💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Część dziewczyny
Nieśmiało bym chciała do was dołączyć 😀 wczoraj pierwszy raz usłyszałam serduszko groszka 🥰 termin porodu mam na 9.11. wczoraj był 7tc 2 dzienXWEJAX, Karooolcia :), Gosiaczek lubią tę wiadomość
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
U mnie 4t4d, bez dolegliwości..
Poza okresowym pobolewaniem podbrzusza, mam nadzieję że to normalne, ale po pierwszym poronieniu jakoś tak jestem w strachu..
Każde uczucie"mokrości" Kończy się wizyta w łazience i sprawdzeniem czy nie ma plamienia..
Wczoraj zrobiłam powtórkę bety po 48h, ale wynik dopiero w poniedziałek.. -
futuremama wrote:U mnie jakiś dziwny śluz, niby nie kawą z mlekiem całkiem ale też nie czysty i oczywiście stres🙈
Miałam intensywny tydzień, wczoraj mocno intensywny dzień. Muszę przystosować w weekend ale oczywiście w głowie czy coś z tego się nie rozkręci.
Do wizyty 1,5tyg i ciekawe co tam słychać...
wczoraj miałam to samo malutko takie śluzu było ale dzis jak sprawdzałam jest juz ok. Może to taka jednorazowa akcja, bo macica się powiększa?
-
nick nieaktualnyChyba się za szybko cieszyłam 😐, albo ubumarl 1 zarodek.
11 dpo ( godz. 17.00) Beta HCG - 148, Prog 48
13dpo ( godz. 17.00) Beta HCG 115. Czyli wczoraj. Mega zalamka
14 dpo (10.00) beta HCG - 196
11 dpo jakieś małe plamki w śluzie,
Kreski na testach ciemnieją, 13 dpo mega ciemne.
I teraz mam zmartwienie i stres!
Od wczoraj żadnych plamień nic, bólów.
8dpo prawdopodobnie wgryzlo się w macice ślad krwi, więc na 11dpo beta i progesteron mega wysoki! -
nick nieaktualnyDziewczyny, też miewam podbarwiony śluz. Na wizycie lekarz powiedział, że poprostu wtedy na siebie uważać i jak nie ma krwi to jest dobrze.
Mam taki śluz z 1 w tygodniu przez dwa dni. Wtedy łykam dupka, i odpoczywamfuturemama, Karooolcia :) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z was ma medicovera i robiła prenatalne ze skierowania? Pytam, bo na skierowaniu mam napisane tylko test pappa i tak się zastanawiam czy jak będę się umawiać to zrobią mi tylko tą pappe bez usg? 7 kwietnia dopiero mam wizytę u tej ginekolog w medicoverze a chciałabym umówić się wcześniej, bo nie wiem jak z terminami będzie i mam taką zagwostkę dlaczego na tym skierowaniu nie mam też usg napisane
-
Karooolcia :) wrote:wczoraj miałam to samo malutko takie śluzu było ale dzis jak sprawdzałam jest juz ok. Może to taka jednorazowa akcja, bo macica się powiększa?
Wjechało mi znów takie zmęczeczenie że masakra i brzuch pobolewa. Może rzeczywiście tam się wszystko rozciąga. Dobrze że weekend to chociaż mogę troche odpocząć. -
Olaa..32 wrote:Dziewczyny czy któraś z was ma medicovera i robiła prenatalne ze skierowania? Pytam, bo na skierowaniu mam napisane tylko test pappa i tak się zastanawiam czy jak będę się umawiać to zrobią mi tylko tą pappe bez usg? 7 kwietnia dopiero mam wizytę u tej ginekolog w medicoverze a chciałabym umówić się wcześniej, bo nie wiem jak z terminami będzie i mam taką zagwostkę dlaczego na tym skierowaniu nie mam też usg napisane
-
futuremama wrote:Nie mam pojęcia bo nie ma już śladu po tym🤷♀️
Wjechało mi znów takie zmęczeczenie że masakra i brzuch pobolewa. Może rzeczywiście tam się wszystko rozciąga. Dobrze że weekend to chociaż mogę troche odpocząć.
