X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad ! 2020
Odpowiedz

Listopad ! 2020

Oceń ten wątek:
  • Ewka1700 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:
    Frelcia, pamiętam Cię z wątku na ovu :) fajnie,że jesteś ❤️🙂

Wróblowa, idź i się uspokoisz. Nie ma sensu się zadręczać i stresować! 🙂

Mnie też masakrycznie bolą piersi. Jestem zmęczona i wykańcza mnie ssanie w żołądku. Zjem i za chwilę znowu mnie ssie. Dreszcze mam już dzisiaj mniejsze na szczęście. I pije wodę jak na solidnym kacu 😋 najchętniej gazowaną 😁

Jutro rano jadę do laboratorium, a po południu mam wizytę 🙂 Zrobię progesteron we własnym zakresie, bo tak mnie nakręciłyście tymi normami, że nie mogę przestać o tym myśleć.

Nula my jesteśmy co dnia zaciazone😉
    Dreszcze też mam i temp. kolo 37.
    A co do picia ... to właśnie co pijecie jakie herbaty ? Ja byłam przyzwyczajona do ziół ale teraz chyba trzeba byc ostrozniejszym ? I unikać kofeiny.

Frelcia, ja też się bałam zrobic suwak ale pomyślałam, że jak będę na niego spoglądać to będzie mi tak jakoś raźniej😊

endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie można kofeinę ale nie więcej niż dwie słabe kawy.

Jak zobaczę serduszko to może odważę się na suwaczek

• Ewka1700 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Dałam się ponieść emocjom i poszłam na betę. Wynik 9124,0 mlU/ml. Norma laboratorium 1-10 tydzień od 5 do 417430. Nie wiem czy dobra. Sprawdzić za dwa dni?

Świetna a nie dobra. Te bym chciała mieć już taki wynik. Przyrost zawsze możesz sprawdzić ale jest ok😊

endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Ewka1700 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Spokojnie można kofeinę ale nie więcej niż dwie słabe kawy.

Jak zobaczę serduszko to może odważę się na suwaczek

Ja kawę odstawiłam całkiem, pije tylko z cykorii. Zastanawiam się nad zielona herbata i np. Takimi ziołami jak melisa, mieta

endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Ja kawę odstawiłam całkiem, pije tylko z cykorii. Zastanawiam się nad zielona herbata i np. Takimi ziołami jak melisa, mieta

Zielona herbata podobno nie jest wskazana w ciąży.

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, widzę,że na chłodno podchodzisz. Mówią,że ciąża to piękny czas. Nie do końca się z tym zgodzę... Ja w pierwszej "osiwiałam" z nerwów. Najpierw czy w ogóle utrzymam ciążę, później czy nie przestanie bić serce, a później to cholerne liczenie ruchów i skoki ciśnienia z nerwów. Marzyłam,żeby w końcu urodzić. Teraz jestem odrobinę spokojniejsza, staram się po prostu nie nastawiać negatywnie póki co. Co ma być to będzie i każde złe myśli próbuje od razu odganiać i zmieniać im tor na cokolwiek innego, przyziemnego.

Wróblowa, przejmę od Ciebie pałeczkę panikary jak zaczną się ruchy - moja zmora 😭

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:
    Frelcia, widzę,że na chłodno podchodzisz. Mówią,że ciąża to piękny czas. Nie do końca się z tym zgodzę... Ja w pierwszej "osiwiałam" z nerwów. Najpierw czy w ogóle utrzymam ciążę, później czy nie przestanie bić serce, a później to cholerne liczenie ruchów i skoki ciśnienia z nerwów. Marzyłam,żeby w końcu urodzić. Teraz jestem odrobinę spokojniejsza, staram się po prostu nie nastawiać negatywnie póki co. Co ma być to będzie i każde złe myśli próbuje od razu odganiać i zmieniać im tor na cokolwiek innego, przyziemnego.

Wróblowa, przejmę od Ciebie pałeczkę panikary jak zaczną się ruchy - moja zmora 😭
    Jeja, jak to dobrze ze nie jestem jedyna... nie wiem czemu, ale dziś jakoś owoilam się z myślą, ze jutro się dowiem ze ciąża obumarła. To jest straszne, bo faktycznie, zamiast latać ze szczęścia ja siedzę i myśle, i analizuje swój organizm. Dziś dobiło mnie zmniejszenie bolu w piersiach... chociaż mysli mi się kołują, no bo przecież biorę dupka.
    Dziewczyny, ja to myśle ze my wszystkie tutaj będziemy mieć takie wisielcze nastroje, dopóki nie przejdziemy pierwszej ♥️ wizyty.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Jeja, jak to dobrze ze nie jestem jedyna... nie wiem czemu, ale dziś jakoś owoilam się z myślą, ze jutro się dowiem ze ciąża obumarła. To jest straszne, bo faktycznie, zamiast latać ze szczęścia ja siedzę i myśle, i analizuje swój organizm. Dziś dobiło mnie zmniejszenie bolu w piersiach... chociaż mysli mi się kołują, no bo przecież biorę dupka.
    Dziewczyny, ja to myśle ze my wszystkie tutaj będziemy mieć takie wisielcze nastroje, dopóki nie przejdziemy pierwszej ♥️ wizyty.

