LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kid_aa wrote:Dziewczyny, ja już po prenatalnych. Hranolek rośnie - już 59mm! Nie wiem, gdzie on się tam na dole mieści 😁 Wszystkie parametry ok, lekarz nie miał uwag. Nie wiadomo jeszcze co ma między nogami 😊
Powiem wam, że przez korki mieliśmy poślizg i właściwie wbiegliśmy do gabinetu, tak że w ogóle nie zdążyłam się zestresować! Więc już mam patent na połówkowe - wyjść 5 min później😅😅
Bardzo się cieszę! Niesamowite jak to szybko zleciało.
kid_aa lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Angelaaaa wrote:Dziewczyny czy któraś z was jest może lekarzem ? Dopiero jutro mam z córką wizytę u pediatry o ile się dostane 😤😤
Nie dość że córka od kilku dni mało co je ( lekarka przez telefon mówiła że pewnie na zęby) w sobotę gorączka wczoraj stan podgorączkowy i od wczoraj rozwolnienie a teraz córka dostała jakąś wysypkę na plecach 😭😭 zaraz się wykończe 😞
Angela ja jestem, ale nie pediatrą, więc zbyt szczegółowo nie pomogę. To może być wszystko i nic, póki co zbijaj gorączkę, nawadniaj. Najgorsze przy biegunce i gorączce u tak małego dziecka jest odwodnienie. Jeśli nie chce pić a jej stan będzie co raz gorszy (wyraźne osłabienie, senność, przelewanie przez ręce, sucha skóra i język, bardzo malo moczu o ciemnym zabarwieniu) to jedz na izbę żeby podali kroplówkę. Jeśli nie, to tylko pilnuj temperatury i spokojnie poczekaj na wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 21:58
Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:A jak to wygląda wtedy z przewijaniem?
Jest jakaś alternatywa dla przewijaka na lozeczko? Przepraszam ale o dzieciach nie wiem NIC 😨 sa jakieś maty do przewijania czy cos takiego?
Kalli, My akurat zamowilismy przewijak montowany na scianie - skladany, bo tez nie mamy za bardzo miejsca na razie i kupilismy male lozeczko do postawienia przy lozku - wiec nie mozemy miec przewijaka na lozeczko.
Cos takiego - ten akurat jest do wagi 25 kg, ale tez da sie znalezc tansze drewniane do mniejszej wagi
https://leander.com/series/leander-wally/
Wczesniej rozwazalismy tez przewijako- komode Sundvik z Ikei, ale na to tez nie bardzo mamy miejsce na razie. -
Cześć dziewczyny, melduję się po krótkiej nieobecności. Musiałam trochę odpuścić forum przez plamienia, które po Duphastonie... Nie ustały 😂 tzn. ustały ale na 1 dzień a od niedzieli znów się zaczęły.
Pojechałam wczoraj do doktorka na maxa wkurzona i zestresowana, do dzisiaj bym nie wytrzymała, oczywiście. No i tak - z Karolem wszystko w porządku, bardzo ładna szyjka, bardzo ładne łożysko, żadnego krwiaka nie ma i jedynym prawdopodobnym wytłumaczeniem jest... Powiększająca się macica. Nie chcę Wam pisać w jakim stanie jechałam tam z mężem 😱. Najważniejsze, że syn rozwija się prawidłowo i serio - wygląda jak mały kosmita 👽. W razie wu zostałam przy Dupku 3x1 i będę go brać przynajmniej do 20 tc. Doktor nie chce ryzykować. A no i kazał się zdrowo odżywiać a my z mężem od razu po szpitalu pojechaliśmy na McWrapa i McFlurry 😳🤭🤫(myślałam, że dostanę orgazmu jedząc to drugie 😂😆, mam teraz zachcianki na słodkie ale mocno się pilnuję).