Tak mi się wydaje właśnie że to przez to, że wszystko w środku się rozciąga i jednak szykuje miejsce dla dzidzi. Ka narazie nic niepokojącego nie widzę... Ogólnie stwierdziłam, że też trochę sobie odpocznę, bo śpiąca jestem -
futuremama wrote:Ja mam za to tylko usg bez pappa na skierowaniu. A jak się umawiałam to i tak wyskoczyło mi że usługa płatna. Niby koleżanka twierdzi że dlatego zewizyta nie jest powiązana że skierowaniem ale i tak muszę znaleźć info co mamw pakiecie bo jak mam płacić to jednak wolę prywatnie u sprawdzonego lekarza.
I u mnie tych prenatalnych nie robi się w medicoverze, oni współpracują z dwoma placówkami i mogę sobie wybrać którąś i tam się umówić, fajnie, bo to są akurat te placówki o których słyszałam dobre opinie odnośnie prenatalnychWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 18:06
-
Atena37a wrote:Chyba się za szybko cieszyłam 😐, albo ubumarl 1 zarodek.
11 dpo ( godz. 17.00) Beta HCG - 148, Prog 48
13dpo ( godz. 17.00) Beta HCG 115. Czyli wczoraj. Mega zalamka
14 dpo (10.00) beta HCG - 196
11 dpo jakieś małe plamki w śluzie,
Kreski na testach ciemnieją, 13 dpo mega ciemne.
I teraz mam zmartwienie i stres!
Od wczoraj żadnych plamień nic, bólów.
8dpo prawdopodobnie wgryzlo się w macice ślad krwi, więc na 11dpo beta i progesteron mega wysoki! -
Sleepy wrote:Dziewczyny, też miewam podbarwiony śluz. Na wizycie lekarz powiedział, że poprostu wtedy na siebie uważać i jak nie ma krwi to jest dobrze.
Mam taki śluz z 1 w tygodniu przez dwa dni. Wtedy łykam dupka, i odpoczywam
ja właśnie znowu na wkładce zauważyłam taki dość gęsty śluz ale jest taki bym powiedziała wpadający w kolor kawy z dużąąąą ilością mleka Ogólnie to zaczęło się od kiedy biorę luteinę podjęzykową, może to od tego. Ale nie będę się tym martwić, bo nic innego mnie nie boli. Po prostu będę więcej odpoczywać i uważać na siebie.
-
Dziewczyny, a wy robicie ten test pappa? Ja mam 27 lat i boję się, że tylko mnie to bardziej zestresuje. Na USG prenatalne jestem umówiona za miesiąc.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
MeggiGirl wrote:Dziewczyny, a wy robicie ten test pappa? Ja mam 27 lat i boję się, że tylko mnie to bardziej zestresuje. Na USG prenatalne jestem umówiona za miesiąc.
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam (miałam 26 lat i lekarz nie kazał po prostu) a teraz się zastanawiam... -
Olaa..32 wrote:Ja właśnie mam w pakiecie i pappe i usg i dziwi mnie dlaczego na skierowaniu mam tylko pappe, napisałam do tej ginekolog i zobaczymy
I u mnie tych prenatalnych nie robi się w medicoverze, oni współpracują z dwoma placówkami i mogę sobie wybrać którąś i tam się umówić, fajnie, bo to są akurat te placówki o których słyszałam dobre opinie odnośnie prenatalnych
Jak kiedyś patrzyłam na ten swój pakiet to też kojarzę pappę i usg. Aczkolwiek nigdy pappy nie robiłam bo zawsze mi się wydawało że tylko więcej stresu będzie. No chyba że usg by było złe.
I tak się zastanawiam czy nie pójść jednak też prywatnie na to usg do gina u którego w obu ciążach robiłam. -
MeggiGirl wrote:Dziewczyny, a wy robicie ten test pappa? Ja mam 27 lat i boję się, że tylko mnie to bardziej zestresuje. Na USG prenatalne jestem umówiona za miesiąc.
-
Paju wrote:Ja Pappa nie planuje robić, niepotrzebny stres.. Bo to i tak tylko wyliczenia są.. 🤷♀️
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko