LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia11 wrote:Nie katujcie się sokiem z buraka, bo żadne badania nie potwierdzają tego, że podnosi hemoglobinę, a wchłanianie z soku to i tak tylko ok. 2%. To mit z dawnych lat, bo burak ma kolor krwi, dlatego tak uważano.
Otóż to, nawet dietetyczka mi kiedyś to mówiła.
Widzę, że Wy to już tak na poważnie z wyprawkami 😅. Ja to dopiero raczkuję 😂.
Boże, dziewczyny, trochę creepy. Szwagier przyszedł ciąć drzewo z mężem i zostawił u teściowej dziecko, które się uspało. Po całej akcji, szwagier przyszedł i powiedział, że jak chłopak się obudzi to, by go odprowadzić. No okej. Nie minęło 10 minut i Ignaś się obudził z płaczem, i w sumie go rozumiem 😂, jako dobra ciotka (choć średnio za nim przepadam) zapytałam czy się bawimy, czy idziemy do mamy - poszłam go odprowadzić i no... Yyy... Zostaliśmy jego rodziców przy czynnościach w których nie powinnam ich zobaczyć 😅. Już nic nie będzie takie samo 😖. Zażenowanie poziom max 😬.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 18:43
Scandi-B lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Sóweczka wrote:Dziewczyny ja też już powoli zakupy robię i chcę karmic piersią, ale z 1 butelkę warto mieć gdybym np odciągnęła pokarm, a M by został z córeczką 😊
Kompletnie nie wiem jakie butelki warto kupić 😁🤷🙆
Niektóre macie małe dzieci, więc może coś doradzicie??
-
Ultra-Dżasta wrote:Otóż to, nawet dietetyczka mi kiedyś to mówiła.
Boże, dziewczyny, trochę creepy. Szwagier przyszedł ciąć drzewo z mężem i zostawił u teściowej dziecko, które się uspało. Po całej akcji, szwagier przyszedł i powiedział, że jak chłopak się obudzi to, by go odprowadzić. No okej. Nie minęło 10 minut i Ignaś się obudził z płaczem, i w sumie go rozumiem 😂, jako dobra ciotka (choć średnio za nim przepadam) zapytałam czy się bawimy, czy idziemy do mamy - poszłam go odprowadzić i no... Yyy... Zostaliśmy jego rodziców przy czynnościach w których nie powinnam ich zobaczyć 😅. Już nic nie będzie takie samo 😖. Zażenowanie poziom max 😬. -
Właśnie robię listę wyprawkowa w Excelu co trzeba mieć, mam zamiar udostępnić ja na dysku dla najbliższej rodziny po wywaleniu podkładów poporodowych, majtek, maści na sutki itp. 😅 żeby nie mieć 5 różnych bujaczkow czy 30 pajaców 😂
Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
W ogóle moja mama dzisiaj rozwaliła system bo kupila dla dziecka ubranka bo były w promocji. I wszystko byłoby super ale te ubranka sa dla rocznego dziecka 😂😂😂
Ultra-Dżasta, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Otóż to, nawet dietetyczka mi kiedyś to mówiła.
Boże, dziewczyny, trochę creepy. Szwagier przyszedł ciąć drzewo z mężem i zostawił u teściowej dziecko, które się uspało. Po całej akcji, szwagier przyszedł i powiedział, że jak chłopak się obudzi to, by go odprowadzić. No okej. Nie minęło 10 minut i Ignaś się obudził z płaczem, i w sumie go rozumiem 😂, jako dobra ciotka (choć średnio za nim przepadam) zapytałam czy się bawimy, czy idziemy do mamy - poszłam go odprowadzić i no... Yyy... Zostaliśmy jego rodziców przy czynnościach w których nie powinnam ich zobaczyć 😅. Już nic nie będzie takie samo 😖. Zażenowanie poziom max 😬.
Haha no to nieźle 🙈🤭 współczuję za jakiś czas będziecie się z tego śmiać 😂 chyba 🫣Olo323 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kalli95 wrote:W ogóle moja mama dzisiaj rozwaliła system bo kupila dla dziecka ubranka bo były w promocji. I wszystko byłoby super ale te ubranka sa dla rocznego dziecka 😂😂😂
Zawsze się przydadzą 🤭😂Olo323 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja mam już praktycznie wszystko ale tak jak już mowilam dużo mam po wnuku ale tez duZo dokupilam
Brakuje mi jeszcze jednego łóżeczka ale to z czasem
Wózek na koniec wakacji będzie już u mnie
Ubranka na strychu wanienka materac rożek i inne rzeczy przyszły już
A ciuszki jakie dokupilam czekają już w Polsce na odbiór 🫣i tez mam większe ciuszki niby na rok 80 cm np ale poprzednio synowie mieli ten rozmiar na 3/4 mce ciekawe jak będzie terazWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 19:55
-
Kalli95 wrote:W ogóle moja mama dzisiaj rozwaliła system bo kupila dla dziecka ubranka bo były w promocji. I wszystko byłoby super ale te ubranka sa dla rocznego dziecka 😂😂😂
A chociaż męskie kupiła? 😅
U mnie moja ciotka jest zafascynowana ciuszkami dla dziewczynek. Ciągle jej powtarzam, że to KAROL, CHŁOPIEC. Zaczynam tracić cierpliwość xD.
