💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny mogę do was dołączyć? Jestem mamą 2.5 rocznego synka i jednego aniołka , pierwsza ciąża książkowa synek urodzony w terminie sn wszystko super kolejna ciąża zakończyła się poronieniem w 8 tygodniu przestało bić serce przyczyny nie znam być może tarczyca TSH miałam 3.5 choć lekarze twierdzą że to nie było przyczyną obstawiają genetyke, dowiedziałam się o tym w sylwestra a zabieg łyżeczkowania miałam w nowy rok, odczekaliśmy cykl i dostałam zielone światło na starania udało się w 2cs co było ogromnym zaskoczeniem bo poprzednie ciąże to starania po pół roku . Pragnę żeby teraz wszystko było dobrze nie dopuszczam do siebie złych myśli . Trzymam kciuki za nas wszystkie
Karooolcia :), Gosiaczek, sayuri, Aniołek85 lubią tę wiadomość
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
anyzratak wrote:Cześć dziewczyny mogę do was dołączyć? Jestem mamą 2.5 rocznego synka i jednego aniołka , pierwsza ciąża książkowa synek urodzony w terminie sn wszystko super kolejna ciąża zakończyła się poronieniem w 8 tygodniu przestało bić serce przyczyny nie znam być może tarczyca TSH miałam 3.5 choć lekarze twierdzą że to nie było przyczyną obstawiają genetyke, dowiedziałam się o tym w sylwestra a zabieg łyżeczkowania miałam w nowy rok, odczekaliśmy cykl i dostałam zielone światło na starania udało się w 2cs co było ogromnym zaskoczeniem bo poprzednie ciąże to starania po pół roku . Pragnę żeby teraz wszystko było dobrze nie dopuszczam do siebie złych myśli . Trzymam kciuki za nas wszystkie
A na kiedy Ci wychodzi termin z ostatniej @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 15:46
-
anyzratak wrote:Cześć dziewczyny mogę do was dołączyć? Jestem mamą 2.5 rocznego synka i jednego aniołka , pierwsza ciąża książkowa synek urodzony w terminie sn wszystko super kolejna ciąża zakończyła się poronieniem w 8 tygodniu przestało bić serce przyczyny nie znam być może tarczyca TSH miałam 3.5 choć lekarze twierdzą że to nie było przyczyną obstawiają genetyke, dowiedziałam się o tym w sylwestra a zabieg łyżeczkowania miałam w nowy rok, odczekaliśmy cykl i dostałam zielone światło na starania udało się w 2cs co było ogromnym zaskoczeniem bo poprzednie ciąże to starania po pół roku . Pragnę żeby teraz wszystko było dobrze nie dopuszczam do siebie złych myśli . Trzymam kciuki za nas wszystkie
Witaj 🙂
Będzie dobrze!🙂 Trzeba być dobrej myśli. Wiem że to trudne czasem ale dany radę ! W grupie wsparcie ! -
Jest bardzo ciężko nawet czasem myślę sobie że nie mam prawa się cieszyć bo za chwilę się okaże znowu to samo. Mój aniołek urodziłby się w sierpniu tak samo jak mój synek ciągle to rozpamiętuje.. teraz termin wychodzi mi na 28.11. ja mam imieniny 25.11 myślę że miałabym najwspanialszy prezent z resztą moja mama mnie urodziła w swoje imieniny kto wie może historia zatoczy koło
Lekarza mam po świętach ale nie wiem czy nie iść wcześniej że względu na to poronienie, zrobiłam sobie TSH mam wynik 1.4 więc super i progesteron 20 orientuje się ktos czy to dobry wynik na 3t3d ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 16:20
anyzratak wrote:Jest bardzo ciężko nawet czasem myślę sobie że nie mam prawa się cieszyć bo za chwilę się okaże znowu to samo. Mój aniołek urodziłby się w sierpniu tak samo jak mój synek ciągle to rozpamiętuje.. teraz termin wychodzi mi na 28.11. ja mam imieniny 25.11 myślę że miałabym najwspanialszy prezent z resztą moja mama mnie urodziła w swoje imieniny kto wie może historia zatoczy koło
Lekarza mam po świętach ale nie wiem czy nie iść wcześniej że względu na to poronienie, zrobiłam sobie TSH mam wynik 1.4 więc super i progesteron 20 orientuje się ktos czy to dobry wynik na 3t3d ciąży? -
anyzratak wrote:Jest bardzo ciężko nawet czasem myślę sobie że nie mam prawa się cieszyć bo za chwilę się okaże znowu to samo. Mój aniołek urodziłby się w sierpniu tak samo jak mój synek ciągle to rozpamiętuje.. teraz termin wychodzi mi na 28.11. ja mam imieniny 25.11 myślę że miałabym najwspanialszy prezent z resztą moja mama mnie urodziła w swoje imieniny kto wie może historia zatoczy koło
Lekarza mam po świętach ale nie wiem czy nie iść wcześniej że względu na to poronienie, zrobiłam sobie TSH mam wynik 1.4 więc super i progesteron 20 orientuje się ktos czy to dobry wynik na 3t3d ciąży?Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Ja też w poniedziałek zobaczyłam już serduszko
Gosiaczek bardzo, bardzo się cieszę z dobrych wieści!!!
