LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Olo323 też miałam wykupione ćwiczenia od Kasi Bigos ale one mnie mega nudzą 🙄, raz to mało co nie zasnęłam i tak właśnie stwierdziłam, że wydałam pieniądze w błoto. Już lepiej mi się sprawdzają ćwiczenia z piłkami, z YT. Ja to jednak muszę być aktywna, że aktywna, czyli ciągły ruch 😂. Akuratnie wczoraj nażarłam się jak 🐷, bo mąż miał urodziny i tego ruchu było mało co ale dziś wracam do żywych. Zaraz zbieram się i zrobię coś na obiad a później spacer.
Edit. W ogóle dziewczyny, powiedzcie mi, że to okej nie lubić dziecka szwagierki. Po prostu nie mogę chłopaka. Wczoraj mówiła mi, że jak coś to bym pytała jej o rady wychowawcze, na co jej odpowiedziałam, że jej wychowanie jest przykładem tego jak nie wychowywać dziecka 😆. Ona nie pracuje, całe dnie huśta go na huśtawce, w tym upale. On zasypia i tak go zostawia. Wczoraj jak przyszedł zapytałam się jej, dlaczego on ma takie spieczone uszy i twarz a ona mi na to, że zostawiła go na huśtawce spać 😩, niczym go nie smaruje. Ani mu nic nie czyta, nie zajmuje się nim tylko ciągle w telefonie siedzi. Do przedszkola też go nie da, bo po co. Wczoraj przyszedł do pokoju i zainteresował się książeczkami dla Karola, typu: jest narysowany ptak i "ćwir, ćwir". A ze słów to rozumie tylko słowa auto, traktor, mama, tata, baba, dziadziu. Zachowanie tragiczne, jak czegoś chce to piszczy. I tyle. Ostatnio w kuchni wszystkie szafki nam powywracał, z zamrażarki wszystkie mrożonki powyrzucał i najgorzej, że nic powiedzieć nie można, bo foch. A najlepsze było kiedyś, jak siedzieliśmy w ogrodzie i on podszedł do szwagierki i dał jej z liścia. I ona zamiast mu coś powiedzieć to hahaha-hihihi a później wziął miotłę i też jej przywalił w głowę kijem a ona ze szwagrem nic 🤦♀️. Teściowa załamana, ja w sumie też. Najgorsze jest to, że nawet jak chciałabym z nim porysować, czy puzzle poukładać to nawet nie mam jak do niego dojść. On ma taki nieobecny wzrok... Nawet próbowałam podchodzić do niego jak do dzieci z autyzmem ale albo nie umiem, albo mi nie wychodzi 😖. Co nie zmienia faktu, że chłopak jest nieznośny. Rozumiem, że to dziecko no ale kuwa to już przesada. I ma 4 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 11:59
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra, to wina rodziców, że synek jest jaki jest. Niektórzy serio nie powinni mieć dzieci. Ale nie dziwię się, że go nie lubisz, ja właściwie jedyne dziecko jakie lubię to mojego brata, reszta z jakimi się spotkałam mnie po prostu irytuje z różnych powodów.
Znam parę, która chyba w ogóle nie rozmawia ze swoim dzieckiem. Chłopak ma kilka lat i ledwo umie mówić. Na spacerze rodzice wgapieni w telefonie a dziecko plącze się, nikt do niego nie mówi i nie wie co ma ze sobą zrobić. Szkoda mi go -
Ultra, ale jej dowaliłaś. Ja bym chyba nie miała jaj, żeby tak komuś powiedzieć. Wcale się nie dziwię, że go nie lubisz. Z opisu nie brzmi to najlepiej. Prawdopodobnie tak jak mówisz jest to kwestia wychowania. A może dzieciak faktycznie ma jakiś większy problem?