Decemberry, Joanne lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:A chociaż męskie kupiła? 😅
U mnie moja ciotka jest zafascynowana ciuszkami dla dziewczynek. Ciągle jej powtarzam, że to KAROL, CHŁOPIEC. Zaczynam tracić cierpliwość xD. -
Kurcze, dziewczyny, też bym zaczęła już kupować ciuszki ale nie wiem od jakiego rozmiaru zacząć. Dodatkowo - boję się szybkiego porodu - brat jest wcześniakiem, ja również i oboje urodziliśmy się wcześniej o cały miesiąc... Mama mówiła, że oboje byliśmy "tacy malusi" i teraz tak trochę się cykam 😬. No nie wiem, zapytam lekarza, czy to, że jestem wcześniakiem może mieć wpływ na poród, nie powiem - troszkę stres.
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Moja mama też powoli się rozkręca z ciuszkami, ale kupuje uniwersalne kolory, bo siostra też w ciąży, a jeszcze nie zna płci. I żebyśmy mogły się podzielić. A ja dzisiaj na vinted wyhaczyłam w dobrej cenie chicco baby hug 🙈
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po połówkowym. Moja Wanda stała się chłopcem. Chyba. Jakoś z mężem nie możemy tego na razie przetrawić badanie trwało ponad godzinę wszystko sprawdzone po 5 razy mam nawet piekna buźkę w 3d ale tego siusiaka tak dojrzeć nie można było ale widać było że coś tam chyba jest i raczej to nie jest dziewczynka. W sensie sama cały czas coś widziałam i mówił lekarz że na dziewczynkę to nie wygląda no finalnie nie dał 100 pewności że to facet ale mam ostatnie zdjęcie które zrobił i mówi że to jądraaa wiec chyba już nie ma wątpliwości aczkolwiek mógł mi powiedziec tak to chłopiec kobieto NA PEWNO. I mnie tak zostawil z pewnością 90 procent stad mam dla was zagadkę szczególnie mam spodziewających się chłopcow. Mam zdjęcie - to białe to kość udowa i bok dziecka zatem to co wystaje ponoć na górze to jądra czy to tak wygląda u was też ? może wy pomożecie hahah . https://zapodaj.net/52cd220b4390b.jpg.html
Angelaaaa, Asia11, Decemberry, Scandi-B lubią tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:Dziewczyny ja po połówkowym. Moja Wanda stała się chłopcem. Chyba. Jakoś z mężem nie możemy tego na razie przetrawić badanie trwało ponad godzinę wszystko sprawdzone po 5 razy mam nawet piekna buźkę w 3d ale tego siusiaka tak dojrzeć nie można było ale widać było że coś tam chyba jest i raczej to nie jest dziewczynka. W sensie sama cały czas coś widziałam i mówił lekarz że na dziewczynkę to nie wygląda no finalnie nie dał 100 pewności że to facet ale mam ostatnie zdjęcie które zrobił i mówi że to jądraaa wiec chyba już nie ma wątpliwości aczkolwiek mógł mi powiedziec tak to chłopiec kobieto NA PEWNO. I mnie tak zostawil z pewnością 90 procent stad mam dla was zagadkę szczególnie mam spodziewających się chłopcow. Mam zdjęcie - to białe to kość udowa i bok dziecka zatem to co wystaje ponoć na górze to jądra czy to tak wygląda u was też ? może wy pomożecie hahah . https://zapodaj.net/52cd220b4390b.jpg.html
U mnie tak było widać
-
Szpacza223 wrote:Dziewczyny ja po połówkowym. Moja Wanda stała się chłopcem. Chyba. Jakoś z mężem nie możemy tego na razie przetrawić badanie trwało ponad godzinę wszystko sprawdzone po 5 razy mam nawet piekna buźkę w 3d ale tego siusiaka tak dojrzeć nie można było ale widać było że coś tam chyba jest i raczej to nie jest dziewczynka. W sensie sama cały czas coś widziałam i mówił lekarz że na dziewczynkę to nie wygląda no finalnie nie dał 100 pewności że to facet ale mam ostatnie zdjęcie które zrobił i mówi że to jądraaa wiec chyba już nie ma wątpliwości aczkolwiek mógł mi powiedziec tak to chłopiec kobieto NA PEWNO. I mnie tak zostawil z pewnością 90 procent stad mam dla was zagadkę szczególnie mam spodziewających się chłopcow. Mam zdjęcie - to białe to kość udowa i bok dziecka zatem to co wystaje ponoć na górze to jądra czy to tak wygląda u was też ? może wy pomożecie hahah . https://zapodaj.net/52cd220b4390b.jpg.html
