LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ultra-Dżasta wrote:Fajne! Też takie chcę! 😍
Tylko nie wiem jaki rozmiar 😂.Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Wiecie co? Mam ostatnio jakiegoś dola z powodu ciazy... Tyle rzeczy trzeba przygotować i jeszcze ciało się tak zmienia. W głowie to mam same ubranka, mebelki i pokoj dziecka. Jestem osobą, która musi mieć wszystko zaplanowane i przytłacza mnie to 😔
Na początku bardzo wyglądałam ciążowego brzuszka ale teraz czuje się okropnie gruba i brzydka 😥
Powiedzcie ze to minie 😔 -
Kalli95 wrote:Wiecie co? Mam ostatnio jakiegoś dola z powodu ciazy... Tyle rzeczy trzeba przygotować i jeszcze ciało się tak zmienia. W głowie to mam same ubranka, mebelki i pokoj dziecka. Jestem osobą, która musi mieć wszystko zaplanowane i przytłacza mnie to 😔
Na początku bardzo wyglądałam ciążowego brzuszka ale teraz czuje się okropnie gruba i brzydka 😥
Powiedzcie ze to minie 😔
Nie wiem czy minie, bo dla mnie ten stan jest nowy, ale sama osobiście mam takie wahania emocjonalne - raz mam ochotę wykrzyczeć swoją radość całemu światu, raz trzęsę się ze strachu i płacze ze zmartwienia czy wszystko będzie ok, a raz wściekam się, że wyglądam coraz gorzej, a będzie tylko gorzej i że jak ja to w ogóle wszystko ogarnę 🙈 Wiec wydaje mi się, że to normalne i przejdzie, jeszcze kilka razy wróci i znowu przejdzie 😊 Ale może porozmawiaj o tym z kimś bliskim, ze swoim mężem/partnerem lub kimś innym, nie duś w sobie emocji -
Ja zrobiłam się w ostatnich dniach bardziej nerwowa, wydzieram się czasem na męża z byle powodu a ten biedny nie wie jak ma się zachować. A jeżeli chodzi o wygląd to totalna sinusoida raz się cieszę, że już zaraz coś będzie widać wyraźnie a raz mam ochotę się schować w worek. Tez mam nadzieje, że szybko to przejdzie bo robi się to uciążliwe 😳
-
Kalli95 wrote:A jakiejś kurtki to dla dziecka nie trzeba, takiego kombinezonu? Na początek listopada pewnie będzie ok ale później? Nie wiem nie znam się 😅
To mój młody, urodziny 03.01 a zdjęcie zrobione 31.01 wiec taka największa zima 😁 z reguły miał na sobie body + pajac z bawełny taki zwykły, pluszowy kombinezon i leżał w spiworku 😁 raczej nie marzł 😁
Jeśli chodzi o zmiany w ciąży, to ja na szczęście wiem ze to chwilowe.. trzeba przeczekac ten trudny okres, burzę hormonów, zmieniające się ciało i wiele niedogodności. To tylko na chwilę 🤗 choć myśle ze trzeba mieć na uwadze ze przyjście na świat dziecka dużo zmienia 😉. Będzie inaczej, ani lepiej ani gorzej po prostu inaczej 😉
Tez jestem z tych co lubią mieć zaplanowane, dlatego teraz kompletuje wyprawkę, bo zaraz nas czeka przeprowadzka, remont i to będę mieć na głowie, a te dwa ostatnie miesiące już bym chciała leżeć do góry brzuchem i niczym się nie stresować 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2022, 20:39
Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Ja znów mam czas płaczka wszystko mnie wzrusza i często płacze a biorąc pod uwagę ze mój partner jest tylko na weekendy w domu tez to nie ułatwia
Raczej jestem spokojna nawet moi synowie mówią ze mniej krzyczę choć młodszy bałaganiarz mnie bardzo wkurza momentami ale biorę go na przetrzymanie 😂 -
Kalli95 wrote:Wiecie co? Mam ostatnio jakiegoś dola z powodu ciazy... Tyle rzeczy trzeba przygotować i jeszcze ciało się tak zmienia. W głowie to mam same ubranka, mebelki i pokoj dziecka. Jestem osobą, która musi mieć wszystko zaplanowane i przytłacza mnie to 😔
Powiedzcie ze to minie 😔
Masz jeszcze pół roku, żeby wszystko zaplanować, może nie zawracaj sobie tym głowy narazie, żeby się nie stresowaćspojrz na mnie, do mnie chyba w ogóle nie dociera że prawdopodobnie będę miała dziecko i planuje zakupy gdzieś bliżej października:D
A co do wyglądu to też boję się brzucha, rozstępów itp. Ale na to nie mamy wpływu, jedyne co możesz to dbać o skórę, kremować, szczotkować i zdrowo się odżywiać. Staram się cieszyć tym co dobre, czyli rosnącymi cycochami 🤣Scandi-B, Ultra-Dżasta, Joanne lubią tę wiadomość
-
Zdecydowanie! Rosnące cycuchy (jak to ujęła Tony) to niezaprzeczalny plus ciąży 😂. Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak będą wyglądać wizualnie po karmieniu 😬, za to teraz na plus 😆. Brzuch też mi się podoba, choć śmieje się do męża, że po raz pierwszy dzieli się on na dwie strefy: ciążową (podbrzusze) i oponkowo-tłuszczową (powyżej pępka) 😂🤣. Mam wrażenie, że ten cały tłuszcz idzie mi do góry, zamiast zostać na swoim miejscu 😅, no ale na razie mam +2.5 kg, zobaczymy co będzie dalej (a nie jest łatwo z tym słodkim).
