💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
sayuri wrote:Przeczytaj uważnie sposób działania. Jeśli przenika do krwioobiegu to ja bym się wstrzymała. Chyba, że to miejscowy lek. Nie znam go niestety.
sayuri lubi tę wiadomość
-
Liliowa wrote:Ja właśnie wyslalam wniosek o przerwanie urlopu wychowawczego i przechodzę na l4 od razu wraz z początkiem kwietnia i wtedy właśnie 8de do ginekologa na wizytę. Mam nadzieje ze bez problemu wystawi mi l4.
hej
Jetem w takiej samej sytuacji- obecnie na wychowawczym, chcę przerwać i L4.
Dziś Pani w ZUSie na infolinii i w moich kadrach w pracy powiedziały, że muszę fizycznie wrócić na 1 dzień do pracy, a od następnego L4. Wydaje mi się to głupie i dziwne plus w necie znalazłam masę informacji o tym, że można już w 1 dniu pracy iść na L4.
Jak to jest u Ciebie? -
Kochane,
Ja też muszę się z wami pożegnać. Nie pisałam przez kilka dni, bo musiałam jakoś to sobie poukładać. Niestety, w piątek zaczęłam mocno krwawić, wizyta u gina i po fasolce nie było już śladu. Krótko byłam w ciąży, ale cieszę się z tego czasu.
Trzymam za was wszystkie kciuki. Życzę wam cudownych ciąż i jeszcze wspanialszych dzieci. Nie martwcie się też na zapas, lepiej cieszyć się tym co jest
Dla mnie wielkim wparciem są dzieci w domu - i te małe i te duże, które o ciąży i poronieniu wiedziały na bieżąco. Z perspektywy widzę, że dobrze że się z nimi wszystkim dzieliłam. Udawanie w trudnych momentach, byłoby dla mnie baardzo trudne.
Ściskam was gorąco
Michał 2007, Miki 2010, Natalka 2012, Zosieńka 2016
-
KasiaMama wrote:Kochane,
Ja też muszę się z wami pożegnać. Nie pisałam przez kilka dni, bo musiałam jakoś to sobie poukładać. Niestety, w piątek zaczęłam mocno krwawić, wizyta u gina i po fasolce nie było już śladu. Krótko byłam w ciąży, ale cieszę się z tego czasu.
Trzymam za was wszystkie kciuki. Życzę wam cudownych ciąż i jeszcze wspanialszych dzieci. Nie martwcie się też na zapas, lepiej cieszyć się tym co jest
Dla mnie wielkim wparciem są dzieci w domu - i te małe i te duże, które o ciąży i poronieniu wiedziały na bieżąco. Z perspektywy widzę, że dobrze że się z nimi wszystkim dzieliłam. Udawanie w trudnych momentach, byłoby dla mnie baardzo trudne.
Ściskam was gorąco
Trzymaj się, Kochana!
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
KasiaMama wrote:Kochane,
Ściskam was gorąco -
Dziewczyny mam pytanie do was, może któraś również z was posiada pakiet medicover i mogłaby mi podpowiedzieć co i jak, czy jeżeli będę prowadzić ciążę u swojego lekarza z poza medicover to czy badania będę mogła normalnie robić w medicover w ramach pakietu? Bo w pakiecie mam prowadzenie ciąży i tam jest napisane, że badania mogę zrobić bez skierowania od lekarza w takim limicie jak tam jest napisane tylko muszę mieć książeczkę ciąży i tak się zastanawiam czy muszę jednak prowadzić ciążę w medicover, żeby zrobić te badania za darmo czy mogę prowadzić zupełnie u innego lekarza 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 19:20
-
Olaa..32 wrote:Dziewczyny mam pytanie do was, może któraś również z was posiada pakiet medicover i mogłaby mi podpowiedzieć co i jak, czy jeżeli będę prowadzić ciążę u swojego lekarza z poza medicover to czy badania będę mogła normalnie robić w medicover w ramach pakietu? Bo w pakiecie mam prowadzenie ciąży i tam jest napisane, że badania mogę zrobić bez skierowania od lekarza w takim limicie jak tam jest napisane tylko muszę mieć książeczkę ciąży i tak się zastanawiam czy muszę jednak prowadzić ciążę w medicover, żeby zrobić te badania za darmo czy mogę prowadzić zupełnie u innego lekarza 🤔Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
MamaDi wrote:Hej Ola,ja tez mam pakiet medicover prowadzenie ciazy w nim zawarte. W każdej ciazy robiłam badania w medicover a ciaze prowadziłam prywatnie,większość podstawowych badan bez dodatkowego skierowania można w ramach pakietu wykonać. Niektóre bardziej specjalistyczne wymagaja skierowania konkretnie od lekarza z medicover - na to polecam czat albo teleporare zazwyczaj bez problemu wystawiają skierowanie. W dobie pandemii jeśli Twoj lekarz prywatnie napisze 'ala skierowanie czyli kartkę gdzie imie nazwisko Twoje, badania, podpis lekarza data i pieczatka, to wtedyna czacie wysyłasz zdjęcie i tez wystawi lekarz medicover w systemie skierowanie.
-
kurde dziewczyny okazało się, ze moja przyjaciółka ma covid widziałyśmy się tydzień temu (już wtedy prawdopodobnie to miała) i teraz się zastanawiam czy to moje przeziębienie to nie właśnie to...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 19:57
-
Też bym robiła test dla pewności, lepiej być pewnym
-
Chyba tak zrobię 😐 kurcze no co za pech... Masakra😐 oczywiście zaczęłam czytać czy to wpływa na ciążę i piszą wszędzie, że raczej nie... Oby tak było...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 20:43
-
Ja ogólnie czuje się bardzo dobrze jak na ciążę (a już w jednej byłam więc porównanie mam) i jedynie co mnie męczy to ból gardła i lekki kaszel. Zero temperatury a zapachu i smaku mnie drażnią nie mogę nic jeść bo mi wszystko śmierdzi... okazało się że przyjaciółka zachorowała wczoraj a kontakt z nią miałam w poprzedni piątek. Mąż stwierdził, że to średnio możliwe żebym miała covid i trochę bez sensu żebym szła na badania bo będę się stresować bez względu na wynik. Stwierdził że najlepsze co mogę zrobić to siedzieć w domu i wypoczywać i się kurować żeby bardziej gardło mnie nie bolało i żeby się nie nasiliło. Teraz to sama nie wiem co robić 🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 21:15
-
A to nie jest tak, że na wymaz kieruje lekarz pierwszego kontaktu, jeśli widzi ku temu przesłanki? Czy prywatnie chcesz iść?
Mnie przy zakażeniu covidem gardło nie bolało, tylko od razu gorączka. Potem katar. Dopiero potem pojawił się kaszel. Bez bólu gardła, tylko duszący i lekko odrywający się. Objawy mialam po 4 dniach od kontaktu z zakażonym. Smaku i węchu w 100proc do dziś nie odzyskałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 22:24