LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi zazwyczaj tez nie przeszkadza brzuch ale czasem mam takie uczucie "zmęczenia materiału" na wieczór 😅 czuje wtedy jakby rozpieranie i nabrzmienie brzucha, ale nie jest twardy 🙂
Dziewczyny poproszę o pół kciuka dzisiaj o 12 bo mam połówkowe, trochę się stresuje czy wszystko dobrze wyjdzie. W ogóle to ostatni miesiąc pokazał mi dopiero co to znaczy być w ciąży i miałam tyle różnych bóli ze aż mi głupio tą litanię narzekania lekarzowi mówić 😅🤣MamaTrójki, meggie94, Altair, paulity, Olo323, Scandi-B, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Nosia wrote:Mnie zaczynają puchnąć stopy, kostki i czuje, że nogi są takie zmęczone i do tego cierpną. I martwi mnie to. Biorę akard 150 bo wyszło mi prawdopodobieństwo wystąpienia stanu przedrzucawlowego.
Ja podobnie ale z aspiryna cardio ze względu na wysokie ciśnienie przed ciąża teraz jak narazie niby w normie -
MamaNl wrote:Ja znów mam słuchajcie ostatni tydzień ze tylko słodkiego mi się chce 😂😂😂
Chociaż dziś ciastko z cukrem przejadła ogórkiem małosolnym 😂😂😂MamaNl lubi tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Mi zazwyczaj tez nie przeszkadza brzuch ale czasem mam takie uczucie "zmęczenia materiału" na wieczór 😅 czuje wtedy jakby rozpieranie i nabrzmienie brzucha, ale nie jest twardy 🙂
Dziewczyny poproszę o pół kciuka dzisiaj o 12 bo mam połówkowe, trochę się stresuje czy wszystko dobrze wyjdzie. W ogóle to ostatni miesiąc pokazał mi dopiero co to znaczy być w ciąży i miałam tyle różnych bóli ze aż mi głupio tą litanię narzekania lekarzowi mówić 😅🤣
Daj znać po, trzymane były ❤️✊👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
01.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ (wstrzymany przez wycięcie wyrostka ☹️) -
Zrobilam dzisiaj pierwszy poważny zakup dla dziecka - kupilam uzywany bujaczek babybjorn na vinted i chyba otworzyłam niebezpieczne drzwi do rzucenia się w wir zakupów 😂
Angelaaaa, Joanne, Strata, MamaNl, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Też miałam dzisiaj połówkowe. Potwierdziło się że dziewczynka, wszystko jest w porządku. 308g ruchliwego dziecka❤️
Podczas badania nie chciała współpracować. Musiałam trząść brzuchem, potem iść do toalety a na końcu zejść z fotela i podskakiwać😅Angelaaaa, Kalli95, MamaTrójki, Strata, MamaNl, Kitaja, Kitaja, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:Też miałam dzisiaj połówkowe. Potwierdziło się że dziewczynka, wszystko jest w porządku. 308g ruchliwego dziecka❤️
Podczas badania nie chciała współpracować. Musiałam trząść brzuchem, potem iść do toalety a na końcu zejść z fotela i podskakiwać😅
Super, że wszystko w porządku.
Ja się totalnie denerwowałam przed badaniem i wyszło to tez na mierzeniu ciśnienia. Jednak połówkowe to ważne badanie i różne rzeczy mogą wyjśćJoanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
A i wiecie co, pytałam lekarza o te glaskanie brzucha.
No powiedzial ze nie wolno szczególnie w 3 trymestrze. Ze tak się robi podczas porodu na wywołanie skurczy macicy 😅 ale jk zapytałam o smarowanie raz czy dwa dziennie to powiedział ze można 😊 -
Ja dzisiaj 20+0tc także połowa za mną 😊 jeszcze drugie pół i już będę mieć Alicję przy sobie albo i szybciej 🤭 nie wiem o ile szybciej dadzą mnie na cc 🙈 czas leci a ja nie jestem gotowa na 2 dziecko 🫣 moja córka daje mi ostatnio nieźle w kość 🙄Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dla mnie jedno dziecko to kosmos a co dopiero dwójka 😅
W ogóle to czuję się jak oferma bo cały czas rozkminiam jak tu pogodzić spanie z dzieckiem w dostawce na piętrze i całodniowe przebywaie razem na parterze. A jak z przewijaniem, gdzie mam trzymac ubranka itp.😅
Czuje na karku juz porod i chciałabym mieć juz wszystko chociaż przemyślane 😅 -
Kalli95 wrote:Dla mnie jedno dziecko to kosmos a co dopiero dwójka 😅
W ogóle to czuję się jak oferma bo cały czas rozkminiam jak tu pogodzić spanie z dzieckiem w dostawce na piętrze i całodniowe przebywaie razem na parterze. A jak z przewijaniem, gdzie mam trzymac ubranka itp.😅
Czuje na karku juz porod i chciałabym mieć juz wszystko chociaż przemyślane 😅
Po urodzeniu córki mówiliśmy że dzieci to nie będziemy mieć dobre parę lat 😂😂 a tu coś nagle się odmieniło 🤷♀️🤭Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kalli95 wrote:Ja na ten moment chciałabym zaraz po urodzeniu niedługo zajść w kolejna ciążę jak się uda ale wiem, ze może mi się odmieni jeszcze 😀
U mnie będzie różnica 18 miesięcy. Ogólnie jestem zadowolona z tej decyzji ale strasznie się boje jak to wszystko ogarnę 🙈 jak Maja zareaguje na rodzeństwo 🤷♀️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kalli95 wrote:Zrobilam dzisiaj pierwszy poważny zakup dla dziecka - kupilam uzywany bujaczek babybjorn na vinted i chyba otworzyłam niebezpieczne drzwi do rzucenia się w wir zakupów 😂
Kalli95, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:U mnie będzie różnica 18 miesięcy. Ogólnie jestem zadowolona z tej decyzji ale strasznie się boje jak to wszystko ogarnę 🙈 jak Maja zareaguje na rodzeństwo 🤷♀️
Na pewno Maja pokocha Alicje i nie będzie chciala się od niej odkleić 🥰Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość