X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała "tylko nie bierz nospy!", ale już nie dopytywałam dlaczego.

Butelkę mam tą co na zdjęciu. Nie wiem czy dobra czy nie. Orientuje się któraś z Was w temacie?

20220709-121611.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 17:40

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu dawali 3x dziennie nospe wiec nie wiem dlaczego

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Mnie ostatnio znowu brzuch boli tak miesiączkowo, lekarz kazał brać no spe
    Mnie wczoraj zaczęły tak mocniej plecy boleć i czuje kłucie w podbrzuszu. Chyba za mało odpoczywam, bo też kostki mam spuchnięte i obolale nogi.

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie czuję się super, aczkolwiek jak dziś w przymierzalni Reserved zobaczyłam swą lordozę, to zaczęłam trochę prostować miednicę i OJEJU, dramat. Dobrze, że za niedługo idę do fizjo to coś podziałamy 😁. Wczoraj nawet myślałam o tym, czy to normalne czuć się dobrze. Prowadzący mnie sam straszył na ostatniej wizycie, że jakby jakieś skurcze były to brać nospę 🧐.

Czytałam też, że na etapie 21 tc mogą pojawiać się skurcze tego Hicksa 😂 ale u mnie na razie cisza. Czasami kłucia w pachwinach, zazwyczaj jak szybko wstaje a tak to nic.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie wiem do końca jak to jest mieć skurcze macicy 😅 czy to to jak się brzuch napina, czy to jak boli miesiączkowo czy co tam jeszcze

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami kłucie, dosyc nieprzyjemne. Pojawia się przy zmianie pozycji, ruszaniu nogami. Trwa ono tak z dwa dni a potem kilka dni spokój. Brzuch mi czasami twardnieje i się napina, ale też nie wiem czy to skurcze :)

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Nosia ja ogólnie mam bóle podbrzusza. Położna mówiła żeby brać poduszkę pod pupę jak leżę żeby trochę podbrzusze odciążyć. Często też czuję tak jakby nacisk na odbyt. Czytałam że to też normalne.
    A że plecy bolą na tym etapie to chyba dlatego że zmienia się ośrodek ciężkości.

MamaNl z ah odbieram w przyszłym tygodniu i już bym się wszędzie pozapisywała😉 jednak czekam na przeprowadzkę. Może w końcu coś znajdziemy. Fajnie by było.

Ja tez mam ten ucisk na odbyt - jakby mi go chciało rozerwać. Nie mówiąc już o 1 hemeroidzie który mi się zrobił...

Tez myślałam o tej pozycji o której mówisz ale u mnie nie ma szans. Mocz by mi się wracał do góry a to boli piekielnie.🤨

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręgosłup mnie boli od kilku ładnych tygodni, to jeden z powodów, dla których po pierwszych l4 spowodowanych najkijowszym samopoczuciem i mdłościami nie wróciłam do pracy. Mam dyskopatię szyjną i lędźwiową i powiem Wam, że obawiam się, co będzie dalej. Byłam u fizjo na nfz - babeczka praktycznie umywa ręce od czegokolwiek. Mówi, że ona nie zaleca żadnego ruchu poza spacerami, żadnych masaży mi nie zrobi, bo to ryzyko. Moja ginka na to zrobiła wielkie oczy i powiedziała, żebym poszukała innego fizjoterapeuty. A ja widzę, że z tygodnia na tydzień kręgosłup coraz mocniej się męczy. Słyszałam o plastrowaniu brzucha, ginka daje zielone światło, ale nie wiem, czy u mnie na śląsku ktoś z tym działa. Heh..

Dziewczyny z Holandii, ale macie cudaczne ceny na pampersy, wielkie wow! :D Ja robiłam ostatnio deal życia kupując pampersy 1 premium care za 39.99 78 sztuk... dorwałam w kerfurze ostatnie dwie sztuki, haha. Jeszcze w lidlu na promce też kupiłam kilka jakieś 2 mc temu :D

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pampersami to była jakaś akcja żeby wypróbować czy coś tam takiego. Ogólnie w cenach się jeszcze nie orientuję. Jedyne co posprawdzałam to ceny ubranek. Po prostu jak zobaczę coś na promo to będę kupować żeby taniej było. Tą butelkę co zdjęcie wkleiłam kupiłam za 7,5€ a normalnie kosztuje pomiędzy 15 a 20€.