Oo no to faktycznie szok dla was 🙈 ciekawa jestem co na następnym usg wyjdzie 🤭 ważne że zdrowe 😍Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
-
No zdrowe wszystko idealnie wiec tez bardzo bardzo się cieszę ale już wszystko miałam w głowie dla dziewczynki czekałam na potwierdzenie dzisiaj i mogłam klikać kup teraz a teraz nagle wszystko się zmieniło. No u nas jakoś to inaczej wygląda ale patrząc na zdjęcie MamaNI to chyba coś takiego widziałam dzisiaj kilka razy 😵 także chyba nie mam się już co łudzić. Następne USG u prowadzącego 20.07 ale on ma taki mały monitor że tam nic nie można zobaczyć... Kolejne konkretne to już 3 trymestr a do wtedy to ja oszaleje ale no chyba nie ma co i trzeba kompletować wyprawkę dla chłopca 💁
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Znowu się z Wami uśmiałam jak norka. Dżasta z widokami na nie to, co trzeba (trauma murowana xD), a Szpacza z mężczyzną zamiast kobitką pod sercem. Wybacz, że się śmieję, ale opis dałaś tak piękny, że nie wiem, czy przytulać, czy klepać po plecach
Na pewno współczuję tego, że musisz od nowa przeczesywać neta pod kątem chłopięcych ubranek. Jakbym miała to teraz robić od nowa, to bym chyba oszalała. Zwłaszcza, że ładnych chłopięcych jest o wiele mniej, niż dziewuszkowych. Ale dasz radę Tylko teraz się przyzwyczaić do nowej sytuacji.. GRUNT, ŻE ZDROWA. TZN ZDROWY. z Wandy zrobił się WAND, a to po angielsku różdżka.. No pasuje teraz, hehe
Z ciuszkami na roczne dzieci muszę przyznać bez bicia, że jak po połówkowych pojechaliśmy do gigantycznego kerfura i zobaczyliśmy piękne śpioszki z dinozaurami na rozmiar 12m, to stwierdziliśmy, że i tak musimy je kupić, bo są zbyt ładne, żeby nie kupić, haha. Takie kudłate, miłe w dotyku i śliczne! No i przecenione, a że jestem drapieżnikiem promocji, to cóż.. no nie dało się przejść obojętnie hahaha.
Dziękuję za info o tym misiu, poczytam Pana Tabletkę, choć momentami mnie jego narracja wkurza (np. jego podejście do probiotyków mnie trochę rozwala) i wybiorę jakiś fajny. Ten miś kosztuje teraz jakieś 130 zł, myślałam, że taka jakaś normalna cena to jest, bo innych marek nie sprawdzałam. Ten był polecany na jakiejś mamusiowej grupie jako mega cichy i taki, którego chętnie używają dzieci.
Chyba dwie z Was pisały, że kupiły na vinted bujaczek babybjorn - myślicie, że warto w to inwestować? Moja siostra mówiła mi o bujaczku 3w1 tinylove, że spoko, ale jak patrzyłam na ceny, to mi się mega odechciewa
Z butelek zainwestowałam w avent, bo koleżanka mi poleciła, jako takie pancerne butelki, z którymi nic się nie dzieje. Pytałam też o kolki, mówiła, że nie miała tego problemu. Ktoś mi gdzieś mówił, że jak avent nie pyknie, to dr browns poleca. Ale ja się obkupiłam w cały zestaw, więc musi pyknąć!
Dzisiaj pierwszy raz jadłam makaron z soczewicy czerwonej. No i nie polecam walorów smakowych. Chyba moje uwielbienie do białego makaronu (obowiązkowo rozgotowany) jest zbyt wielkie, żeby eksperymentować z warzywnymi..Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Szpacza223, poniżej zdjęcie siusiaka 13+2.
A tu jeszcze w 3D, 19+1 😆.
Mam nadzieję, że pomogłam 😆.
Powiem Ci, że dla chłopaków jest ograniczony wybór ubranek. Nasz to będzie chodzić w większości w Kubusiu Puchatku, ostatnio widziałam komplet z Harrego Pottera to też kupię. A jakbyście gdzieś widziały ubranka z gry Wiedźmin 3: Dziki Gon to już w ogóle dawajcie znać 😂.
W pobliskim sklepie są ubranka z jakiejś bajki chyba, bo w rogu jest napis kanału MiniMin; jakieś rybki narysowane na brzuszku i wodorosty... Muszę zabrać Amelkę i ona mi powie z jakiej to bajki 😂🤣. I standardowo ciuszki z autami, dinozaurami, kilka "czystych", kuźwa zobaczę. Jedno body mam już rozmiar 62 cm, to chyba skupie się na tej rozmiarówce.
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki