LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanne wrote:Macie jakieś ciążowe zachcianki albo coś czego wręcz nie znosicie?
Mi karton soku grejpfrutowego wystarcza maksymalnie na dwa dni i mam ogromną potrzebę jedzenia warzyw i owoców.
Jeśli ciągnie cię do zdrowego jedzenia, to tylko się cieszyć! Ja miałam zachcianki w pierwszym trymestrze, teraz tylko czasem mnie dopada. Ostatnio poczułam, że muszę teraz, zaraz, natychmiast zjeść żelki. Pochłonęłam całą paczkę na raz i skończyło się źle Od tej przygody w ogóle odrzuciło mnie od słodyczy.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Jeśli ciągnie cię do zdrowego jedzenia, to tylko się cieszyć! Ja miałam zachcianki w pierwszym trymestrze, teraz tylko czasem mnie dopada. Ostatnio poczułam, że muszę teraz, zaraz, natychmiast zjeść żelki. Pochłonęłam całą paczkę na raz i skończyło się źle Od tej przygody w ogóle odrzuciło mnie od słodyczy.
-
Ha ha, nieźle Altair😅 Jak wrócę do domu to dam Wam przepis na bezglutenowe, fasolowe brownie słodzone miodem przekładane malinami i polane ciemną czekoladą😋
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 09:15
Kalli95, kid_aa, MamaNl, Ultra-Dżasta, Aga300, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:Ha ha, nieźle Altair😅 Jak wrócę do domu to dam Wam przepis na bezglutenowe, fasolowe brownie słodzone miodem przekładane malinami i polane ciemną czekoladą😋
Ja żadnych zachcianek nie mam, ani też od niczego mnie nie odrzuca - czyli bez zmian. Ale na szczęście widzę, że powoli moje wilcze głody się kończą, bo zwariować można🤣 Ileż razy można wołać, że muszę JUŻ, NATYCHMIAST coś zjeść, tragedia🤣🤣🤣
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Kalli95 wrote:Ja tam glaszcze brzuch, wcieram olejek n rozstępy i jedyne co to jest to dla mnie poprostu przyjemne 😊
Ja też wcier olejek itp. ale na późniejszym etapie zbyt częste głaskanie moze spowodować skurcze bo często kobiety jak siedzą to ciągle się głaszczą po brzuchu 😁😁 no ale wiadomo wszystko jest dla ludzi nie ma co popadać w paranoję 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Co do zachcianek ja miałam ogromną zajawkę w pierwszym trymestrze na pierogi😂 mogłabym jeść na każdy posiłek- najlepiej ruskie albo z mięsem 🙈😂
Teraz czegoś takie nie zauważam, pare razy mnie złapało, ale tak na spontanie- zobaczyłam w sklepie mleko czekoladowe i zrozumiałam, ze muszę je kupić 😂 i w sobotę miałam straszna ochotę na sok jabłkowy taki sklepowy, żeby był taki trochę „sztuczny”. Przed ciąża piłam tylko wodę, bo tylko tym „umiałam” się napić, w ciąży sporo soków/napoi piłam przez pewien czas, bo po wodzie było mi strzasznie niedobrze 🤢👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
01.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ (wstrzymany przez wycięcie wyrostka ☹️) -
Też nie mam żadnych zachcianek 😅 za to spore odrzuty od ryb (nie muszę czuć, wystarczy, że widzę) i słodkiego. Kiedyś tak uwielbiałam marsy a teraz nawet nie przełknę 🥺. Nie wiem co to się porobiło, choć z drugiej strony może to i lepiej 😆.
Wiecie co dziewczyny, ogarnia mnie przerażenie jak widzę składy kosmetyków dla niemowląt... Znalezienie czegoś z dobrym składem graniczy z cudem...11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Zdjęcia z brzucha nie posiadam ale mam fotkę z chrzcin, więc w miarę aktualna 😂🤣. Każda część mojego ciała mówi: opuchlizna. Nawet jak teraz patrzę, to dramat jakiś 😂🤣.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 12:37
Kitaja, Olo323, Kalli95, MamaTrójki, Angelaaaa, Joanne, Strata, Decemberry, Scandi-B, Rossetia lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Też nie mam żadnych zachcianek 😅 za to spore odrzuty od ryb (nie muszę czuć, wystarczy, że widzę) i słodkiego. Kiedyś tak uwielbiałam marsy a teraz nawet nie przełknę 🥺. Nie wiem co to się porobiło, choć z drugiej strony może to i lepiej 😆.