Szczerze, największe zmiany to zauważyłam na przełomie 12/13 tc. A najbardziej denerwuje mnie zatrzymywanie wody w organizmie i dotychczas nieobecny cellulit. Dramat jakiś. A tak to reszta w porządku 😁.Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Tak, emocje mogą być skrajne. Ja wczoraj jakiegoś bita na Spotify usłyszałam i tak szkoda mi się zrobiło że nie mogę pójść na żadna imprezę 😅 Imprezowa szczególnie nie jestem, i w sumie czasem trochę żałuję że nie korzystałam z życia, ale zawsze ważniejsze sprawy dla mnie były.
W pierwsze tygodnie ciąży psychicznie gorzej się czułam niż teraz. Dużo wsparcia potrzebowałam. Pewnie też przez to że pierwszą ciążę poroniłam i bardzo się bałam. Do 12 tygodnia nie najlepiej się czułam. Teraz całkiem spoko. Tylko mam problemy ze spaniem.
Cycory i mi się podobają 😅 zawsze takie chciałam mieć 😅 I cera się poprawiła. Też zawsze taka chciałam mieć😉 Brzuch przerażająco szybko rośnie i czasem myślę a co będzie później, ale nie chcę martwić się w tej kwestii na zapas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 06:06
MamaTrójki, MamaNl, Tony, Rossetia, Scandi-B, Angelaaaa, Susie, Paulina12345, Olo323, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Super brzuszek Joanne! ☺️☺️
Mi piersi tez troche urosly, ale to jest uczucie jakby byly troche opuchniete i nie moge sie do tego przyzwyczaic. Pare dni temu po raz pierwszy jak dotknelam jednego sutka to mialam wilgotny. Zszokowalo mnie to. -
Joanne, bardzo fajny brzuszek
U mnie piersi prawie w ogóle się nie zmieniły. Są trochę pełniejsze i tyle. Staniki noszę te same i są takie na styk w tym momencie. Ciekawa jestem czy później jeszcze urosną.
Cera też jest taka jak była, jak nie używam odpowiednich kosmetyków to mam wysyp. -
Dziewczyny u mnie Małż się śmieje tylko patrząc na moje cycki, że Dzidziul będzie miał istny raj 😂🤣😂🤣
Paulina12345, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Joanne wrote:Tak, emocje mogą być skrajne. Ja wczoraj jakiegoś bita na Spotify usłyszałam i tak szkoda mi się zrobiło że nie mogę pójść na żadna imprezę 😅 Imprezowa szczególnie nie jestem, i w sumie czasem trochę żałuję że nie korzystałam z życia, ale zawsze ważniejsze sprawy dla mnie były.
W pierwsze tygodnie ciąży psychicznie gorzej się czułam niż teraz. Dużo wsparcia potrzebowałam. Pewnie też przez to że pierwszą ciążę poroniłam i bardzo się bałam. Do 12 tygodnia nie najlepiej się czułam. Teraz całkiem spoko. Tylko mam problemy ze spaniem.
Cycory i mi się podobają 😅 zawsze takie chciałam mieć 😅 I cera się poprawiła. Też zawsze taka chciałam mieć😉 Brzuch przerażająco szybko rośnie i czasem myślę a co będzie później, ale nie chcę martwić się w tej kwestii na zapas.
Dołączam do grona cieszących się z cycochów! 😁 A brzuch mam podobnej wielkości do Ciebieu mnie na ostatniej wizycie było +4,5 kg, teraz nie wiem, bo ważę się tylko przed wizytami 😁