LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś umówiłam się na sesję ciążową 26 lipca, to będzie 27 tc, nie mogę się już doczekać 😊 I pierwszy raz gadałam ze swoją położną z przychodni, gadalysmy pół godziny, zebrała cały wywiad, bardzo sympatyczna, doradziła kilka rzeczy, mówiła, że będzie dzwonić co jakiś czas i ja mam do niej dzwonić kiedy tylko będę czuła potrzebę, świątek, piątek czy niedziela, nieważne o której jakbym chciała coś z nią skonsultować dzwonić nie czekać
MamaNl, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Znaczy mi tłumaczyła, ze słodkie „lepiej” podniesie niż kofeina w tym przypadku, nie znam się totalnie, wiec nie wiem ile w tym słuszności, ja tez wole kawę, sama pije dla smaku
Tak tylko napisałam co usłyszałam 😊
Mi tam słodkie nic nie podnosi, tylko kawa -
Dzisiaj dostałam pierwsze różowe body od znajomej😊 urocze są te pierwsze ciążowe prezenty. Nigdy nie myślałam że to takie ważne dla przyszłej mamy. Teraz jak się tylko dowiem że któraś kuzynka czy koleżanka jest ciąży od razu będę lecieć z prezentem i wsparciem.
Angelaaaa, kid_aa lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś na zajęciach przygotowujących do porodu. Powiem Wam laski, że jeśli tylko macie taką możliwość to idźcie. Super sprawa. Położna z fizjoterapeutką pokazywały nam pozycje wertykalne z piłkami, było dużo rozciągania, rolowania... Tak sobie powięź piersiową rozmasowałam, że cycki nie bolą tak jak wcześniej. Za tydzień zajęcia mamy wieczorem i mamy przyjść z połówkami 🤣. Będą pozycję wykorzystujące pomoc partnera. Dziś nam fizjo pokazywała podczas pracy w parach, jak można super odciążyć kość krzyżową w trakcie porodu, gdyby były bóle krzyżowe. Jestem zachwycona 😍. Dwie godziny zleciały, nawet nie wiem kiedy.
meggie94, Joanne, MamaNl, Olo323, kid_aa, Paulina12345 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Byłam dziś u dentysty, mam niewielki ubytek w ósemce... No i zastanawiam się, czy ją robić czy poczekać i ją po prostu usunąć po porodzie. Chętnie bym się jej pozbyła, ale nie wiem czy ten ubytek jakoś nie zaszkodzi ciąży. A trochę mi szkoda kasy na leczenie, żeby ją pozniej usunąć.
Chciałam też zrobić piaskowanie i usuwanie kamienia, ale powiedziała, że w II trymetrze to tak nie bardzo i trzeba poczekać do III. Zdziwiłam się trochę 😐 -
Tony wrote:Byłam dziś u dentysty, mam niewielki ubytek w ósemce... No i zastanawiam się, czy ją robić czy poczekać i ją po prostu usunąć po porodzie. Chętnie bym się jej pozbyła, ale nie wiem czy ten ubytek jakoś nie zaszkodzi ciąży. A trochę mi szkoda kasy na leczenie, żeby ją pozniej usunąć.
Chciałam też zrobić piaskowanie i usuwanie kamienia, ale powiedziała, że w II trymetrze to tak nie bardzo i trzeba poczekać do III. Zdziwiłam się trochę 😐
Nie jestem stomatologiem ani ginekologiem, ale wydaje mi się, że lepiej zrobić ten ubytek, bo jeśli zrobi się z tego zapalenie to może być niefajnie, nie wspominając o możliwym potwornym bólu zęba przy braku możliwości wzięcia mocniejszych leków przeciwbólowych 🙈 -
Tony, ja bym na Twoim miejscu uzupełniła ten ubytek. Potem może walnąć z nienacka bólem przed samym porodem i będzie kłopot.
Odebrałam właśnie detektor i posłuchałam sobie serduszka dzidzi. 🥰🥰🥰 Ale to wspaniałe uczucie wiedzieć, że tam wszystko w porządku.Rossetia lubi tę wiadomość
-
Ja dwa tygodnie temu robiłam dwa małe ubytki, dentysta nie widział żadnych przeciwwskazań. Na piaskowanie itp chciałam się zapisać właśnie w 2 trymestrze bo tak słyszałam że można ale póki co kupiłam nowa szczoteczkę soniczna i jakąś inną pastę i widzę znaczną poprawę wiec na razie nie idę.
.Tony lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:Ja dwa tygodnie temu robiłam dwa małe ubytki, dentysta nie widział żadnych przeciwwskazań. Na piaskowanie itp chciałam się zapisać właśnie w 2 trymestrze bo tak słyszałam że można ale póki co kupiłam nowa szczoteczkę soniczna i jakąś inną pastę i widzę znaczną poprawę wiec na razie nie idę.
.
Jakiej firmy szczoteczka?? Przymierzam się właśnie do kupna 😊
-
Angela może wez sobie nospe i magnez, a jak się będzie powtarzać to jedz na IP żeby szyjkę zobaczyli.... i oszczędzaj się.
Szpacza a te ubytki robiłaś w znieczuleniu czy bez?Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Angela może wez sobie nospe i magnez, a jak się będzie powtarzać to jedz na IP żeby szyjkę zobaczyli.... i oszczędzaj się.
Szpacza a te ubytki robiłaś w znieczuleniu czy bez?
Ja robiłam ubytek w I trymestrze normalnie w znieczuleniu, tylko dla kobiet w ciąży mają takie bez adrenalinyTony lubi tę wiadomość
-
Ok dzięki za info dziewczyny. Ostatnio miałam jakąś dziurę w zębach jeszcze w szkole i już nie pamiętam jak to się robi 🤣 ale domyślam się, że boli, wiec znieczulenie musi być.
-
Ja przed ciążą robilam kilka ubytków No i przed zrobieniem ostatniego wyszło, że jestem w ciąży. Zadzwoniłam do swojej dentystki i powiedziała mi, żebym poczekała do II trymestru bo wtedy będzie bezpieczniej i normalnie w znieczuleniu mi zrobią, bo mają takie przeznaczone właśnie dla kobiet w ciąży.
Tony, Szpacza223 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny,
leczcie zęby koniecznie, moja siostra jest dentystka, próchnica w ciąży może spowodować poród przedwczesny.
Są teraz specjalne znieczulenia dla ciężarnych a scalling i paskowanie można spokojnie robić - ja miałam w 10tcTony, Altair lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Po wizycie wszystko w porządku.
Prawie 300 g zdrowego chłopczyka.💙
Marzenia o córeczce zostały odłożone w czasie😅Tony, Susie, MamaNl, MamaTrójki, kid_aa, Joanne, Angelaaaa, Scandi-B, Rossetia, Olo323, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Strata wrote:Po wizycie wszystko w porządku.
Prawie 300 g zdrowego chłopczyka.💙
Marzenia o córeczce zostały odłożone w czasie😅
Ostatnio żartowałam z koleżanką, która ma syna, że chętnie się zamienimy, bo ona zawsze chciała córkę a ja chlopca 😂 życie to jednak loteria 🙃