Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
żona_męża wrote:Wróblowa a czy pasztetowa nie zawiera wątróbki? Bo z tego co kojarzę wątróbka nie jest wskazana w ciąży 😂 pytam bo też bym zjadła mniam 🤤
Zulugula lubi tę wiadomość
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualny
-
Wróblowa wrote:Oh noł ! 😱😱 nie mam pojecia 🤔 poczytam o tym, bo to by oznaczało bolesny koniec mojej namiętnej miłości z pasztetką 😂
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie, zapewne chodzi o wit. A w watrobce, która w nadmiarze powoduje wady płodu. Mysle jednak, że chyba trzeba zjeść kilogram dziennie pasztetowej, by wystąpił nadmiar wit. A, o ile dana pasztetowa zawiera wątróbkę lub jej znikome ilości.
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Warto zrobić samemu pasztecik
wtedy wiadomo co w nim jest. Moja teściowa robi z królika i cukinii...poezja..aż mi się zachciało.
-
Ja nie mam żadnych zachcianek. W ogóle prawie nie mam objawów ciazowych, zero nudności, żadnych zaparc czy biegunek... W zeszłym tygodniu czułam tylko większe zmęczenie. Trochę piersi mam większe. To wszystko.
-
Laseczki ponawiam apel, jelsi któraś z Was jeszcze nie jest wpisana na listę czy to z planowanym tp czy juz widziałyście serduszko to dajcie znać w komentarzach to będę uzupełniać 😊
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
nick nieaktualnykkasia wrote:Laseczki ponawiam apel, jelsi któraś z Was jeszcze nie jest wpisana na listę czy to z planowanym tp czy juz widziałyście serduszko to dajcie znać w komentarzach to będę uzupełniać 😊
ja mam nadzieje dzisiaj zobaczyc serce..Gagatka, kkasia lubią tę wiadomość
-
Racja, trzeba byłoby jej jeść w kilogramach codziennie żeby coś się stało. 🤔a co ja se bułeczkę cieniutko posmaruje.... 😂😂
żona_męża lubi tę wiadomość
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualnyJa kilogramami jem mandarynki i wlasciwie inne owoce tez, w poprzedniej ciazy jadlam jablka. Mam ochote tez na popcorn czy ciasteczka. Wczoraj jadlam kanapki z jakas pasta rybna. Ja niestety bardzo cierpie.. Mam te same bole glowy co w pierwszej ciąży. I już pewnie do końca ze mna beda
-
kkasia wrote:Laseczki ponawiam apel, jelsi któraś z Was jeszcze nie jest wpisana na listę czy to z planowanym tp czy juz widziałyście serduszko to dajcie znać w komentarzach to będę uzupełniać 😊
Mój tp to 10.11, serduszko już mamy, boję się jeszcze, ale wpisz proszę
Niercierpliwa v2.0, Alexis, żona_męża, Wróblowa, Zulugula, Frelcia_na_tymczasie, Gagatka, kkasia, Czykoty lubią tę wiadomość
-
Porzeczka17 wrote:Słuchajcie czy Was też boli cały czas brzuch? Niby nie mocno ale cały czas czuje a to jajniki a to jak na okres. Zaczynam się stresowac
Może nie cały czas Ale często miałam mocne bóle-skurcze, zaczęłam brać magnez - pomogło, są zdecydowanie słabsze:) -
Mnie też od nocy ciągnie podbrzusze. Mam też kłucia w pachwinach i lekkie dyskomfort w bliźnie po cc. Lekki stresik przez to mnie dopadł, choć staram się nie panikować.
Do dziewczyn na acardzie - od którego tygodnia bierzecie i jaki główny powód ? W pierwszej ciąży miałam słabsze przepływy w 10 tc i dostałam acard. Teraz pytałam lekarza czy mam brać, ale kazał się wstrzymać do następnej wizyty (będzie 10 tc). Chyba byłabym spokojniejsza na acardzie...
Na ból gardła polecam spray argentina co do tabletek Prenalen to równie dobrze można ssać cukierki z miodem i cytryną. Prenalen zawiera słodziki, sztuczne wyciągi z propolisu i malin... Już lepiej kupić maliny mrożone i zrobić sobie herbatę z miodem i malinami.
Polecam też domowy syrop z miodu, czosnku, imbiru, malin i cytrynyZdrówka! 🤗
-
też mam bóle, za dnia nie, a jeśli są to delikatne, natomiast w nocy mialam dosyć mocne bóle skurczowe 2 noce pod rząd, wczoraj dzwoniłam do gina i zaczęłam jeść magnez, wzielam też nospę i tej nocy bóle były zdecydowanie mniejsze.
ginekolog kazał mi kupić asmag , bo to lek a nie suplement, i brać 3x dziennie, jednak mieli w aptece tylko forte więc biorę 2x dziennie.
liczę , że już nie będzie mnie tak boleć , bo wystraszyłam się mocno💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny