💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, chciałabym do Was dołączyć i gratuluje wszystkim - termin na 30 listopada i od razu mam pytanie. Dziewczyny czy Wy tu widzicie dwa pecherzyki? Doktor coś wspomniała, ze może są dwa, ale pewna jest tylko tego okrągłego. Ten obok chyba nie jest okrągły. Beta rośnie o 300% co 48 h, wiec przyrost spory, ale w normie.
Karooolcia :) lubi tę wiadomość
-
kamila0530 wrote:Hej, chciałabym do Was dołączyć i gratuluje wszystkim - termin na 30 listopada i od razu mam pytanie. Dziewczyny czy Wy tu widzicie dwa pecherzyki? Doktor coś wspomniała, ze może są dwa, ale pewna jest tylko tego okrągłego. Ten obok chyba nie jest okrągły. Beta rośnie o 300% co 48 h, wiec przyrost spory, ale w normie.
-
Kamilla wrote:Ja również jutro 13:40 moja pierwsza wizyta 😅 stracha to mam, ale bardziej się doczekać nie mogę aż moje maleństwo zobaczę❤️
Dziewczyny dziś robiłam wyniki i jestem przerażona
Dziś 7+1dc a ja mam
progesteron 15,50.
Tsh - 1,020
Ft3 - 4.04
Ft4 - 1,36
Martwią mnie te wyniki widzę na pierwszy rzut oka, ze progesteron bardzo niski
Zamartwie się do jutra...
Dlaczego tak niski progesteron ? Może dlatego ten brązowy śluz ? Co 4 dni -
Kamilla wrote:Ja również jutro 13:40 moja pierwsza wizyta 😅 stracha to mam, ale bardziej się doczekać nie mogę aż moje maleństwo zobaczę❤️
Dziewczyny dziś robiłam wyniki i jestem przerażona
Dziś 7+1dc a ja mam
progesteron 15,50.
Tsh - 1,020
Ft3 - 4.04
Ft4 - 1,36
Martwią mnie te wyniki widzę na pierwszy rzut oka, ze progesteron bardzo niski
Zamartwie się do jutra...
Dlaczego tak niski progesteron ? Może dlatego ten brązowy śluz ? Co 4 dni
ja miałam 14,70 i lekarz powiedział, że jest ok. Powiedział też, że niski to jest 5 więc nie martw się kochana na zapas
Kamilla lubi tę wiadomość
-
Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej ( w Luxmedzie są osobno USG i osobno wizyty). Lekarz po badaniu stwierdził, że wszystko jest ok (zamurowane i otynkowane - słowa lekarza 😂 ). Dostałam luteinę podjęzykową asekuracyjnie przy tym krwiaku. Od razu zapytał o l4 więc chętnie przyjęłam. W pracy też dziś poinformowałam, że jestem w ciąży i spotkamy się za 2 lata Ogólnie przełożona była zaskoczona ale pozytywnie to przyjęła i kazała od razu iść na L4 żeby się nie męczyć w pracy i dziecku nie zaszkodzić
-
Karooolcia :) wrote:Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej ( w Luxmedzie są osobno USG i osobno wizyty). Lekarz po badaniu stwierdził, że wszystko jest ok (zamurowane i otynkowane - słowa lekarza 😂 ). Dostałam luteinę podjęzykową asekuracyjnie przy tym krwiaku. Od razu zapytał o l4 więc chętnie przyjęłam. W pracy też dziś poinformowałam, że jestem w ciąży i spotkamy się za 2 lata Ogólnie przełożona była zaskoczona ale pozytywnie to przyjęła i kazała od razu iść na L4 żeby się nie męczyć w pracy i dziecku nie zaszkodzić
Karooolcia :) lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Ja przynajmniej miesiąc nie chciałam jeszcze mówić w pracy ale zamykają żłobki i przedszkola i jeśli to przedłużą to najlepszym rozwiązaniem by było l4.Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Gosiaczek wrote:L4 jest 100% płatne, zasiłek 80% wiec kalkulacja jest prosta.... eh ja przy 2 , maz praca zdalna...wypocznę jak nigdy:P
-
Cześć dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj , dziewczyny mam stres śniło mi się w nocy że poroniłam ostatnio jak tak śniłam to się sprawdziło ja nie wiem co jest z moją podświadomościa niby nie chce źle myśleć bo w ogóle staram się odpędzać złe myśli ale i tak wariuje mąż mówi tylko ze teraz będzie dobrze i nie karze mi myśleć ale jak wyłączyć myślenie? Jeszcze czuje wieczorami taki ból po lewej stronie i tak leżę i myślę czy to skurcze czy tylko jajnik masakra jak idę siku to mam stres i zawsze sprawdzam papier czy nie ma śladów krwi zwariuje nie wiem czy nie iść do psychologa bo ja sobie sama nie poradzę z tym chyba ta strata tak mocno we mnie siedzi.
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Anyzratak nasza podświadomość robi nam psikusy. Ja jak na betę miałam iść to mi się też śniło że krwawienie się zaczęło. Teraz jakoś mniej o ciąży myślę i mniej mi się śni ale za to ogólnie sny są tak powalone że szkoda gadać. Miks wszystkich myśli i emocji które w ciągu dnia się pojawią doprawione ogromną dozą szaleństwa🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 11:01
-
anyzratak wrote:Cześć dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj , dziewczyny mam stres śniło mi się w nocy że poroniłam ostatnio jak tak śniłam to się sprawdziło ja nie wiem co jest z moją podświadomościa niby nie chce źle myśleć bo w ogóle staram się odpędzać złe myśli ale i tak wariuje mąż mówi tylko ze teraz będzie dobrze i nie karze mi myśleć ale jak wyłączyć myślenie? Jeszcze czuje wieczorami taki ból po lewej stronie i tak leżę i myślę czy to skurcze czy tylko jajnik masakra jak idę siku to mam stres i zawsze sprawdzam papier czy nie ma śladów krwi zwariuje nie wiem czy nie iść do psychologa bo ja sobie sama nie poradzę z tym chyba ta strata tak mocno we mnie siedzi.
-
Kamilla wrote:A ja dziś wizytuje, właśnie się obudziłam i mam takiego stresa !
Kurczę myślałam ze będę lepiej to znosić.. 😳😃
Mam nadzieje ze już jest serduszko i zarodek, oby Wszystko było okej ❤️Kamilla lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie(7tydzi 5 dni). Dzidzius 18 mm o 5 dni większy niż wynika OM. Dostalam l4. Mam założona kartę ciaze,, zleconych mase badan, badania prenatalne będę miała na końcu kwietnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 13:19
Paju, Karooolcia :), Gosiaczek, futuremama, Luna_5 lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Jak samopoczucie u Was ?
Jakieś mdłości? Zachcianki?
U mnie na chwilę obecną mdłości zero i cale szczęście 😅
I mogłabym ciągle jeść jajka,ryby i jakieś smażone warzywa 🙈
Najbardziej to te ryby mnie dziwią,bo ja jakoś nigdy za nimi nie przepadałam 🤣
Od poniedziałku zamykają przedszkola, więc zostajemy z chłopakami w domu, powtórka z przed roku... 😑 (wtedy siedzieli w domu aż do września) No cóż.. dobrze, że wiosna idzie i mamy ogród 😊
Najgorzej, że w zerówce robią zdalne i te dzieciaki mają problem, żeby przy tym komputerze usiedziec 😏
Dobrze, ze czwartkowa wizyte umówiłam po 18, to nie będzie problemu co z nimi zrobić, bo maz juz zdarzy wrócić 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 13:23