Jak dla mnie to jeżeli jesteście w dobrych relacjach to powinniście im zasugerować z mężem, że jednak coś z tym wychowaniem jest nie tak. -
Susie, moją wado-zaletą jest to, że najpierw mówię a potem myślę. W tym przypadku nie żałuję 😆. Zresztą jak byś usłyszała jak ona się wyraża, to mina by Ci zrzedła. Od miesiąca chodzi za mną i mówi mi, że ona chce być chrzestną 😆 a ja jej na to, że mamy już tyle chętnych i lista zamknięta. Z nią trzeba krótko, zwięźle i na temat, bo inaczej wejdzie na głowę. Ogólnie, to już delikatnie zwracaliśmy im uwagę ale wiecie jak to jest... Nie mam jeszcze swoich dzieci, więc CO JA MOGĘ WIEDZIEĆ O WYCHOWANIU i raczej staram się nie mówić za dużo w temacie. Codziennie tylko proszę Boga o to, bym była z mężem dobrymi rodzicami dla syna i by dał nam czas na to, co byśmy chcieli mu pokazać i nauczyć. Jak patrzę na Ignasia to tylko powyższa myśl w głowie, bo serio jak się napatrzy na takie dziecko i rodziców to różne wątpliwości przychodzą do głowy 😖.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Angelaaaa wrote:Ja to myślę jak przetrwać weekend gdzie temperatura będzie 30-35 stopni 🥵🥵🥵
Pod chłodnym prysznicem 😉
Angelaaaa lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Joanne wrote:Dżasta co za historia 😳 w głowie się nie mieści🤦🏻♀️
Z nas już żartują z tekstem "tak, tak, zobaczymy..." jak mówimy że dziecko będziemy chcieli wychować bez telefonu za to z książeczką w ręku🤦🏻♀️
Teraz się nie da wychować dziecka bez telefonu niestety, bo chcąc nie chcąc urządzenie jest z nami prawie zawsze i wszędzie. Za to można wprowadzić rygor, czyli pozwalać tylko w niedzielę na godzinę 😆. Na razie się mądrze, zobaczymy jak to będzie.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Z nas już żartują z tekstem "tak, tak, zobaczymy..." jak mówimy że dziecko będziemy chcieli wychować bez telefonu za to z książeczką w ręku🤦🏻♀️
Widzę po mojej chrześnicy, jakie to jest trudne. Rodzice jej nie pozwalają bawić się na telefonie, tablecie itp, ale wystarczy że ktoś wyjmie telefon to ona już "pokaż, pokaz!". Tak samo nie chcą, żeby siedziała przed telewizorem, ale gdy była chora i musiała mieć inhalator to tylko przed TV była w stanie z tym wysiedzieć
-
Moje roczne dziecko jak zobaczy gdzieś włączony telewizor to by mogła siedzieć i patrzeć 😫😫 niestety pewnych rzeczy nie unikniemy, u nas przez rehabilitację gdzie darła się jak opętana i pani nie mogła z nią ćwiczyć niestety tylko pomagały piosenki z bajkami na telefonie 🤦♀️ ale tak na co dzień nie ma dostępu do telefonu i telewizor też staramy się ograniczać.Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Hahahha moja córka tez tak mówiła i pod choinkę mały dostał tablet haha
A tak serio to ciężko skoro tu dzieci od małego uczą się w szkołach na tabletach itp … -
Oczywiście rozumiem że nie da się całkowicie bez, ale jak widzę te dzieci wpatrzone non stop w ekrany.... syn mojej kuzynki tak samo. Chyba z 5 lat ma gówniarz a non stop tv i youtuberzy. Oczywiście nic nie jest dostosowane do jego wieku. I tak głośno ogląda że jak się do nich pójdzie to nie da się pogadać. Kuzynka mówiła że "nic nie da się z tym zrobić" ale jak się z nim bawiłam rzucając taka dużą kostką z gąbki to w mig nauczył się rozpoznawać liczby od 1 do 6 po polsku, angielsku i holendersku. I stracił zainteresowanie telewizorem.
