LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Susie wrote:Ja niemal od samego początku ciąży KAŻDEJ nocy wstaję do łazienki przynajmniej dwa razy. Czasem bywa tak, że wieczorem jest spokój i nagle jak się już położę to jeszcze 2-3 razy idę przed zaśnięciem, bo w dosłownie 5 minut mam już pełny pęcherz. Ja nie wiem jak to działa. 🤣 Tak że no, też się trenuję no nocnego wstawania do dziecka. 😂
Strata trzymam kciuki za przyjaciółkę. ✊🏻
Dwa razy?! Ja co 1,5 godziny
-
Paulina12345 wrote:Dwa razy?! Ja co 1,5 godziny
O wow, nieźle. 😂
Ja jak ok 22 się położę to wstaję o północy i ok 3. Pobudka do pracy o 5 lub 6, więc jakbym spała dłużej to i więcej posiadówek w łazience by było. 😂Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
Strata jak przyjaciółka i maluszek?? Trzymam kciuki żeby jeszcze udało się troszkę posiedzieć w brzuszku.
Współczuję Wam tak częstego wstawania. Ja tylko raz w nocy idę siku ale potem nie mogę usnąć 😏 zawsze tak mam, że jak się przebudzę to nie mogę usnąć, a później rano nieprzytomna😅 dlatego najbardziej boję się tych pobudek nocnych jak już maleństwo będzie na świecie... Oby spało lepiej niż starsze rodzeństwo🙏
Dziewczyny wzięłam sobie zwolnienie chciałam odpocząć psychicznie od pracy i teraz leżę, a miałam wzniosłe plany na ogarnięcie porządne domu i jak to zwykle bywa gdy mam za dużo czasu wolnego nic mi się nie chce robić 🤣 W lipcu cały miesiąc planuje pracować żeby dziewczyny pobrały urlopy i od początku sierpnia ja mam urlop i już nie wracam tylko L4. Mam nadzieję, że lipiec szybko minie 😆
-
Rossetia wrote:Za to moje ciśnienie od wczoraj około 90/60. Ehhh, chodzę taka osłabiona i mam zawroty głowy 😔
Mi ostatnio pielęgniarka przy badaniach powiedziała, ze jak jest taka mała różnica pomiędzy jednym a drugim wynikiem to trzeba podnosić czymś słodkim a nie kofeiną, kazała mi jeść łyżkę miodu 😅 ja miodu nie lubię, wiec nie próbowałam 🤷♀️ Ale teraz przy takim niskim ciśnieniu jem jakaś czekoladkę i chyba tez działa 😅Rossetia lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Zapisałam się jutro na zajęcia dla kobiet w ciąży na siłowni, przygotowujące do porodu 😂🤣. Fizjoterapeutka dała mi cynk, bo dużo miejsc się teraz zwolniło. Przejdę się, zobaczę - zawsze to inni ludzie niż teściowie 😂. No i prowadzi te zajęcia ona i położna ze szpitala (w którym nie będę rodzić), więc może dowiem się czegoś ciekawego.
Jeszcze tydzień do wizyty... Kurczę, powiem Wam, że teraz tak się super czuję, że aż się martwię czy wszystko w porządku. Jedynie cycki mnie bolą 😖, sutki czasem zapieką... Ot, życie ciężarnej 😆.
Strata, jak tam koleżanka? 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 13:17
wombi lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Olo323 wrote:Mi ostatnio pielęgniarka przy badaniach powiedziała, ze jak jest taka mała różnica pomiędzy jednym a drugim wynikiem to trzeba podnosić czymś słodkim a nie kofeiną, kazała mi jeść łyżkę miodu 😅 ja miodu nie lubię, wiec nie próbowałam 🤷♀️ Ale teraz przy takim niskim ciśnieniu jem jakaś czekoladkę i chyba tez działa 😅
No znowu nie przesadzajmy że jedna slaba kawa dziennie lub od czadu do czasu szkodzi -
Wyciszyli skurcze.
Mama dalej w dwupaku.
Oboje czują się dobrze.
Dostała leki, nakaz leżenia.
Ma wytrzymać jeszcze minimum dwa tygodnie, potem może rodzić 🙂Angelaaaa, Susie, meggie94, Olo323, Rossetia lubią tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Zapisałam się jutro na zajęcia dla kobiet w ciąży na siłowni, przygotowujące do porodu 😂🤣. Fizjoterapeutka dała mi cynk, bo dużo miejsc się teraz zwolniło. Przejdę się, zobaczę - zawsze to inni ludzie niż teściowie 😂. No i prowadzi te zajęcia ona i położna ze szpitala (w którym nie będę rodzić), więc może dowiem się czegoś ciekawego.
Jeszcze tydzień do wizyty... Kurczę, powiem Wam, że teraz tak się super czuję, że aż się martwię czy wszystko w porządku. Jedynie cycki mnie bolą 😖, sutki czasem zapieką... Ot, życie ciężarnej 😆.
Strata, jak tam koleżanka? 🤗
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Paulina12345 wrote:Dwa razy?! Ja co 1,5 godzinyPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Olo323 wrote:Mi ostatnio pielęgniarka przy badaniach powiedziała, ze jak jest taka mała różnica pomiędzy jednym a drugim wynikiem to trzeba podnosić czymś słodkim a nie kofeiną, kazała mi jeść łyżkę miodu 😅 ja miodu nie lubię, wiec nie próbowałam 🤷♀️ Ale teraz przy takim niskim ciśnieniu jem jakaś czekoladkę i chyba tez działa 😅
Mnie z kolei dr mowila zeby więcej wody pić i wtedy ciśnienie się powinno zwiększyć. Tez mam niskie.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Paulina12345 wrote:No znowu nie przesadzajmy że jedna slaba kawa dziennie lub od czadu do czasu szkodzi
Znaczy mi tłumaczyła, ze słodkie „lepiej” podniesie niż kofeina w tym przypadku, nie znam się totalnie, wiec nie wiem ile w tym słuszności, ja tez wole kawę, sama pije dla smaku
Tak tylko napisałam co usłyszałam 😊👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Strata wrote:Wyciszyli skurcze.
Mama dalej w dwupaku.
Oboje czują się dobrze.
Dostała leki, nakaz leżenia.
Ma wytrzymać jeszcze minimum dwa tygodnie, potem może rodzić 🙂
Super, świetna wiadomość 🥰👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Ja wczoraj po kontroli w Holandii
Ciśnienie aż sama nie wierze 110/70 od lat takiego nie było
I co dziwne zrobili mi znów usg nadal chłopak jeśli chodzi o płeć
Bardzo ruchliwy hahah żołądek przełyk wydalanie wszystko ma dobrze przepływu także pije już wody i sika 😅
Usg połówkowe 22.06
A ru w szpitalu kolejna wizyta 12.06 a w Niemczech 11.06 hahaha także będzie mocno kontrolowany ale później jadę do polski mam wesele córki chrzciny wnuczki także będzie mocno napięty czas wiec chce wiedzieć ze wszystko ok i ze mogę spokojnie te tysiące km zrobić 😅meggie94, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Ja się wczoraj zapisałam na połówkowe - na 05.07.
To będzie 20+3, więc myślę, że termin idealny. Zobaczymy jeszcze co mi powie lekarz 24.06 na wizycie, ale chciałam już zaklepać termin, bo okres wakacyjny to nie najlepszy czas na wizyty lekarskie. 🤦🏻♀️