LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpacza223 wrote:No zdrowe wszystko idealnie wiec tez bardzo bardzo się cieszę ale już wszystko miałam w głowie dla dziewczynki czekałam na potwierdzenie dzisiaj i mogłam klikać kup teraz a teraz nagle wszystko się zmieniło. No u nas jakoś to inaczej wygląda ale patrząc na zdjęcie MamaNI to chyba coś takiego widziałam dzisiaj kilka razy 😵 także chyba nie mam się już co łudzić. Następne USG u prowadzącego 20.07 ale on ma taki mały monitor że tam nic nie można zobaczyć... Kolejne konkretne to już 3 trymestr a do wtedy to ja oszaleje ale no chyba nie ma co i trzeba kompletować wyprawkę dla chłopca 💁
Masz zdjęcie z 7 tyg ???? -
U mnie króluje myszka mickey takich ubranek mam już masę ale ja ja lubię coś poradzić 😂
Ja narazie pasuje z zakupami i za miesiąc chce zdjąć wszystko ze strychu i popatrzyć co mam a co muszę jeszcze mieć - obawiam się ze jest dużo za dużo już hahahha mam taka wielka skrzynie tylko w rozum 56/62 i milion siatek z tym co dokupilam wiec zrobię selekcje a resztę oddam wystawie lub dam młodej niech trzyma u siebie już bo coś mi się wydaje ze to już ostatni dzieciaczek 😅😅😅
Dużo mamy tych ciuszków z noppies jedna z lepszych firm w nl jak dla mnie dobra jakość i mega miękkie ubranka .
Podobnie H&M czy c&a. Tak jak mowilam mój wnuk urodził się 20.11 a mój termin jest na 17.11 choć już coś mówią ze będzie wcześniej ze względu na to moje ciśnienie . No i on był malutki urodził się 50 cm i musieliśmy dokupić ciuszki na 44 bo w 50 pływał heheh. Ja obstawiam u siebie min rozum 56 No ale nie wiem ile wcześniej będą planować poród .
Muszę czekać co ustala 🫣
Co do butelek wybrałam Avent jak przy poprzednich dzieciach 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 08:37
-
No kurde MamaNl to mnie zmartwiłaś, już pół vinted wykupiłam w rozmiarze 62-68 😂. No ale popatrzę za czymś mniejszym może, by mieć choć kilka ubranek w 56. Muszę zapytać kuzynek od jakich rozmiarów zacząć męską rozmiarówkę 😆. I też na razie spasuję z ubraniami, choć i tak wpadłam w szał wcześniej niż planowałam 🤦♀️.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:No kurde MamaNl to mnie zmartwiłaś, już pół vinted wykupiłam w rozmiarze 62-68 😂. No ale popatrzę za czymś mniejszym może, by mieć choć kilka ubranek w 56. Muszę zapytać kuzynek od jakich rozmiarów zacząć męską rozmiarówkę 😆. I też na razie spasuję z ubraniami, choć i tak wpadłam w szał wcześniej niż planowałam 🤦♀️.
U mnie chłopcy byli więksi i 56 było na chwilkę i potem 62 po tygodniu chyba ale tak jak pisałam na 3/4 mce mieli 80 a to niby na rok rozmiarówka 😂😂
Jeden się urodził 4370 a drugi 4000 obaj w granicach 53-57 cmOlo323 lubi tę wiadomość
-
Kurcze wy już faktycznie ogarnaicie wyprawki... Ja czekałam aż skończymy remont. Mieliśmy już kończyć a jeszcze nie zaczęliśmy 🙈 na kilka rzeczy jeszcze czekamy .. więc myślę że skoczymy najwcześniej za miesiąc.
Muszę poznosic że strychu pudła, które będą się kurzyć przy remoncie- trochę bez sensu... -
Strata wrote:MamaNi u mnie podobnie.
Też 80 nosił na 4 miesiąc 😂
56 nosił całe dwa tygodnie
62 miesiąc i tak aż do 86.
Na 86 trochę przystopował
A teraz nosi 92/98 już dobre pół roku.
