X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Altair Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny, ja już po prenatalnych. Hranolek rośnie - już 59mm! Nie wiem, gdzie on się tam na dole mieści 😁 Wszystkie parametry ok, lekarz nie miał uwag. Nie wiadomo jeszcze co ma między nogami 😊
    Powiem wam, że przez korki mieliśmy poślizg i właściwie wbiegliśmy do gabinetu, tak że w ogóle nie zdążyłam się zestresować! Więc już mam patent na połówkowe - wyjść 5 min później😅😅

Bardzo się cieszę! Niesamowite jak to szybko zleciało.

kid_aa lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Siedź w domu dopóki nie wyzdrowiejesz. Ja z koroną chyba 10 dni byłam w domu. Beterschap!😊
    Dankje wel ☺️

Staram się wykurować pracuje w chłodnym
    Wiec tym bardziej 😜

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po prenatalnych
    https://zapodaj.net/93c2774401c04.jpg.html
    Papy nie robimy

MamaNl, Rossetia, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Tony Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was jest może lekarzem ? Dopiero jutro mam z córką wizytę u pediatry o ile się dostane 😤😤

Nie dość że córka od kilku dni mało co je ( lekarka przez telefon mówiła że pewnie na zęby) w sobotę gorączka wczoraj stan podgorączkowy i od wczoraj rozwolnienie a teraz córka dostała jakąś wysypkę na plecach 😭😭 zaraz się wykończe 😞

Angela ja jestem, ale nie pediatrą, więc zbyt szczegółowo nie pomogę. To może być wszystko i nic, póki co zbijaj gorączkę, nawadniaj. Najgorsze przy biegunce i gorączce u tak małego dziecka jest odwodnienie. Jeśli nie chce pić a jej stan będzie co raz gorszy (wyraźne osłabienie, senność, przelewanie przez ręce, sucha skóra i język, bardzo malo moczu o ciemnym zabarwieniu) to jedz na izbę żeby podali kroplówkę. Jeśli nie, to tylko pilnuj temperatury i spokojnie poczekaj na wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 21:58

Angelaaaa lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    A jak to wygląda wtedy z przewijaniem?
    Jest jakaś alternatywa dla przewijaka na lozeczko? Przepraszam ale o dzieciach nie wiem NIC 😨 sa jakieś maty do przewijania czy cos takiego?

Kalli, My akurat zamowilismy przewijak montowany na scianie - skladany, bo tez nie mamy za bardzo miejsca na razie i kupilismy male lozeczko do postawienia przy lozku - wiec nie mozemy miec przewijaka na lozeczko.

Cos takiego - ten akurat jest do wagi 25 kg, ale tez da sie znalezc tansze drewniane do mniejszej wagi
    https://leander.com/series/leander-wally/

Wczesniej rozwazalismy tez przewijako- komode Sundvik z Ikei, ale na to tez nie bardzo mamy miejsce na razie.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduję się po krótkiej nieobecności. Musiałam trochę odpuścić forum przez plamienia, które po Duphastonie... Nie ustały 😂 tzn. ustały ale na 1 dzień a od niedzieli znów się zaczęły.

Pojechałam wczoraj do doktorka na maxa wkurzona i zestresowana, do dzisiaj bym nie wytrzymała, oczywiście. No i tak - z Karolem wszystko w porządku, bardzo ładna szyjka, bardzo ładne łożysko, żadnego krwiaka nie ma i jedynym prawdopodobnym wytłumaczeniem jest... Powiększająca się macica. Nie chcę Wam pisać w jakim stanie jechałam tam z mężem 😱. Najważniejsze, że syn rozwija się prawidłowo i serio - wygląda jak mały kosmita 👽. W razie wu zostałam przy Dupku 3x1 i będę go brać przynajmniej do 20 tc. Doktor nie chce ryzykować. A no i kazał się zdrowo odżywiać a my z mężem od razu po szpitalu pojechaliśmy na McWrapa i McFlurry 😳🤭🤫(myślałam, że dostanę orgazmu jedząc to drugie 😂😆, mam teraz zachcianki na słodkie ale mocno się pilnuję).

O Tony, a jaką masz specjalizację? 😁 Zawsze jak poznaję jakiegoś lekarza w sytuacji "no name" to jedno z moich pierwszych pytań 😅.

