LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A i jeszcze chciałam Was zapytać- jak wasi lekarze zapatrują się na latanie samolotem w ciąży? Mój pozwolił mi latać maksymalnie do 22tc i tylko krótkie dystanse. A wy jak, latacie czy jednak się boicie?
-
Ja z Jaśkiem całą ciążę latałam dokładnie ostatni lot był w 33tyg ,musiałam mieć wtedy zaświadczenie od giną że mogę lecieć i on wyraza zgodę ,wymóg linii lotniczych (Wizzair),do 28 tyg można latać bez zaświadczenia.Moze teraz się coś zmieniło .Póki co latam na kontrolę do Polski z Helenka też.Lot z Pl-No jest krótki 1:15
Tony, Scandi-B lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja się akurat samolotem nigdzie nie wybieram, ale prawdopodobnie w sierpniu szykuje nam się chrzest we Wrocławiu, a to dla nas ok 7h drogi 🙈 i tez będę pytać lekarza co on na to, chociaż jak widzę jak mi kręgosłup dokucza przy dłuższym siedzeniu to sama się zastanawiam czy męża samego nie puścić na te chrzciny, bo to córka jego rodzonej siostry.
-
Ja się boję latać, jakby się coś zdarzyło to potem bym myślała że to na pewno przez to
Ja już po połówkowych. Wszystko dobrze, na 100% córeczka 😍
Jedyne co to mamy niestety wielowodzie 🙄 najprawdopodobniej spowodowane moją cukrzycą, a ostatnio z dietą było kiepsko i teraz mam 😔Susie, meggie94, Olo323, Kitaja lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
O ja też mam problemy z kręgosłupem. Polecam cwiczenia na piłce, mnie to mega pomaga 👍
Olo323 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Mój lekarz mówił, że on nie widzi przeciwskazań jeśli chodzi o loty. Mówił żeby dużo spacerować podczas dłuższego lotu. Chodzi o ciśnienie i zakrzepy jakie mogą się zrobić w nogach. Leciałam w 13 tygodniu ciąży na Maderę (5.5h). Trochę się obawiałam, ale podróż minęła bezproblemowo.
Tony, Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:A i jeszcze chciałam Was zapytać- jak wasi lekarze zapatrują się na latanie samolotem w ciąży? Mój pozwolił mi latać maksymalnie do 22tc i tylko krótkie dystanse. A wy jak, latacie czy jednak się boicie?
Moj lekarz powiedzial ze do konca 7 miesiaca moge latac o ile sie dobrze bede czula. Natomiast slyszalam od kolezanki ze od 32 tygodnia niektore linie lotnicze nie chca wpuszczac, nie wiem czy to prawda. Ja wlasnie czekam na samolot. W czwartek lecialam do Polski i po raz pierwszy czulam ruchy wlasnie w powietrzu. Ciekawe tylko czy to byla aprobata malego, czy przeciwnie 🤭🤔
Ja mam ostatni lot zaplanowany w tygodniu 28, potem juz chyba sobie odpuszcze. -
Tony wrote:No i wszyscy mnie straszą, żebym pomyślała nad wózkiem, bo się długo czeka, więc weszłam na Vinted i tam jest od groma fajnych wózków w dobrej cenie. Więc myślę że tam coś upoluję
Ja wczoraj na vinted upolowałam leżaczek. Pierwsza rzecz, jaką kupiłam dla dzidziolka 😊
Tony lubi tę wiadomość
-
Ja sobie obiecałam że przy tej wyprawce większość rzeczy kupię z drugiej ręki.
Tak naprawdę większość mam po synku więc niewiele potrzeba.
Ale już kilka pięknych zestawikow zamówiłam 🙈 ciężko się powstrzymać.
Dla takich maleństw rzeczy na vinted są najczęściej w świetnym stanie. Ja poluje na swoj ulubione marki i jeszcze nie natknęłam się na bubel. -
Strata wrote:Ja sobie obiecałam że przy tej wyprawce większość rzeczy kupię z drugiej ręki.
Tak naprawdę większość mam po synku więc niewiele potrzeba.
Ale już kilka pięknych zestawikow zamówiłam 🙈 ciężko się powstrzymać.
Dla takich maleństw rzeczy na vinted są najczęściej w świetnym stanie. Ja poluje na swoj ulubione marki i jeszcze nie natknęłam się na bubel.
A dziewczyny- z wyprawka, możecie podpowiedzieć na jakie firmy zwrócić uwagę przy wyprawce? 😊👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Z ubrań ja uwielbiam za jakość Next, newbie, Zara. Z hm mam dużo bazowych ubrań, ale one nie są takiej jakości jak te wyżej.
Ja zdecydowanie odradzam 51015 i smyka. Po kilku praniach te ubranka najczęściej wyglądają jak szmaty.Olo323 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Zbieram się wlasnie na połówkowe 😳MamaTrójki, Nosia, Aga300, Kalli95, Angelaaaa, Scandi-B, Asia11, MamaNl, Edyta1987, Olo323, Krysiaa, Anita2022, Joanne, Rossetia lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Dzien dobry,
Ja dzis zaspalam… dopiero siadam do pracy. Normalnie w ciagu dnia czuje sie dobrze i mam mase energii, ale ranki sa tragiczne - jakbym przebiegla maraton. Moze dopiero po godzinie od wstania dochodze do siebie.
Wombi trzymam kciuki za badanie 👍 -
Dziewczyny, właśnie rozwaliło mi mózg. W DDTVN pokazywali wózek, w którym za pomocą aplikacji, bez ruszania tyłka, można włączyć opcję bujania 🙈 Jest jeszcze podobno opcja włączenia wspomagania np. na plaży na bardzo piaszczystym podłożu. Chyba jeszcze moment i będą zdalnie sterowane 😁
Edit: znalazłam go-to cybex e-priamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 10:37
-
Asia11 wrote:Dziewczyny, właśnie rozwaliło mi mózg. W DDTVN pokazywali wózek, w którym za pomocą aplikacji, bez ruszania tyłka, można włączyć opcję bujania 🙈 Jest jeszcze podobno opcja włączenia wspomagania np. na plaży na bardzo piaszczystym podłożu. Chyba jeszcze moment i będą zdalnie sterowane 😁
Edit: znalazłam go-to cybex e-priam
Tak u nas kosztuje 1850 euro niw wiem jak w Polsce ale na mnie szału nie zrobił nawet na testach w sklepie -
Strata wrote:
Ja ostatnio odkryłam wege kaszankę w Lidlu i jem ją na tony z cebulką i musztardą 😂