Też poroniłam drugą ciążę, na bardzo wczesnym etapie i ta kolejna dużo mnie kosztuje... ciągle zastanawiam się czy to się nie powtórzy.
Bardzo to trudne
Karooolcia :) lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, mój lekarz raczej z tych co nie każą przyjmować żadnych leków tak zapobiegawczo a ja powiem szczerze lepiej bym się czuła psychicznie jakbym coś brała. Badań żadnych mi nie zlecił bo to "tylko" jedno poronienie mam jedno zdrowe dziecko więc myśli że to tylko taki incydent chce w to wierzyć ale myślę że do samego porodu będę się martwić o tę ciążę.
anyzratak wrote:Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, mój lekarz raczej z tych co nie każą przyjmować żadnych leków tak zapobiegawczo a ja powiem szczerze lepiej bym się czuła psychicznie jakbym coś brała. Badań żadnych mi nie zlecił bo to "tylko" jedno poronienie mam jedno zdrowe dziecko więc myśli że to tylko taki incydent chce w to wierzyć ale myślę że do samego porodu będę się martwić o tę ciążę.
-
Moja 2 ciąża z której mam syna tez była bez leków i wszystko było dobrze...wiec podejrzewam ze te dzieci co straciłam były poprostu słabe, bardzo chore ale skoro mój lekarz jest za tym ze lepiej brac to wole bo i ja jestem spokojniejsza chodz wiadomo pewnym nie można byc niczego już do końca....Oby już było dobrze u każdej z Nas bo niedość ze nas tu nie zawiele to jeszcze tyle strat.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 19:07
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
anyzratak wrote:Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, mój lekarz raczej z tych co nie każą przyjmować żadnych leków tak zapobiegawczo a ja powiem szczerze lepiej bym się czuła psychicznie jakbym coś brała. Badań żadnych mi nie zlecił bo to "tylko" jedno poronienie mam jedno zdrowe dziecko więc myśli że to tylko taki incydent chce w to wierzyć ale myślę że do samego porodu będę się martwić o tę ciążę.
Gosiaczek, Karooolcia :), alauda lubią tę wiadomość
-
Ja niezbyt dobrze. Jeszcze jutro idziemy na sesje wielkanocna rodzinna i trochę się stresuje a to mi nasila mdłości. Teraz zaluje ze się umówiłam ale będę miała jakieś pamiątkę w postaci zdjec.👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Karooolcia :) wrote:dziewczyny a jak Wasze samopoczucie?
Ja nadal czuję się jakbym w ciąży nie była -
No ja sue czuje stety / niestety ciazowo..... trochę obawiam się kryzysu 9-10 tygodnia skoro teraz bywają takie dni ze nic tylko leżeć a najlepiej usnąć bo nie da się funkcjonować....także dziewczyny które nie maja objawów a wszystko jest dobrze...tylko się cieszcie!!Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Beza27 wrote:U mnie już jest serduszko 🥰
Dostałam skierowanie na badania krwi, i nie zapytałam czy mam je teraz robić czy przed następna wizytą 29.04?
Tym bardziej że np wyszła mi tydzień temu lekko podwyższoną glukoza, to może lepiej wcześniej? Nie wiem co mam zrobić, kiedy Wy robicie?