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam też trochę rzeczy z drugiej ręki. Czyste, zadbane, praktycznie nowe. Mój mi wmawia zakupoholizm ale jak mu powiedziałam że na łóżeczko, bujak elektryczny, dostawkę do łóżka i wanienkę wydaliśmy tylko tyle co byśmy wydali na nowe łóżeczko to zmienił zdanie i przyznał mi rację.
    Przecież pierdół i zabawek nie kupuję, tylko to co najpotrzebniejsze 🤦🏻‍♀️

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez rozgladam sie za uzywanymi rzeczami, kupilam skladana wanienke ze stojakiem za pol ceny. Takze za pol ceny wzielam duze lozeczko na pozniej od kolezanki, jak przyjechalam je odebeac to sie okazalo ze dorzucila ze dwa metry szescienne jakichs ekstra rzeczy ktore jej zostaly, niektore uzywane a niektore nawet nie, typu posciel, ochraniacz na materac, dodatki do wozka, przewijak itp, nawet jeszcze nie rozpakowalam tego wiec nie wiem co tam jeszcze znajde 😅

Co do ubranek to juz wspominalam ze mam troche, kupowalam zanim poznalismy plec wiec sa dosc neutralne. Proste wzory, motywy zwierzat, morskie, kosmos (bo lubimy). Natomiast niespecjalnie przepadam za motywami z bajek, wiec jak na razie takie omijam ;) chyba to wynika z tego ze nie lubie brandowania ubran, (tak mi sie to kojarzy) i zeby dziecko sie do tego przyzwyczajalo od malego.

Ultra Dzasta, moj maz jest wczesniakiem i nam polozna potwierdzila ze nie ma to zadnego znaczenia w nastepnym pokoleniu. My po prostu mamy przez to bardziej namacalna swiadomosc ze takie rzeczy sie zdarzaja.

Ja mialam generalnie szalony tydzien, ale maly daje o sobie znac regularnie wiec mysle ze wszystko sie rozwija jak powinno 😊 Natomiast jeg ruchy zmienily sie ostatnio, czasem nie czuje ich na sciance brzucha, tylko tak jakby w srodku na dnie macicy 🤔 tez tak macie?

Altair lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Mi położna powiedziała "tylko nie bierz nospy!", ale już nie dopytywałam dlaczego.

Butelkę mam tą co na zdjęciu. Nie wiem czy dobra czy nie. Orientuje się któraś z Was w temacie?

20220709-121611.jpg
    Czytałam to ta firma robi pożądane rzeczy dla dzieci, smoczki są bardzo rekomendowane. Mnie natomiast ta butelka nie zmieści się do podgrzewacza.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Natomiast jeg ruchy zmienily sie ostatnio, czasem nie czuje ich na sciance brzucha, tylko tak jakby w srodku na dnie macicy 🤔 tez tak macie?

W sensie jak na dnie macicy? :O Ja czuję normalnie przy ściance brzucha.

Kurczę, laski, jestem załamana totalnie. Robimy sobie remont sypialni, żeby zrobić miejsce dla malucha. A co za tym idzie, kupiliśmy u stolarza łóżko i nowy materac, bo stary się po 7 latach rozpadał już. W salonie nam doradzili piankowy, zamiast sprężynowego, jak chcieliśmy. Doradzili też twardość H3. Wahałam się długo między H2 a H3, bo nasz stary materac był na koniec za miękki. Wczoraj w końcu się położyliśmy na pierwszą noc i dzisiaj... obudziłam się o 6 rano ze zdrętwiałymi biodrami, pospinana w cholerę, no masakra. Wyczytałam, że H3 jest od 80 kilo wagi, a my z mężem tyle nie ważymy, ani ja, ani on. Nikt nas o naszą wagę nie zapytał, a przecież przez 10 minut w sklepie nie uznam z całą pewnością, że coś jest dla mnie lepsze. Materac był kosmicznie drogi (prawie 3 tysiące), bo wyszliśmy z założenia, że no, na 10 lat będzie. Teraz nie mam pojęcia co dalej robić, aż się z bezsilności popłakałam. Napisałam im maila, zobaczymy, czy coś doradzą, może jakimś cudem nam wymienią na bardziej miękki... Mam przez to wrażenie, że nie ma sensu odkładać na niektóre rzeczy pieniędzy i kupować tych z wyższej półki, tylko lepiej stawiać na tańsze i częściej wymieniać. To strasznie smutny wniosek :(