Olo323 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę dziś skontaktować się z lekarzem, bo od ok tygodnia często napina i twardnieje mi brzuch, ale teraz dochodzą jeszcze coraz częstsze a to jakieś skurcze podbrzusza jak na okres, a to ciągniecie i rwanie w pachwinach i kroczu, a to jakieś kłucie w okolicach pępka i zaczynam się na maxa martwić, tym bardziej, że zgrało się to w czasie z odstawieniem clexane i nie wiem czy ma to związek czy tylko zbieg okoliczności, ale wizyta dopiero 6 czerwca…

age.png

age.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta ja ostatnio miałam plamienia od zaparć, więc teraz syropek na zaparcia i zdrowa dieta :/

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja muszę dziś skontaktować się z lekarzem, bo od ok tygodnia często napina i twardnieje mi brzuch, ale teraz dochodzą jeszcze coraz częstsze a to jakieś skurcze podbrzusza jak na okres, a to ciągniecie i rwanie w pachwinach i kroczu, a to jakieś kłucie w okolicach pępka i zaczynam się na maxa martwić, tym bardziej, że zgrało się to w czasie z odstawieniem clexane i nie wiem czy ma to związek czy tylko zbieg okoliczności, ale wizyta dopiero 6 czerwca…

A dzieje Ci się to w nocy czy w dzień również??

Ja znowu cierpię na bole od kolan w dół w nocy. Zaczyna się ok godziny 3.00 Do tego jak się przewracam delikatnie na plecy żeby zmienić pozycje to dostaje jakiegoś przykurczu w dole brzucha a potem jest ok. Budzę się przez to co 1,5 godziny... A jestem i na heparynie 0,6 i na acardzie 75. Nie wiem co o tym myśleć bo wyniki krsepliwpsci na mój etap czyli 20tc są w normie.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    A dzieje Ci się to w nocy czy w dzień również??

Ja znowu cierpię na bole od kolan w dół w nocy. Zaczyna się ok godziny 3.00 Do tego jak się przewracam delikatnie na plecy żeby zmienić pozycje to dostaje jakiegoś przykurczu w dole brzucha a potem jest ok. Budzę się przez to co 1,5 godziny... A jestem i na heparynie 0,6 i na acardzie 75. Nie wiem co o tym myśleć bo wyniki krsepliwpsci na mój etap czyli 20tc są w normie.

Nie ma u mnie znaczenia. Próbowałam właśnie zaobserwować kiedy mi się nasila, ale i jak na przykład dłużej pochodzę, ale i wczoraj po całym przebimbanym dniu w łóżku też …

age.png

age.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Nie ma u mnie znaczenia. Próbowałam właśnie zaobserwować kiedy mi się nasila, ale i jak na przykład dłużej pochodzę, ale i wczoraj po całym przebimbanym dniu w łóżku też …

A no spa by Ci nie pomogła?

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa nawet przed ciążą nigdy na mnie nie działała. Zobaczę co powie lekarz..

age.png

age.png
  • paulity Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz pozwolil nam poszaleć w sypialni , bo był zakaz przez krwiak ..
    I wczoraj po szaleństwie boli mnie podbrzusze , biorę nospe i magnez ale nic nie pomaga . Nie wiem czy ktoś miał taką sytuację bo zaczynam się martwić? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam ostatnio bolesne twardnienia brzucha i lekarka kazala mi brać 3x1 nospę codziennie gdyby to się powtarzało, a do tego magnez z wit B6

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Dziewczyny lekarz pozwolil nam poszaleć w sypialni , bo był zakaz przez krwiak ..
    I wczoraj po szaleństwie boli mnie podbrzusze , biorę nospe i magnez ale nic nie pomaga . Nie wiem czy ktoś miał taką sytuację bo zaczynam się martwić? :(
    Sądzę, że po takiej abstynencji to raczej normalne po penetracji 😁

paulity lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę zarqz do diabetologa

• paulity Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Sądzę, że po takiej abstynencji to raczej normalne po penetracji 😁
    Właśnie mam nadzieję że to nic groźnego , a my w sumie od końca lutego nic :D ale już jestem zestresowana

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ja też miałam ostatnio bolesne twardnienia brzucha i lekarka kazala mi brać 3x1 nospę codziennie gdyby to się powtarzało, a do tego magnez z wit B6

I mi lekarz kazał dziś przez telefon brać nospe 3x1 i magne b6 2x1, a w czwartek przyjść jeszcze do niego na kontrole

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:

Też mi się wydaje tak jak pisze Sóweczka, że w Waszym przypadku to może być normalne 😊 Ale ciężko mi się do tego ustosunkować (dosłownie i w przenośni 😁), bo póki co nie mieliśmy zakazu :)

paulity lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 24 maja 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:

W ciąży szyjka i wszystkie narządy rodne są przekrwione i bardziej delikatne, może boli Cię tylko przez penetrację, której długo nie było. U mnie niby kriwak zniknął, więc pozwoliłam sobie na więcej, a po kilku dniach okazało się, że krwiak znowu jest :/ więc w sumie nigdy nie wiadomo.

Ultra, kardiologia :)

Olo323, paulity lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