U mnie chłopcy to już nastolatki ten cięży ma dziś 15 lat i 190 cm a buty 46,5 😅
Młodszy ma 13 lat i 173 cm buty 45 😂😂😂
Także jedynie dziewczyny mniejsze jedna ok 165 cm druga 160 cm one znów się urodziły 3760 i 3800
Mój wnuk długo był malutki ciuszki na 68/74 nosił na rok
Dziś ma prawie 3 lata kończy w listopadzie i nosi ciuchy na 92/98 czasem na 104
Butki ma 23 a jest chudy ze teraz kupowali mu jeansowe spodenki w primarku na 80 i tez są idealnie dobre 😂
Także każde dziecko jest inne 🤪🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 09:07
Strata lubi tę wiadomość
-
Kurczę dziewczyny Wy już w większości macie tyle rzeczy, że szok. :o A ja wciąż mam wrażenie, że kompletowanie wyprawki to dla mnie czarna magia. 🤣🙈 Jedyne co jestem w stanie ogarnąć to ubranka a te wszystkie wanienki, bujaczki, butelki itp. To ja nie wiem w ogóle. Mam wrażenie, że jak się dziecko urodzi to nie będę miała połowy rzeczy. 🤣 Narazie jesteśmy na etapie wyboru mebli do pokoju dziecięcego i jak tylko je kupimy to myślę, że już pójdzie z górki bo będzie gdzie to chować i jakoś ogarnąć. A teraz jak dostanę nagrodę z pracy to chcę ogarnąć całą wyprawkę dla siebie do porodu - jakieś koszule, majtki, podkłady itp.
Dzisiaj zaczynam już 6 miesiąc! 😍🥰 Nie wierzę, że to tak szybko leci.Joanne, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Susie wrote:Kurczę dziewczyny Wy już w większości macie tyle rzeczy, że szok. :o A ja wciąż mam wrażenie, że kompletowanie wyprawki to dla mnie czarna magia. 🤣🙈 Jedyne co jestem w stanie ogarnąć to ubranka a te wszystkie wanienki, bujaczki, butelki itp. To ja nie wiem w ogóle. Mam wrażenie, że jak się dziecko urodzi to nie będę miała połowy rzeczy. 🤣 Narazie jesteśmy na etapie wyboru mebli do pokoju dziecięcego i jak tylko je kupimy to myślę, że już pójdzie z górki bo będzie gdzie to chować i jakoś ogarnąć. A teraz jak dostanę nagrodę z pracy to chcę ogarnąć całą wyprawkę dla siebie do porodu - jakieś koszule, majtki, podkłady itp.
Dzisiaj zaczynam już 6 miesiąc! 😍🥰 Nie wierzę, że to tak szybko leci. -
Decemberry wrote:Znowu się z Wami uśmiałam jak norka. Dżasta z widokami na nie to, co trzeba (trauma murowana xD), a Szpacza z mężczyzną zamiast kobitką pod sercem. Wybacz, że się śmieję, ale opis dałaś tak piękny, że nie wiem, czy przytulać, czy klepać po plecach
Na pewno współczuję tego, że musisz od nowa przeczesywać neta pod kątem chłopięcych ubranek. Jakbym miała to teraz robić od nowa, to bym chyba oszalała. Zwłaszcza, że ładnych chłopięcych jest o wiele mniej, niż dziewuszkowych. Ale dasz radę Tylko teraz się przyzwyczaić do nowej sytuacji.. GRUNT, ŻE ZDROWA. TZN ZDROWY. z Wandy zrobił się WAND, a to po angielsku różdżka.. No pasuje teraz, hehe
Z ciuszkami na roczne dzieci muszę przyznać bez bicia, że jak po połówkowych pojechaliśmy do gigantycznego kerfura i zobaczyliśmy piękne śpioszki z dinozaurami na rozmiar 12m, to stwierdziliśmy, że i tak musimy je kupić, bo są zbyt ładne, żeby nie kupić, haha. Takie kudłate, miłe w dotyku i śliczne! No i przecenione, a że jestem drapieżnikiem promocji, to cóż.. no nie dało się przejść obojętnie hahaha.
Dziękuję za info o tym misiu, poczytam Pana Tabletkę, choć momentami mnie jego narracja wkurza (np. jego podejście do probiotyków mnie trochę rozwala) i wybiorę jakiś fajny. Ten miś kosztuje teraz jakieś 130 zł, myślałam, że taka jakaś normalna cena to jest, bo innych marek nie sprawdzałam. Ten był polecany na jakiejś mamusiowej grupie jako mega cichy i taki, którego chętnie używają dzieci.
Chyba dwie z Was pisały, że kupiły na vinted bujaczek babybjorn - myślicie, że warto w to inwestować? Moja siostra mówiła mi o bujaczku 3w1 tinylove, że spoko, ale jak patrzyłam na ceny, to mi się mega odechciewa
Z butelek zainwestowałam w avent, bo koleżanka mi poleciła, jako takie pancerne butelki, z którymi nic się nie dzieje. Pytałam też o kolki, mówiła, że nie miała tego problemu. Ktoś mi gdzieś mówił, że jak avent nie pyknie, to dr browns poleca. Ale ja się obkupiłam w cały zestaw, więc musi pyknąć!