Wiecie co dziewczyny, ogarnia mnie przerażenie jak widzę składy kosmetyków dla niemowląt... Znalezienie czegoś z dobrym składem graniczy z cudem...Strata lubi tę wiadomość
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
MamaTrójki wrote:Ja podobnie jak Joannae - sok pomarańczowy, truskawki, nektarynki, arbuz, koktajle i jogurty 🤩
Dziewczyny pokażcie brzuchy! Ja mam wrażenie ze zaraz urodzę 😩
Ja mam taki brzuch 🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 16:24
Olo323, MamaTrójki, Joanne, Ultra-Dżasta, Decemberry, Scandi-B, Kitaja, Rossetia lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Hej dziewczyny! U nas w mieście otwierają się zajęcia dla kobiet w ciąży, ale nie fitness dla ciężarnych tylko takie zajęcia funkcjonalno-medyczne, poprzedzone indywidualnymi konsultacjami z trenerką. Dziś byłam na konsultacji i zapowiada się mega obiecująco. Dokładna ankieta, sprawdziła moja postawę z każdej strony, moje możliwości, spięcia i rozluźnienia, wszystko sobie wynotowala na co u mnie szczególny nacisk trzeba położyć itp. A zapowiada się fajnie bo tworzy teraz grupę (ma być mała kameralna) i póki co wszystkie jesteśmy 23-24 tc, więc na tym samym etapie 😊 A bliżej porodu już będą bardziej ćwiczenia oddechowe i przygotowujące do porodu. Jestem mega pozytywnie nastawiona, zaczynamy od przyszłego tygodnia 😊
Olo323, Kalli95, Joanne, Ultra-Dżasta, Decemberry, Scandi-B, Kitaja, Rossetia lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Ja też wcier olejek itp. ale na późniejszym etapie zbyt częste głaskanie moze spowodować skurcze bo często kobiety jak siedzą to ciągle się głaszczą po brzuchu 😁😁 no ale wiadomo wszystko jest dla ludzi nie ma co popadać w paranoję 😁
Głaskanie brzucha może wywołać skurcze? A skąd takie wnioski, jakieś badania opracowali? 😀 -
Paulina12345 wrote:Głaskanie brzucha może wywołać skurcze? A skąd takie wnioski, jakieś badania opracowali? 😀
Niestety tego typu dotyk jest już na tyle intensywny, że może powodować pobudzenie macicy. Intensywniejsze masowanie to jeszcze mocniejsza stymulacja, która może doprowadzić do nieprzyjemnych konsekwencji w tym skurczy, poronienia lub przedwczesnego porodu
W zagrożonych ciążach tym bardziej zakazane
Również może powodować twardnienie brzucha
Dla mnie to nie powód do śmiechu 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 16:27
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Joanne wrote:Macie jakieś ciążowe zachcianki albo coś czego wręcz nie znosicie?
Mi karton soku grejpfrutowego wystarcza maksymalnie na dwa dni i mam ogromną potrzebę jedzenia warzyw i owoców. -
MamaTrójki wrote:Ja podobnie jak Joannae - sok pomarańczowy, truskawki, nektarynki, arbuz, koktajle i jogurty 🤩
Dziewczyny pokażcie brzuchy! Ja mam wrażenie ze zaraz urodzę 😩
Ja bardziej wyglądam na wzdęcie lub objedzenie 😂
Nie mogę się doczekać takiego typowo ciążowego okrągłego brzuszka 😍
youtube add photoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 16:38
Angelaaaa, kid_aa, MamaTrójki, Joanne, Decemberry, Scandi-B, Kitaja, Rossetia lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
01.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ (wstrzymany przez wycięcie wyrostka ☹️) -
Paulina12345 wrote:Głaskanie brzucha może wywołać skurcze? A skąd takie wnioski, jakieś badania opracowali? 😀
Hejka
Mój brzuszek się już trochę zaokrągla, ale też czekam z niecierpliwością aż będzie taką ładną kuleczką jak u niektórych z Was.
Jestem dziś po połówkowych! 🥰 Z małym wszytko w porządku, wszystkie pomiary w normie, dosłownie wszystko książkowo, więc jesteśmy z mężem przeszczęśliwi. Z pomiarów wychodzi 380g człowieka. Niestety tylko tak się ułożył, że nie dało się zrobić żadnego ładnego zdjęcia buzi ani ciałka całego. 😢Angelaaaa, MamaTrójki, kid_aa, meggie94, Joanne, Decemberry, Scandi-B, Kitaja, Rossetia lubią tę wiadomość
-
Susie wrote:Hejka
Mój brzuszek się już trochę zaokrągla, ale też czekam z niecierpliwością aż będzie taką ładną kuleczką jak u niektórych z Was.
Jestem dziś po połówkowych! 🥰 Z małym wszytko w porządku, wszystkie pomiary w normie, dosłownie wszystko książkowo, więc jesteśmy z mężem przeszczęśliwi. Z pomiarów wychodzi 380g człowieka. Niestety tylko tak się ułożył, że nie dało się zrobić żadnego ładnego zdjęcia buzi ani ciałka całego. 😢
U mnie też słabe te zdjęcia usg, mała nie chce się pokazywać 🥴
Na żywo się napatrzymy ☺️
Ważne że wszystko dobrze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 18:32
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt 🤗
Cieszę się, że u was i maluszków wszystko dobrze ❤️
Z zachciankami to u mnie nie ma problemu, ale odrzuciło mnie od cebuli (nawet przechodząc obok mam odruchy) i od słodyczy, a w szczególności czekolady którą uwielbiałam przed ciążą.
Wagowo dalej stoję tam, gdzie zrzuciłam, więc cieszę się, że tych słodyczy nie pochłaniam 😁
A wyglądamy tak 😁
Angelaaaa, Ultra-Dżasta, Joanne, Olo323, MamaTrójki, Strata, MamaNl, Decemberry, Scandi-B, Kitaja, Anita2022, Rossetia lubią tę wiadomość