak na okres. Zaczynam się stresowac
Może nie cały czas Ale często miałam mocne bóle-skurcze, zaczęłam brać magnez - pomogło, są zdecydowanie słabsze:) -
Mnie też od nocy ciągnie podbrzusze. Mam też kłucia w pachwinach i lekkie dyskomfort w bliźnie po cc. Lekki stresik przez to mnie dopadł, choć staram się nie panikować.
Do dziewczyn na acardzie - od którego tygodnia bierzecie i jaki główny powód ? W pierwszej ciąży miałam słabsze przepływy w 10 tc i dostałam acard. Teraz pytałam lekarza czy mam brać, ale kazał się wstrzymać do następnej wizyty (będzie 10 tc). Chyba byłabym spokojniejsza na acardzie...
Na ból gardła polecam spray argentin
a co do tabletek Prenalen to równie dobrze można ssać cukierki z miodem i cytryną. Prenalen zawiera słodziki, sztuczne wyciągi z propolisu i malin... Już lepiej kupić maliny mrożone i zrobić sobie herbatę z miodem i malinami.
Polecam też domowy syrop z miodu, czosnku, imbiru, malin i cytryny
Zdrówka! 🤗

-
też mam bóle, za dnia nie, a jeśli są to delikatne, natomiast w nocy mialam dosyć mocne bóle skurczowe 2 noce pod rząd, wczoraj dzwoniłam do gina i zaczęłam jeść magnez, wzielam też nospę i tej nocy bóle były zdecydowanie mniejsze.
ginekolog kazał mi kupić asmag , bo to lek a nie suplement, i brać 3x dziennie, jednak mieli w aptece tylko forte więc biorę 2x dziennie.
liczę , że już nie będzie mnie tak boleć , bo wystraszyłam się mocno💙
💗 -
nick nieaktualny