Dzisiaj pierwszy raz jadłam makaron z soczewicy czerwonej. No i nie polecam walorów smakowych. Chyba moje uwielbienie do białego makaronu (obowiązkowo rozgotowany) jest zbyt wielkie, żeby eksperymentować z warzywnymi..
Poczytaj o tym bujaczku. Najlepiej na yt na kanałach mam. Są różne opinie, jednak znacznie więcej tych dobrych. Moja koleżanka nie mogła sobie poradzić z wiecznie płaczącą córką i dla niej on okazał się wybawieniem. Tylko w tym mała była spokojna. Cena faktycznie zabójcza. Ja kupiłam za 500 zł na vinted ten siatkowany i jest jak nowy. Ten siatkowany fajny, bo szybko schnie i nie zostają plamy (całe poszycie można zdjąć do prania).Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 10:33
-
Szpacza223 wrote:No zdrowe wszystko idealnie wiec tez bardzo bardzo się cieszę ale już wszystko miałam w głowie dla dziewczynki czekałam na potwierdzenie dzisiaj i mogłam klikać kup teraz a teraz nagle wszystko się zmieniło. No u nas jakoś to inaczej wygląda ale patrząc na zdjęcie MamaNI to chyba coś takiego widziałam dzisiaj kilka razy 😵 także chyba nie mam się już co łudzić. Następne USG u prowadzącego 20.07 ale on ma taki mały monitor że tam nic nie można zobaczyć... Kolejne konkretne to już 3 trymestr a do wtedy to ja oszaleje ale no chyba nie ma co i trzeba kompletować wyprawkę dla chłopca 💁
Ja w 16 tygodniu poszłam na usg żeby sprawdzić płeć dziecka i też musieliśmy się przez kilka dni przyzwyczajać do myśli że to jednak dziewczynka a nie chłopiec tak jak sobie wkręciliśmy😉 na wszelki wypadek trzymałam wszystkie paragony z ubranek, ale na połókowych się potwierdziło że u nas róż jest kolorem przewodnim.
20 lipiec już niedługo, cierpliwości życzę 😊
-
Ja w ogóle jeszcze nic nie mam kupionego. Na razie czekam na to, co dostanę od przyjaciółki, bo jej chłopczyk właśnie wyrósł i może mi przekazać. Mam obiecany wózek i ubranka. Zobaczę czego brakuje i dopiero wtedy będę uzupełniać.
Nosia lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Joanne wrote:
Super muszę zobaczyć mam już kartę kruidvat wiec może akurat
A tak mam tez paczkę z Alberta i ta walizkę od położnej i ciagle jakieś ulotki na zniżki
Pieluszki mam odkupilam 1 pampers protection w sumie mam ich 512 szt 😂😂😂Joanne lubi tę wiadomość
-
Nosia ja ogólnie mam bóle podbrzusza. Położna mówiła żeby brać poduszkę pod pupę jak leżę żeby trochę podbrzusze odciążyć. Często też czuję tak jakby nacisk na odbyt. Czytałam że to też normalne.
A że plecy bolą na tym etapie to chyba dlatego że zmienia się ośrodek ciężkości.
MamaNl z ah odbieram w przyszłym tygodniu i już bym się wszędzie pozapisywała😉 jednak czekam na przeprowadzkę. Może w końcu coś znajdziemy. Fajnie by było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 15:54
-
Joanne wrote:Nosia ja ogólnie mam bóle podbrzusza. Położna mówiła żeby brać poduszkę pod pupę jak leżę żeby trochę podbrzusze odciążyć. Często też czuję tak jakby nacisk na odbyt. Czytałam że to też normalne.
A że plecy bolą na tym etapie to chyba dlatego że zmienia się ośrodek ciężkości.
MamaNl z ah odbieram w przyszłym tygodniu i już bym się wszędzie pozapisywała😉 jednak czekam na przeprowadzkę. Może w końcu coś znajdziemy. Fajnie by było.
Ja tez myślałam o zmianie miejsca ale wkoncu chyba będziemy tu jedynie muszę ciuchy wystawiać bo plan na sprzedaż był a teraz pokój się znów przyda 😂😂😂 w sumie nie wiem czy chce się gdziekolwiek przeprowadzać