💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołek85 wrote:Zapisałam się na szczepienie 30 czerwca. Dzień wcześniej połówkowe USG i dopytam czy na pewno mam iść.
W sobotę nad morzd 😍😍😍😍 -
castaway wrote:Może lekarka miała na myśli,że ci się macica stawia. Chociaż zwykle te skurcze braxtona-hicksa pojawiają się trochę później, po połowie ciąży, ale może stres jest je w stanie wywołać wcześniej. Ja nie lubiłam tego bardzo w ciąży 😑 w ogóle nie lubię być w ciąży i najchętniej odpięłabym brzuch i dała komuś do ponoszenia, może staremu? 😉 Szkoda,że się nie da 😋
Ostatnio gadałam z kolegami w pracy i kumpel że przecież mówiłam że chcieliśmy trzecie dziecko itd. No tak ale nie zmienia to faktu że szczególnie pierwsza część ciąży jest często paskudna.
Wczoraj mężowi się oberwało bo nie chciało mu się "w tym momencie" przynieść i skręcić stolika. Przeprosiłam, bo wylałam na niego swoją frustrację - chciałam to zrobić sama, myślałam że jest w jednym kawałku a się okazało że rozkręcony schowany jest w piwnicy tak że sama nie mogłam go dorwać przez inne rzeczy.
Zawsze mogłam wszystko sama a teraz albo źle się czuję albo nie dam rady albo lepiej nie żeby nie zaszkodzić.
Chociaż i tak się lepiej już czuję i więcej mogę niż np. te dwa tyg temu. -
Mi mdłości mineły i sampoczucie sie poprawia; wg ludzi obok kwitne....wcześniej zdychałam także zależy który etap ciąży...dla mnie 2 trymestr jest najlepszy , potem trzeci a na końcu ten pierwszy właśnie przez paskudne objawy i samopoczucie...
Paulinaaa lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
futuremama wrote:Ja już bym tak wrzesień chciała albo chociaż sierpień bo wakacje😁
Od września dzieci oboje już w przedszkolu będą a ja pewnie ruszę z zakupami🤣 -
U mnie jakaś dziwna akcja, przed chwilą jak leżałam to poczułam takie ciągnięcie w podbrzuszu, spojrzałam na brzuch i zauważyłam taką wypustkę po lewej stronie, jak dotknęłam to było to takie twardsze jak reszta podbrzusza, żeby dziecko aż tak się ruszyło to chyba za wcześnie, tym bardziej, że ja mam łożysko na przedniej ścianie to raczej nie powinnam tak wcześnie odczuwać ruchów, tym bardziej widocznych 😳
-
Olaa..32 wrote:U mnie jakaś dziwna akcja, przed chwilą jak leżałam to poczułam takie ciągnięcie w podbrzuszu, spojrzałam na brzuch i zauważyłam taką wypustkę po lewej stronie, jak dotknęłam to było to takie twardsze jak reszta podbrzusza, żeby dziecko aż tak się ruszyło to chyba za wcześnie, tym bardziej, że ja mam łożysko na przedniej ścianie to raczej nie powinnam tak wcześnie odczuwać ruchów, tym bardziej widocznych 😳Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
nick nieaktualny
-
Ola u mnie ostatnio czasami też się "wypukla" tak że jesteśmy w stanie określić gdzie jest. Za pierwszym razem się wystraszyłam bo leżałam i z jednej strony taka gulka była. I rzeczywiście to maluch jakoś tak się ułożył.
-
futuremama wrote:Ola u mnie ostatnio czasami też się "wypukla" tak że jesteśmy w stanie określić gdzie jest. Za pierwszym razem się wystraszyłam bo leżałam i z jednej strony taka gulka była. I rzeczywiście to maluch jakoś tak się ułożył.
-
futuremama wrote:A gdzie konkretnie jedziecie? Ja się rozglądam za domkami na sierpień, w sumie to ciekawe czy jakieś sensowne będą jeszcze wolne. Mogłabym poczekać bo tuż przed pewnie się będą zwalniać ale lubię mieć zaplanowane wcześniej😊
Rogowo ośrodek Diament - znajomi zawsze wynajmują wielka ekipą caly teren i w tym roku się dołączxamy.futuremama lubi tę wiadomość
-
Ola u mnie w pierwszej ciąży 17/18tc pierwsze ruchy, ale takie bardzo delikatne, niepewne. W drugiej chyba nieco wcześniej. Teraz trzecia i dziś już pewnością mogę powiedzieć że czuję
A łożysko sobie wędruje, ostatnio było na przedniej ścianie może już jest gdzie indziej dlatego czuć. Nie mam pojęcia😁 -
Aniołek85 wrote:Rogowo ośrodek Diament - znajomi zawsze wynajmują wielka ekipą caly teren i w tym roku się dołączxamy.
Bardzo fajnie to wygląda, morze blisko i płac zabaw super. Moje najważniejsze kryteria obecnie🤣 a no i żeby dwie oddzielne sypialnię były😁 -
Ja mam jakoś tak dziwnie, że śniadaniem się nie najadam i do 12:00 zjem dużo rzeczy, później przychodzi pora obiadu i jestem tak obzarta ze mi nie dobrze. Ogólnie wszystko czuje jakby mi dłużej leżało w żołądku i to okropne uczucie przepelnienia. Tez tak macie? Muszę nauczyć się inaczej jeść, żeby czuć się lżej 😌33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
Cross Match 23,4 %
Allo MRL ?
IVF III start sierpień
❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅ -
Awokado30 wrote:Ja mam jakoś tak dziwnie, że śniadaniem się nie najadam i do 12:00 zjem dużo rzeczy, później przychodzi pora obiadu i jestem tak obzarta ze mi nie dobrze. Ogólnie wszystko czuje jakby mi dłużej leżało w żołądku i to okropne uczucie przepelnienia. Tez tak macie? Muszę nauczyć się inaczej jeść, żeby czuć się lżej 😌
Mam dokładnie to samo, takie uczucie jak bym cały czas była najedzona,tzn. tak jak by w tym moim brzuchu już nie było miejsca🙈 ale w brzuchu mi burczy 🤣 więc jem dalej.
-
Hej, hej
Wczoraj byłam na usg, nie wiem nadal kto tam siedzi..🤔
Ale lekarz mowil, że bardzo ruchliwy maluch 😱🙈
Ciążę mam o tydzień młodsza, więc proszę o zmianę TP na 28.11 😊
Muszę suwaczek zmienić bo on leci od OM🙈
Dostałam skierowanie na obciążenie glukoza bo powtórny wynik naczczo wyszedl mi 94 🙈 (poprzedni 91)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 09:17
Kurzalapka, alauda, futuremama, Gosiaczek, nimsi, castaway lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny