LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
meggie94 wrote:U mnie ginekolog robi mi badanie ginekologiczne, jak nie na każdej wizycie to co druga.
Wczoraj byliśmy na grillu u teściów i po siedzeniu kilka godzin kręgosłup tak mi dał do pieca, że w domu poryczalam się z bólu wyginając się na każda możliwa stronę
U poprzedniego ginekologa miałam badanie + usg na każdej wizycie. U obecnego badania na fotelu nie miałam ani raz, z wyjątkiem pierwszej wizyty🤷🏻♀️Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Ja mam co wizytę badanie z wziernikiem i USG. Mam ostatnio za dużo obaw. Po pierwsze ostatnio ginekolog pod koniec maja zapytał czy jestem pod opieką endokrynologa - wcześniej nic nie mówił. Wiec zadzwoniłam do Endo dostałam opiernicz czemu skoro mam niedoczynność nie jestem pod opieką stałą.. na asap zrobiłam badanie TSH i ft4 . Tsh 1.5 ftk 0,80 niby trochę za niskie wiec zwiększyli mi dawkę euthyroxu (kilka dni w tygodniu mam brać 75 g a w pozostałe 50 g)
I jak najszybciej wizyta u endo wiec idę jutro. Mnie też boli odcinek krzyżowy, generalnie ostatnio często mam jakieś skurcze boli mnie podbrzusze w okolicach spojenia łonowego, kłuje w okolicach jajników, czuję też w środku jakby w pochwie takie ukłucia dziwne, czasem też w odbycie. Nie wiem.. Wczoraj miałam takie bóle na plecach i z przodu jak na okres. Po orgazmie też mam dość mocne skurcze i ból który krótko trwa ale jednak co też mnie martwi. Mówicie że bierzecie magnez w związku z takimi skurczami mi nikt tego nawet nie zaproponował no czuje dużą niepewność wiec zamiast za tydzień w poniedziałek idę do innego lepszego ponoć lekarza w lux medzie w środę najbliższą . Zobaczę jaka jest różnica i może się do niego przepisze jeśli będzie inaczej. Nie wiem może panikuje brzuch rośnie ale no boje się jakoś ostatnio. Połówkowe mam 8.07 dość późno bo to będzie już 20+6 ale wyczytałam że to najlepszy moment żeby iść także nie idę wcześniej
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Mnie też co wizytę bada na fotelu i uważam że to jest bardzo ważne badanie... Musi sprawdzać czy za szybko się szyjka nie skraca czy nie ma jakiś infekcji itp.
A połówkowe mam 21+1
A już 28 czerwca wizyta i już muszę się dowiedzieć kto mieszka w brzuszku bo oszaleje 🥴🥴
Kupuje już ciuszki staram się jakieś neutralne ale i tak są bardziej chłopięce 😂😂Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny ale to czy szyjka się skraca to można zobaczyć tylko przez usg dopochwowo. Takie badanie ginekologiczne na fotelu moze sprawdzić tylko infekcje i czy szyjka jest zamknięta 🙂
Mnie dzisiaj boli brzuch po prawej stronie, ale to pewnie dlatego ze wczoraj trochę się orobilam w domu. Wezme chyba magnez i będę brała przez kilka dni 🙂
Dzisiaj już zerwałam kwiaty czarnego bzu i będę pierwszy raz w życiu robila syrop, może jakas lemoniada tez wjedzie w ten upal, mam nadzieję że wyjdzie 😀 -
BTW, moj lekarz mi wcale nie sprawdza nic badaniem ginekologicznym. Ostatnie mialam w szpitalu robione przez innego lekarza.
Mi mój gin wszystko sprawdza przez usg dopochwowo. Oczywiście infekcji nie sprawdzi ale i tak mam brać luteinę do 35 tyg to by za dużo nie zobaczył 😅 dopóki nie mam żadnych objawów infekcji to wydaje mi się to ok 🙂 -
Kalli95 wrote:Dziewczyny ale to czy szyjka się skraca to można zobaczyć tylko przez usg dopochwowo. Takie badanie ginekologiczne na fotelu moze sprawdzić tylko infekcje i czy szyjka jest zamknięta 🙂
Mnie dzisiaj boli brzuch po prawej stronie, ale to pewnie dlatego ze wczoraj trochę się orobilam w domu. Wezme chyba magnez i będę brała przez kilka dni 🙂
Dzisiaj już zerwałam kwiaty czarnego bzu i będę pierwszy raz w życiu robila syrop, może jakas lemoniada tez wjedzie w ten upal, mam nadzieję że wyjdzie 😀Kalli95 lubi tę wiadomość
-
W ogóle to od kilku dni czuje juz delikatne kopniaki, nie latanie motylków w brzuchu 😂 najgorzej jak akurat robie sobie w tym czasie zastrzyki z heparyny 😅 chyba czas pomyśleć nad zmianą miejsca rbieia zastrzyków
Mąż jeszcze nie czuje pod ręką jak się brzuch rusza, ja niby tak ale może to dlatego ze czuje tez dziecko od środka 😀 -
Tutaj w NO nigdy nie sprawdzają co tam się dzieje ,tylko USG i tyle ,nawet po porodzie z Jaśkiem musiałam się upominać by zobaczyła czy wszystko okej i dobrze mnie zszyli.W Polsce co wizytę gin bierze mnie na fotel i sprawdza czy nie ma żadnej infekcji i szyjkę ,ostatnio nawet robił usg szyjki i mierzył.
Ja ostatnio mam trochę gorszy czas ,często rozmyślam i boję się badań połówkowych, chyba dopiero po nich tak naprawdę odetchnę i będę mogła się cieszyć ciąża .Cały czas mam przed oczami malutkiego Ignasia i jak myślę że Helenka wygląda tak teraz jak on 😭💔mam nadzieję ,że teraz wszystko będzie dobrze 🙏.Dobrze że mam też detektor ,bo są dni kiedy w ogóle jej nie czuje i wtedy się chociaż troszkę uspakajam .Eh przepraszam,że Wam smece ....Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
https://zapodaj.net/7eaae58320c32.jpg.html
U mnie dzisiaj 20+0 a we wtorek połówkowe, od wczoraj czuje już stałe ruchy czasami nawet lekko na brzuchu widać 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2022, 12:53
Kitaja, MamaTrójki, Angelaaaa, Joanne, Scandi-B, Rossetia lubią tę wiadomość
14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
🤰🏻30 lat
01.03 ⏸
11.03 pierwsza wizyta (5+6)
29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
26.04 badania prenatalne (12+2)
24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
PCOS -
Scandi-B wrote:Ja sie wlasnie troche zastanawiam, bo mi od poczatku ciazy ani razu nikt nie chcial sprawdzic jak sie sprawy maja tam na dole. Niby nic mi nie jest, ale wydaje mi sie ze profilaktycznie powinni zajrzec 🤷♀️ Nie znam sie, ale zastanawialam sie jak u Was jest.
Mi ginekolog robi badanie ginekologiczne na każdej wizycie. Z kolei nie robi usg, więc coś za coś. 🤪 -
Anita2022 i MamaTrojki piękne macie brzuszki ,już widać że to ciążowe mój bardziej wygląda jakbym się grochówka obrzarla 🙈😂🙊
MamaTrójki, Angelaaaa, Olo323, Joanne, Anita2022, Scandi-B, Rossetia lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Piekne brzuszki 🥰
no właśnie ja mam zawsze usg przez brzuch i dopochwowo lekarz mi sprawdza szyjkę i czuje ze jest ok i wiem ze to może głupie ale przynajmniej mnie krępowałoby badanie ginekologiczne jak ja tam jestem cala w luteinie 😅 pewnie przesadzam ale pasuje mi taki układ jak mam 😀
Kitaja tulę mocno, zobaczysz ze bedzie dobrze z Helenką 😊 dla nas to dziecko jest jak lekarstwo na nasze serduszka po poprzednich stratach i wierzymy ze będzie wszystko dobrze 🙂Kitaja lubi tę wiadomość
-
Mnie tez lekarz robi usg przez brzuch a później przez usg dopochwowo sprawdza szyjkę. Na fotelu badał mnie tylko raz, na tej wizycie co byłam potwierdzić ciąże, wtedy zrobił tez cytologię i powiedział, ze do końca ciąży już nie będę wchodzić na fotel, ja mu bardzo ufam, czuje się pewnie 😊
Ja tez czuje bardziej takiej „kopniaki” nie czułam niestety tego motylka, tylko od kilku dni o tych samych porach czuje takie właśnie wypychanie😊
Mnie tez ostatnio złapał stres związany z usg połówkowym, nie wiem- naczytałam się szczegółów na czym polega, jakie jest ważne i jakoś tak się zaczęłam bać tego badania.
Mi połówkowe przypada na 20+2 bo tak wypadała normalna wizyta i lekarz mówił, ze nie ma sensu żebym się umawiała dodatkowo. Wizyta już w piątek- nie mogę się doczekać, chce już wiedzieć czy wszystko dobrze 😊Anita2022, Kalli95 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Kalii, miałam podobne obawy z luteiną, to lekarz powiedział żebym po prostu w dniu wizyty rano nie brała, tylko wzięła po wizycie
Ja myślę, że do końca ciazy nie będę w stu procentach spokojna, bo niestety mam świadomość, że na każdym etapie może się coś podziacjakby tego było mało to ostatnio weszłam na wątek dziewczyn, które urodziły martwe dziecko i jeszcze bardziej się nakręciłam.
Ale takim kolejnym krokiem milowym będzie dla mnie 20tc, to już połowa i mam nadzieje, ze będę trochę spokojniejszaOlo323 lubi tę wiadomość
-
No i wszyscy mnie straszą, żebym pomyślała nad wózkiem, bo się długo czeka, więc weszłam na Vinted i tam jest od groma fajnych wózków w dobrej cenie. Więc myślę że tam coś upoluję