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:

Kurczę, laski, jestem załamana totalnie. Robimy sobie remont sypialni, żeby zrobić miejsce dla malucha. A co za tym idzie, kupiliśmy u stolarza łóżko i nowy materac, bo stary się po 7 latach rozpadał już. W salonie nam doradzili piankowy, zamiast sprężynowego, jak chcieliśmy. Doradzili też twardość H3. Wahałam się długo między H2 a H3, bo nasz stary materac był na koniec za miękki. Wczoraj w końcu się położyliśmy na pierwszą noc i dzisiaj... obudziłam się o 6 rano ze zdrętwiałymi biodrami, pospinana w cholerę, no masakra. Wyczytałam, że H3 jest od 80 kilo wagi, a my z mężem tyle nie ważymy, ani ja, ani on. Nikt nas o naszą wagę nie zapytał, a przecież przez 10 minut w sklepie nie uznam z całą pewnością, że coś jest dla mnie lepsze. Materac był kosmicznie drogi (prawie 3 tysiące), bo wyszliśmy z założenia, że no, na 10 lat będzie. Teraz nie mam pojęcia co dalej robić, aż się z bezsilności popłakałam. Napisałam im maila, zobaczymy, czy coś doradzą, może jakimś cudem nam wymienią na bardziej miękki... Mam przez to wrażenie, że nie ma sensu odkładać na niektóre rzeczy pieniędzy i kupować tych z wyższej półki, tylko lepiej stawiać na tańsze i częściej wymieniać. To strasznie smutny wniosek :(

Trochę smutne ze faktycznie nie dopasowali materaca do was nawet w ikea podajesz wzrost wagę i na tej podstawie dopasowany masz materac do siebie No i nie wiem jak teraz ale za fajny twardy jakiś czas temu placilam około 290 euro czyli dużo taniej a faktycznie jest dopasowany do nas i wygodny

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

20220709-121611.jpg

Tez mam ja na Allegro i myśle ze mimo moich avent które już są spróbuje i ta 🤪

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl znasz Prijsmepper? Właśnie tam kupiłam tą butelkę. Ogólnie rzeczy mega tanie. Całą chemię i kosmetyki tam kupuję. Polecam.

Decemberry mój kupił najtwardszy materac 4🤦🏻‍♀️ Uznał że na jego plecy będzie najlepszy a potem sam przyznał że jest za twardy. Kupiliśmy kilkucentymetrowy ochraniacz na materac który jest miękki i da się przyzwyczaić. No nic, może z czasem materac się wyrobi. Cały czas mam taką nadzieję🤦🏻‍♀️ Powodzenia 🌻

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:

No wlasnie trudno to wytlumaczyc… takie jakby skrobanie wewnatrz brzucha na dole. Ale w sumie mam lozysko na przedniej scianie, wiec generalnie nawet te ruchy co czuje na brzuchu sa tak jakby bardziej po bokach brzucha. Moze to dlatego 🤷‍♀️

Jesli chodzi o materac to nasz jest sredni, tez sie zastanawiam nad zmiana. W Polsce kupilam przez internet z Pan Materac, ale wczesniej bylam dwa razy w ich salonie w pewnym odstepie czasu i testowalam czy mi przypdnie do gustu. Nikogo nie pytalam o rade tylko sie zdalam na wlasne odczucia. I jestem zadowolona, zawsze sie wysypiam. Chetnie bym sprowadzila taki sam to do Norwegii ale to raczej malo wykonalne 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 12:00

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decembery są takie materace które z jednej strony maja h2 a z drugiej h3 i w razie czego Można tylko stronami obrócić. A wy w sklepie na nim nie leżeliście zeby sprawdzić czy nie za twardy? Ponoc powinno się położyć na 15min i zobaczyć czy jest ok.
    Jak nowo kupiony to napisz do nich moze wymienia. Zwykle jak porządne firmy to nie powinny robić problemów.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B ja też czasami odczuwam ruchy tak głęboko, a czasami przez powłoki brzucha :)

Scandi-B lubi tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh witam się z Wami z cukrzycą ciążową 🤷🏻‍♀️ Byłam dziś na krzywej i wynik po godzinie 182 😔

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