Po prostu rodzicom często się nie chce bądź nie mają czasu. Różnie to bywa i nawet jestem w stanie poniekąd zrozumieć. Mam jednak nadzieję że będę potrafiła w inny sposób zorganizować czas dziecku i mądrze je wychować. -
Ja osobiście uważam, że wszystko jest dla ludzi, także postęp technologiczny, ale jako rodzice musimy robić co w naszej mocy aby wszystko miało swoje granice i dawać do tego dostęp dzieciom z rozsądkiem, żadna skrajność nie jest dobra 😊
Joanne, Strata, Susie, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Kurczę, laski, to na bank są ruchy. Codziennie o 5 rano zaczynam dzień z takimi muśnięciami motyla w brzuchu. Tak kilka razy i cisza 😆. I to codziennie o tej samej porze, jak ojciec wstaje do pracy i przed całuje brzuszek 😆, pewnie to zbieg okoliczności. Jak się najem to nie bardzo, chociaż, jak ostatnio dodałam czosnek do sosu na sałatkę to czułam takie wewnętrzne turbulencje, które miały chyba na celu wyrażać niezadowolenie czosnkiem (czytałam później, że cebula i czosnek najdłużej zostawiają smak w wodach płodowych, bo aż 24 h 😅). No i dziś w końcu jadę na zakupy ciążowe, w tym tygodniu już mam trudności z zakrywaniem brzucha 😆.
Joanne, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Mój syn ma jedną sesje 15/20 minut dziennie.
Nie jestem z tego dumna. Ale ualtwia mi to bardzo życie 🙈
Uważam, jak już któraś tu napisala, że wszystko jest dla ludzi. Ale trzeba postawić granicę i być konsekwentnym.meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Też mam w bliskiej rodzinie taka jedna mamę, której dzieci non stop oglądają bajki, grają w gry i jedzą cukier.
Też nie raz słyszałam o teraz to zobaczysz ( jak zanie jeść ile będziesz wydawała na słodycze, jaka zacznie chodzić to bajki, żeby nie beigac za nim). Najlepszy tekst jaki szczelila no ja też tak myślałam jak ty że macierzyństwo bliskościowe z pozytywną dyscyplina ( wszyscy wiedzą czym staram się kierować ) ale no zobaczysz nie da się..... To matka przemocowa, która uważa że klaps to nie przemoc. Drze się po tych biednych dzieciach za wszystko i za byle co dostają po dupie.
Kiedyś jak syn zaczął przy niej dokazywać to mu powiedziała uważaj bo zaraz mama dabl ci po dupie. Tak mnie wkurzyła... Powiedziałam że absolutnie nie zgadzam się nawet na takie komentarze w kierunku mojego dziecka. On nigdy ni dostał i nie dostanie klapsa, bo my jej używamy przemocy w stronę dziecka. Powiedziałam że proszę by go przeprosiła, bo to wystarszyla, a należy mu się szacunek.
Od tej pory absolutnie nie komentuje nic co wiąże się z moim synem. Ale jej zachowanie w stosunku do swoich dzieci niestety się nie zmieniło..... -
Mnie jeszcze bardziej denerwuje podejście do tematu żywności.. my stosujemy się że unikamy dla córki soli i cukru im dłużej tym lepiej. Szkoda że nie wszyscy to szanują i patrzą na nas jak na dziwolągów 🥴🥴
Olo323, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Mnie jeszcze bardziej denerwuje podejście do tematu żywności.. my stosujemy się że unikamy dla córki soli i cukru im dłużej tym lepiej. Szkoda że nie wszyscy to szanują i patrzą na nas jak na dziwolągów 🥴🥴
I tu znowu się wypowiem, jak wcześniej pisałam o tym, że wszystko dla ludzi i żadna skrajność nie jest dobra, tak tu tylko dopisze, żebyśmy pozwolili każdemu wychowywać swoje dziecko jak chce pod takimi względami i każdy będzie szczęśliwy 😊 Jeśli ktoś chce robić jak piszesz to super! Jak ktoś chce inaczej ale w granicach rozsądku tez super! Dla mnie nie ma nic gorszego niż zgrywanie ekspertów i wpierdzielania się w racje rodziców dotyczących ich własnych dzieci 😊Angelaaaa lubi tę wiadomość