LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak dostałam cytrynową 😊
Mam wyniki naczczo mam 98 a norma jest do 92 po godzinie mam 128.8 a po 2 godzinach 128.4 także niewielka różnica 🤷♀️🤷♀️
I co teraz ? Ginekolog wystawia skierowanie ? Czy do lekarza rodzinnego ? Kto ma cukrzycę niech mi powie co i jak 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Meggie wow To mój przy Twoim jest dzidziut esencja spokoju Ale w sumie jesteśmy 3 tyg młodsi, dopiero 25 tc
Angela, pewnie Ci dziewczyny powiedzą co i jak, ale współczuję, że wyszła cukrzyca
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Angelaaaa wrote:Tak dostałam cytrynową 😊
Mam wyniki naczczo mam 98 a norma jest do 92 po godzinie mam 128.8 a po 2 godzinach 128.4 także niewielka różnica 🤷♀️🤷♀️
I co teraz ? Ginekolog wystawia skierowanie ? Czy do lekarza rodzinnego ? Kto ma cukrzycę niech mi powie co i jak 🙈
Musisz iść do diabetologa, jak da radę pędź na NFZ (nawet jak nie będzie terminu muszą Cię zapisać do 7 dni). Byłam na sali z dziewczyną, z cukrzycą i mówiła mi, że jak ona wyhaczyła termin na NFZ to do wizyty starała się ogarnąć dietę na własną rękę. Posiłkowała się głównie tym, co znalazła w internecie. Całkowicie wyeliminowała cukier, z owoców to widziałam, że jadła jabłka i gruszki, czasami brzoskwinie. Zero pszennych rzeczy... Taka dieta "bieda edition" 😬. Acha i jadła co 2-3 godziny, małe porcje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2022, 15:05
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Angelaaaa wrote:Tak dostałam cytrynową 😊
I co teraz ? Ginekolog wystawia skierowanie ? Czy do lekarza rodzinnego ? Kto ma cukrzycę niech mi powie co i jak 🙈
Jeśli masz ginekologa na NFZ to on Ci wystawi skierowanie do diabetologa, jeśli chodzisz prywatnie to musisz wziąć skierowanie od rodzinnego przynajmniej tak było w moim wypadku 😉
Aaa! I pamiętaj ze ciężarną muszą przyjść w czasie max 2 tygodnie, nie daj się przepędzić „brakiem terminów”.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2022, 15:18
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Decemberry, krzywej insulinowej się podobno w ciąży nie robi, bo z założenia wychodzą niewłaściwe wyniki.
Angelaaaa, w sumie trochę dziwny ten rezultat. Po godzinie jest spoko, tylko nie spada z jakiegoś powodu. Ciekawe co powie lekarz.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Dzięki dziewczyny 😘 muszę w takim razie iść do rodzinnego po skierowanie ☺️
Mi już wcześniej na czczo wychodziło 95 i raz w moczu cukier 🥴 no i właśnie dziwne że po 2 godzinach cukier nie spada 🤷♀️ ehh ciekawe jakie terminy sąMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny, zakupiłam dziś kurs położnej Izabeli Dembińskiej przygotowujący do porodu. Super sprawa dla tych, które chcą rodzić naturalnie 😀, już drugą godzinę kobitki słucham.
Oprócz teorii porodu jest masa ćwiczeń/pozycji porodowych na 1 i 2 okres, włączające pomoc partnera. Nawet nie wiedziałam, że tyle tego jest 🤯. Zadzwonię jutro do prowadzącego i zapytam o to, czy mogę robić te w ogóle nie wymagające ćwiczenia 😂 a siadłoby mi już zaczynać te mobilizujące biodra 😅.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Dziewczyny poczytuje was jakiś czas u mnie obecnie 23+5 ale wg USG jest 24+5 tydzień różnicy termin wg prenatalnych 26listopada,dziś mam taki problem od rana boli mnie lewy bok brzucha na wysokości od pępka do piersi,ból jest tylko przy chodzeniu,nie wiem czy to nie naciągnięcie bo wczoraj robiłam sok w sokowiròwce i trochę przycisnęłam aż zabolało albo to może jelita nie wiem, miała któraś tak?
-
Marta 93, to moga byc jelita… a wiesz gdzie masz lozysko? Ja mam z przodu i mowili ze gdybym sie mocno uderzyla to musze przyjsc sprawdzic czy sie nie uszkodzilo.
Dzis mialam wizyte u lekarza rodzinnego, zrobil mi USG, ale on nie robi zadnych pomiarow wiec nie wiem ile maluch wazy ani jak jest duzy. Sprawdzal tylko czy wszystko w porzadku i ulozenie. Dzidz lezy glowa w dol, niby sie moze jeszcze przekrecac ale lekarz stwierdzil ze pewnie juz tak zostanie. Zobaczymy 🤞stwierdzil ze rozmiar brzucha nieco ponizej normy (choc nam sie wydaje ze on jest ogromny 🙈). Z malym wszystko ok 💕
Czesto slucham sobie wykladow z SWPS i akurat dzis trafilam na taki w temacie dla mlodych rodzicow, moze ktoras z was zainteresuje: https://youtu.be/DtA8h7p-jmU -
nick nieaktualnyMarta93 wrote:Dziewczyny poczytuje was jakiś czas u mnie obecnie 23+5 ale wg USG jest 24+5 tydzień różnicy termin wg prenatalnych 26listopada,dziś mam taki problem od rana boli mnie lewy bok brzucha na wysokości od pępka do piersi,ból jest tylko przy chodzeniu,nie wiem czy to nie naciągnięcie bo wczoraj robiłam sok w sokowiròwce i trochę przycisnęłam aż zabolało albo to może jelita nie wiem, miała któraś tak?