O Tony, a jaką masz specjalizację? 😁 Zawsze jak poznaję jakiegoś lekarza w sytuacji "no name" to jedno z moich pierwszych pytań 😅.Olo323 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ja muszę dziś skontaktować się z lekarzem, bo od ok tygodnia często napina i twardnieje mi brzuch, ale teraz dochodzą jeszcze coraz częstsze a to jakieś skurcze podbrzusza jak na okres, a to ciągniecie i rwanie w pachwinach i kroczu, a to jakieś kłucie w okolicach pępka i zaczynam się na maxa martwić, tym bardziej, że zgrało się to w czasie z odstawieniem clexane i nie wiem czy ma to związek czy tylko zbieg okoliczności, ale wizyta dopiero 6 czerwca…
-
Ultra-Dżasta ja ostatnio miałam plamienia od zaparć, więc teraz syropek na zaparcia i zdrowa dietaHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
meggie94 wrote:Ja muszę dziś skontaktować się z lekarzem, bo od ok tygodnia często napina i twardnieje mi brzuch, ale teraz dochodzą jeszcze coraz częstsze a to jakieś skurcze podbrzusza jak na okres, a to ciągniecie i rwanie w pachwinach i kroczu, a to jakieś kłucie w okolicach pępka i zaczynam się na maxa martwić, tym bardziej, że zgrało się to w czasie z odstawieniem clexane i nie wiem czy ma to związek czy tylko zbieg okoliczności, ale wizyta dopiero 6 czerwca…
A dzieje Ci się to w nocy czy w dzień również??
Ja znowu cierpię na bole od kolan w dół w nocy. Zaczyna się ok godziny 3.00 Do tego jak się przewracam delikatnie na plecy żeby zmienić pozycje to dostaje jakiegoś przykurczu w dole brzucha a potem jest ok. Budzę się przez to co 1,5 godziny... A jestem i na heparynie 0,6 i na acardzie 75. Nie wiem co o tym myśleć bo wyniki krsepliwpsci na mój etap czyli 20tc są w normie. -
Paulina12345 wrote:A dzieje Ci się to w nocy czy w dzień również??
Ja znowu cierpię na bole od kolan w dół w nocy. Zaczyna się ok godziny 3.00 Do tego jak się przewracam delikatnie na plecy żeby zmienić pozycje to dostaje jakiegoś przykurczu w dole brzucha a potem jest ok. Budzę się przez to co 1,5 godziny... A jestem i na heparynie 0,6 i na acardzie 75. Nie wiem co o tym myśleć bo wyniki krsepliwpsci na mój etap czyli 20tc są w normie.
Nie ma u mnie znaczenia. Próbowałam właśnie zaobserwować kiedy mi się nasila, ale i jak na przykład dłużej pochodzę, ale i wczoraj po całym przebimbanym dniu w łóżku też … -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaulity wrote:Dziewczyny lekarz pozwolil nam poszaleć w sypialni , bo był zakaz przez krwiak ..
I wczoraj po szaleństwie boli mnie podbrzusze , biorę nospe i magnez ale nic nie pomaga . Nie wiem czy ktoś miał taką sytuację bo zaczynam się martwić?paulity lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Ja też miałam ostatnio bolesne twardnienia brzucha i lekarka kazala mi brać 3x1 nospę codziennie gdyby to się powtarzało, a do tego magnez z wit B6
I mi lekarz kazał dziś przez telefon brać nospe 3x1 i magne b6 2x1, a w czwartek przyjść jeszcze do niego na kontrole -
paulity wrote:Dziewczyny lekarz pozwolil nam poszaleć w sypialni , bo był zakaz przez krwiak ..
I wczoraj po szaleństwie boli mnie podbrzusze , biorę nospe i magnez ale nic nie pomaga . Nie wiem czy ktoś miał taką sytuację bo zaczynam się martwić?
Też mi się wydaje tak jak pisze Sóweczka, że w Waszym przypadku to może być normalne 😊 Ale ciężko mi się do tego ustosunkować (dosłownie i w przenośni 😁), bo póki co nie mieliśmy zakazupaulity lubi tę wiadomość
-
paulity wrote:Dziewczyny lekarz pozwolil nam poszaleć w sypialni , bo był zakaz przez krwiak ..
I wczoraj po szaleństwie boli mnie podbrzusze , biorę nospe i magnez ale nic nie pomaga . Nie wiem czy ktoś miał taką sytuację bo zaczynam się martwić?
W ciąży szyjka i wszystkie narządy rodne są przekrwione i bardziej delikatne, może boli Cię tylko przez penetrację, której długo nie było. U mnie niby kriwak zniknął, więc pozwoliłam sobie na więcej, a po kilku dniach okazało się, że krwiak znowu jestwięc w sumie nigdy nie wiadomo.
Ultra, kardiologiaOlo323, paulity lubią tę wiadomość