Ty weź odganiaj takie myśli. Nie zadręczaj się,bo nie masz na to wpływu, a stresem szkodzisz sobie i maleństwu. Ja też jutro do lekarza 🙂 DAMY RADĘ! 🙂 Musimy ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 19:25

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:
    Ty weź odganiaj takie myśli. Nie zadręczaj się,bo nie masz na to wpływu, a stresem szkodzisz sobie i maleństwu. Ja też jutro do lekarza 🙂 DAMY RADĘ! 🙂 Musimy ❤️
    Daj koniecznie znać po :) my mamy na 18:45 wizytę, ale później jedziemy do moich rodziców, bo moja mama już tez nie może wytrzymać tych moich schiz 😂

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Daj koniecznie znać po :) my mamy na 18:45 wizytę, ale później jedziemy do moich rodziców, bo moja mama już tez nie może wytrzymać tych moich schiz 😂

Dam znać i czekam też na wieści od Ciebie 😁 Moja mama jeszcze nic nie wie 😋

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Rożaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 15:02

Nula30, Zula36, Wróblowa, Malamii26, doomi03 lubią tę wiadomość

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roża, super wieści ❤️🤗

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożaa wrote:
    hejo,ja już po wizycie. Ciąża młodsza bo dopiero 5+1, jest pęcherzyk żółtkowy. Na ten moment wszystko jest okej, wielką ulgę dzisiaj poczułam.

Dziewczyny myślmy pozytywnie! Nie ma sensu się zadręczać, wiem że każda z nas ma różne doświadczenia i różne obawy, ale teraz dbajmy o siebie i o swoją spokojną głowę :) ja poprzednim razem dzień w dzień świrowałam, obawiałam się wszystkiego najgorszego a potem miałam do siebie pretensje że wykrakałam. Teraz staram się myśleć pozytywnie i cieszyć się każdym dniem <3 a jak już pojawi się chwila czy myśl zwątpienia to sama siebie szybko ogarniam w myślach
    Masz racje! Ja przed chwila do ojca mego dziecka krzyknęłam: niech się dzieje co chce! Ze już mam dość rozkmin, czytania forum i innych swirowan. Zrobiliśmy wszystko na ta chwile co mogliśmy zrobić, teraz wszystko w rękach kogos innego :)
    Oooo czyli jak u Ciebie 5+1, to u mnie jutro 5+3 tez coś powinno pokazać 🤔

Rożaa lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie live na yt mamaistetoskop polecam 😊 może Was to uspokoi trochę 😊 no i info że koronawirus nie przenika przez łożysko 😉

doomi03 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Rożaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Doomi Twoja historia daje mi nadzieje❤ cieszę się, że jest dobrze oby tak dalej😊
    W których dniach cyklu robiłaś bete i proga?

U mnie bylo tak:

PROGESTERON
    19dc (7dpo) - 6,45
    21dc (9dpo) - 3,77

BETA
    21dc (9dpo) - 2,12
    23dc (11dpo) - 22,80
    25dc (13dpo) - 105

Dzisiaj zrobiłam kolejna ostatnia już bete i proga wiec zobaczymy jak na dzień dzisiejszy to wygląda. Dziś 27dc i 15dpo.
    Mój progesteron byl wręcz malejący i szybka reakcja i leczenie duphastonem i luteina chyba nas uratowały.

kkasia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Rożaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Chyba wszystkie leki z progesteronem pogarszają samopoczucie. Ja po zwiększeniu dawki mam mega osłabienie i zawroty głowy.

Ale trzeba się cieszyć że te objawy sa😊

Tak u mnie też chyba takie sensacje od wczoraj po lekach. Na zawroty zauważyłam dziś ze pomaga mi świeże powietrze najbardziej. A na mdłości to koleżanka mi poleciła zeby maks do 30 min od wzięcia leku z progesteronem zjeść banana, to sprawiało ze albo miala mniejsze mdłości albo nie miała w ogole (w bananie dużo potasu, więc może w tym jest rzecz).

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Duphaston nie wychodzi we krwi. Ja na początku przy becie 114 miałam progesteron 1. Po dwóch dniach jak dołożono mi lutinus tylko dla spokoju głowy miałam 6, potem 11 i teraz już jest wysoko.

Co do bólu jajnika- mam od 6 dni taki. Raz mocniej, raz słabiej. Pomaga nospa z apapem albo nospa z kawą. Z tego jajnika miałam też owulację i mam na nim torbiel. Lekarz kazał odpoczywać. Gdyby uważał to za coś niepokojącego to wezwałby mnie na wizytę.

Czyli jeśli bierzemy leki typu duphaston/luteina itd, a nie wychodzi on w badaniu krwi ale beta hcg przyrasta prawidłowo to się tym progesteronem nie martwić (mnie tak też własnie lekarka uspokajała ze poki beta rośnie dobrze to soe nie zamartwiać)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Dałam się ponieść emocjom i poszłam na betę. Wynik 9124,0 mlU/ml. Norma laboratorium 1-10 tydzień od 5 do 417430. Nie wiem czy dobra. Sprawdzić za dwa dni?

Beta piękna :) od 10 tys. Widać serducho więc już zaraz :) kiedy masz usg?

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