Ja ostatnio się przedźwignęłam i po lewej str od pępka aż pod pierś mnie bolało. Pamiętam jak mnie bolało kiedy miałam przepuklinę i mięśnie nadwyrężone, więc pojechałam do uroginegologicznej fizjoterapeutki i założyła mi "tejpy", już na następny dzień przestało boleć. Mięśnie muszą się zregenerować i trwa to ok 10 dni bez dodatkowych perypetii. Wyklucz inne możliwości -
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, zakupiłam dziś kurs położnej Izabeli Dembińskiej przygotowujący do porodu. Super sprawa dla tych, które chcą rodzić naturalnie 😀, już drugą godzinę kobitki słucham.
Oprócz teorii porodu jest masa ćwiczeń/pozycji porodowych na 1 i 2 okres, włączające pomoc partnera. Nawet nie wiedziałam, że tyle tego jest 🤯. Zadzwonię jutro do prowadzącego i zapytam o to, czy mogę robić te w ogóle nie wymagające ćwiczenia 😂 a siadłoby mi już zaczynać te mobilizujące biodra 😅.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Jednak wczorajsze wojaże procentują dziś bólem brzucha (byłam u położnej, u szwagra, trochę pochodziłam i więcej stania niż leżenia). Zaraz piszę do prowadzącego co robić, bo nawet po tych nospach mi nie przechodzi 😳. Już mi wszystko jedno czy wrócę do szpitala, czy nie, po prostu niech przestanie mnie boleć ten brzuch 🙃.
czekamynadzidzie wrote:A jak cenowo ten kurs? Ja mam jedną jej książkę, za chwilę przyjdzie druga do przeczytania, ciekawe czy to się ze sobą pokrywa 🤔
Do końca sierpnia jest za 160 zł, dostęp na miesiąc i przedłużenie kosztuje 50 zł/msc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 06:32
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Jednak wczorajsze wojaże procentują dziś bólem brzucha (byłam u położnej, u szwagra, trochę pochodziłam i więcej stania niż leżenia). Zaraz piszę do prowadzącego co robić, bo nawet po tych nospach mi nie przechodzi 😳. Już mi wszystko jedno czy wrócę do szpitala, czy nie, po prostu niech przestanie mnie boleć ten brzuch 🙃.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
meggie94 wrote:Położne się śmieją, że mam bardzo ruchliwe dziecko, w godzinę wyrabia normę 65-66 ruchów 🙈😅 W porze obiadowej jest spokojniejsza - 54 na godzinę 😂Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Sóweczka wrote:Witaj 🤗
Ja ostatnio się przedźwignęłam i po lewej str od pępka aż pod pierś mnie bolało. Pamiętam jak mnie bolało kiedy miałam przepuklinę i mięśnie nadwyrężone, więc pojechałam do uroginegologicznej fizjoterapeutki i założyła mi "tejpy", już na następny dzień przestało boleć. Mięśnie muszą się zregenerować i trwa to ok 10 dni bez dodatkowych perypetii. Wyklucz inne możliwości -
Scandi-B wrote:Marta 93, to moga byc jelita… a wiesz gdzie masz lozysko? Ja mam z przodu i mowili ze gdybym sie mocno uderzyla to musze przyjsc sprawdzic czy sie nie uszkodzilo.
Dzis mialam wizyte u lekarza rodzinnego, zrobil mi USG, ale on nie robi zadnych pomiarow wiec nie wiem ile maluch wazy ani jak jest duzy. Sprawdzal tylko czy wszystko w porzadku i ulozenie. Dzidz lezy glowa w dol, niby sie moze jeszcze przekrecac ale lekarz stwierdzil ze pewnie juz tak zostanie. Zobaczymy 🤞stwierdzil ze rozmiar brzucha nieco ponizej normy (choc nam sie wydaje ze on jest ogromny 🙈). Z malym wszystko ok 💕
Czesto slucham sobie wykladow z SWPS i akurat dzis trafilam na taki w temacie dla mlodych rodzicow, moze ktoras z was zainteresuje: https://youtu.be/DtA8h7p-jmU -
czekamynadzidzie wrote:Ja sie nie zdziwię jak u mnie będzie podobnie, cały czas się tam majda 😍 nawet ruchów nie potrzebuje liczyć bo norma jest wyrabiana w przeciągu 5 minut 🤣
Dobrze wiedzieć bo już się bałam że mam jakieś nadaktywne dziecko. Ale odkąd biorę nospe (tylko jak potrzebuję), ten brzuch nie jest taki spuchnięty i bolący i ja spokojniejsza jestem, to tych ruchów jest tak jakby mniej i też ich nie czuję boleśnie jak wcześniej. Ale mała i tak dość aktywna. -
Ja właśnie po pierwszym pobraniu i wypiciu glukozy także jeszcze godzina do drugiego pobrania 😅😅nie było tak tragicznie
Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie powroty do domów i spokoju
U mnie tez momentami brzuch twardy ale bardziej ta góra oponka niż dół gdzie jest młody
Ostatnio po soku jabłko banan wiec myśle ze to znów moje kamienie w woreczku się odzywają 🫢🫢🫢
Ostatnio zapomniałam zapytać ale mam znów wizytę 23.08 to dopytam albo podjade i tyle
Spróbuje dziś ogarnąć termin na szczepienie na krztusiec bo ten na konflikt już mam za 2 tyg
Po tej glukozie młody nie dość ze ma czkawkę to kręci się ciagle 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 09:05
Marta93, Olo323 lubią tę wiadomość